bambi

Fortfarande inte riktigt sig själv

Flytande Alvedon, bra att ha hemma!

Lilla plutten är inte riktigt sig själv idag heller. Han vaknade runt 06.30 och då när jag tog upp honom för att han skulle få amma så var han väldigt varm (speciellt om händerna och på ryggen). Jag tog temp på honom med vår digitala ögontermometer, men den visade inte på feber. Men jag brukar aldrig heller få feber enligt termometrar, men jag brukar känna i kroppen om jag har feber. Han kanske är likadan och inte ger utslag på termometern när han har feber?

Nåja, så jag och sambon gav honom en dos med flytande Alvedon innan sambon stack. Det var mycket enklare när man var två märkte jag. När jag försökte ge igår själv så hamnade det mesta på hans tröja (han spottade ut det). Men nu fick sambon hålla bak hans huvud medans jag gav honom med en sån där plastspruta som man ska spruta i munnen. Så nu fick han i sig det mesta! Hoppas att det hjälper.

Han sover nu, stackars lilla plutt. Vi skulle egentligen till en kompis och hennes dotter, men jag ställde in det. Bättre att vara hemma och vila. Imorgon ska vi också till några vänner, men jag hoppas att han mår bättre tills dess.
#1 - Sjuksköterskestudenten

Örontermometer är svår att använda! Du måste veta exakt hur du ska hålla i den för att kunna se temp! Det bästa är att ta temp fr ändtarmen! Tar du t.ex. temp fr under armen så måste du alltid lägga till + 0,7 grader.

#2 - Jessica

Vi har märkt skillnad med vår digitala örontermometer och den 'vanliga' som man tar från ändtarmen. Örontermometern visade inget alls eller lägre än den vanliga. Så nuförtiden kör jag med den vanliga istället...

#3 - Lena & Alfons

Stackarn! Hoppas han kryar på sig.



Jag brukar också sällan få feber, kan få motsatsen när jag mår dåligt, närmare 36 grader när jag normalt har 37. Konstigt!

#4 - Anna-Karin

Ett litet tips när det gäller febernedsättande till små barn är att köpa suppositorier istället för flytande.

Hoppas att Zack snart kryar på sig!



Kramar

#5 - Ullu

Tittar in från Septemberbarn 09 på Alltförföräldrar - fin blogg du har!



Jag håller med Anna-Karin om att Alvedon suppar är mycket enklare till småbarn!



Hoppas han mår bra snart.