bambi

Vecka 50 - #14 Deirdres dress

Denna veckas "Veckans Odd Molly" kommer också från vinterkollektionen och heter Deirdres dress. Det är en velourklänning i 80% bomull och 20% polyester och den finns i färgerna blue, chocolate och royal.


Vid första anblick kan man kanske tycka att den  är väldigt lik #12A Allover printed velour hood tunic (första bilden här ovanför). Största skillnaderna är att Deirdres dress knyts under bysten (och inte i midjan), den har inte någon luva, inte knappar hela vägen ner och så har den fina volanger framme vid urringningen (andra bilden här ovanför). Den har förstås fina mollydollars i ändarna av knytbandet och 3/4 ärm. Även priset skiljer sig lite, Deirdres dress kostar 1599 kronor och Allover printed velour hood tunic kostar 1899 kr.

Jag köpte min i royal i Odd Molly butiken och blev kär i den på direkten! Jag har fått otroligt många komplimanger för den när jag har haft den på mig, alla älskar färgen på den (jag med!). Den är skön att ha på sig och det känns som om jag kommer kunna ha den ett tag under graviditeten då den knyts under bysten (och framhäver den fina gravidmagen). En vän påpekade att den är praktiskt även sen när man ammar eftersom man kan knäppa upp den precis vid bysten.

Den är normal i storleken, jag har den i min vanliga storlek (2) och tycker att den sitter bra. Jag tycker att den kan bli något urringad, speciellt på jobbet där jag inte alls vill ha urringat, så jag har ett linne under på jobbet. Men i andra sammanhang så känns den lagom urringad.

Det känns som en mycket användbar klänning, kan användas både till vardags och till fest. Fint med leggings/strumpbyxor till, men man kan nog ha byxor under den också.


Har du en Deirdres dress? Vad tycker du om den? Hur tycker du att den är storleksmässigt? När använder du den och vad har du till den? Kom gärna med tips på andra Mollysar som man kan matcha Deirdres dress med!
#1 - Mia

Du passar så fint i den! Jättehärlig färg också :) Suktar efter en sån men får se, det är ju så mycket i Mollyvärlden man suktar efter och man får liksom välja lite. Förstår att du gillar den!

#2 - Martina

Den ser verkligen mysig ut! Fin, men bekväm.. Precis som det ska vara :)

#3 - Nina

Den skulle passa super på julafton. sådär mysigt julig :D

#4 - Jenny i Dalby (mamma till tre)

Jag som inte är ett Odd Molly-fan och därför brukar hoppa över dessa inlägg måste ändå säga att du verkligen passade jättebra i den här klänningen, färgen var kanonsnygg på dig!

#5 - Nena

Jag har den också i royal och jag älskar den verkligen. Den är snygg´, skön och passar till vardags. Kul att få vara så fin även när man är praktiskt klädd. Jag som ligger mellan två storlekar fick ta den större storlekeni denna. Tycker att den är smal i ärmen. Har hört att det är lite annan kvalité i den bruna än i royal, mer åt frottéhållet i brunt. Vet inte hur den blå är i kvalitén.