bambi

Bambi har blivit en anka

Jag har blivit en någon slags korsning mellan en anka och en snigel. Jag har fått rätt så ont i höfterna (foglossning?) så jag går som en anka och sen är det halt ute nu när det är snö på marken så jag tar mig fram i snigelfart!

Den senaste veckan har jag haft typ träningsvärk i magmusklerna, speciellt nedre delen av magen. Vet inte varför? Speciellt har det gjort ont när jag har rest mig upp ur soffan och så. Men idag började det värka i höfterna också.

När jag var gravid med Zack så hade jag bara lite ont i höfterna och mestadels i slutet av graviditeten. Nu är jag inte alls särskilt tung (bara gått upp lite över 3 kg) så jag förstår inte vad det är? Kan det vara foglossning? Jag vet inte riktigt hur det känns, känns det som ond träningsvärk?

Jag ska på akupunktur idag, så jag kanske kan fråga henne om det. Eller på måndag när jag har ett barnmorskebesök inbokat. Inte så kul om det blir värre i allafall  :(

Jag gick in i vecka 22 idag, så om exakt en vecka (när jag har gått 22 fulla veckor) kallas bönan för barn istället för foster! Tänk, redan!


Lilypie Pregnancy tickers

#1 - Fia

Foglossning låter det inte alls som, då får man vanligtvis ont antingen över SI-lederna bak, ungefär under ländryggen eller så går smärtan fram över blygdbenet. Om du har ont bak så känns det väldigt tydligt om du står på ett ben. Smärtan kan också gå ut i muskler, men då kring rumpan eftersom dessa används för att stadga upp bäckenet när uppluckring sker.

#2 - Sandra

Jag hade mycket svår foglossning och ont i höfterna hade jag DEFINITIVT. Även i blygdben, ländrygg m.m. Alla jag känner som har haft foglossning har fått ont i höfterna, muskulärt eller ej ;-) . Jag gick upp väldigt lite innan vecka 35, hade nog gått upp 2 kg i vecka 25, men fick ändå foglossning i vecka 16 ungefär. Om du fortsätter ha ont, investera i ett stödbälte, kan fyndas på Tradera har jag sett. Hoppas det bara är tillfälligt! Kram

#3 - Malin - brandteknologen

Jaså? Jag trodde att det hette foster tills det var fött...

#4 - Therese - Eira min ögonsten - Jultävlingar i bloggen!

Känner du dig stel runt höfterna? Då är det nog foglossning. Fick det rätt tidigt när jag väntade Eira så jag fick ingen hjälp nästan. Alla tyckte jag var fjantig för jag var ung och hade knappt nån mage, men det handlar ju inte om det, det handlar om hormonerna m.m



Min mamma fick foglossning innan hon ena visste om att hon var gravid..



Fråga din barnmorska om sjukgymnastik, vattengympa m.m rättt snart för det är bra att börja så tidigt som möjligt. Vattengympan är bäst! :)

#5 - Fia

Jag hävdar ändå att har man foglossning i dess rätta bemärkelse så har man inte ont i höfterna, möjligtvis att smärtan strålar ut så det känns även i höfterna, men du "måste" även ha ont kring fogarna för att ha "riktig" foglossning. Därmed inte sagt att man inte kan ha ont i höfterna under en grav men då är det ej "riktig" foglossning. Här är ett citat från sjukvårdsrådgivningen:

"Foglossningsvärk känns bak i korsryggen, fram över blygdbenet, eller på båda ställena samtidigt. "

Hursomhelst, krya på dig Bambi!

#6 - Elin

jag hade någon form av foglossning med start i v12. fast då trodde jag inte att det var foglossning, utan jag trodde att jag hade just träningsvärk.

#7 - C

Foglossningen beror inte på hur mkt man gått upp i vikt så det kan nog mkt väl vara det du har. Man kan få det rätt tidigt pga hormoner som mjukar upp bäcken inför förlossning.



Jag hade det i några veckor innan jag ens fatta att det var det jag hade. Man har en "fog" fram över blygdbenet och två bak i korsryggen. En läkare kan lätt fastställa om det är det du har genom att trycka på dessa punkter.



För mig känns foglossning som värk/ilningar över blygdbenet och bak i ryggen. Har även värk i hela bäckenet. Får värre besvär om jag gått mkt, eller om jag suttit ner för länge. Då blir jag stel och kan knappt resa mig upp ur soffa/stol eller gå. Gången blir vaggande och just i snigelfart.



Jag skulle kolla upp det om jag var du.. finns akupunktur mot det, vattengympa och bäckenbälte som kan hjälpa.

#8 - Elin

mm, jag tror det är det. och som C säger, du kan ju kolla upp det, så finns det ju hjälp att få. :)