bambi

Är det svininfluensan jag har?

Information från vårdguiden:

Vad har nya influensan för symtom?

Tecken på nya influensan påminner om vanlig influensa. Vanliga kännetecken är feber, hosta, halsont, ont i kroppen, huvudvärk och trötthet.

Ja, jag har faktiskt ALLA symtom... lägg även till att jag är snorig!

Hur vet jag om det är nya influensan?
Det kan man inte veta utan att ta prover. Så länge du inte är allvarligt sjuk kommer inga prover att tas. Symtomen på vanlig influensa är i stort detsamma som för den nya influensan.

Lite läskigt är det att jag fick ta prov trots att det står "så länge du inte är allvarligt sjuk", är jag allvarligt sjuk? Nej, det tycker jag inte... och inte var det så att jag tjatade utan jag frågade bara om jag kanske borde testa mig.
Nåja, vi får se vad provsvaret säger... men lite läskigt är det när vi har fått vårt
första konstaterade dödsfall i svininfluensan nu. Men jag är glad att jag fick testa mig så vet jag säkert om jag har det eller inte, speciellt för Zacks skull.

Zacks första par skor
Sambon var ute med Zack idag och köpte hans första par skor. Tyvärr kunde jag inte följa med eftersom läkaren rådade mig att vara inne (jag skulle nog inte ha orkat ändå..), lite tråkigt var det att inte få vara med och välja hans första skor.

Han ska nämligen vara ute under inskolningen imorgon så därför behöver han ett par skor. Tidigare så han har varit barfota eller bara haft strumpor, men nu börjar det ju bli lite kyligare ute...

Jag sa till sambon att det skulle vara gympaskor.. helst vita... så då blev det dessa:

Ni kan aldrig gissa vad jag har gjort idag...

Idag är jag hemma från jobbet för att jag vaknade under natten och kände hur djävulskt ont det gjorde i halsen. Min förkylning har alltså bara blivit värre, hostar fortfarande och mår allmänt dåligt.

Så jag ringde sjukvårdsupplysningen för att höra om man kanske borde ta ett sånt där test för att se om det är svininfluensan. Jag vet att det kanske är lite överdrivet, men jag tänker att det kan vara bra att veta för Zacks skull och också för jobbets skull (så att jag inte går dit och smittar hela skolan). Sen är det bra att veta om man inte behöver ta vaccinet sen!

Så jag beskrev mina symtom för hon i telefonen och hon tyckte att jag skulle ta ett prov, så jag fick ringa min läkare och fick en tid för provtagning. Sen sov jag hela förmiddagen innan jag gick dit. Jag fick inte sitta i väntrummet, utan jag skulle sätta mig utanför läkarens rum. Där fick jag sitta och vänta i 20 minuter, även fast jag hade en tid... varför är det alltid så? Men jag mådde piss dom där 20 minuterna, jag höll nästan på att börja gråta... jag mådde illa och ville bara sova... inte sitta på en stol och vänta!

Till slut när jag fick komma in så undersökte läkaren mig, hon kunde inte säga om det var svininfluensan eller inte. Så hon tog ett prov, det var en tops på 15 cm som hon stoppade upp i näsan på mig... mycket obehagligt! Men nu ska jag vänta 3 dagar på provsvar. Läkaren tyckte att jag skulle hålla mig inomhus tills jag fick provsvaret...

Nu tror jag inte att jag har svininfluensan... men det kan vara bra att veta säkert. Nu ska jag gå och sova lite till....