bambi

Första lekparksbesöket
Idag när jag och Zack var ute på vår promenad så gick vi förbi en lekpark. Vi har aldrig varit till någon lekpark förut, så jag kände mig lite malplacerad när jag gick in där med försiktiga steg. Jag siktade in mig på gungorna där det fanns flera barn som gungade glatt. Jag tänkte, ska jag våga placera min dyrgrip i en sån dödsfälla? Han kanske är för liten ännu?

Det fanns en pappa som gungade sin bebis bredvid en ledig bebisgunga. Det är ju så svårt att bedöma åldrar så jag frågade:

- Hur gammal är han?
- Hon är 13 månader, svarade pappan surt.
- Oj, ursäkta... ehum.. vågar man sätta en 7 månaders i en sån här? frågade jag försiktigt.
- Det beror väl på hur stadig hon eller han är. Svarade han kort.

Usch, det kändes verkligen som om jag gjorde bort mig. Jag kanske bröt mot några lekparks-etiketts-regler? Men jag gjorde som alla andra och antog att hans dotter var en pojke då hon hade en blå overall och röd mössa. Jätteknäppt... jag vet. Jag som hatar sånt själv... Jag ville säga till pappan "Nej, men jag är inte sån! Jag är också emot könstypiska färger! Min son har en massa rosa kläder!" Men det kunde jag ju inte göra...  Jag brukar inte bli så sur om någon tror att Zack är en tjej... men jag kände mig i allafall jättedum då jag försiktigt puttade på Zack i dödsfällan och försiktigt fotade honom (kände mig så fånig med kameran när jag redan hade gjort bort mig så...).

#1 - Erika

Så söt!

#2 - e

Pappan hade nog en dålig dag ...

Vår lille har gungat i en sån gunga sen han var fyra-fem månader, och han är ju sju månader precis, så det är nog ingen fara eftersom han överlevt :). Idag åkte han rutschkana för första gången, men jag fick hålla honom i handen så han inte trillade bakåt!

Tiden går så fort, snart springer de ju omkring där ...

#3 - Johanna/stAig

gud vilken söt bild :)

#4 - tia

Fattar inte hur man kan bli sur över sånt. Helknäppt!

#5 - Josefine

åh vilken liten sötnos :)

#6 - Lisa

Här är lekparken och gungorna ett stående inslag sedan premiären för en dryg vecka sedan. Stella är 8½ månad och älskar det! Undrade nästan varför jag itne kommit på tanken tidigare (hm, kanske för att det varit snö och vinter).

#7 - Jempajenny

Näe, inte nu igen! Har bloggat om Agnes första gungtur idag...

#8 - Erika L

Åh jag vet precis hur jag kände första gången! D känns jättehemskt å inte veta hur man ska bete sig, eller om dessa "osynliga regler". D går över ja lovar...;)

#9 - Jempajenny

Ja, verkligen parallellvärldar! Och så är vi ju lärare båda två också...

#10 - Katrin

Han verkar ju trivas kanon i gungan :) Kul du vågade testa trots elaka pappor!