bambi

Mamma- och pappaperioder

Vimmelmamman tar upp hur hennes son är inne i en pappaperiod och hur jobbigt det känns för henne (och hur avundsjuk hon är). Hon tycker att det nästan är tabu att känna så.

Men jag ser det som nåt helt naturligt att barn har "mammaperioder" och "pappaperioder". Jag tycker att det skulle vara mer konstigt och nästan ohälsosamt om barnen inte hade det ibland!

 

När jag var sjukskriven i 2½ månad pga graviditetsillamående så blev det naturligt att Zack umgicks mer med sambon och tydde sig mer till honom. Visst var det fruktansvärt jobbigt den gången jag tog honom ur sambons famn och han började gråta! Men det känns mestadels riktigt bra att dom har ett sånt bra förhållande. Och ibland har ju Zack riktiga "mammaperioder" och jag vet ju att det snart kommer att komma en sån... så det är bara att se fram emot nästa "mammaperiod" och låta pappa och son få njuta av sina fina stunder tillsammans.


Så jag skulle nog börja fundera om Zack aldrig skulle ha haft en "pappaperiod". Då skulle det kännas som om dom inte har anknytit till varannan alls. Men kanske händer i en del familjer? Jag tänker bara på undersökningen som Kamratposten gjorde förut där barn hellre inte pratade med någon alls än med sin pappa om dom hade problem. Det resultatet var så läskigt (och det måste ju ligga en hel del bakom det resultatet) så det tänker jag på ibland... jag hoppas verkligen att Zack kommer att känna att han kan prata både med mig och sambon när han får problem i framtiden.

 

P.S. Jag kan säga att Zack är just nu väldigt mammig och säger nästan hela tiden "mam-mam" (även till sambon ibland).

#1 - Josefine, Blåeld

Ville bara titta in för att önska ett gott nytt år!



Kram och tack för en inspirerande blogg med bra mix av innehållet!

#2 - Nina

Spännande att du skriver om detta. Jag har tänkt en hel del på det där jag med. Jag tänker som du.



GOTT NYTT ÅR!

#3 - Anna Kaagaard Kristensen

Jag skrev om det där för ett tag sedan :p http://annakaagaardkristensen.blogg.se/2009/may/konsten-att-uppfostra-en-mammagris.html.



Jag tror att det är helt normalt, det borde ses som något positivt istället, skitbra om barnen känner sig trygga med både mamma och pappa.

#4 - MissyElliot

Båda mina kidz har haft "pappaperioder" då bara han varit den som dög. Jag tycker att det känns bra, även om det var lite konstigt i början.

ler



Önskar dig och familjen en mysig nyårsafton och ett GOTT NYTT ÅR!

kramiz