bambi

Dagens fråga
Läser i Aftonbladet nu på morgonen om TWIT:s (Teenage Women In their Thirties) om barnsliga 30-åriga kvinnor som inte vill växa upp. Men är vi inte alla såna? Jag är i allafall sån! Som jag har skrivit tidigare så känner jag ju mig som en ung mamma, fast jag är nog kanske inte det egentligen (fast här i stockholm är jag faktiskt under medelåldern för förstföderskor).

Men jag ser mig själv som runt 25 år eller nåt... även fast jag närmar mig 30 med stormsteg. Jag är rätt så barnslig utav mig, bryr mig om utseendet mycket och tycker om att spela dataspel. Men jag ser inget fel i att vara barnslig och jag tycker att det är extra bra nu när man själv har barn!

Jag undrar om jag någonsin kommer att se mig själv som vuxen (jag tycker att jag tillhör kategorin "ungdom"), vi får se... Känner du dig "vuxen"?
#1 - Mirva ♥

Jag var 26 år när vår första son föddes, 27 år när andra son föddes. Då fick jag höra här hos oss på BVC att medelåldern bland förstföderskor här i området (STHLM) låg på 37 år !!!!!!!!!!!!!!!!!

#2 - Ulrica

Jag trodde att man skulle känna sig vuxen när man fyllt 30 men det hände inte så jag går fortfarande och väntar på att det där vuxna ska slå till. Tycker inte att det gör något om det väntar ett par år till.

#3 - Elin (Edvinsmamma)

Jag har fyllt 28 år nu...men känner mig som att jag skulla vara någonstans runt 20-25 år. Tänker mig själv som "ung mamma" precis som du, men ändå är jag snart vid 30 strecket. Och varför måste man vara så vuxen för? Är inte just "barnslighet" en bra egenskap?

#4 - Joakim.

jag är "bara" 19 så jag är långt ifrån vuxen, även om jag vissa dagar kan känna mig oerhört vuxen och mogen för min ålder, men vuxen är jag verkligen inte.

#5 - Bina - everydaymolly

Man blir inte äldre än man gör sig och jag är den jag är that's it. Barnslig eller ej men proffsig utåt då jag upplever det som att fingertoppskänslan blir bättre och bättre ju äldre man blir. Tala med bönder på bönders vis...

#6 - Fia

haha, som min mamma sa...spegeln visar en sak men inuti mitt huvud ser jag fortfarande ut som en 18 åring...



Dvs det är den mentala bilden som styr! Och det stämmer nog. Inte så att jag känner mig som 18 men inte känner jag mig som de år jag egentligen är i alla fall.



Kanske menar de just den här ansvarsbiten? Har en sladdsyrra som är precis som om hon vore 16 fast hon är bra mycket äldre...hon "växer" liksom inte upp...! En del tycker man blir vuxen när man får barn...ok då är jag vuxen för jag har tre barn..och tro mig tid till att "leka tonåring" finns bara inte! Men som sagt, ålder är på det mentala stadiet tycker jag! Du är så gammal som du känner dig, är det visst någon som har sagt och det stämmer nog!

#7 - Britta

Hej! Det är inget fel i att känna sig yngre än man är! Är själv 35 och känner mig som 28-30. Så länge man är en bra förebild för sina barn och inte försöker vara på samma nivå som tonnåringen, då blir det patetiskt. Ha en bra dag!

#8 - Angelica

Att bete sig vuxet/ungt jämfört med att känna sig vuxen/ung - DET är väl vad det handlar om?



Att man som vuxen kan komma undan med att känna sig ung och klä sig ungt, men att bete sig som en 20åring när man är 35 kanske inte är så "okej"? Och då tänker jag mest på det där oansvaret många har i början av 20-årsåldern - ränna på krogen varje helg, sjukanmäla sig en fredag bara för att man känner för det, låta en räkning gå en extra månad för att kunna köpa den där klänningen, baktala vänner etc.



Sen håller jag med Britta! Man kan känna att man har barnasinnet kvar, veta vilka band som är moderna och hålla koll - Men man bör akta sig för att bete dig som dina tonårsbarn! haha

#9 - Sara

jag känner mig också som en ung mamma fast jag var 26 när min son föddes och nu är jag 27. Det känns ungt men är ju medveten om att det kanske inte riktigt är det =) Men vi får känna oss unga i sinnet!

#10 - Bastardo

Nej, jag kommer för alltid vara runt 25, kanske yngre i vissa lägen. Och det har jag varit i över tio år.



Sorry har inte tid att skriva mer, min Kalle anka dump ner i brevlådan.



Hörs

#11 - Linda

Känner mig också ungefär som 25... fast nu har det ju gått några år sen man fyllde det! Å andra sidan finns det dagar jag känner mig som 65 också! ;-)

#12 - Livet i byn

Harkel och host, man blir aldrig äldre än man gör sig säger min mamma som fyller 79 år.



Själv är jag 42, men känner mig som 25 ;0) Jag var rätt ung när jag fick mitt första barn 21 år så mina barn är båda redan vuxna. Men det är helt underbart att få leva "fritt" utan småbarn och bara vara 42 år...fniss!!



~Livet i byn

#13 - MariaMartina - foto och vardag

Vuxen och vuxen.. Jag är 21 år, bott hemifrån sedan jag slutade skolan, jobbar och ansvarar för mig själv så som man bör. Det hela handlar väl om hur man beter sig, så jag håller helt och fullt med Angelica som kommenterade lite längre upp. Jag "känner" mig vuxen, men en ung sådan som har väldigt mycket kvar att erfara och lära. Jag är inte alls som jag var när jag var tonåring, men barnasinnet måste man ju ha kvar.

#14 - Grynet - 19 år och gravid

Jag säger som min pappa "Bara för att man blir äldre måste man inte nödvändigtvis bli vuxen!" Jag känner mig extremt vuxen nu men det beror ju kanske på att jag själv ska bli mamma snart och har egen lägenhet och gör alla såna vuxen saker, men jag är precis lika barnslig som vilken annan 19 åring som helst. Jag älskar att kolla på tecknat fortfarande :P

#15 - anna ♥ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ♥

Man blir inte äldre än vad man känner sig. Det talesättet tycker jag stämmer bra. Dessutom har man mycket roligare i livet om man har barnasinnet kvar!



Vuxen är man bara i vissa situationer tycker jag. Kanske inte är läge att vara barnslig när man ska göra ett huslån på banken eller så, ja du fattar säkert min tanke! =)



Lekfullt liv är ett liv med mycket humor! Det mår alla bra av!

#16 - Nina

Jag är 30 och känner mig inte alls som det. Eller i alla fall inte så vuxen som jag trodde att man var när man är 30 ; )

#17 - Mathilda Blomdahl

Jag var 19 när jag fick mitt första barn och det får väl anses ungt. Nu är jag 38 och har fått mitt fjärde (och sista) barn. Jag umgås mest med yngre mammor men känner mig inte yngre för det. Jag är mån om mitt utseende och tycker om att "fixa" till mig och anser inte att det är ett dugg barnsligt faktiskt. Kul med dagens fråga! Det är härligt att debattera, det håller en ung;)

#18 - Erika

Kära nån, nu fick ja lite panik! Jag hade inte läst artikeln innan. Men... Jag är ju inte 30 än, men i krokarna... Och inte känner ja mig en dag äldre än 23 typ. Jag tror nog att jag fortfarande är så gammal (eller ung) :P. Och vadå barnslig?! Jag klär mig punkrockigt och det är just för min livsstil, den jag är, inte för att jag har åldersnoja och vill verka yngre. Men nu blev man ju lite fundersam... Skulle jag inte få klä mig så då kanske... Ne, jag tycker att man ska klä sig efter precis hur man känner sig, vad man passar i. Där har åldern ingen talan!

Kram :)

#19 - Grace

Jag är 37 och jo, nu känner jag mig vuxen. Att vara vuxen har väldigt lite med de yttre attributen att göra, som kläder eller smink, eller om man går på krogen eller ej. Att vara vuxen handlar om att ta ansvar fullt ut för sina handlingar och sitt liv. Att stå för sitt ord och gå att lita på, helt enkelt. DET är vuxet för mig.. :)