Zacks matschema

Jag fick en fråga här på bloggen från Marre angående Zacks matschema. Så här har det sett ut (ungefär).

Runt 4 månader:
Zacks allra allra första smakportion blev en bit potatis som jag pressad i vitlökspressen och blandade med lite utpumpad mjölk. Detta verkade han inte alls gilla... men han fick smaka detta 3 gånger.

Sedan provade vi nåt helt annat, nämligen Mild Havregröt. Och det blev snabbt en favorit!! Han åt en smakportion gröt varje kväll ett tag.


Runt 5 månader:
Vi fortsatte med gröten. Det gick väldigt bra och han gick snart från en smakportion till en hel portion. Detta åt han varje kväll. Då och då (ca 1 gång i veckan) så fick han smaka någon annan sorts puré runt lunchtid. Men dessa var inte i närheten så populära som gröten.

Runt 6 månader (nu):
Zack äter en portion gröt varje kväll, sedan så har han dom senaste dagarna även fått lite puré till lunch (en halv liten burk). Favoriterna har varit morotspuré och päronpuré. Vi tänkte snart övergå till lite mer matiga puréer så som lasagne och kyckling med cous cous. Vi har även pratat lite löst om välling, men vi kommer nog vänta lite till med det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
anna
2009-02-22 @ 19:42:50 Blogg: http://storasyrran.blogg.se/

vi började också med gröt till thea och hon tyckte om det jättemycket direkt. nu älskar hon det och äter det till frukost och kvällsmål. puréerna gick trögt i början när det bara var en sort men så fort vi började med kompletta puréer med kött i så åt hon med god aptit! välling dricker hon inte ännu eftersom jag ammar! =) lycka till med zacks mat!

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Beauty Planet