bambi

Diskussion här hemma om Odd Molly

Jag måste ibland vara lite fantasifull när jag ska komma på bra argument till varför jag ska få köpa Odd Molly plagg, men nu tycker jag att jag har kommit på ett riktigt bra argument:

Det blir billigare i längden att köpa Odd Molly plagg eftersom dom har så bra andrahandsvärde. Så låt oss säga att jag köper en Odd Molly kofta för 1200 kr, då kanske jag får ca 800-900 kr för den på Tradera när jag har tröttnat på den. Men om jag köper kläder på H&M för 1200 kr så kanske jag får 20-30 kr./st för dom (om jag nu ens får det.. ibland går det inte alls att sälja begagnade H&M kläder eftersom det är så dålig kvalité).. alltså kanske 100-150 kr. för samma pengar. Så jag ser det som att vi sparar pengar om jag handlar Odd Molly-plagg istället för att handla på H&M. .. är inte det ett bra argument? ;)

Sambons respons var: Men då har du ju 5 plagg istället för 1, är inte det bättre att ha fler kläder att välja mellan (om jag handlar på H&M)...

Hmm.. men hellre 1 Odd Molly än 5 H&M plagg... eller vad säger ni? Har ni några bra argument varför man hellre ska handla Odd Molly?
#1 - Stina

Håller med om att man hellre har ett ordentligt plagg än 5 h&m plagg men kanske inte just odd molly.



Jag tycker att mollykläderna är fina på bild (på modellen) inte alla men många iaf men det är vääääääldigt få som klär i deras kläder.



Tycker också att dom numera blandar in lite för mycket fuskmaterial i kläderna.

#2 - Mirva

Ja, hellre ett plagg fr Odd Molly som man verkligen älskar, än 5 HM-plagg som man inte ens tycker om/knappt ens håller efter 1:a tvätten!



Men alla Mollysar är inte fina. Det finns bara några godbitar i varje kollektion.



Här är mitt senaste köp!

http://www.ajabajakids.com/uploads/foto/912green.jpg

#3 - Maria

Mitt enda och bästa argument är - Odd Molly är snyggast! Det räcker väl?!



Jag är ett totalt OM-freak, övershoppar - säljer på tradera, shoppar ännu mer ... jag ÄLSKAR kläderna och - precis som du säger - andrahandsvärdet är såpass bra att man faktiskt får tillbaka minst 75% av vad man gav, och ofta säljer jag med vinst, eftersom jag sköter kläderna.

Så det blir faktiskt inte särskilt dyrt heller ... när man väl har gjort "grundinvesteringen" så att säga.

och en bra basgarderob till en viss peng har ju alla, eller?!



Jag följer din blogg spänt varje dag, är så sugen på koftan du köpte på Ajabaja, kommer stt lå till precis när som helst nu ...



Kram





#4 - stort och smått

Jag tycker precis som du! Hellre kvalitet än kvantitet. Ditt resonemang är alldeles riktigt! Hittar man ett plagg man älskar kan man ha det i flera år, då kostar det till slut ingenting om man slår ut det på alla år.

Nu är jag för lat för att orka sälja så jag skänker bort kläder jag tröttnat på... Men jag köper nästan aldrig något på H&M just för att jag vill ha hållbar kvalitet.

Jag är inte heller så trendkänslig... Hellre något klassiskt som jag kommer älska att använda i flera år!

Men Odd Molly är sååå fina. Inte riktigt lika fina på mig som på många andra tyvärr. Undrar varför det är så??

#5 - Marie

Bra argument!



Är det den lilla butiken som ligger i botten av NK?

Jag har bara varit där.

#6 - Nina

ja måste bara skvallra :D



min man var idag och köpte en ny mob vid fältöversten. å det visar sig att den är begagnad. den är ju fin å allt. som ny. men hårdvaran i mob är inte raderad. finns en massa nr och sms kvar. så min man slår upp nr till "mamma" för att se vem det var. och vet du vad det står.. Karin Ghatan Jimfelt (Odd Molly International AB) hahahha. tänkte direkt på dig. å sa, nej nu måste ja skvallra :D vet du vem det är?



har iaf alla jäkla nr och som sagt sms. lite skumt att de inte ordnat mob innan de lämnat in den å speciellt innan de sålt vidare den. så skumt ju...

#7 - Maria

Förlåt, du köpte din kofta på odd Molly-butiken, men jag har spanat in den på Ajabaja.

Jag var själv och shoppade på Odd Mollys shop i veckan (en cotton light emoridered i almost black och en UNDERBAR Artology Tunic i rött (siden) - men jag såg inte koftorna då, tyvärr.



Jag hålelr med, hellre klassiskt, och jag handlar aldrig från HM, Lindex etc - jag köper bara kvalitet, och helst Odd Molly.

Hellre få plagg med riktigt bra kvalitet som jag kan matcha med varandra, än en hel drös av lägre kvalitet ...

#8 - Maria

Nina - så jäkla sjukt!!! Undrar just vad odd Molly, och Karin Ghatan skulle tycka om det?!



Inget skvaller om några nyheter ... ?

#9 - Nina

ja vet! jätte dåligt. ja sa åt honom att ringa dem och klaga. står ju på mob när hon lämna in den och allt. kul när man tror att man köper en ny mob..



hade ingen aning om vem hon va, men förstod nästan att du skulle veta det :)

#10 - Irina

Var glad om du får något alls för H&M -kläder. Mina älskade Snoopy byxor gick sönder tredje gången jag tvättade dem. En tråd åkte upp i sömmen - på skonsamt tvättprogram! Kvalitet är alltid kvalitet. Köp Odd Molly! :-)

#11 - e

Nu gäller inte detta Odd Molly, men; Många "märkeskläder" sys upp i exakt samma fabriker (ofta Kambodja) som H&M syr upp sina kläder i. I vissa fall är det exakt samma kostym (t.ex.), skillnaden är att på "märkeskostymen" syr de en extra söm på något coolt ställe och sätter dit märket, och sedan säljer de den för flera tusen mer - när det i själva verket är EXAKT samma tyg och sömnad som i H&Ms kostym.

Jag skrattar alltid lika mycket när folk säger att det är mer kvalité i vissa märken, när jag vet att det ibland är exakt samma kläder från exakt samma tillverkare som gör H&Ms kläder.

Så - de ni betalar för när ni köper kläder är inte alltid kvalitén (kanske gör kostnaden att ni är mer försiktiga med plagget dock), utan just märket! :)

#12 - Maria

E - du har säkert rätt i det du skriver, i många fall är det nog så.



Fast jag pratar om UPPLEVD kvalitet. Och där är Odd Molly och ett par andra märken faktiskt outstanding.

Tidlös design är dessutom ganska oslagbart!

#13 - Katinka

Jag håller också med! Kvalité framför kvantitet ju. Och Odd Mollys kläder är ju helt underbara. Jag tycker nästan alltid de sitter jättefint på och som du säger är de en investering då de är tidslösa och alltid går att sälja till bra pris.



Fast jag säljer aldrig mina - älskar dem för mycket....

#14 - Malin

Jag älskar med Odd Molly och köper hellre ett plagg ifrån Odd Molly än 10 andra. Tyvärr är jag lite besviken nu på deras kvalitet, har drabbats av ett par fel på mina plagg och fått lämna tillbaka i butik. Men jag älskar dem ändå.

#15 - Karin

apsolut 1 odd molly-plagg än 10 st från h&m!

fast jag köper faktist från h&m också... men man måste ju ha liiite annat än odd molly i garderoben(fast jag skulle helst inte).

#16 - Anna-Lena

Instämmer helt ang Odd Mol!!. Jag bara älskar Odd Molly... Jag köper bara Odd Molly kläder aldrig ett plagg på H&M. Byxor kan jag köpa av andra märken, men inte tröjor. Mina senaste köp är summer of 2007-400 white/rosa (har även den lila/gula),seven spices-851 chalk, 9th sweater-874 chalk, spoiler underskirt-746 purple, cupcake tank-898 purple, light cotton embroidered-327 almost black och vit/rosa och livealot-862 almost black och jag älskar dom alla. I morgon skall jag beställa underklänning i färgen powder... Tack för din blogg har fått många bra inköpstips av dej.

Kram och trevlig helg..