bambi

Zacks kalas
Planerande av Zacks födelsedagskalas är i gång för fullt. Vi kommer nog behöva baka 3 tårtor (för alla vill väl ha en tårtbit och vi blir nog ca 30 pers.), kakor och sen bullar , sockerkaka eller muffins åt barnen. Vi tänkte att vi måste nog ha något som är lite mer "barnvänligt" och inte så kladdigt... så då kanske bullar eller muffins funkar? Eller har ni några tips?

Sen har jag fått några frågor om vad Zack önskar sig och vi tycker inte alls att presenter är viktiga. Det viktiga är att man kommer och fikar och har det trevligt! Vi blir inte alls ledsna/sårade om man inte köper någon present! Zack fyller bara ett år så han kommer ändå inte fatta så mycket. Men, om ni tycker att det känns dumt att komma tomhänt så kommer det några tips här:


♥ Zack gillar musik, så gärna en liten cd-spelare, cd-skiva med barnsånger, något litet musikinstrument (han älskar maraccas men har inga själv) eller något som spelar lite musik.

♥ Barnböcker, gärna med rim (som Zack gillar).

♥ Kläder i storlek 80 och uppåt (alltid bra med större kläder så att vi har ett "lager", han har redan rätt så mycket kläder i sin nuvarande storlek, som är 74/80)

♥ Gärna några fina sängkläder till hans spjälsäng eller gardiner till hans rum, då vi inte har lagt ner så mycket energi på att hitta fina tyger till hans rum.
#1 - emma

Hej

Tänkte bara säga att jag hoppas ni får ett trevligt kalas!



Sen vill jag bara säga att jag gillade ditt inlägg om hårgänget så jag blev inspererad av det och var där idag. Super nöjd så tack för det hade nog inte hittat dit om jag inte läst om dem här.



Trevlig helg

/Emma

#2 - Tia - kan aldrig bli som en tysk Toffifee-familj

Hej, gud vad vi är olika vad det gäller sådant där :-)



Hur många kan vi ha bjudit till Minis 2-års kalas....??? Kanske fem personer :-)



Jag tror ni har mer folk på Zacks 1-års kalas än vad jag hade på min 30-års fest.



Ha ha ha! Hoppas ni får en mysig dag och vi kan väl ta den där fikan snart.



Tia



#3 - Ulrika

Jag brukar göra mini-muffins när barn ska fika hos oss,köper småkaksfomar och gör muffins i dem så blir de inte så stora! Barn har ju en tendens att bara äta halva och sen vilja ha något annat om det är stora bakverk;)Det finns ju många roliga strössel i affärerna,när min Max fyllde ett dekorerade jag muffins med små blå nallar! Jättesött och lätt!

Om ni funderar på att beställa tårtor måste jag tipsa om att köpa färdiga tårtbilder på Tradera istället och lägga på hemmagjorda tårtor! Kostar mellan 30-50kr och blir jättefint:)

Lycka till!

#4 - Jennifer

Hej Bambi,

Jag har märkt barnen gillar inte så mycket tårta, men glass älskar dom!! Jag brukar köpa maräng + glass och gör jag egen glasstårta till dottern, (som är laktosintolerat, så det passar väldig bra)... med hjälpa av en rund springform med löstagbara kanter: först lägger du marängen, sen glass sen direkt till frysen.... när det är dax dekorera och ta du bort kanterna. Jag köper på tradera färdiga bilder, det blir jätte fin och det ser jätte proffsig ut.... och barnen ÄLSKAR den

#5 - Sandra

Jag tipsar om dom fantastiska äppelbullar som Johanna Westman har med i "Andra Mosboken". Receptet finns på nätet och jag tipsade i min blogg härom dagen i min entusiasm. Vanliga vetebullar med sparsamt med socker i degen med rivna äpplen som fyllning. Min kille fullständigt älskar dom och det känns fint att få bjuda något gott som inte innehåller så mycket socker. Hoppas Zacks kalas blir supertrevligt, vi kommer också ha stort baluns om några veckor. Så kul att fira sin ettåring! Kram

#6 - Elin

Tänkte också tipsa om att även min erfarenhet är att barn ofta inte är så förtjusta i mjuka kakor och tårta. Kex är det som går åt mest bland barnen i min närhet, glass är populärt och eventuellt bullar. Lycka till med kalaset.

#7 - nina

Intressant att läsa hur ni planerar ert kalas. Jag håller på för fullt med Villes. Kommer det komma många andra småbarn på Zacks?