bambi

Datorbråket fortsätter
Ni som har följt min blogg ett tag kanske minns att när vi flyttade för snart 3 månader sen så gick min dator sönder. Tjejen som vi bytte lägenhet med hade en massa kompisar som hjälpte henne att flytta medans vi anlitade flyttfirma. Två av hennes vänner som bär på hennes soffa kommer åt en av våra flyttkartonger så att den ramlar i backen. Kartongen innehåller min dator som sedan inte startar.

På flyttdagen så säger dom att dom självklart ska betala...osv.. osv. Sambon som har jobbat med datorer försöker få igång datorn men det går inte. Vi ringer först till hon vi bytte med, men hon säger att det var ju kompisarna som hade ner den så det är dom som ska betala. (Schysst att låta kompisarna som var snälla och hjälpte henne flytta betala!)

Sen så har vi hållt på och ringt dessa kompisar (eller främst den ena) i 3 månader för att få pengar för datorn. Först ville vi ha 3000 kronor för den, sen så pratade vi med vårt försäkringsbolag som var ville att ersätta oss 2500 kr. Men det är ju då en självrisk på 1200 kr. Så då krävde vi "vännerna" på denna summa istället. Vi tyckte att det var en ganska så schysst sänkning, från 3000 kr till 1200 kr.

Men så håller dom på och tjafsar om att det var vårt fel eller att det var flyttfirmans fel som hade ställt datorn i en flyttkartong.. osv osv. Har hittat på tusen ursäkter. Men vi förstår att det är inte så kul att behöva betala 1200 kronor när man har varit snäll och hjälpt en kompis att flytta. Men samtidigt så har inte vi gjort något som helst fel och vi har blivit av med en dator! Dom är två vuxna som ska dela på 1200 kr, ska det vara så svårt att betala? Vi blev tvungna att köpa en ny dator för mycket mer än så, vilket vi inte alls hade tänkt göra!

Men till slut så sa dom att dom skulle höra om deras försäkringsbolag kunde betala dom där 1200 kr. Så dom lät nån snubbe på deras försäkringsbolag "titta på ärendet". Igår fick en kopia på brevet från deras försäkringsbolag. Dom säger att dom borde betala oss 1200 kr (men att försäkringsbolaget kommer inte att stå för det). Döh!!

Nåväl, sambon ringer dom nu under kvällen och dom säger att dom ska försöka dela summan med hon som dom flyttade åt. Men dom vill ha datorn, sure.. dom kan få den trasiga datorn... bara vi får pengarna säger vi. Sen så har dom mage att fråga om vi vill vara med och dela på självrisken också? Men, herregud, det är 1200 kronor! Dom hade sönder datorn, stå för det nån gång!

Jag börjar undra om vi någonsin kommer få några pengar. Men sambon har sagt att han kommer att stämma dom om det behövs. Vi ska inte låta dom slippa undan. Sen så tycker han att det kan vara lite kul att få "öva" och stämma dom. Vi får se hur det hela slutar... datorbråket fortsätter...
#1 - Josefin ☆

hoppas dom får tjejen att betala hälften för det vore ju inte mer än rätt! Men huvud saken är ju att ni får era pengar. Fattar inte hur dom orkar leva med det där på samvetet? Hade jag varit dom hade jag velat haft det överstökat så fort som möjligt!

#2 - Anonym

Hur kan man ha mage att vara så oootroligt dum och elak? Det är ju deras fel och borde skämmas att de inte betalade på en gång! Tycker också ni ska stämma dem om ni inte får pengarna snart!

#3 - Sagolikt by Perla

Hihi såg just att jag vunnit en auktion hos dig ;-) Appamanbodyn! Har fört över pengar nu!

#4 - Wojtan

Hej



Gud så tröttsamt! Man vill ju inte låta de slippa undan men det tar j uså mycket energi att bråka med puckon!



Kram Åsa

#5 - Ullis

Fortsätt köra hårt! Skäms å deras vägar att de ens ifrågasätter summan eller ansvaret. Vad söt Zack var förresten på bilden efter att du klippt dig! Han såg så otriligt fotovan ut :) kram.

#6 - sofia

Kämpa på.

Och håll oss uppdaterade!



Kram Sofia