bambi

God morgon sovmorgon!
Ja, idag hade jag lite sovmorgon så därför var jag lite sen med att uppdatera bloggen på morgonen. Dom här två sista veckorna innan jullovet så är schemat inte som vanligt så därför är det lite olika tider hit och dit. Jag var extra trött imorse också (och behövde verkligen denna sovmorgon) eftersom sambon har legat och hostat och harklat sig hela natten. Som om det inte är nog så svårt att sova när man är gravid och inte kan ligga i vissa ställningar (jag som älskar att sova på mage) och man blir kissnödig hela tiden? Nee, då ska han ligga och harkla och hosta hela natten.... som ni förstår så var jag lite arg på honom. Hihi... nu när man är lite mer vaken så förstår jag ju att det inte är hans fel... men mitt i natten så var han mycket dum och jag förstod inte varför han skulle hålla på så!

Jag har en mycket kort arbetsdag med bara en lektion idag. Vilket är skönt när man är trött och så har jag fortfarande enormt mycket att ta igen sen jag var sjukskriven. Men jag tänkte ändå ta mig tid att gå på en paneldebatt vid Svenska Läkarsällskapet som jag har fått inbjudan till. Det är inte ofta man kan gå på sånt när man jobbar, men idag passar det in!

Paneldebatten handlar om "De nya överlevarna - extremt prematura barn", om när livet egentligen börjar och slutar (nu när man kan rädda barn redan i v. 22). Känns intressant eftersom jag själv är gravid, men också relevant i mitt arbete eftersom jag undervisar etik. Tänkte samla lite intressanta diskussionsfrågor till mina elever.
#1 - Jenny i Dalby (mamma till tre)

Oj så intressant, det förstår jag att du vill gå och lyssna på! Högaktuellt även för min del eftersom jag jobbar på en gynavdelning där vi bla tar hand om alla aborter/sena avbrytanden, föräldrar som precis förlorat sina barn under graviditet/förlossning (och därför av naturliga skäl inte kan/vill ligga på BB) och mammor till just extremt prematura barn (och som själva behöver sjukhusvård). Det är mycket svårt känslomässigt ibland även för oss som arbetar med det , särskilt vid de sena avbrytande där det händer att barnet lever en liten stund när det kommer ut. Gränsen för detta går vid just vecka 22+0 men självklart endast vid mycket särskilda skäl och med socialstyrelsens godkännande. Hade gärna varit med och lyssnat som sagt!