bambi

Varannan-gången-metoden
Det var roligt att få läsa i Aftonbladet att par som är jämnställda och delar lika på hushållssysslorna men också på försörjningen av hemmet mår bättre.

Jag har tidigare berättat om min och sambons "varannan-gång-metod" här i bloggen. Vilket innebär att vi gör mycket av hushållssysslorna varannan gång. Vi dammsuger varannan gång, vi lagar mat varannan gång, osv osv. Detta gäller då dom lite "jobbigare" hushållssysslorna. Sen om jag tycker om att t.ex. baka så gör jag det och vi kör inte varannan gång på det... men det är mycket som vi båda tycker är tråkigt (dammsuga, städa toalett, osv) och då delar vi lika på det.

MEN! Nu har ju jag inte mått så bra på sistonde så därför har vi inte kört denna metod på länge. Nu har det snarare varit sambon som har gjort det mesta här hemma och jag har gjort det jag har kunnat.

Men förutom dom obetalda hushållsysslorna så tar artikeln i Aftonbladet också upp att det är viktigt att båda bidrar ekonomiskt till familjens försörjning. Jag har alltid jobbat, även när jag har studerat så har jag jobbat minst 50%, så för mig är det väldigt främmande att leva på någon annan. Jag tycker att det ger mycket självförtroende att känna att man har tjänat sina egna pengar. Men jag har inte provat på något annat och jag har oftast varit den som har tjänat mest (förutom när jag studerade). Men vi har alltid haft helt gemensam ekonomi och inte delat upp pengarna på något sätt. Men snart tjänar sambon mer än mig och jag kan tänka mig att han kommer tycka att det är skönt att få göra det också (även fast han inte har sagt något om det).