bambi

Vecka 9 - #233 Lovely Knit Jacket



Lovely Knit koftan är nog det plagget som är mest allmänt känt av Odd Mollys plagg. Koftan har förekommit i många kollektioner och då också i olika material och färger.

Dom ni ser här ovanför är från vårkollektionen 2009 där Lovely Knit koftorna är i 100% bomull.

Själv så har jag en röd Lovely Knit med rosa knytband, från höstkollektionen 2008. Den är i 80% ull och 20% nylon och väldigt varm! Men jag skulle gärna vilja ha någon från vårkollektionen och har provat dom i butik. Dom är supermysiga i bomull!

Jag har haft en del kontakt med Karin på Kjeck (en sida om replikor). Hon berättar om att det nu finns en hel del Odd Molly-kopior på Tradera! Dom är jättesvåra att upptäcka eftersom säljarna oftast använder sig utav bilder från Odd Mollys egna hemsida. Men dom köps in från Asien för ca 300 kr/st och säljs för ca 1000 kr. Lovely Knit koftorna har bland annat förekommit som kopior, så jag skulle inte köpa en sån på Tradera eller Blocket!!

Har du en Lovely Knit Jacket? Vad tycker du om den?

#1 - Charlotte

Jag har 6st Lovely knit jacket... Älskar dom alla, alla är olika... Tycker bäst om vårkollektionen, när det enbart bomull i den.. När det är ull i plagget blir det lätt noppigt... Så fantastiskt fina är dom....

#2 - Charlotte

Jag har 6st Lovely knit jacket... Älskar dom alla, alla är olika... Tycker bäst om vårkollektionen, när det enbart bomull i den.. När det är ull i plagget blir det lätt noppigt... Så fantastiskt fina är dom....

#3 - !

Hej

#4 - Anonym

Hej

Jag har två lovely knit i ull, har haft i bomull men sålt dem för jag tycker att de känns lite "tunga" och klumpiga....

#5 - Anonym

hej!

Har en orange lovely knit i bomull som nu är ett år gammal och storfavorit. Lika fin trots att jag använt den mycket. Jag gillar bomullsvarianten bäst eftersom jag tycker att ullen blir för varm inomhus. Bomullsvarianten kan man ha hela året. Rekomenderas vekligen.

#6 - ♥ ♥ ♥ bambi ♥ ♥ ♥

Charlotte. Oj, jag känner att jag ligger lite i lä där... jag har ju bara en och den införskaffades i höstas! Men jag gillar den så det blir nog fler1 :)

#7 - Jenny

Jag har en blå i bomull från i våras och en röd + en grön i ull från i höstas. De i ull kan ersätta vår/höstjacka vindstilla dagar. Egentligen gillar den i bomull bäst och är mycket sugen på en från den här vårkollektionen...

Tack för Molly-bloggandet!

/Jenny

#8 - Charlotte

Om du vill kan du kolla min blogg....?

Bloggar mest på skoj lite... Inte alls så duktig som du.... :)

Tack för din trevliga blogg...

Kram

#9 - Charlotte

Bara säga att jag inte har tagit några bilder av dig!

Mvh

#10 - Katinka

Oj, nu har jag ju missat en rolig diskussion här!



Har själv en Lovely Knit jag med, den i blått med rosa knytband i ull från höstkollektionen. Den är jättefin verkligen, men lite varm inomhus som många skriver här så min är nästan inte alls använd faktiskt. Hade tänkt ha den lite som vårkofta utomhus faktiskt.

Hade gärna velat ha en i bomull i brunt också, men det får nog allt vänta lite.

Så tråkigt att Tradera besudlas av kopior. Bäst att inte köpa plagg där av säljare som verkar lite misstänkta. Finns ju dessutom säljare som säljer siden Odd Mollyplagg direkt från Kina och det tror jag inte riktigt på. Har du blivit lurad någon gång?

#11 - Katinka

Jag har inte heller blivit lurad än, men man vet ju aldrig liksom.

Usch, jag förköpte mig totalt idag på Tradera faktiskt så nu får nog sista omgången av Odd Mollys vårkollektion vänta. Jag har ändå fått tag på det jag ville ha mest av allt nu.

Köpte en Great Day Tunic i grått som jag velat ha ett bra tag.



Men det där med storlekarna är ett problem när man shoppar Odd Molly på nätet. De är ju aldrig riktigt enhetliga i storlekarna. Jag ligger i vanliga fall mellan stl 36 och storlek 38. Mer åt 38 för det mesta. Ibland har jag 1 och ibland 2 i Odd Molly alltså. Det stickade brukar ju vara stort så då kör jag på 1:an. Annars på 2:an.



Jag köpte en Cupcake top nu i mörkblått från vårens kollektion och tog en 2:a för säkerhetsskull. Den var rejält stor och jag kunde lätt ha haft en 1:a istället. Så du vet när du köper Longtopen.



Däremot var Contourbyxorna som jag tog 2:or de med rejält små så jag vet inte riktigt om jag ska behålla dem.



Är nu orolig för jeanskjolen och funderar på att byta från en 2:a till en 3:a, men vet ju inte. Det tar ju slut så snabbt så man hinner inte med att byta ju...

Vad tror du om jeanskjolen?

#12 - Maria

Lovely Knit är den snyggaste kofta jag vet ... jag har tre ...

En marinblå med grått knytband i ull (enligt mig den snyggaste som gjorts!), en marinblå i bomull och den rosa i bomull från denna våren.

Jag har haft ett par till men sålt dem, för att köpa annat Odd Molly ... generellt gillar jag bomullskoftorna bäst, men den marinblå i ull är outstanding ändå ...



Lovely Knit-koftorna är supersnygga till allt!

#13 - Malin

Även om jag tycker de är supersnygga har jag själv ingen Lovely Knit kofta. Detta beror på att jag tycker att de (tyvärr!) har blivit så vanliga. De flesta av mina vänner har en och jag tycker man ser folk med Lovely Knit koftor överallt. Jag är mer för de unika mollysarna!

#14 - Jolanta

Håller med om att de flesta som tycker om Odd Molly har redan inskaffat sig Lovely Knit.

Hur klara ni andra med flera Lovely Knit? Alltså, det fanns redan en diskussion här om de som stöter sig på Odd Molly, men om man har samma kofta i olika färger? Eller har ni aldrig de koftorna på jobbet? Jag struntar i att andra säkert tycker att jag är Odd Molly-tokig, men jag märker alla dessa blickar...

Tycker även om Lovely Knit i ull mer, den är så gosig och varm!

#15 - Anna-Lena

Hejsan! Jag blev så frestad av Lovely knit purple och Spoiler tank purple så nu har jag beställt det.. Även en lång spoiler tank powder som verkar väldigt användbar.

Ha det gott och stor kram

ps. gillar din blocgg.. perfekt för en odd Molly tok som jag. DS

#16 - Anonym

Bästa plagget! Har två st. i ull, en ljusgrå m beige knyt och en dark pink m vinrött band. Passar till allt t-shirt, skjorta, polo osv. Hade den rosa på skidsemestern! Nu i vår kan de användas istf jacka!!