bambi

Varför jag bloggar
Jag pratade med en kompis idag och det händer ofta att min blogg blir ett samtalsämne, så som det blev idag. Kompisen blev imponerad över hur många besökare jag hade och frågade om det inte är läskigt att så många läser om mitt liv. Men talade om att jag väljer ju själv vilka delar av mitt liv jag lämnar ut till andra.

Men det kan lätt bli så att man glömmer bort att andra läser det man skriver, att faktiskt vem som helst kan läsa det (om man inte har en lösenordsskyddad blogg förstås). Det kan bli att man skriver på, precis som i en dagbok och glömmer bort att det du skriver, varenda ord, finns där ute för vem som helst att läsa. Läskig tanke och därför bör man välja sina ord försiktigt (eller i allafall sina ämnen).

Men jag tycker att bloggandet har sina fördelar och nackdelar och det går väldigt upp och ner. Ibland känns det mer som ett jobb och ibland är det bara roligt. Detta tycker jag är positivt och negativt med att blogga:



Vad tycker du? Vad är det bästa/sämsta med att blogga?
#1 - Jullan

Aa, jag håller med nu när du säger det att det faktiskt är lite småläskigt att vem som helst kan se vad jag skriver och att det förmodligen kan finnas kvar på internet hur länge som helst...



Det finns mer + än - med bloggande tycker jag iallfall. Som du sa så väljer man ju själv vad man vill skriva om så då behöver man väl kanske inte skriva om de mest privata sakerna. Men ska nog helt enkelt tänka sig för innan man skriver.



Ibland känner jag mig helt beroende och kan typ: "det där kan jag blogga om idag", och det känns ju mest kul. Man känner sig som kreativ och bra.



Sen är det ju bra att blogga för man lär sig nog väldigt mycket om det svenska språket. Det gör då iallafall jag. :)



Ha en fortsatt trevlig kväll.

Mvh. Julia

#2 - sweetmama

Jag håller med om dina plus och minus.

På minus sidan vill jag lägga till de jag känner som läser min blogg men inte talar om att de faktiskt gör det. Känns lite som om dom snokar i mitt liv.

#3 - sweetmama

glömde fråga. Var har du vänt dig för att tjäna en slant ?

#4 - Sara

Det positiva överväger såklart, annars skulle nog inte så många blogga :-)



sv: Ja, konstig busschafför. Usch vad sur jag blev.

Japp, ska bli skönt att få det åtgärdat :-D

#5 - Anna

Jag håller med dig om dina plus och minus! Men det jag undrar är att du på minus skriver att det aldrig är roligt att få negativa kommentarer. Varför skrev du då i Englas blogg att du trodde hon var starkare än så när hon valde att ta bort ett inlägg? Jag tyckte det lät ganska hårt..

#6 - ♥ ♥ ♥ bambi ♥ ♥ ♥

Anna: Jag ville att hon skulle tänka efter varför hon tog bort inlägget, vilka signaler hon skickade till sina läsare. Att dom elaka "vinner" när hon till och tar bort ett inlägg. Jag trodde att eftersom hon hade bloggat så länge att hon var lite "tuffare" än så.