bambi

Gravidkläders vara eller icke vara...

Förra gången jag var gravid och denna gång (än så länge) så har jag knappt köpt några gravidkläder alls. Det har känts lite onödigt att köpa ett plagg som jag bara kan ha ett par månader.

Så jag har köpt det allra nödvändigaste så som gravidjeans, gravidbyxor och några få gravidlinnen. Jag klarade mig utmärkt förra graviditeten på det. Men så var jag höggravid under sommarmånaderna (Zack är född  september) och kunde ha bekväma klänningar och tunikor.

Jag har till och med använt mina vanliga strumpbyxor/leggings under graviditeten. Dom är ju så strechiga så oftast har det gått att dra upp dom över magen (kanske inte när man är riktigt höggravid.. men ett tag). Men så i helgen så köpte jag för första gången ett par gravid-strumpbyxor i ull och jag har på mig idag för första gången och jag måste bara säga: Vilken skillnad! Dom är ju jättebekväma! En massa plats för magen!

Så nu har jag äntligen insett meningen med gravidstrumpbyxor/leggings.... nästa steg är kanske gravidtrosor? Men dom är ju så gräsligt fula! Har ni något gravidplagg ni inte har kunnat varit utan under graviditeten?

#1 - Em

Jag köpte en sk "magtub" som man trär över magen så att man täcker skarven mellan mellan tröja och byxa när man har sina vanliga tröjor. Ganska billig accessoar som "ger" många nya mammaplagg!



Kolla här: http://www.polarnopyret.se/Shop/Product/ProductDetails.aspx?id=4821&productidentifier=60016498&colorid=2504945&sectionid=clothes&subsectionid=Motherclothing



#2 - Jenny i Dalby (mamma till tre)

Jag gillade inte alls att ha kläder som satt under magen eller som spände mitt på, så jag älskade alla jättetrosor och annat som gick upp över magen. Hur de såg ut var av mindre betydelse, bara de var sköna. Det var så bekvämt att jag tyckte det var svårt att sluta med dem efter graviditeten...:-)

#3 - Lisa med Stella By Stardust

Linnena kunde jag inte vara utan. Perfekt att ha under alla andra kläder och koftor osv. Sen hade jag ett par skjortor som jag gillade massor och en skjortklänning. En annan favorit var en kofta som man knöt över magen.

Annars använde jag ganska mycket vanligt, men tyckte att tunikor mest blev att kännas stora och tält-iga, medans gravidkläder ändå framhävde de former som fanns.

#4 - Linda

Jag har två par mamma-byxor som går upp över magen som jag inte vill vara utan. De sitter inte åt någonstans och är riktigt bekväma.



Mamma-trosor finns här också! ;-) De som går upp över magen är gräsligt fula, men väldans sköna! Men jag har även mamma-trosor som inte går upp över magen utan ser ut nästan som vanliga. De är också sköna och sitter inte åt.

#5 - Helene

Jag var 21 år när jag väntade första barnet så jag väntade in i det sista med gravidtrosorna. Sista månaden åkte de på och precis som du upptäckte jag hur sköna dom var. Det var också skönt att täcka magen

#6 - Anna

Gravidlinnen från HM. Har nyligen slutat med dom pga stora hål. Min dotter är 13 månader.... Älskar verklign dom. Hade i nästan alla färger :) Det ska jag ha till nästa graviditet. Gick bara upp 10kg så jag klarade mig ganska bra med övriga kläder.

#7 - Carol

Mammajeans och linnen från Mamalicious. Otroligt sköna och de blev min boplats från fjärde månaden.

Särskilt linnena kan jag varmt rekommendera. Gav jättebra stöd till magen. Använder dem fortfarande faktiskt, då det inte syns att de är gravidplagg.