bambi

Katrinplommon för lilla magen

Imorse när sambon bytte blöja så märkte han att Zack hade varit hård i magen! Det har han aldrig varit förut. Det är kanske därför han har varit så gnällig dom senaste dagarna? Det är kanske är på grund av vaccinationen? Jag blir lite ledsen när jag tänker på att han har försökt "berätta" att han har ont i magen och så har vi inte fattat nånting.

Sambon gick iväg till apoteket för att försöka få nåt till lilla magen. Men dom kunde inte hjälpa honom, dom sa att dom inte kan ge sjukvårdsupplysning till en sån liten bebis. Tur att det inte var jag som gick för jag hade nog blivit arg och tänkt på hur min stackars lilla son har ont i magen och att dom inte vill hjälpa mig! Är det bättre att man försöker medicinera bebisen själv då eller?

Vi hade pratat om Katrinplommonpuré innan sambon gick iväg så då gick han och köpte det istället när han inte fick någon hjälp på apoteket. Men Zack ammade medans sambon var iväg och handlade så han var ju inte hungrig på Katrinplommon när sambon kom hem, så vi får försöka igen om en stund. Hoppas att det hjälper... vill inte att min lilla plutt ska ha ont!
#1 - Katrin

Huga vad tråkigt med magont... Alma hade jättetrög mage när hon började äta, vår barnavårdscentral rekommenderade päron och katrinplommonpuré, och om det inte funkar Lactulos 2,5-5 ml/dag. Det hjälpte tillsist men hon äter fortfarande plommon 2 gånger om dagen :)

#2 - Lena & Alfons

Alfons blev också jättehård i magen när vi började med smakpotioner och han vägrade katrinplommonpurén, han fick kväljningar av den. Men päronpuré funkar också rätt bra, och de kan de ju äta massor av.

#3 - e

Vår lille är också hård i magen. Han gick på toa typ 1 gång i veckan tidigare och då fick vi hjälpa honom genom att trycka hans ben mot magen på honom och han grät nästan när han bajsade. När vi började med katrinplommonpuré så blev det bättre, nu går han var tredje dag och det går lite lättare. Vi ger honom purén på gröten, och då äter han den glatt! Så det kan jag verkligen rekommendera!

#4 - Sofia

Jobbigt med lilla magen... har hört många som rekommenderat en tesked messmör, det ska tydligen göra susen:)

#5 - Jacks mamma

Stackaren! Vi kör alltid med 2 tsk katrinplommon på gröten morgon och kväll till Jack och det funkar jättebra ;)

#6 - Agnieszka

Ett tips är att köpa Bifidus på apoteket. Det är en slags ersättning som hjälper magen att bli lite lösare, vi ger det till lilleman när han är lite hård och det släpper på en dag!

kramar