bambi

Julklappstips 19: Genusmedvetna barnböcker
Ja, jag måste förstås tipsa om barnböcker som har lite mer genusinriktning. Zack älskar böcker och har hur många som helst. Han sträcker ofta fram en bok och vill att man ska läsa för honom, men han sitter också och bläddrar mycket själv.


Så om man ska ge bort en barnbok i julklapp, låt den gärna vara en genusmedveten barnbok. Som denna, som Zack fick från Sagolikt Bokförlag. Kalle som Lucia heter den, så den passar ju extra bra nu i jultider.

Andra titlar som Sagolikt Bokförlag har är t.ex: Kalle med klänning, Prinsessan Kristalla (om en prinsessa som blir kär i en annan flicka), mfl. Det är inte så lätt att hitta genusmedvetna barnböcker, så det var jätteroligt att hitta Sagolikt Bokförlag. Ännu svårare är det nästan att hitta böcker som inte följer en heteronorm, så det är roligt att dom har boken Prinsessan Kristalla!

Alla dessa böcker finns som ljudböcker också och så kan man köpa olika bokpaket från deras hemsida. Sista beställningsdag är den 20 december för leverans innan jul. Men böckerna finns även ute i bokhandeln, inte hos alla men t.ex. Hallongrottan i Stockholm har tagit in ett stort lager av Sagolikt Bokförlags titlar.

Tusen tack till Sagolikt Bokförlag som sponsrade mig med detta fina bokpaket!

P.S. Fler julklappstips hittar ni här!
#1 - NIna

Vilket kul tips! Nytt för mig.

Då vet vi iallafall två förlag som gör genusmedvetna böcker, OLIKA är det andra.

#2 - Anonym

Kika in här och ser en helt underbar blogg, så himla fina färger och bilder. Här läser jag gärna mer:) Ha en bra dag!!

#3 - Tess

Vad kul! Tack för tipset!

#4 - Lina

HAr du läst om Lill-Zlatan?

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9129669294



De är oxå tänkvärda böcker =)



God jul!