bambi

Ut i kalla verkligheten
Sitter här på jobbet och lyssnar på nån som borrar. Dom har hållt på och borrat i över en timme nu, konstant! Man får ont i huvudet av mindre!

Jag har i allafall pratat med min arbetslagsledare om att skippa mötet i eftermiddag så att jag kan följa med till förskolan i eftermiddag. Jag vill gärna vara med och titta på förskolan innan vi bestämmer oss att Zack ska börja där.

Känner mig lite larvig, men jag satt här och fick nästan lite ont i magen av att jag inte ens skulle få gå in och se vart han kanske kommer att gå. Visst litar jag på sambons omdöme, men man vill ju kunna föreställa sig hur Zack kommer att ha det om dagarna.

Jag känner också att det är väldigt tidigt för Zack att börja på förskolan, han kommer att börja runt sin ett-års dag (eventuellt nån vecka innan). Vi hade planerat att Zack skulle ha börjat vid årsskiftet, att sambon skulle vara pappaledig fram till januari. Men nu fck sambon jobb och det är ju inget man tackar nej till (vi försökte vara realistiska och räknade med att han nog inte skulle få ett jobb i dessa tider... och det såg ut som det eftersom han hade sökt jobb i ca ett år...), så nu måste min älskade lilla skatt slitas ifrån sitt trygga hem och ut i den kalla, mobbande och dömande verkligheten... snyft...  (jag överdriver lite... hoppas att ni förstår det...)
#1 - Katinka

Ojdå, låter lite jobbigt för er. Men oroa dig inte. Min lilla systerdotter fick också börja på dagis så tidigt förra året och min syster var jätteorolig, men det gick hur bra som helst faktiskt.

#2 - Ulrica

Det kommer att gå jätte bra ska du se. Lite oroligt är det allt första tiden men det går över rätt snabbt.

#3 - Mirva

Ja, det är ju 1-års gräns på alla förskolor. Vår minsta son började på dagis när han var 1 år och 5 dgr gammal. Ibland är det tyvärr ekonomin som inte tillåter att vara hemma i all evighet.



Han kommer att ha det bra på förskolan, tro mig eller ej. Men även om han är liten så växer han för varje dag och det finns många andra barn i 1 års åldern som börjar på en förskola. På vår förskola har alla barn (sen vi började år 2006) varit minst 1 1/2 år, men det där är ju väldigt individuellt & olika!



Kram Mirva

#4 - Linda

Håller tummarna för att inskolningen kommer gå bra! Det brukar oftast vara ganska smidigt att skola in 1-åringar. :-) Men jag förstår hur du känner. Jag skulle också tycka att det kändes tidigt att låta William börja på förskolan nu. Å andra sidan är det här med förskolestarten säkert värre för oss föräldrar än barnen. De allra flesta brukar trivas och ha roligt där om dagarna.



Det är så sant, inte tackar man nej till ett jobb. När jag var mammaledig med min äldste kille så hade jag inget jobb att gå tillbaka till, men så när han var runt 8-9 månader blev jag erbjuden ett... så det var ju bara att börja jobba (han var inte gammal nog då att få gå på förskola så han var hemma med min mamma några månader).