bambi

Stödbälte

Jag fick låna detta stödbälte av en kompis. Det ska hjälpa mot foglossning, så jag ska nog börja använda det hemma (om det nu är foglossning jag har). Känner nog inte att jag orkar ha på mig det på jobbet också, även fast det kanske skulle behövas. Jag har provat bältet lite här hemma och så fort jag fick på mig det så släppte värken en hel del. Lite obekväm är den att ha på sig bara...

Värken har blivit värre också, bara under dessa två dagar. Tror att det har med att det är halt ute så jag går och spänner mig så när jag går utomhus.

Det gör mest ont i höfterna och sen framåt magen (nertill). Ska prata med min barnmorska om detta på måndag tänkte jag. Tur att det snart är jullov (bara 3 dagar kvar inklusve idag) så att jag kan vila upp mig då också! :)
#1 - malena (smulan0)

Jobbigt med foglossning! Hade det jättemycket med tvåan. Du ska absolut boka tid hos sjukgymnast! De kan hjälpa till både under och efter graviditet! Vissa sjukgymnaster är specialinriktade på graviditetsproblem så sök upp en sådan! Lycka till!



/Malena (smulan0)

#2 - Filippa

Bältet är jättebra!!

Fick ett av en sjukgymnast, Hade mycket problem med foglossning nu under min 3 e graviditet, men det är meckigt att behöva ta av och på hela tiden när man är hemma, eftersom det bara gör verkan när man är uppe och går.



Födde för 15 dagar sedan och VIPS så var foglossningen borta!!! skönt!



Lycka till me bältet hoppas det känns lite bättre!

#3 - Helene

Här är en rapport om föräldraskap och jämställdhet på tal om det där med deltidsarbete http://www.do.se/Documents/Material/ForaldraskapkunskapsochnulagesrapportJamO200643C.pdf?epslanguage=sv

#4 - Mimmi

Bältet är jättebra! Kontakta gärna en sjukgymnast också så du kan få ytterligare hjälp mot värken.

Om du går ute mkt när det är halt kan jag också rekommendera broddar, såna som många pensionärer har. Hade dem på barnvagnspromenaderna förra året, kanon!

#5 - Agnieszka- mamma till 2

Bälte är jättebra, men du kanske ska boka tid hos en sjukgymnast som kan visa hur du ska använda det så du har det på dig på rätt ställe på höfterna/rumpa.



MVH Agnieszka

#6 - jacks mamma

Använd det på jobbet med. Jag var ju gravid när jag gick på gymnasiet och hade foglossning, vilket blev värre av trapporna i skolan. Bältet hjälpte jättemycket och efter jag slutat skolan slutade också värken =)