bambi

Drömmen om en förskola...
Vi var och besökte förskolan som ligger här i huset. Det är verkligen en drömförskola för oss. Förutom att den ligger så otroligt nära så är den väldigt personlig och ganska liten (30 barn med 7 personal). Det är ju ganska ovanligt här i Stockholm.

Föreståndaren berättade om hur eleverna styr projekten mycket. Det var ett barn som hade frågat hur stort rymden var. Istället för att ge svaret "det är ingen som vet.." (eller liknande) och döda diskussionen så tog dom tillvara på barnens nyfikenhet och tittade i telefonkatalogen under "rymden" och ringde till "Rymdkontoret". Senare så byggde dom egna rymdraketer...osv...

Det lät så mysigt att dom verkligen tar tillvara på barnens egna lust att upptäcka och lära. Jag känner verkligen i magen att här vill jag att Zack ska gå! Men som på alla förskolor så är det världens längsta kö och syskon har förtur...osv. Med bara 30 platser och Zack som är född i september (dom flesta platser blir lediga i augusti när barnen börjar i skolan) så känns det som en omöjlighet att han ska få plats där! Tyvärr!

Vi får fundera lite hur vi ska göra. Hur länge sambon kan vara hemma med Zack vet vi inte heller riktigt... men vi siktar på att Zack ska börja på förskolan vid årsskiftet. Vi kanske får börja arbeta på syskon?  ;)  Nej... inte ska förskola styra sånt... men just valet av förskola till Zack kommer även att styra vilken förskola hans syskon också kommer gå i så just detta valet är så otroligt viktigt!