bambi

Första besöket på en förskola

Nu har vi varit och tittat på en förskola här i närheten. Det är en ganska stor förskola med 5 olika avdelningar och 89 barn. Fördelen med denna förskola är att den ligger väldigt nära och att den har en jättestor gård, vilket är ovanligt här i stan.

Men jag gillade inte att den enda manliga anställda var kocken, så barnen har inte så många manliga förebilder där. Jag frågade om dom arbetade med genusfrågor, men jag fick ett ganska luddigt svar.

Efter besöket på förskolan så gick vi coh hämtade ut den där gratis boken som man fick av BVC. Vi fick en bok som heter Barnens första bok men olika små sagor och visor. Jag passade även på och tog en broschyr med tips på vad man kan hitta på med barnen i stan  :)

#1 - Sara

Min man är förskollärare och arbetar på en förskola för barn 1-3 år och han är den enda manliga förskolläraren i hela denna kommunen som har 15 000 invånader! katastrof!!

#2 - Emelie

Men snälla, huvudsaken är väl att det är BRA personal som tar hand om barnen. Manliga förebilder har din son nog gott om ändå? Vad sägs om sin pappa, era manliga vänner och släktingar mm.



När jag valde förskola till min dotter tyckte jag i alla fall att det viktigaste var att jag kände mig bekväm med personalen, hur de var mot de andra barnen och mot varandra. Förskolebarn skall leka och genom leken lär de sig. Läsa, räkna och i synnerhet genusfrågor är sådan de kommer lära sig tids nog.

#3 - a-k

Håller med ovan talare. Bra ,kunnig ,pålitlig ja trevligt personal är väl vad man efterfrågar. Vad människorna har för kön är väl ointressant ,annars vore det väl diskriminering...

#4 - ♥ ♥ ♥ bambi ♥ ♥ ♥

Emelie & a-k: Det är klart att det är viktigt att det är bra personal, men det är omöjligt att veta efter att ha träffat EN i personalen i en halvtimma. Så det man får gå efter är procent högskoleutbildad personal och könsfördelningen. Jag tycker ändå att könsfördelningen säger en del om hur personalchef och personalgruppen fungerar och tänker.



Men självklart kommer vi inte välja bort någon förskola bara för att dom inte har någon manlig personal, men det är ju ett plus om dom har det!! Det är så vi tänker!

#5 - Lina

Är själv förskollärare på en förskola med endast kvinnor. Just nu ska vi anställa en vikarie och hade mer än gärna anställt en man. Problemet är att det inte är så många män som söker, och de flesta som söker är inte behöriga. Dessutom är det ju inte könet som avgör, det måste vara en kompetent PERSON.

Det är inte heller säkert att personalen på förskolan har så mycket att säga till om hur könsfördelningen ser ut. Jag tror alldeles säkert att de gärna hade haft fler manliga kollegier.

#6 - Jessica

På Zoes dagis jobbat två män och det är jag glad för. Jag tror att både barnen och personalen mår bra av lite blandning. Men huvudsaken är att det funkar!

#7 - Nina

de hade sånt där program uppe på vårt bibliotek dem med, men det var från ett år.. finns det för yngre bebisar inne i stan?

känner inte igen många av de där ramsorna där i, men det är väl något som man får lära sig allt eftersom =)