bambi

Usch, det var just därför jag INTE ville flytta...
Imorse kunde man läsa i DN om hur brotten har fördubblats vid Mariatorget, vilket är precis dit vi har flyttat. Innan vi flyttade så var jag tveksam just eftersom jag hade hört en del rykten om att det var en hel del missbrukar här i området, men vi fick höra att dom skulle flytta på deras enhet. Det låter ju även så i artikeln, att dom ska flytta på Stadsmissionen så att det blri lugnare. Det hoppas jag verkligen att dom ska!

Men! Jag måste dock säga att det känns lite överdrivet i artikeln. Det står att knarkhandeln sker helt öppet, men jag har verkligen inte sett något. Det hela låter mycket värre än vad jag upplever det i allafall. Jag är inte ett dugg rädd för att gå ut eller så. Men jag tyckte det var mycket lugnare på andra sidan Söder, där vi bodde förut.
#1 - Ejes

Det sker öppet varje dag kring Mariatorget. Jag jobbar dagligen i området där jag besöker kunder mm, även dem har blivit påverkade av att koncentrationen av missbrukare och kriminella element har mångdubblats de senaste perioden. Det torde finnas andra områden där "drogterapin" kan fortsätta. Varför ska denna verksamhet finnas i ett boområde mitt bland barn, ungdomar, dagis och skolor?

#2 - sp

det har lugnat ner sig lite på senare tiden men, tja, man får ju lite intrycket att "ähh, vi klumpar ihop packet på samma ställe, så får vi bara gnäll från ett ställe!". har bevittnat flertalet brott, var uppe i rättegång som vittne i ett. vet inte hur ofta jag stoppat brott (häromdagen stals brevbärarns vagn) genom att bara skrika "hörru, ge fan i det där".



klart att nånstans måste de ju få vara, men man måste ju löpa hela linan ut och se till att det inte drabbar andra. det är väl där misslyckandet ligger.

#3 - Emma

Vi bor här - och kommer att bo kvar. Flyttar snart till ny lägenhet i området. Det värsta som kan hända är att missbrukarna får ta över! Och här har vi väl alla ett ansvar. Blir det för jävligt, får vi hjälpas åt, istället för att hela tiden ropa på hjälp uppifrån.

#4 - Sofi

..jag har sett det och jag bor inte ens där. Riktigt läskigt faktiskt. Jag satt på fyran och en kille/gubbe hoppar av bussen, springer bort till nån kille i ett hörn. "Skakar hand" sådär hemligt du vet och hoppar sen på bussen igen och sätter sig bakom mig. Usch..



Till på köpet märkte han att jag hade tittat på honom där ute, läskigt läskigt.. man vet ju inte vad det är för människor.