bambi

Grattis kusin!

Grattis till min kusin som födde en liten tjej i torsdags. Savanna ska hon heta. Tyvärr så hade min kusin en väldigt jobbig förlossning.

Det började med att hon hade ont i magen och när hon kom in till förlossningen så var hon öppen 1 cm. Eftersom hon hade ont så satte dom igång henne. Hon skulle få epidural men eftersom hon var så trång i ryggen så stack dom fel sju gånger!! Så att den där vätskan rann ut och hon fick jätteont i huvudet. Till slut när dom träffade rätt så tog inte bedövningen eftersom hennes kropp var så stressad.

Hon hade värkar varannan minut men öppnade sig bara 5,5 cm. Efter 3 dygn så slutade det hela i katastrofsnitt. Efter det fick min kusin en infektion också! Stackars henne!

Hennes kille är från thailand och kan inte svenska så min andra kusin var med under förlossningen och bad all personal att prata engelska så att hennes kille kunde förstå vad dom sa, men dom fortsatte att prata svenska. Väldigt respektlöst eftersom det är ju hans barn också!

Men ut kom världens sötaste Savanna! Jag försöker få tag i min kusin så att man kan få komma och se på guldklimpen. Hoppas att vi får göra det snart! :)

#1 - Line

usch var det låter illa, men tur att det hela gick bra! Jag gick igenom ungefär detsamma. Kunde inte personalen engelska??

#2 - Agnieszka

Grattis till din kusin. Tråkigt att det gick som det gick bara. kramar

#3 - anna

ojsan det låter tufft, hoppas hon är piggare nu!

#4 - Sanna

Men gud, det är ju helt SJÄLVKLART att personalen talade svenska. Din kusin befinner sig i Sverige, på ett svenskt sjukhus och personalen har lärt sig de medicinska termerna på svenska. Självklart vill, ska och FÅR de tala svenska då detta säkerligen är vad de är bekväma med. Din kusins man kanske borde ta sig en svenskakurs...