bambi

Äckligt äckligt äckligt
Jag brukar inte blogga om toalettbestyr men nu kan jag inte låta bli när jag läser om en man som fick böta 800 kronor för att han kissade vid vägkanten mitt i natten. Jag tycker att det är helt rätt. Vuxna människor ska kunna styra sina toalettbehov och inte kissa överallt hur som helst. Jag har själv förbjudit min sambo att kissa utomhus, men han lyder mig inte alltid när det gäller detta... men jag tycker att det är riktigt äckligt!

Det som är så äckligt med det är att:
1.) Jag vill inte behöva se nåt jag inte vill se.
2.) Jag vill inte behöva trampa i nåt jag inte vill trampa i.
3.) Det luktar vidrigt.

Efter sofäs kommentar lägger jag även till:
4.) Dom har inte möjlighet att tvätta händerna. (Och så kommer dom och ska skaka hand med en efter dom har hållt i sin... bläää.)

Alltså... äckligt äckligt äckligt. Vuxna människor ska kunna gå på toaletten (medicinska besvär är förstås undantag).

En nära vän till mig är lite extremare och har väldigt starka åsikter om att killar ska sitta och kissa. Hon har propagerat på sitt jobb om att alla killar som står och kissar är superäckliga. Och ni kanske förstår hur hennes man och son gör när dom kissar. Men visst är det bättre att killar sitter och kissar det är ju mindre risk att nåt ska hamna utanför då. Men det här med utekissandet tycker jag att det ska bli ett stopp på! Det är bara bra att han får böter!!!
#1 - Malin

Jag tycker inte att man ska få böter för att man stannar och kissar när man kör bil. Gömmer man sig lite bara så är det ju skitsamma.



Angående det med att stå upp och kissa... Jag tycker att de killar som inte kan PRICKA TOAN ska sitta ner. Det är äckligt när det är kiss på ringen och runt om toan på offentliga toaletter (hemma också för den delen, men där brukar man ju vara lite nogrannare). Möjligtvis skulle de kanske kunna torka upp efter sig om det ändå händer att man inte prickar... Tur att det som oftast är dam- och herrtoaletter.

#2 - Anders

Jag anar din stora ironi - sån är härlig!

Ha en god söndag :-)



#3 - sofä

Om inte annat så är det väl sällan så att "de" - karlarna menar jag ju förstås!- tvättar händerna efter de kissat utomhus? =)

Jag kanske är överhygienisk nu? :)



Jag tycker om din blogg, as u know! Keep up the good work! Har du några åsikter ang Melodifestivalen må hända? :D

kram

#4 - Sophie

En liten parentes till varför killar ska (borde) sitta och kissa, förutom att minska skvättandet är att det är bättre för kroppen att sitta ner eftersom blåsan töms bättre och man därför kan förhindra (eller åtminstone försena) problem med prostatan. Som sagt, en liten parentes bara ;)

#5 - Linda Andersson

Skulle bara hålla med om det som Sophie skrev, och självklart så är det inte trevligt när det görs behov utomhus. En sak om man är ute och vandrar i skogen... men då hoppas jag att man har med sig våtservetter... så man slipper ha massa baciller på händerna när man ska stanna och äta.

#6 - Farbrorn som inte ville bli stor

Men snälla nån. Den här killen kissade inte i din brevlåda! Det var vid vägkanten i ett industriområde mitt i natten!



Om det är förargelseväckande beteende så borde det vara mer olagligt att fisa på bussen. Speciellt om det är fullsatt. Då tvingas du att andas in någon annans metangas, som också innehåller bakterier. Och det skulle förarga mig mer än att se någon pinka vid vägkanten mitt i natten.



Och jag fattar inte varför du automatiskt skulle gå fram och skaka hand med "utekissare" du inte känner, eller med dem du känner heller.



Om du är så rädd för bakterier skulle du inte skaffat barn, där kan man snacka baktieriehärd!



Kanske dags att införa "grovt förargelseväckande beteende" för fisning på bussar?

#7 - p0rre

Usch



Sen blir det ju kiss kvar också på den där.

MEN DET KAN DU JU SUGA RENT EFTERÅT :D då blir den ren och fin igen.

#8 - Odd

Men kära nån. Jag blir alldeles knasig av dina påståenden.



1. Varför får man inte kissa utomhus? Hundar, rådjur, möss gör det hela tiden. Jag förstår att det är äckligt när man gör det i trappuppgångar men en drill i ett dike är väl ganska harmlöst. Du behöver ju inte stå och syna det som händer med lupp. Skulle ni kunna kissa genom att bara dra ner gylfen, hade ni också gjort det. Var så säker!



2. Nu talar jag visserligen om mig själv, men min sak jag kissar med är nog det renaste jag har på min kropp. Den kommer inte i kontakt med något annat än mina kalsonger under dagen och det är bara len hud jag håller i när jag kissar. Jag vet inte hur din pojkväns sak ser ut, men jag antar att den är lika fin som min och varför då bekymra sig om en massa bakterier. Skulle jag (eller ngn annan) kissa mig på fingrarna, ja då skulle jag se till att få bort det lika snabbt som det kom dit.

Jag tror fröken lider en form av bakterierädsla. Hoppas den går över och inte går ut över grabben din.



3. Lukten ja, den är nog bara värst i stadsmiljö. Det håller jag fullständigt med om. Som nybliven pappa har jag största förakt till de som pissar i hissar. Krogtoaletter är också vidriga, men det beror ju på alkoholintaget oftast. Och vem vill sitta ned på sådana toaletter. Nej, inte ni tjejer heller. Kan i mina dar inte förstå hur ni kan gå in på herrarnas och kissa när det ser ut som det gör. Eller så är det helt enkelt så att när nöden är som störst så gör man vad som helst för att få släppa trycket...



Så fick jag det sagt!



Ge grabben tillbaka tillbaka sina 800 spänn bums.

#9 - Malin - brandteknologen

Jag håller inte med dig... Lite urin på marken är väl knappast det värsta som kan hända. Har man inget val så har man inte.

#10 - Brute

Kiss är sterilt för övrigt...



Speciellt efter att ha gjort lumpen så ser jag inga problem. Några rejäla kissgropar och så funkar det när man har 250 värnpliktiga på samma skogsområde. Tjejer och killar, inga problem.



Om det funkar med 250 pers på samma område så fungerar det i en vanlig, tom, skog utan att någon "behöver se något de inte vill se, trampa i något de inte vill trampa i eller känna av lukten".



När man var på kasern så började man kolla efter träd/gropar när man varit ute i två veckor. =)



De flesta män föredrar att kissa stående.. för att vi är gjorda så. Det är smidigt. Det går snabbt. Gylfen sitter rätt. Att sätta sig på huk i skogen slutar nog rätt snabbt med att ens nyputsade kängor är nerkissade.



Det finns lite större problem i världen än att män kissar stående...

#11 - ♥ ♥ ♥ bambi ♥ ♥ ♥

Odd: Vilka dumma argument! Hundar, rådjur, möss bajsar även ute, ska vi människor börja med det också? Eller kanske börja lukta varandra i rumporna? Bara för att djur gör det så betyder det inte att vi ska göra likadant!



Jaja, om man inte har något val och är långt ifrån en toalett så kan det väl vara okej. Men jag talar mest om såna människor som kissar ute på väg till festen/krogen/whatever (vilket inte direkt är OVANLIGT!). Inte fräscht!

#12 - Sara

Herregud vilken lölig diskusion. Vad fan gör lite kiss? Bambi är du ofta nere och trampar i diken? Jag håller fullständigt med odd och farbrorn som inte vill bli stor.



Du borde söka för din bakteriefobi.

#13 - ♥ ♥ ♥ bambi ♥ ♥ ♥

Sara: Jag hör att du aldrig har åkt hiss i stockholms innerstad....

#14 - Inke

Håller med bambi. Många tänker inte på att även ett industriområde är en arbetsplats. Folk jobbar där och tanken är väl inte att det ska vara allmänt okey att åka ut till arbetsplatserna för att urinera?



Sen vad skulle polisen göra egentligen? Han har ett jobb att sköta. Det är belagt med böter att pissa offentligt. Polisen kunde knappast bara gå därifrån.

Vad skulle isåfall bli nästa brott att se genom fingrarna med? Ah, en cykeltjuv på bar gärning...

#15 - Matte

Vilken jävla löjlig diuskussion. Vi killar kissar ute & stående för att vi kan. Sluta vara avundsjuk på det... :-)

#16 - ♥ ♥ ♥ bambi ♥ ♥ ♥

Vilket löjligt argument. Jag är inte avundsjuk på alla som jag tycker är äckliga.

#17 - Farbrorn som inte ville bli stor

Bambi, det här är kanske en forskarrapport som kan vara intressant: "Women Carry More Bacteria Than Men" http://dsc.discovery.com/news/2008/11/04/men-women-bacteria.html .



Kvinnor är tydligen riktiga bakteriehärdar också.

#18 - ♥ ♥ ♥ bambi ♥ ♥ ♥

Oj, va du missförstod mig. Nu råkade den som fick böter vara en kille. Men det som jag opponerar mig emot är själva utekissandet, sen om det är tjejer eller killar så spelar det ingen roll. Det drabbar fortfarande andra människor (om det sker i bebyggd område) och är ofräscht.



Men det var kul att du letade fram en forskarrapport!

#19 - Sara

Jag sa ingenting om att jag tycker att de skulle vara ok att kissa i hissar. Vet inte var du fick det ifrån. Människan är ett djur. Djur kissar. Skulle jag behöva kissa och inte har någonstans att ta vägen så hade jag också kissat vid en vägkant.



Sen börjar du dra in att om vi är djur så skulle alla gå runt och bajsa också eftersom djuren gör det. Inte samma sak. Men om jag skulle behöva göra det och det inte finns toalett i närheten så finns det ju faktiskt inte så mycket alternativ.



Herregud...

#20 - ♥ ♥ ♥ bambi ♥ ♥ ♥

Sara: Jag tog upp hissar eftersom det lät på dig som om det bara är i diken folk kissar.

#21 - Annelie

Beror väl helt och håller på var man gör sina behov. För om det gäller ute på landet eller så är det väl lugnt tycker. Otroligt dumt att få böter för det

#22 - PATRICIA

HEJ HEJ JAG HETER PATRICIA VAD HETER NI,O SEN VAD GÖR NI,OK JAG HAR DET SÅ TRÅKIGT,JAG ÄR SJUK SÅ JAG HAR VAT HEMA IDAG E NI SJUKA IDAG,OK NU MÅSTE JAG SIGA HEJ DÅ