bambi

Envis unge
God morgon allihopa! Det var min tur att gå upp med Zack imorse. Han vaknade klockan 5, vilket han tydligen har börjat med. Men vi har bestämt att vi inte ska ta upp honom förrän klockan 6 (om han inte gråter eller skriker förstås). Så jag låg i sängen en timme och lyssnade på "eeeeeeeeeeeeehh" (Zacks standard "missnöjds-ljud"). Han var extremt envis, men tystnade efter en timme (precis när jag straxt skulle ta upp honom) men började igen efter 10 minuter... så då tog jag upp honom.

Usch, jag vet inte om jag är en elak mamma som inte tar upp mitt barn direkt när han låter på morgonen. Men vi vill inte att han lär sig att vakna klockan 5. Men jag skulle ha tagit upp honom om han hade blivit mer ledsen... men nu sa han bara "eeeeeeeeehh" i en timme. Han är en envis en.... han låter nästan som en väckarklocka när han gör det där ljudet. Men han gråter ju om han verkligen är ledsen... nu lät han mest uttråkad...

Jag ska försöka aktivera honom en massa idag (om jag orkar.... jag är ju supertrött efter att inte ha sovit sen klockan 5) så att han blir trött till kvällen och sover länge. Eller har ni några andra tips att få Zack att sova längre än till 5? Ska man försöka lägga honom senare? Jag vet inte om det går...
#1 - Cissi

God morgon! Hur mycket sover Zack på dagen? Har ni mörkläggningsgardiner i hans rum?

#2 - Jennie

Edvin hade en period för ett tag sedan när han vaknade mellan 04,30 och 05,30. Jättejobbigt då men de gick över av sig själv efter nån vecka.

#3 - Alice

Jag tycker inte att man ska behöva ta upp sitt barn så fort den säger pip, men min Lova skriker på morgonen kl. 05 så då måste jag ta upp henne.



Jag hoppas på en övergående trend för just nu går jag runt som en zombie om dagarna.

#4 - ♥ ♥ ♥ bambi - mamma till Zack ♥ ♥ ♥

Cissi: Han har blivit mycket sämre på att sova om dagarna. Förut kunde han sova 1-2 timmar på förmiddagen och likadant på eftermiddagen (vissa dagar blev det alltså 3-4 timmar om dagen). Men nu blir det snarare 30-60 minuter vardera gång istället.



Vi har persienner i sovrummet... ibland är dom fördragna och ibland inte. Men det kanske skulle hjälpa att dra ner dom!

#5 - Sofi

Fy, jag vet precis hur det är när som små vaknar tidigt. Joline hade en rutin att vakna kl4 i ett par månader, som tur är har den dumma rutinen vuxit bort :) Nu är det morgon kl6 här.

Inga tips, men lite tröst att han förhoppningsvis kommer på bättre tankar snart och vill sova lite längre.

#6 - Jempajenny

Har inga tips alls att ge då Anges i princip alltid vaknar och skriker vid 05. Jag lyfte över henne till mig då och så somnar vi om och sover till 06 och ibland 07.



Att lägga senare fungerat inte alls för oss. Det är som om hon har en inbyggd väckarklocka.

#7 - Katrin

Alma vaknar mellan 5 och 6 varenda morgon, har gjort i flera månader. Ibland halv 5 till och med...jobbigt, men jag har inte kunnat göra något åt det, och tror nog att de bäst ställer in sig själva vad det lider :)