bambi

Svar på frågor

Kul att det var så många som gillade mitt inlägg om min uppväxt i USA. Jag fick några frågor där som jag tänkte svara på:

Linnea: Jag har förstått att man är lite mer generös mot varandra i USA på så sätt att man får beröm om man är duktig på något och att man FÅR tycka att man själv är bra. Tycker du att det var så? Hur var det att flytta till Sverige och jantelagen?

Svar: Jo, i USA så delade man in elever i olika klasser efter deras resultat på IQ-test. Man delade ut priser, rosetter och guldstjärnor till dom duktiga eleverna (medans här i Sverige får alla guldstjärnor). Det var verkligen något bra att vara duktig på något. Det är ju en omställning att gå ifrån att få vara stolt över det man är bra på till att inte kunna vara lika stolt inför andra... men jag tror att jag fortfarande har det en hel del i mig och jag är nog inte särskilt "jante" av mig. Jag inbillar mig att den delen av min uppväxt i USA har gett mig ett bra självförtroende.


Sanna: Kul att läsa om USA. Ska själv åka dit snart. Har du några bra tips?

Svar: Vi åkte runt en hel del i USA när vi bodde där. San Francisco låg nära där vi bodde, det är verkligen en jättetrevlig stad. Nevada var vi mycket till också (där har dom snö på vintrarna).


Anchal: Vart trivs du bäst i Sverige eller i USA?

Svar: Svårt att jämföra länder så där, nu var det så länge sen jag bodde i USA. Men jag har alltid tyckt att Sverige är kallt, trots det så bor jag nog hellre kvar i Sverige om jag får välja.


Linda Andersson: Bor din pappa i Sverige nu?

Svar: Ja, min pappa flyttade till Sverige ca 5 år efter vi hade flyttat hit.