bambi

Min lilla plutt har skadat sig!


Det var svårt att fota honom, men här ser ni lite av skadan..


Imorse, precis när jag var utanför jobbet så ringde min mobiltelefon. Jag plockar upp den och den visar att det är Zacks förskola. Jag får alltid ont i magen när jag ser att det är dom som ringer mitt på dagen. Jag svarar och dom berättar att min lilla plutt har ramlat och slagit i tänderna rätt så ordentligt och dom tycker att jag ska åka in akut till tandläkaren med honom. Jag berättar att jag precis har kommit till jobbet så det kan ta ett tag tills jag kommer, men att jag kommer så fort jag kan!

Usch, jag känner bara stress, stress, stress... måste till plutten så fort som möjligt! Min stackars skadade plutt!

Jag ringer sambon och frågar om han kan åka och hämta plutten (har jobbar närmare, så det går snabbare), men han kan inte komma ifrån och han har ju redan tagit alla vab-dagar hittills eftersom jag har varit sjukskriven. Så det var bara in snabbt och prata med biträdande rektor och förklara situationen. Som tur är så var alla mina lektioner för dagen planerade och klara, allt var uppkopierat, så det är bara att dela ut till eleverna så att dom kan jobba själv.

Så jag stressar tillbaka och tycker att det tar en evighet att komma fram till Zacks förskola!

När jag kommer fram så sitter han helt stilla i famnen på en fröken medans dom andra barnen leker utomhus. Han sträcker sig efter mig och jag kramar om honom. Hans body var lite blodig också, usch...

Dom berättar att han hade försökt klättra upp på en bänk men ramlat och slagit i hakan och tänderna. Höger framtand hade blödit ganska mycket. Dom trodde att hacket i hakan skulle klara sig utan vård. Dom berättade också att han brukar vara väldigt tålig och bara resa sig upp när han annars ramlar, men den här gången var det skillnad. Han hade gråtit länge och verkade ha riktigt ont. Han hade tagit sig för munnen en massa efteråt och ville inte äta någon frukt under fruktstunden.

Usch, det gjorde så ont i mammahjärtat att höra att han hade haft så ont! Och så var jag inte heller där och kunde trösta!

Tandläkaren tittade lite försiktigt på Zacks tänder. Han ville inte gärna att man skulle hålla på med hans mun. Men allt såg okej ut, inget att göra egentligen. Hans permanenta tand som ligger bakom kan ha skadats, men det kan man inte veta. Men vi ska anmäla det till vårt försäkringsbolag så att om det visar sig att det blev en skada (sen när hans permanenta tand kommer fram) så kan han få ersättning.

Nu sover plutten och jag gav honom lite från en barnmatsburk för 8-månaders bebisar, så att det var mjukt och inte så mycket att tugga för honom. Nu ska jag försöka äta lite och lugna ner mig lite...

#1 - Linda

Lyckligtvis har jag inte drabbats av nåt så där jobbigt och allvarligt. Har haft en himla tur när det gäller mina barn. Men nog kan de göra sig illa, men många gånger så ser det värre ut än vad det egentligen är. Hoppas verkligen att Zacks tand klarade sig, och att det inte vart några skador på den.

Ha en fin dag!!

#2 - Anonym

Usch, jag håller med dig! Det är alltid otäckt när förskolan ringer!

Stackars Zack, hoppas den kommande tanden klarar sig bra!

#3 - Carolina

Ojojoj, stackars Zack - hoppas inte det blir något knas med permanenta tanden sen!



I dagens lucka hos mig kan man vinna 3 virkade kakor, kika gärna in och var med! :-)

#4 - Jenny i Dalby (mamma till tre)

Usch, stackars lilla Zack! :( Det är så hemskt när de har ont! Hoppas att han repar sig snabbt och att den permanenta tanden inte tagit skada.



Vet hur hemskt det är när de ringer från dagis/skola. Förra året ringde de från min dotters skola och berättade att hon blivit påkörd av en moped, då fick jag verkligen hjärtat i halsgropen. Hon klarade sig med trasiga kläder och en massa hemska skrapsår, men innan man visste det så.....Tjejen som körde på henne var minst lika chockad hon, stackaren.

#5 - Sofi

Fy stackars Zack, vilken otur. Bra att ni anmäler det iaf om i fall att, bättre en gång för mycket.

#6 - Sanna

Usch alttid jobbigt när de slår sig o man själv inte är med ! Hoppas allt går bra för honom !

#7 - MissyElliot

Stackars lilla killen. Visst är det så att hjärtat hoppar till när det är från dagis de ringer. Hoppas att allt är bra med tanden inunder...

#8 - Nina

Fyyyy, stackan. Å det gör allt lite ont i hjärtat när jag läser. Lider med er. Men det blir säkert bra jättefort, det brukar de blir med dessa småttingar.

#9 - Tess

Vad jobbigt! Lillen får krya på sig! Härligt ändå att han har en sådan äventyrslusta.

#10 - Mimmi

Stackars liten, hoppas han blir bra snart!

#11 - e

Stackars Zack. Tur att de är tåliga de små liven. På vår lille var vi tvugna att dra ut en tand när han var åtta månader då han slog den så illa ... det var jobbigt. Men det var nog jobbigare för oss än för honom. Usch. Det ser ju så läskigt ut också eftersom det alltid blöder så mkt från munnen.

#12 - GucciMama

Oj vad jobbig. Hoppas han mår bättre igen snart:-) Många kramar

#13 - Wojtan ♥

Aj aj.

Jag förstår din stress.

Man kan inte komma fort nog när man får ett sånt samtal. Det hände mig också för några år sedan, med nästan liknande skada på min äldsta tjej.

Hoppas han blir bra snabbt.



Kram Åsa

#14 - Susanna

Stackars Zack, vilken otur! Hoppas att han mår bättre nu! Kram till er båda

#15 - Sandra och Novalie

Ursch så hemskt! Hoppas han blir bättre snart! Stackarn.. fin blogg föresten! :-)

#16 - Bodil

Stackars liten. :( Man blir så ledsen, och det gör så ont i mammahjärtat, när ens lilla har ont. Och speciellt när det händer något på dagis, och man inte kan vara där och trösta direkt...

#17 - Nina

lill skrutten då.. Förstår att det gjorde ont i ditt hjärta..

#18 - Anette

Ajajaj! Stackars liten :(