bambi

Tålamod

Ojoj, vilken kämpig eftermiddag/kväll jag har haft. Så jag känner att jag måste skriva av mig lite...

Jag har faktiskt aldrig blivit riktigt arg på Zack någon gång eller tappat tålamodet... tills ikväll. Jag tror att han var trött och hade haft en jobbig dag med all stoj på dagis med luciafirandet och allt, för han var verkligen inte ett dugg medgörlig ikväll.

Jag hade förberett maten innan jag gick till dagis, så det var bara att sätta på spisen med potatisen och sätta in köttfärslimpan i ugnen. Medans vi väntade på maten så lekte vi lite och allt var bra. Sen när det var dags för mat vid den vanliga tiden, kl. 17 så ville han absolut inte att jag skulle mata honom. Han blev jättearg och ville ta skeden själv. Han har börjat äta en del själv, så jag tänkte att han kanske ville äta själv och gav honom skeden. Då började han leka med maten, jag lät honom göra det ett tag... sen så började han skyffla ut maten och det hamnade mat överallt... och han hade inte stoppat in något alls i munnen. Zack som alltid är matglad och alltid äter glatt.

Så, jag försökte ta ifrån honom skeden ett par gånger så att jag skulle mata honom. Men nej, det fick jag inte! Han blev så ARG ARG ARG. Och det blev jag också. Jag skrek inte eller nåt sånt, utan det jag gjorde var att jag ignorerade honom. Kände mig elak som bara satt där och tittade på när han satt och storgrät, men mitt tålamod var verkligen slut.

Så jag städade undan efter honom och tog bort honom från köksbordet. Vi gick och läste lite istället och jag och han lugnade ner oss. Jag försökte sätta honom vid matbordet en gång till nu innan jag la honom, men det var samma sak. Så för allra första gången så somnade han utan kvällsmat! Känns lite konstigt... men han åt en del när vi fikade på dagis... men det var ju vid 15-tiden!

 

Usch, det är jobbigt när tålamodet tryter. Zack brukar inte få gråta så där utan tröst... så jag känner mig verkligen elak. Men vi var nog båda trötta... han fick somna en halvtimme tidigare än vanligt och det gjorde han utan protester. Känns som om jag också skulle kunna somna nu på stört! Känns bara som om allt blev så fel med Zack ikväll, inte alls som det brukar... lilla plutten, hoppas att du (och jag) är på bättre humör imorgon!

#1 - Ina

Känner igen det så väl! Det kommer en period då de börjar visa mer vilja och humör och då de helt plötsligt inte alls gör som de brukar längre. Helt plötsligt äter inte det så vanligt matglada barnet utan leker och tramsar bara med maten. Eller så kan det handla om något annat. Det är perioder man som förälder och barn ska ta sig igenom och en del i utvecklingen att börja testa gränser och sin vilja, trotsa och experimentera. Jobbigt är det och tålamodskrävande och ibland är stubinen inte tillräckligt lång men man måste försöka komma ihåg att man är inte mer än människa...

Kram Ina

#2 - Maria

Hej!

Min dotter som är ungefär lika gammal som Zack vill bara äta själv. Ibland får hon inte i sig så mycket själv och då brukar jag mata emellan med en annan sked. Så länge hon får ha sin sked brukar det gå bra.

#3 - Nina

Förstår att det känns jobbigt, även om det är det mest normala i världen att man hamnar lite i olag med de man älskar alra mest.

Du vet ju att jag har tappat tålamodet med VIlle MÅNGA GGR så det var otroligt att du klarade dej ända till nu....

De är ju helt klart i en period nu när de visar viljan vilket bl.a. verkar visa sig vid matbordet.

Skippa det dåliga samvetet, du är en kanonmamma. I morrn är en ny dag.

TRevlig helg!

#4 - Sara

min son Max är lika gammal som Max och gör också sådär stundtals. men det brukar funka om han får ha en egen sked och att jag matar också!

#5 - Cissi

Det är nog bara ett friskhetstecken tror jag!

Vi har inte fått matat Adam på länge. Vissa dagar får han i sig massor. Andra dagar mindre... Lägg en handduk under stolen så blir det inte så kladdigt:) Han slutar att leka till slut och äter istället, det kan jag lova dig!



Tack igen för tofflorna. Men skulle inte du mejla? Jag glömde säga vilken färg vi vill ha: röda, tack:)



trevlig helg

#6 - stina

Kram på dig!!

#7 - sofie

Låter som en besvärlig eftermiddag men jag är säker på att du gjorde det rätta. =) Som förälder får man vara trött ibland, det är bara så livet är. Man räcker inte till överallt och trött blir alla varelser. Ni hade en lite sämre dag idag men jag lovar att det kommer fler bra dagar. :)

#8 - Jacks mamma *Ung, högskolestuderande mamma*

Säger som ovanstående, låt han ha en sked och du en. Brukar fungera när Jack trilskades innan, nu äter han helt själv oftast och det är skönt att slippa dom matfajterna. Så käpma på när det blir så, det går över!

#9 - Nina ♡

låter som theo. exakt. så det måste ju vara nån slags period dem har. som VI måste genomlida.. ?