Odd Molly klipp!


Denna Grandma's Coat från Odd Molly finns på Tradera (storlek 1). Auktionen slutar imorgon och högsta budet ligger för tillfället på 474 kronor. Nypriset är 2300 kr och säljaren säger sig bara ha använt den i ca 2 timmar, så passa på och gör ett klipp!

 

Dagens Zack


 

Fångdräkt


Det var en mysig och trevlig kväll med vänner igår. Zack fick en brunrandig bodysuit från Katvig av våra vänner. Dom tyckte att han behövde en "fångdräkt". :)

Det blev ganska så sent för både oss och Zack. Zack visade inga tecken på trötthet utan gick från famn till famn ända fram till kl. 23. Så han sov ända till kl. 9 idag. Det tackade vi för eftersom vi somnade efter kl. 1.

 

Fredagkväll

Oj oj.. nu har vi storstädat, bakat kärleksmums och förberett maten. Nu väntar vi bara på att våra gäster ska komma! :)

Hoppas att ni allihopa får en trevlig fredagskväll också  :)

 

Dagens Zack igen


Efter att ha spytt ner outfit nr. 1 så kommer här dagens outfit nr. 2, från Ida T. Detta är nog sista gången han använder dessa kläder eftersom dom börjar bli för små (se bara på urringningen han får...).

 

Obegripligt

Lagen om barnaga fyller 30 år. Tänk att många vuxna människor blev agade, helt lagligt, när dom var små. Helt obegripligt!

Ibland så tar Dr.Phil upp ämnet och han brukar aldrig säga rätt ut att det är FEL, FEL, FEL utan lite smygande säga att det kanske inte är så bra... Det verkar som om det är ett känsligt ämne och han inte vill förlora tittare? För på en del gäster låter det verkligen som om det är helt normalt "Jag blev slagen när jag var liten och se på mig.." brukar dom säga och så försvarar dom att dom slår det mest värdefulla dom har. Ja, för two wrongs make a right.. eller hur tänker dom?

Jag kan inte i mitt liv förstå att man kan vilja göra illa den man älskar mest i hela världen. Nu har jag bara varit mamma i snart 5 månader men jag har ännu inte varit minsta lilla arg på Zack. Men det kommer så klart.. klart att jag kommer bli arg på honom... men jag kan inte alls tänka mig en situation då jag skulle känna att det skulle vara rätt att aga honom!

Om man ska se aga ur ett behavioristiskt perspektiv så är bestraffning det sämsta sättet att lära någon/något ett beteende. Bestraffning har största risken för felinlärning, dvs att barnet/personen/djuret kan lära sig att bli rädd för dig istället eller att den inte ska göra så när du är i närheten bara. Det mest framgångsrika inlärningssättet enligt behavioristisk lära är positiv förstärkning, alltså belöningar! Jag försöker i allafall använda mig utav så mycket beröm jag bara kan nu när Zack lär sig nya saker... bebisar suger åt sig beröm och positiva ord. Nu fick ni en liten psykologi-lektion här också  :)

 

Moahahaha


På nyårsafton var det två vänner som skulle komma över. Sambon föreslog att vi skulle bjuda på plankstek. Men jag tyckte att det var lite tråkigt (har tröttnat på det) så jag föreslog kyckling med balsamicosirap och getost. Sambon tittade frågande på mig och tyckte att det lät konstigt. Jag förklarade att jag hade ju gjort det till middag en kväll för länge sen och han hade gillat det. Han var skeptisk, men som vanligt var han tvungen att ge med sig.

Nu ikväll så ska några andra vänner komma över och vi ska bjuda på middag och då säger sambon "Ja, men jag tänkte att vi kunde bjuda på det vi gjorde vid nyår." Jaha.. minsann...

Att han aldrig lär sig att jag alltid har rätt?  ;)

 

Dagens Zack


 

Varför gör vi på detta viset?

Jag tänkte på en sak när en kompis ringde igår kväll. Jag ser så klart på mobilen att det är hon och svarar med glatt "Hej!" och hon känner att hon måste presentera sig? Alla vet ju att 99% ser att det är du som ringer (om du inte har hemligt nummer) så varför envisas vi alla med att presentera oss när vi ringer till någon vi känner? Är det av gammal vana? Jag gör likadant... men det känns lite fånigt tycker jag... för jag vet att personen vet att det är jag... Gör ni också så? Varför?


 

Natt 7 av Projekt "No more night-meals"

Ja, det flyter på. Lillen somnade runt 21.30 igår kväll och han pep lite runt klockan 5 (trodde kanske att det var morgon?) men vi gick inte upp och han somnade snart om igen. Sen så började han "prata" lite runt klockan 7 och det kändes ju ganska lagom att gå upp då.  :)

 

Bild 6 i mapp 6


Jag fick en rolig utmaning av  Åsa. Där man skulle visa bild nr. 6 i mapp nr. 6. Jag vet inte riktigt vad som menas med "mapp nr. 6" men jag tolkade det som den 6:e mappen i "Mina bilder" mappen och då blev det Göteborgs-mappen med bilder från vår romantiska weekend då älsklingen friade!

Och bild nr. 6 blev denna då älsklingen ska hålla på och larva sig och göra en knäpp min....

Nu ska jag utmana 6 stycken andra att göra samma sak (utan fusk!):

Malin (jag tror att hon kommer att gilla denna utmaning!), Evelina, Lena, Nina, Agnieszka och Elina.

 

Inte en Jens

Haha.. jag har skrattat åt att ni inte trodde att min sambo "såg ut som en Jens". Har retat honom och har har blivit lite ledsen och undrat om "han ser så tråkig och alldaglig ut". (Så tydligen är Anders, Thomas och Erik "tråkiga" och "alldagliga" enligt min sambo...)

Som om "Jens" är så spännande och coolt namn (i motsats till Anders, Thomas och Erik)?  ;)

 

Zack plaskar

Zack badar med sin pappa och har kommit på att det är himla kul att plaska!


 

Mina auktioner

Nu håller jag på och lägger upp auktioner på Tradera... blev hela 31 stycken auktioner! *Puh* Vilken tid det har tagit! En massa bebiskläder och några Odd Molly plagg! Kika gärna här!

 

Shit vilken skillnad

Nu när jag kikar på min egen blogg och tittar på bilden i förra inlägget så ser jag vilken skillnad det är på "pojkkläderna" och på "flickkläderna" som är köpta på H&M. Så färgglada flickkläder och sen inte lika färgglada pojkkläder. Det är verkligen tråkigt att det ska vara så! Tur att jag köpta två av varje sort då.. så kanske det jämnar ut sig!

 

Kändiskåt


Vi var och hämtade ut två paket nyss. Direkt efter oss kommer Kishti in. Jag kände knappt igen henne osminkad och med blont hår. Och igår såg jag Andreas Johnson (han som sjöng med Carola i Melodifestivalen). Jag som är från en liten byhåla är inte van vid att se kändisar var och varannan dag så jag kan inte låta bli att titta en massa. Jag måste ju titta en extra gång för att vara säker att det verkligen är just den kändisen. Och nyfiken som är så vill jag ju får reda på nåt om dom... vad är det för paket Kishti hämtar ut? Vart har Andreas Johnson handlat nånstans (måste se vad det är för påsar han bär på)?

 

Det mest meningsfulla jobbet som finns...

När det ringer på vår hemtelefon så är det antingen släkt eller någon telefonförsäljare. Det ringde här hemma för 5 minuter sen, jag ser på nummerpresentatören att det är något 040-nummer, vilket betyder telefonförsäljare.

Jag svarar. Det är tyst. (Varför är det alltid så?) Jag upprepar mitt namn. Då kommer försäljarens röst fram.

- Ja, hej mitt namn är XX och jag ringer från Aktiv Sport. (Jag skrattar för mig själv för vi är dom mest icke-sportintresserade människor som finns.) Finns... (letar efter namnet på den han skulle ringa upp).. Jens hemma? (säger försäljaren med extremt uttråkad röst)

-Nej, tyvärr han är inte hemma, svarar jag.

-Okej, tack. Då återkommer jag senare.

Klick.

Stackarn. Jag hörde verkligen på hans röst hur uttråkad och hopplöst han tyckte hans jobb var. Att ringa mitt på dagarna hem till folk (som aldrig är hemma eftersom dom flesta jobbar mitt på dagen) och när han väl får tag på någon så tackar personen nej. Hur meningsfullt kan det kännas?


 

Jag är så kär i den nya mattan

Som jag skrev igår så köpte vi en ny matta på IKEA. Det var inget planerat inköp, men jag blev så kär i den! Den är så fin och röd! Och så kostade den bara 299 kr!


Tidigare så hade vi en tråkig blå matta. I och för sig så matchar den väggarna bättre, som är målade blåa. Men det var en ullmatta som sög åt sig all damm och katthår den kunde. Som ni ser på bilden så har Zack börjat rulla runt en hel del... :)


Men är den inte fin, vår nya matta? *låter kär*  Och visst passar det med en röd matta i ett blått rum?

 

Ska jag... eller inte...?

Usch, jag känner mig så delad idag.

1.) Ska jag ta tag i en massa saker som "måste" göras eller ska jag bara ligga i soffan och se på tv hela dagen?
2.) Ska jag ta tag i dom roliga bloggidéerna jag har och skriva en massa inlägg eller ska jag skjuta upp det?
3.) Ska jag kombinera en snygg Odd Molly-outfit och fota "Dagens outfit" eller ska jag gå runt i myskläder hela dagen?
4.) Ska jag ta den där cocosbollen eller ska jag låta bli?

Ja, ni får väl se svaren under dagen... ja, förutom den sista med kokosbollen... det får ni aldrig veta  ;)

 

Moonlight Mia Dress


Se så söt klänning jag hittade hos Nelly. Den är verkligen en dröm! Alla söta detaljer (som knytbandet nertill) och så fint fall. I 100% silke också! För bara 799 kronor kan den bli din!!  *vill ha, vill ha, vill ha*

 

Veckans humorblogg

Denna gång tänkte jag tipsa om den roligaste bloggen jag vet just nu och det är Knivlisas blogg. Nu har inte alla samma sorts humor som jag, men jag tycker att hon är sjukt rolig. Hon är så rolig så att ibland när jag läser hennes blogg så känner jag att måste dela med mig av det roliga så jag ringer sambon och läser högt från hennes blogg så att vi kan skratta tillsammans. Jag brukar tvinga honom att läsa hennes blogg, även fast "han inte läser bloggar".

Hon är lite av en "Seinfeld" i bloggvärlden, egentligen handlar hennes blogg inte om någonting särskilt och hon skriver om vardagsbetrakelser. Så där så att man verkligen känner igen sig. Kolla in Knivlisas blogg och få er ett gott skratt  :)

P.S. Sen att hon är så sjukt söt är ju bara ett plus  ;)

 

Natt 6 av Projekt "No more night-meals"

*PUH* Ännu en natt utan att Zack vakna något. Han somnade sent, runt kl. 22. Sen vaknade han till vid 05.30, han trodde nog att det var morgon så därför räknar jag inte det. Sambon gick upp och puttade lite på honom och då somnade han om. Sen vaknade han 06.45 och då ammade jag honom! Så denna natt tyckte jag var helt okej!

Jag pratade med en kompis som undrade om Zack hade några problem att somna på kvällarna och det har han aldrig riktigt haft. Men så tycker vi inte att det gör så mycket om man han somnar någon timme senare än vanligt. Han brukar somna runt kl. 21, men det kan bli en timme tidigare eller senare.

Men han är väldigt duktig på att somna själv i sin säng, vilket är skönt. Men så har vi försökt vänja honom vid att kunna somna själv redan från start. Vi brukar även gosa lite extra på kvällen, ligga och vara nära varandra i soffan eller som igår kväll i sängen medans jag läste en tidning. Det känns som han laddar trygghet då och då är det inga problem att lägga ner honom när han är vaken för att sedan somna ensam i sin säng när han nyligen varit nära mamma eller pappa en stund.

 

God natt!

Jag är jättetrött så jag ska straxt gå och lägga mig i sängen och läsa i lite tidningar och mysa lite med Zack. Sambon har spelkväll ikväll (WoW) så då får jag ha Zack helt för mig själv  :)

Men innan jag går och lägger mig så kör jag en utmaning som jag fick av Elina:

Favoritstad: Oj, jag måste nog säga Göteborg (även fast jag bor i Stockholm... det är ju nästan lite förbjudet). Men jag älskar Liseberg och västkusten, oslagbar kombination!
Favoritdrink: Martini Bianco (om det nu räknas som "drink"?)
Det galnaste du gjort: år: Att inte använda preventivmedel och riskera bli gravid (det var ju superläskigt!).. och så blev jag det! Och se vilket underbart resultat det blev! :)
Inom 10 år: Har Zack nåt syskon eller två. Vi bor i villa och hela min garderob består av bara Odd MOlly... haha  ;)
Favoritplagg: Just nu - Odd Molly underklänning
Sjukaste drömmen: Ja du... är typ alla drömmar ganska sjuka? Och så minns man ju knappt några... så jag vet inte?

Jag utmanar alla som vill!! God natt på er!

 

Dagens mirakel

Jag är så fruktansvärt trött, jag skulle kunna stupa i säng nu på momangen! För att pigga upp mig och få mig själv på lite bättre humör så kör jag en "Dagens Mirakel".

♥ Att Plutten har varit så glad och söt idag! Han är så underbar!
♥ Allt fint vi fick med oss hem från IKEA idag! Älskar den nya röda mattan till Pluttens rum!
♥ Den goda kladdkakan jag åt på IKEA, bara 12 kronor! Hur är det möjligt när det kostar 50 kr på vanliga fik?
♥ Jag fick ett erbjudande från ett PR-företag att vara med i en testpanel, verkar spännande!
♥ Plutten badade imorse och kom på att det faktiskt var kul att plaska med handen i vattnet. Han var så söt!

 

Första gången i kundvagn


Vi var en sväng till IKEA nu på eftermiddagen. Plutten fick sitta i kundvagn för första gången och det gick jättebra! Han var så nöjd så!

Vi köpte ramar så att vi kunde rama in och sätta upp bilderna vi hade framkallat och förstorat. Vi har hängt upp dom i hallen. Det är en tavla med 5 bilder på Zack, en med 5 bilder på våra katter och en med 5 bilder på mig och sambon!

Sen så köpte vi fyra korgar till att ha i bokhyllan! Jag är nöjd med resultatet!
Vi köpte även en ny, jättefin matta till Pluttens rum. Jag visar den sen! Nu ska jag göra pizza!

 

Dagens outfit


Underklänning och kofta från Odd Molly

 

För ett år sedan...


Mumari hade en liten utmaning på sin blogg, att man skulle se vad man bloggade om för ett år sen. Tyvärr hittade jag inget inlägg från den 28 januari 2008 i gamla bloggen eftersom jag tydligen mådde väldigt illa då! Men jag hittade inlägg från den 29:e och 30:e. Både handlade förstås om min graviditet.

En av dom roligaste sakerna med att blogga är att det blir som en dagbok som man kan titta tillbaka i och minnas. Och jag minns verkligen hur illa jag mådde i början av graviditeten... det var inte roligt! Och så var jag så trött! Jag kunde sova hela dagarna, sambon tyckte inte att jag var något vidare sällskap då....

Men nu ett år senare så har jag min älskde plutt att krama om och då var det ju så värt all illamående, extra kilon och trötthet!


Trött och osminkad... men kramig!

 

Farliga Let's Dance


Oj, nu har Magdalena Graaf fått en blödning i hjärnan och kan inte delta i Let's Dance något mer! Hoppas att hon mår bra snart! Hon var en av mina favoriter.

Men det verkar som om det är farligt att vara med i Let's Dance. Innan programmet hade premiär så var Laila och Elisabeth skadade. Sen var det Mojje. Och sist Morgan som var helt utslagen. Och nu alltså stackars Magdalena.

Den som vinner blir kanske last man/woman standing... bokstavligen talat.

 

Nya kategorier

Det är ju så tråkigt när majoriteten av inläggen hamnar i "allmänt"-kategorin. Så jag har fixat några nya kategorier nu: Roligt, Tips och TV. Kika gärna  ;)  

 

Zack har blivit beroende...

Zack har alltid älskat att stå upp (och vi håller i honom, förstås). Men nu den senaste veckan när vi ställer honom upp i vårt knä så kan han inte stå still utan han börjar direkt hoppa upp och ner, upp och ner... Ja, vart kan han ha fått det ifrån?

Jag kan säga att det blir väldigt tröttsamt i armarna att lyfta 8 kilo upp och ner en massa.


 

Rulla runt-träning med åskådare

Zack har rullat runt lite medans Hera har tittat på...


 

Natt 5 av Projekt "No more night-meals"

Äntligen! Plutten sov hela natten utan att vakna en endaste gång! Så skönt!

Fast! Han somnade rekordtidigt igår kväll, klockan 20 (så vi hade inte ens bytt till pyjamas på honom) så han vaknade ganska så tidigt, vid klockan 5. Men då hade det ju gått 9 timmar så jag ammade honom och sen la tillbaka honom i hans säng. Sen vaknade han igen nu vid ca 07.20 och var jätteglad.

Och jag sov ganska bra själv, det var skönt att få sova så många timmar i sträck (fast jag la mig straxt efter 23 så så jättemånga timmar blev det kanske inte...).

Läste föresten att bebisar i Zacks ålder sover ca 15 timmar per dygn, 10 på natten och 5 på dagen. Och det stämmer nog in ganska bra på honom...

 

Jag tror inte att du behöver oro dig för några oönskade barnbarn...


 

Till mina elever: Här ser ni hur viktigt det är att kunna stava rätt


 

Vårt nya hem


Jag har fått några frågor angående vår nya lägenhet. Jo, vi trivs väl okej. Men lägenheten är inte i närheten lika fin som vår gamla. Det är mycket skavanker och mycket beror på den tidigare hyresgästen. Hon har lagt golv själv i flera rum och då är det glipor på en del ställen. Det är lister som sitter löst och det är inte målat ordentligt. Hon har alltså renoverat själv men inte varit så duktig på det hon har gjort. (På bilden ser ni en av dom värsta gliporna i golvet in mot toaletten.)

Men hon har i allafall slutat ringa oss... förhoppningsvis... har inte hört något sen hon ringde och frågade om det fanns något mer telefonjack i vår gamla lägenhet för ca 1 månad sen.

Men vi har fortfarande kontakt med hennes kompisar som hjälpte henne och flytta och hade ner min dator så att den gick sönder, eftersom dom har fortfarande inte betalat. Vi ringer och tjatar då och då och dom kommer alltid med en ny ursäkt. Dom väntar på att deras försäkringsbolag ska höra av sig, men sen var killen på försäkringsbolaget på semester... osv... osv... Men vi visar att vi inte kommer att ge oss och vi har pratat om att snart skicka ärendet till kronofogden. Det känns väldigt tråkigt att två vuxna människor som har sönder en dator inte kan stå för det och betala för sig. Så historien fortsätter... jag skriver om nåt händer....

Imorgon ska vi till IKEA och köpa sista grejerna som fattas till lägenheten (just nu), lite korgar och ramar och sånt. Det är jobbigt när det inte riktigt är ordning här hemma... men det går sakta men säkert framåt i allafall!

 

Godis i brevlådan!Idag damp det ner lite godis i brevlådan från Gratis Godis. Jag tror att det är 5:e eller 6:e gången jag får ett kuvert fyllt med godis från dom. Just nu är Gratis Godis den enda gratis sajten jag orkar bry mig om... känns som om det är den enda som man verkligen får nåt ifrån!

(Nu inbjuder jag INTE till en massa reklam med texter "Jo, men den här om-du-värvar-500-medlemmar-så-får-du-en-tia-lott-sajten fungerar VERKLIGEN." För jag orkar inte med allt tjat om alla dessa sajter... jag tar bort all sån reklam bland kommentarerna. Lite dubbelmoral kanske när jag själv gör reklam för Gratis Godis, men det är ändå min blogg och då får jag göra lite reklam om jag vill! )

P.S. Det ska bli spännande att testa det där Vampyrer-godiset, det är nåt helt nytt för mig!

 

Tragisk historia hos Oprah


Såg på Oprah idag och det var en väldigt gripande historia. En kvinna var där och berättade om hur en vanlig dag förändrade hela hennes liv. Hon jobbade som lärare och det var första skoldagen efter sommarlovet. Hennes man skulle till tandläkaren och han är den som annars lämnar deras 2-åriga dotter på dagis. Men eftersom han skulle till tandläkaren så skulle hon lämna dottern. Hon kör iväg med dottern och stannar till och köper munkar till sig och sina kollegor på vägen. Sen så kör hon till jobbet och parkerar där.

På eftermiddagen, straxt innan hon ska gå hem så kommer en kollega förbi och säger att hennes dotter sitter i bilen. Kvinnan får en chock! Kollegan frågade "Hämtade du eller skulle du lämna på dagis?" Hon rusar ut och hittar sin 2-åriga dotter död i bilen. Det hade varit 35 grader ute (det var augusti) så hon hade kvävts. Hennes hud hade börjat flagna till och med.

Usch, jag fick så ont i magen när jag hörde henne berätta sin historia. Hon var inte van vid att lämna dottern på dagis och hade så mycket i huvudet eftersom det var första skoldagen efter sommarlovet. Usch, vilken tragisk händelse att behöva bearbeta. Det var verkligen en läskig historia...

 

"Är i Spanien och äter pölsa."

Enligt Aftonbladet är Mikroblogga nya innegrejen. Det verkar påminna om status-funktionen på Facebook. Man uppdaterar bara lite kort vad man gör just nu med ett par rader t.ex. "Är i Spanien och äter pölsa." eller nåt. Tydligen så mikrobloggar kändisar som Obama, Britney Spears, Arnold Swarzenegger och John Cleese. Coolt, värre!

 

Mina senaste Tradera fynd


Man kan verkligen göra otroliga fynd på Tradera, speciellt när det gäller barnkläder! Jag köpte ett litet Villervalla paket med body, tröja och byxor för 71 kr. Sen ett jättestort paket med flera bodyn från Nanoou (2 st. helt nya), Polaren o Pyret, Katvig och 2 helt nya tröjor från Me&I för bara 204 kr. Så nu har Zack en massa kläder att växa i! :)

 

Majskrokar


Vi har införskaffat Majskrokar som en kompis tipsade om. Det går tydligen bra för bebisar att äta från 4 månaders ålder eftersom dom smälter i munnen och innehåller inget salt. Får se hur Zack gillar dom. Dom var lite dyra tyckte jag, 35 kronor för en påse och det känns som om det bara är luft...

 

Tips på hur man ökar besökarantalet på sin blogg. Del 3.

Denna gång är det Zack som ger er tips. Resten av tipsen hittar ni här.

14.) Gå gärna med i Mer-Trafik. Där får man 2 poäng för varje blogg man tittar på och det kostar 3 poäng för att din blogg ska visas för någon annan. Så man samlar ihop lite poäng genom att läsa några bloggar sedan visas din egen blogg för andra. Man hittar en massa trevliga bloggar som man kan börja prenumera på, plus att ens egen blogg blir visad för andra som annars kanske inte skulle ha hittat till den!


 

Jag fick nästan en hjärtattack

Jag satt här vid datorn medans Zack låg i sitt babygym ute i vardagsrummet. Jag hörde honom nästan hela tiden (det rörde sig om kanske 10 minuter). Men när jag går ut till honom så har han tystnat och ligger med ögonen slutna och helt stilla. Han brukar aldrig somna i babygymmet så jag blir jätterädd och skakar lite på honom och då öppnar han ögonen lite grann... väldigt sakta. Usch, det känns fortfarande i hjärtat... det är så läskigt. Det har hänt någon gång tidigare också att han bara har slocknat så där, det är verkligen superläskigt!

 

Varför är det alltid mysigare på sambons sida av sängen?

Vi vaknade vid klockan 7 idag eftersom då skulle sambon upp. Jag var fortfarande trött så efter att ha ammat så ville jag fortsätta och sova. Jag frös lite så jag kröp in under sambons täcke (han har ett duntäcke, men inte jag) och la mig på hans sida. Det var så mysigt. Älskar hans doft. Jag tycker verkligen att min sambo luktar underbart! Men jag skulle kunna ligga och mysa under hans täcke hela dagen idag känns det som... ska nog lägga mig där och läsa lite någon tidning.

 

Natt 4 av Projekt "No more night-meals"

Jag som hade läst att det skulle ta 3 nätter sen så skulle det vara nya rutiner. Men så var det inte här i allafall. Zack vaknade två gånger under natten och grät/gnällde i ca 20 minuter under båda dessa gånger.

Det kändes lite hopplöst under natten och jag var nära att ge upp. Jag vet inte om det är för att vi tröstar honom att han inte lär sig dom nya rutinerna. Vi tar även upp honom ibland och kramar om honom och det kanske vi inte borde göra? Läste på Babycenter att det ibland är bättre att låta bebisen gråta själv så lär den sig att komma till ro av sig själv. Vi kanske tröstar för mycket?

Men det är så svårt att ligga och lyssna på honom när han ligger där och är ledsen, det är svårt att låta bli och trösta. Och jag vill att han ska känna trygghet, att vi är där när han behöver oss. Men vi kanske måste bli lite hårdare på nätterna. Han har i allafall inte ätit på 4 nätter nu, så det borde han ju vara van vid.

Nåja, vi ger väl inte upp riktigt än... dom 3 tidigare nätterna gick bra tyckte jag... så detta känns bara som ett tillfälligt bakslag.

 

20 frågor

Sofi har en tradition att hon den 25:e varje månad ställer 20 frågor som hennes läsare får svara på i sina egna bloggar. Kul idé! Hon har redan hunnit med tre omgångar, jag valde ut 20 stycken ur dessa 3 omgångar och svarade på. Gör gärna det ni med!

1. Är du nöjd med namnet dina föräldrar gav dig?
Nej, det är jag faktiskt inte. Gillar inte alls mitt namn, men har vant mig.. så jag står ut med det  ;)

2. Fick du IG i något ämne i gymansiebetyget?
Jepp, i Spanska.

3. Skulle du skönhetsoperera dig om du erbjöds gratis ingrepp?
Svårt att säga. Jag skulle nog gärna fettsuga mig lite om jag visste att risken för komplikationer var minimal. Men annars så är det inget jag strävar efter, men lite hjälp på traven skulle vara kul  :)

4. När blev du rädd senast?
Idag när Zack började hosta en massa och blev illröd i ansiktet.

5. Vilken maträtt bjuder du på om du vill imponera på någon?
Förut så var det plankstek som var min paradrätt. Mina kompisar frågade alltid killarna jag dejtade om jag hade bjudit dom på plankstek, för då visste dom att det var allvar... Nu så vet jag inte riktigt..

6. Vilken del av ditt utseende lägger du ner mest tid på?
Det måste nog vara håret (som ser förjävligt ut just nu), men jag har oftast alltid mascara på mig också.

7. Om du kunnat bo varsomhelst i hela vida världen, familj, vänner, jobb, allt hade följt med, vart skulle det då varit?
Italien! Gärna Terracina.

8. Vilket ämne i skolan var för dig det värsta?
Helt klart idrott. Jag är totalt ointresserad av idrott och är extremt lat.

9. Svär du ofta?
Nej, väldigt sällan. Men det händer, oftast om jag gör illa mig (slår i tån) eller om jag gör nåt superklantigt.

10. Är du allergisk mot något?
Jag har hela mitt liv trott att jag var allergisk mot ananas eftersom jag berättade för mamma att det kliade i munnen efter jag hade ätit det. Då sa hon att jag nog var allergisk. Men sen berättade älsklingen att det kliar i munnen på alla när dom äter mycket ananas. Så nej, jag är nog inte allergisk mot nåt.

11. Vilken hushållssyssla skjuter du upp så länge som möjligt?
Plocka i och ur diskmaskinen. Så tråkigt.

12. Vilken sport/idrott har du hållt på med som längst?
Jag red ett par år, det är den enda idrotten jag har hållt på med.

13. Tror du att pengar kan köpa lycka?
Nej, men pengar kan köpa lugn och trygghet (att man slipper oroa sig).

14. Tar du några vitaminer/kosttilskott?
Jepp, vitamax och omega3.

15. Vilken hårfärg föredrar du på det motsatta könet?
Jag har både haft blonda och mörkhåriga killar... så det spelar nog inte alltför stor roll för mig.

16. Hur spenderas en födelsedag allra bäst?
Åh, jag älskar att fylla år och få en massa presenter! Gärna överraskningar! Jag är ju amerikan och min dröm är ju att få en sån där står överraskningsfest där alla har gömt sig och ropar "SURPRISE!" när man öppnar dörren!

17. Brukar du handla på kredit?
Nej, äger inga kreditkort.

18. Har du någongång handlat på Gekås i Ullared?
Nej, faktiskt inte. Men skulle gärna vilja åka dit! Alla pratar ju så om det!

19. Vad är det mest onödiga du har köpt?
Jag funderade lite och kom inte på nåt så jag frågade sambon som snabbt svarade: Träningscykeln! Och det stämmer nog, den använde jag nog 1-2 gånger sen hamnade den på vinden och så slängdes den nu när vi flyttade!

20. Vad tänker du göra nu när frågorna är slut?
Surfa runt lite och läsa bloggar... sen gå och lägga mig om ca en halvtimma!


 

Zack älskar sin hoppgunga

Och så hör man hur grannen borrar i bakgrunden så här dags... 

Ja, vad är det för djur egentligen??

Jaha, tydligen så var "elefanten" en råtta (enligt min sambo). Och som någon sa tidigare så var ju hästen en giraff egentligen... så bra var jag på att se vilket djur det var... 1 av 3 rätt i allafall... för kossan är en kossa! Zack kommer nog skämmas över mig på förskolan sen:

Zack: Mamma, titta vad jag har ritat!
Jag: Åh, vilken fin fågel!
Zack: Men mamma, det är ju en hund!

 

Tröjor som aldrig blir användaHar satt på Zack tröjan som vi fick från Innocent (tillsammans med en hög med smoothies). Egentligen gillar jag inte tröjor eftersom magen blir hela tiden bar. Så Zack har en hel hög med tröjor som aldrig har blivit använda. Bodies är ju så mycket bättre! Men jag försöker använda tröjorna ibland i allafall.

Ikväll blir det en enkel middag: Bakad potatis med kycklingröra! MUMS!

 

Inhandlat: En Odd Molly look-a-like

 

Jepp, var förbi KappAhl och köpt den blus som är lite av en Odd Molly kopia. Gillade den och tyckte att den kunde vara värd 299 kr. Den var det enda jag köpte till mig idag  :)

Brukar aldrig handla på KappAhl annars så får se hur kvalitén är. Men den känns väldigt användbar med sina knappar fram (kan lätt amma) och längden gör att den passar både till jeans och till en snygg underklänning! Dock så hade jag ju hellre velat haft Odd Molly-orginalet istället som är i mjuk flanell, men den är ju mycket dyrare!!

 

Rea på barnkläder


Köpte dessa två plagg på Åhlens City också. En body från Liten Jag (ett märke som jag inte har testat förut, det verkar vara väldigt bra kvalité) och ett par tights från Name it Newborn. Jag fick båda plaggen för bara 127 kronor eftersom det var 30% rabatt på reapriset! Åh, va jag älskar att fynda! :)


På Polaren o. Pyret så hittade jag en sån otroligt söt body, men den fanns inte i Zacks storlek bara i mindre storlekar. Då kom jag på att en nära vän till mig ska få barn om ett par månader så jag måste köpa den till henne! Och så matchande byxor och mössa förstås!

Till Zack blev det två bodyn och ett par strumpor i nästa storlek (som han snart kommer kunna ha så som han växer!). Den enfärgade bodyn är mer blå-grön än på bilden, men den har så fint mönster i tyget... små hjärtan (som ni ser på närbilden). Alltihopa, 3 bodyn, 1 par byxor, 1 mössa och 1 par strumpor, för bara 430 kronor!!

 

Leksaker för halva reapriset

Vi var ju till Åhlens City idag och dom har ju halva reapriset på en del saker, bland annat en massa leksaker och gosedjur. Vi har inte handlat så mycket leksaker Zack ännu, men har fått en del, så jag passade på och handlade lite nu när det var så billigt!


Dessa tre djur fick följa med hem. Alla tre tillsammans kostade bara 86 kronor!! Elefanten har en skallra i sig, kossan är som en liten saccosäck och hästen på bollen kan ställa sig upp igen och så är det som en bjällra i den. Zacks direkta favorit blev elefanten. Han har legat och sugit på dens öra ett tag nu  :)

 

Provat lite Odd MollyVi har varit på stan en sväng. Först blev det Polaren o Pyret (visar sen vad jag handlade där), sen NK där jag provade Odd Mollys Make Out Blouse. Den var verkligen jättesöt och jag var verkligen sugen på att köpa den, men jag väntar nog hellre tills dom får nästa leverans så att jag får tag på nåt som jag verkligen verkligen vill ha.


Jag tittade även på denna underklänning från Odd Molly som var suveränt fin! Jag älskar deras underklänningar, jag har två stycken och dom används flitigt! Bilden är tagen från Zoovillage, där den finns att köpa för 760 kr.

Sen var jag även till KappAhl och Åhlens City och shoppade lite. Jag visar bilder sen!

 

Böcker om genus

Eftersom det blev en riktig debatt kring mitt inlägg om genus så tänkte jag rekommendera några böcker i ämnet.


Den första boken är en roman och heter Egalias Döttrar och är skriven av Gerd Branteberg. Egalias döttrar vänder på allt i samhället, där är det kvinnorna som förtrycker männen och männen som hela tiden tänker på sitt utseende och måste bära pehå för att dölja skampåsen. Männen är också dom som tar hand om barnen, kvinnorna föder barnet och överlämnar det till mannen. Eftersom kvinnan har gjort ett stort arbete i att vara gravid så är det mannens tur att ta hand om barnet.


Sexualitet är en stor del av genusperspektivet i boken. Männen får sällan orgasm eftersom deras lust hänger ihop med fortplantning, till skillnad från kvinnan som kan ha sex bara för vällustens skull (utan att behöva riskera någon fortplantning).


Detta är en bra bok som får en att tänka på hur allt i samhället är uppbyggd kring genus. Till och med språket i boken är annorlunda, istället för människa säger dom kvinniska..osv. Det blir så tydligt hur könsrollerna ser ut när dom vänder på dom, ett måste att läsa om man är intresserad av genus!Sen så hittade jag detta boktips i en tidning och funderar på att ta och beställa boken. Den heter Något bara kvinnor kan och är skriven av Ulrika Lorentzi. Så här står det om boken: Vi må vara bäst i världen, men ändå lever vi inte i ett jämställt samhälle - se på skillnaderna mellan kvinnors och mäns löner, karriärmöjligheter och pensioner. Men när detta diskuteras strandar diskussionerna lätt i förklaringen: "Kvinnor får ju barn.".

Något bara kvinnor kan är en bok som ifrågasätter normer. Här intervjuas kvinnan som valt bort barn, queerdrottningen, heteropappan, den funktionshindrade mamman... Tillsammans bidrar de alla till ett uppfriskande resonemang med såväl filosofiska som politiska förtecken om graviditet, föräldrarskap och jämställdhet.

 

Noll till ett

En kompis till mig hade varit på Kulturhusets utställning "Noll till Ett", som är en utställning för spädbarn från 0-1 år. Hon tyckte att det var en bra utställning. Det fanns en massa speglar på golven för bebisarna och mysiga ställen att amma på. Det lät som en trevlig utställning och kostar tydligen bara 30 kronor. Jag tänkte nog höra om min föräldrargrupp vill åka dit någon dag. Utställningen pågår till den 1 mars.

 

Natt 3 av Projekt "No more night-meals"

Igår kväll la vi oss alla samtidigt för ovanlighetens skull, det blev kl. 22.30. Vi försökte få Zack att somna tidigare, men han ville inte så det fick bli samtidigt som oss och då gick det så bra så.

Sen så vaknade han bara en endaste gång under natten och det var kl. 02.40. Det tog ca 20 minuter för honom att somna om. Han grät bara någon minut, resten av tiden så pratade eller gnällde han. Sambon var upp två gånger och tröstade honom under dessa 20 minuter. Till slut så gick jag upp och vaggade och pratade lite lugnt med honom tills han hade somnat och då funkade det bättre. Han ville kanske att någon skulle vara kvar tills han hade somnat om.

Sambon skulle upp 06.30 så då gick vi också upp och jag ammade Zack.

Zack använder ju inte napp. Men jag känner att vid såna här tillfällen skulle det vara skönt med napp. Vi försökte ge honom napp när han var några veckor gammal men han spottade bara ut den hela tiden, så då la vi av. Så det är inte så att vi är dom super-sadistiska föräldrarna som vägrar napp och nattmål... ;)

 

Att fixa till sina bilder


Jag fick en fråga angående hur jag gör polaroidbilderna som jag har i bloggen. Jag gör dom hos picnik.com. Där kan man göra en massa häftiga saker med sina bilder, få dom att bli svart-vita, skriva dit text, mm mm. Och det allra bästa är ju att man inte behöver ladda hem något program utan allt görs på deras hemsida! Så smidigt!

 

Varför vi vänjer Zack att sova hela natten

Jag fick en fråga angående varför vi försöker vänja av Zack med nattmålen, att när man skaffar barn så inbär det att man ger dom mat på natten. Jag väntade mig många fler liknande kommentarer eftersom jag vet att myten om att små barn inte kan eller vill sova hela natten är seglivad. Men istället har jag snarare fått många kommentarer från andra med bebisar i Zacks ålder som också håller på att vänja dom att sova hela natten och det är ju kul om man kan dela erfarenheter när man går igenom samma sak!

Men mitt svar till varför vi håller på och vänjer Zack vid att sova hela natten är:

1.) Han har alltid vaknat väldigt få gånger under natten. Redan vid 2 månaders ålder så vaknade han bara en gång per natt. Detta diskuterade vi med hans BVC-sköterska som sa att han gick upp så bra i vikt så han klarade av att sova hela natten utan problem.

2.) Han somnade relativt snabbt om även fast han inte fick någon mat. Jag tror att han inte skulle ha kunnat somna om så lätt om han verkligen var hungrig eller så skulle han ha vaknat många fler gånger. Men nu vaknade han dom "vanliga" tiderna så det var mer av vana än av hunger.

3.) Han har inte varit mer hungrig på morgonen när han inte har ätit under natten. Även detta styrkar min tes om att han inte ammar på natten av hunger utan av vana. Vi har tröstat honom när han har gråtit på natten så att han fortfarande ska få trygghet.

4.) Det känns som om det inte finns någon anledning för att både jag och han (och min sambo) ska få vår sömn störd. Detta gör bara att vi halvsover fram till 11-12 på dagen istället för att vara pigga och kunna leka och göra annat roligt tillsammans.

Jag har även läst någonstans att 70-80% av alla 4 månaders bebisar sover hela natten... men jag är osäker på den siffran så ta den med en nypa salt. Eller det kanske någon annan som vet om den siffran stämmer?


 

Här ska wokas!Har handlat fläskfilé och en massa grönsaker för här ska wokas! :)

 

Gubben

Kom precis hem från att ha handlat på ICA. På vägen dit så passerar jag en gubbe som står lite framåtlutad och han säger nåt när jag går förbi så jag stannar till. Jag frågar om han behöver hjälp. Han frågar vart han är och vilken dag det är och lite sånt. Jag går in i en restaurang som ligger i närheten och beställer en taxi åt honom. Så medans jag förklarar för gubben att taxin snart kommer och jag måste gå och handla så kommer taxin.

Jag pratar med taxichaffören som tittar på gubben och han säger "Nej, han är för full, honom tar jag inte i bilen." Jag berättar då för taxichaffören att gubben har sagt att han är sjuk, men han luktar lite alkohol men inte alls så mycket... Men taxichaffören säger ändå att han inte tar in gubben i sin bil och då frågar jag vad man ska göra, bara lämna honom där? Taxichaffören säger att det borde gubben ha tänkt på innan han drack.

Gubben får nu syn på taxin och börjar röra sig mot taxin, men är väldigt ostadig så jag hjälper honom fram och satte honom i taxin i allafall.  Taxichaffören protesterade inte så jag stänger dörren och går iväg till ICA. Svårt att veta om han verkligen var sjuk för jag tyckte inte att han stank så mycket alkohol, för det brukar man ju känna om man själv är nykter. Stackars gubbe... jag blir ganska berörd när jag träffar såna människor. Hoppas att han tar sig hem okej. Tyckte att taxichaffören var lite elak, men han är väl ganska härdad efter alla fyllon han har kört.

 

Alla hjärtans dag smycken


Se vilket fint armband Susanne Håkansson har designat och gjort nu till Alla Hjärtans Dag. Jag blev faktiskt jättekär i det! Tycker att det är superfint  (*blinkar åt sambon som förhoppningsvis läser bloggen*)! Jag älskar hennes smycken, hon gör så mycket fint!

Armbandet finns att köpa hos SUH925 för 500 kronor, och som med alla hennes smycken så är armbandet gjord för hand i äkta 925 Sterlingsilver.

Susanne har även gjort matchande örhängen för 300 kronor, men om man köper både armband och örhängen så får man det till ett speciellt Alla Hjärtans pris på 700 kronor. Om man vill hinna få det till Alla Hjärtans Dag så bör man göra sin beställning innan den 3 februari.


 

Distansterapi

När jag låg i badet så läste jag dagens DN och hittade en sån intressant artikel (ja, intressant för mig som psykologilärare). Artikeln handlar om att KBT (kognitiv beteende terapi) är lika effektiv över nätet som annars (när man träffar en terapeut live).

Just KBT är ju lite speciellt eftersom den är så konkret och det handlar mycket om att personen som använder sig av KBT ska göra mycket själv. T.ex. så kan man ge "hemläxor" till personen vilket gör att personen får sköta mycket av terpin själv annars också. Men som med många andra terapi-sorter så gäller det att man verkligen vill själv, annars så blir inte "hemläxorna" gjorda.

Jag som är väldigt sugen på att utbilda mig till psykolog (är lite av en dröm), då kanske man får sitta framför datorn och hjälpa människor istället? Spännande vad internet påverkar allt!

 

Barn ger så mycket kärlek :)


 

Fortsätt kommentera!

Det är kul att läsa allas kommentarer kring ämnet genus och hur man klär sina barn. Åsikterna går verkligen isär. Men jag känner att det är viktigt att ta upp ämnet så att det är något man tänker på när man bemöter ett barn.

Läs gärna inlägget och kommentarerna och säg vad du tycker också!

Jag håller på och kokar nappflaskor, vilket inte alls blir lika ofta nu för tiden. Förut så kokade vi hela tiden nappflaskor och pumpdelar, men nu slarvar vi lite och diskar dom bara.

Sen så ska jag ta en mysigt bad och ta och dammsuga (min tur, usch!), och så blogga en massa förstås! :)

 

Natt 2 av Projekt "No more night-meals"

Natten till idag var alltså natt 2 av vår matavvänjning under nätterna. Natt 1 kan ni läsa om här.

Även denna natt gick över förväntan. Zack somnade runt 21.30 och vaknade först vid ca 02.30 och gnällde lite som sedan eskalerade till lite gråt. Sambon gick upp och tröstade honom lite och då somnade han snart om.

Sen så vaknade jag vid 04.45 av att det kändes som om brösten skulle sprängas. Så jag gick upp och smög ut i köket för att pumpa lite. När jag sitter där och pumpar så hör jag Zack inifrån sovrummet, så han vaknade kanske av att jag gick upp. Men det var bara ett kort skrik/gråt, men sambon sa att han även då var uppe och lite snabbt tröstade Zack.

Sen blev det frukost (amning) för Zack vid ca 06.30.

Så denna natt var det alltså knappt någon gråt alls! Så skönt! :)


 

Smartaste vinstället


Jag blev imponerad när jag läste om detta vinställ som finns hos CoolStuff. Vinstället heter Archie (gulligt namn, va?) och håller reda på hur många glas vin som finns kvar i lådan. Den kan då även tala om hur många glas man har druckit... så att man kan hålla koll på det. Så när man är full och tror att man bara har druckit 3 glas vin så kan man titta på Archie och se om det är sant  :) 

 

Veckans mamma-blogg

Jag vet att många som läser min blogg just för att den är lite av en mamma-blogg (eller jag kanske ska säga mycket av en mamma-blogg...). Jag läser själv en del mamma-bloggar, men inte allt för många. En mamma-blogg som har berört mig till tårar mer än en gång och som jag prenumerar på och läser flitigt är MammaMelissa.

Melissa är mamma till två änglabarn, tvillingarna Gabrielle och Antonia. Det är omöjligt att läsa hennes förlossningsberättelse utan att fälla en tår. Ta del av hennes styrka och mod ni med.

 

Får man göra slingor när man är gravid?

Jag kommer ihåg att när jag var gravid och gick till frisören och gjorde slingor så var det en läsare som kommenterade "Får man göra slingor när man är gravid?".

Det är himla många frågetecken kring vad man "får" och "inte får" göra som gravid. Det blir nästan för mycket myter och råd som man ska lyssna på under sin graviditet. Jag tror faktiskt att man mår sämre av att bli så stressad av att oroa sig för allt än om man vaxar benen en gång under sin graviditet. Allt om barn tar upp dessa myter och slår hål på dom.. skönt för man blir ganska less på dom när man är gravid!

 

Aldrig mer "en sann historia"

Oj, debatten kring Liza Marklund fortsätter. Nu har hennes förlag blivit KO-anmäld för vilseledande marknadsföring av "Gömda", eftersom dom marknadsförde den som "en sann historia".

Jag börjar tycka lite synd om Marklund. Denna historia kommer att förfölja henne resten av livet, precis som Sahlins Toblerone-affär. Marklund kommer aldrig mer kunna skriva en bok om "en sann historia" utan att den kommer att bli granskad utan och innan. Men som man bäddar får man ligga... eller vad säger ni?

 

Jag dricker våtservetter


Jag dricker inte enbart Dr.Pepper utan även Loka Citron en del (oftast på nätterna). För ett par dagar sen så tänkte jag på hur våtservetterna (som vi använder ibland till Zack) doftar lite som Loka Citron, för dom har en svag citrondoft även fast dom ska vara parfymfria. Så nu tänker jag på våtservetterna varje gång jag dricker Loka Citron och så känns det som om jag dricker våtservetter... blää... superäckligt och jag kan inte få det ur huvudet! Så jag får nog byta till någon annan smak på Loka eller nåt för det här funkar inte!

 

Jag vill att Zack ska bli en individ och inte en pojke

Jag fick en anonym kommentar till förra inlägget. Kommentaren handlade om varför jag ska hålla på och klä Zack i tjejkläder??? Ja du, jag tycker inte att jag klär honom i varken tjej eller killkläder. Jag försöker klä honom i blandade färger om det nu är färgerna som stör dig. För mig är "tjejkläder" klänningar, kjolar och tunikor, vilket jag inte skulle klä Zack i.

Jag gör ett medvetet val när jag väljer kläder till Zack eftersom jag inte vill att han ska bli behandlad utifrån sitt kön. Det finns massvis med studier som visar att vuxna behandlar flickor och pojkar olika och jag vill verkligen att Zack ska bli accepterad för den han är och inte för att han passar in i någon mall om hur pojkar ska vara.

Jag är medveten om att det kan bli svårt för mig att kämpa mot könsskillnaderna, men jag tänker göra så mycket jag kan. Och jag förstår att när han börjar på förskola så kommer det vara svårt för mig att göra så mycket och också när han börjar upptäcka att han är fysiskt mer lik sin pappa och andra män och börjar se upp till dom så är det inte mycket jag kan göra. Men medans jag kan så tänker jag inte stöpa Zack i någon pojkform! Jag vill att han ska kunna gråta och visa känslor eller leka med dockor även fast han är pojke... jag vill att han ska få göra precis som han själv vill utan att bli mobbad eller skrattad åt... men vi får se han kanske blir en pojke som vill leka med bilar och bara ha blåa kläder... men jag vill att det ska bli hans val och inte samhällets!

 

Upptäckt sin tunga


Dom senaste dagarna har Zack hållt på med sin tunga väldigt mycket. Som om han har precis upptäckt att han har en tunga och att han kan röra på den. Ganska gulligt när han håller på och lipar och så....

 

Min nya hårfönJag fick min nya hårfön för ca en vecka sen. Så nu har jag testat den några gånger och jag måste säga att jag inte märker någon skillnad alls. Jag tycker inte att håret ser glansigare ut även fast jag använder glans-funktionen ganska så mycket. Däremot så gillar inte Zack den alls och blir rädd om han är i närheten när jag använder den! Så jag får se till att han är i ett annat rum om jag ska föna håret.

Det som är bra är att man kan ställa in värmen, men det kunde jag även på min gamla. Annars så är den helt okej, kanske lite i dyraste laget (500 kr.) men jag hade inte köpt en ny hårfön på ca 8 år så då kan man kanske kosta på sig en dyrare en (som förhoppningsvis är bättre också).

 

Kul att blogga!

Har fortfarande ca 500-550 besökare per dag i gamla bloggen, jag antar att det är alla google-sökningar som gör att det fortfarande blir så många besökare. Men nya bloggen börjar komma upp sig på google och med besökare. Men det som känns roligast är att det känns som om jag får många fler kommentarer här i nya bloggen (kanske för att jag inte behöver godkänna dom innan) och så har jag fått många fler prenumeranter! Så jag är jätteglad! Det är ju egentligen kommentarerna som gör det roligt att blogga och inte besöksstatistiken!

Även samarbetet med sponsorer går bättre, jag får mer och mer förfrågningar. Men har lärt mig att bara tacka ja till dom som jag verkligen gillar, det blev för mycket sponsorer i bloggen innan jul (gamla bloggen). Och senaste samarbetet med SUH925 är både jag och Susanne nöjda med, som fick över 100 extra besökare bara igår från bloggen och även en specialbeställning (och på fredagar och lördagar brukar det vara färre med besökare!) . Och jag kan inte vara annat än vara supernöjd med det otroligt fina och unika halsband som jag fick, tack än en gång  :)

Så just nu känns det verkligen superkul att blogga och ingen bloggstress just nu  :)

 

Bortlovad

  

Kompisen som var här igår mailade över en massa fina bilder som hon hade tagit på mig och Zack. Hon har en dotter som är 11 månader som Zack redan är bortlovad till. Vi har redan pratat om hur dom ska bli ihop och gifta sig när dom blir äldre.. hihi  :) 


 

Natt 1 av Projekt "No more night-meals"

Natten till idag så var första natten då vi började vänja Zack av med natt-amningen. Det fick över förväntan!

Han somnade straxt efter 21. Sen vaknade han vid 01.50. Vi tröstade honom och han grät i 20 minuter (det var nog dom längsta 20 minuterna i mitt liv) sen somnade han om. Sen vaknade han 04.37 och grät inte alls lika intensivt men höll på i 12 minuter. Sen så vaknade han ca 07 och då ammade jag honom!

Jag trodde verkligen att han skullle vakna oftare och att han skulle gråta i timmar. Men det är tillräckligt jobbigt att höra honom gråta i 20 minuter eftersom han så sällan gråter. Annars så kanske han gråter kanske var 3:e-4:e dag (om inte ännu mer sällan), då menar jag alltså att det kommer tårar. Annars så är det bara gnäll man brukar höra från honom när han är missnöjd, så när det väl kommer tårar känns det väldigt jobbigt. 

Sen när han väl fick amma vid klockan 7 så var han inte alls så utsvulten som jag trodde att han skulle vara. Så han verkar kunna klara sig utan några nattmål. Han är på väldigt bra humör just nu. Han badade med mig imorse och sen dess har han pratat och skrattat massor! Han sprattlade en massa med benen i badet också, vilket han inte brukar göra (brukar ligga stelt som en pinne).

 

Grannkrig

Haha... älsklingen hittade denna tråd på Flashback. Vilken knäpp kille, läs vad han har gjort:

Tjoflöjt,

jag har sedan någon månad tillbaka en sjukt irriterande granne, eller grannar rättare sagt. Det är ett par som har något fel på deras jävla hälsenor som gör att dessa dom dunkar hårt som fan i golvet när det går runt. Jag är sedan länge van lägenhetsmänniska, och de ljud som de gör ifrån sig låter verkligen som de gör på flit. Dvs att dom tar i lite extra när de går runt.

Till det så brukar idiotbruden springa runt med sina klackskor en vanlig vardag runt elva tolv-tiden på kvällarna. Sedan springer hon runt i lägenheten under tiden hon gör sig iordning. Går runt, runt runt. Hela tiden.

Så en kväll tröttna jag som fan på detta och sprang upp och ringde på, och skulle be snällt om hon kunde ta av sig stövlarna. Inne från lägenhten hör jag hur hon säger "att det står nån skum kille och ringer på dörren", sedan vägrar hon öppna dörren. Springer ner till mig, skriver en snäll lapp om detta och lägger i lådan. Det blev tyst sedan.

Dock så har inte deras jävla dunkande i golvet upphört, så jag bestämde mig för att väsnas lite jag också. Koppla in varenda högtalare jag kunde hitta och började dunka på lite, varpå det tog kanske 10 minuter innan grannen ovanför kom ner och ringde på dörren.

Eftersom jag älskar att ge tillbaka med samma medicin så öppna inte jag heller dörren. Utan jag skrek genom dörren och undrade vem det var. Varpå grannen presentera sig. Ond som jag är betvivlade jag på hans identitet så jag frågade om han kunde legitimera sig eller liknande. Notera att det var ganska sent på kvällen, och skulle inte öppna för vem som helst. Han är någon lumpensnubbe, så han ser lite biffig ut. Så han tog det ganska lugnt.

Han gör som jag säger iaf, och sticker in sitt körkort genom brevlådan. Vilket jag tar emot snällt, går ut med det till köket och klipper det i fyra bitar. Sedan slänger jag ut det genom brevlådan, går tillbaka till datorn och fortsätter lyssna på lite musik.

Nu har jag inte hört av grannarna på någon dag. Men känner på mig att det här kommer få konsekvenser. Så nu vädjar jag till Er på flashback om hjälp. Vad kan jag förvänta mig, och hur ska jag kontra allt detta?

Har jag gjort något olagligt, med det jag nämnt ovan?

Om ni vill läsa hela tråden så finns den här.

 

Fredagkväll


Jag sitter här och väntar på att älsklingen ska komma hem. Det är hans tur att laga mat ikväll och det skulle bli fläskfilé med potatisgratäng. Det vattnas i munnen bara jag tänker på det... jag är så himla sugen på det! Ska bli så gott!

Jag gjorde hemmagjorda hamburgare igår kväll, så det blev min lunch idag (rester)... det var himla gott det också! Ah, nu klev älsklingen innanför dörren så jag ska springa och pussa på honom! :)

Ha en trevlig fredagskväll!  :)

 

Lärarkortet


Jag är medlem i Lärarnas Riksförbund och fick idag hem det nya medlemskortet -  "Lärarkortet". Vilket är ett Mastercard?!?! Varför delar mitt fackförbund ut ett kreditkort? Ska vi bli som USA där alla har 15-20 kreditkort var eftersom kreditkorten skickas hem till alla hur som helst???

Nu måste man skicka in en lapp och skriva under den för att få kredit på "Lärarkortet"... men dom gör det ju väldigt enkelt för en att skaffa ett kreditkort eftersom man redan har själva kortet.

 

Saknar


Åh, jag har så tråkigt! Jag sitter och klickar runt bland lite bloggar och läser nåt inlägg här och nåt inlägg där. Kan inte plutten vakna snart? Jag börjar sakna honom...  tror att han snart har sovit i två timmar... Äsch, får ta och kolla på Melrose Place eller nåt istället. Jag sitter ju bara och väntar på att han ska vakna. Är det någon annan som också är så fånig och saknar sin bebis när den sover länge på dagen? Jag vill ju pussa på honom!

 

Hjärthalsband med Zacks namnJag är så glad för idag så kom mitt specialdesignade halsband från SUH925 med posten! Det är handsågat hjärta i äkta 925 Sterlingsilver med Zacks namn längs med ena sidan och med en liten pärla hängandes längst ner. Det blev så otroligt fint! Tusen tack till Susanne Håkansson som har gjort detta fina halsband till mig! Hon slipar och sågar varje smycke för hand vilket gör att varje smycke verkligen blir unikt. Och det känner jag verkligen med detta fina halsband!

Hjärthalsbandet finns att köpa hos SUH925 tillsammans med ringar, armband, örhängen, berlocker och namnsmycken. Just hjärthalsbandet passar bra inför alla-hjärtans-dag kanske...?

        

 

Alfons Åberg


Zack fick denna söta flaska av min kompis. Hon berättade att hon alltid tänker på Zack när hon ser Alfons Åberg, hon tycker att dom är så lika! Så hon var tvungen att köpa denna Alfons Åberg flaskan till Zack. Hon bytte till och med ut locket så att han skulle få ett rosa lock... eftersom hon vet hur jag känner när det gäller blått till pojkar och rosa till flickor  :)


 

Konstiga utbetalningsdagar

Nu har våra vänner gått hem och jag tycker ändå att Zack har varit pigg och inte känts febrig eller så. Så det verkar inte som om han är sjuk ändå.

Jag blev lite förvånad när jag inte fick min föräldrarpennig idag eftersom jag alltid brukar få den 25:e som är på söndag så trodde jag att jag skulle få idag... så jag ringer försäkringskassan och dom säger att eftersom den 25:e är en söndag så får jag på måndag. Och vi som hade tänkt åka till IKEA under helgen och köpa lite mer grejer... och jag har redan betalt räkningar så vi har inte mycket på kontot! Så IKEA får det bli en annan gång... konstigt att betala ut den 26:e om den 25:e är en söndag...

 

Magsjuk?

Idag gick vi upp tidigt (ja, 8.30 är tidigt för oss) för att snart kommer några vänner på besök. Men Zack somnade precis. Han har även hunnit spy två gånger, det var genomskinligt slem båda gångerna, vilket det inte brukar vara. Så jag börjar bli orolig att han har blivit magsjuk eller nåt? Han kanske blev smittad igår när han träffade så många människor. Det finns ju en hel del baciller på en gymnasieskola!

 

Tugga hand

    

Zack har börjat tugga mycket på sina egna fingrar men även andra saker. Jag tror inte riktigt att det är några tänder på gång än... har inte känt några i allafall. Sen en sak som han har gjort mycket idag är att sträcka ut tungan och även "prata" med tungan utsträckt... knasig plutt!

 

Tips på hur man ökar besökarantalet på sin blogg. Del 2.

Här kommer fortsättningen på tips på hur man kan öka besökarantalet! Del 1 hittar ni här.


 

Gratis bok till alla?Förra gången vi träffades i föräldrargruppen på BVC så delade vår BVC-sköterska ut detta vykort som man får lösa in vid Medborgarplatsens barnbibliotek mot en barnbok! Så himla bra! Vi behöver samla på oss lite barnböcker, vi har inte så många än så länge. Men är detta nåt som alla får eller är det bara här i Stockholm?

 

Hjälsamma människor

Jag tycker faktiskt att folk är mycket mer hjälpsamma nu när jag kommer med barnvagn än när jag var gravid. När jag var gravid så tror jag att nån erbjöd mig sin sittplats 1-2 gånger. Nu när jag kommer med barnvagn så hjälper folk till att hålla upp dörrar, mm.

Idag när jag åkte till jobbet och kom fram vid pendeltågstationen så tog jag hissen ner med barnvagnen. Men sen nån timme senare när jag ska ta hissen upp i samma pendeltågstation så vill den inte komma ner. Jag trycker på "HIT"-knappen men inget händer. Jag har ingen lust att släpa barnvagnen uppför alla trappor så jag ber en kille som är på väg upp att kolla om hissen fungerar. Efter en stund kommer han åkandes ner i hissen och hämtar upp mig. Så snällt! :)

 

Förstorningar


Idag kom våra foton som vi beställde från Foto.com. Vi beställde en massa förstorningar som vi sen ska rama in i IKEAs ram "Ribba". Vi har bara en sån ram än så länge, men vi ska köpa två till. Vi ska då ha dom tre hängandes i hallen: en med 5 foton på oss, en med 5 foton på våra katter och en med 5 foton på Zack! :)

 

Flickan har fått ett pojknamn!

Nu är vi hemkomna från besök på jobbet. Det var kul att se hur alla elever gullade med Zack, det var till och med en elev som jag inte känner som pussade honom på kinden! Och det enda alla tjatade om var att han hade så söta kinder  :)

Vi var inne hos två klasser och frågade båda om dom trodde att Zack var en pojke eller flicka. Det var helt klart väldigt blandat, vissa var helt säkra på att han var en flicka medans andra trodde helt klart att han var en pojke. Vi talade inte om att han var en pojke direkt utan började prata om hur man behandlar flickor och pojkar olika. I båda klasserna fanns det några som sa typ "Men berätta nu om det är en pojke eller flicka!". Min kollega frågade om någon tyckte att det var jobbigt att inte veta om det var en pojke eller flicka och det fanns det.

Intressant experiment. Speciellt att vissa tyckte att dom såg på Zack att han helt klart var en flicka/pojke. I ena klassen så var dom flesta ganska så säkra på att han var en flicka så då sa min kollega "Ska du berätta vad flickan heter?" och jag säger "Flickan heter Zack." Då utbrister en elev "Men va gulligt att ni har gett henne ett pojknamn!" Haha  :)


 

Idag är Zack försöksbebis

Oj, va trevligt det var igår på Afterworken... lite för trevligt. Så jag är ganska trött och har lite ont i huvudet idag. En kollega var så söt igår och gav alla komplimanger, vad hon tyckte var bra med dom... om mig sa hon att jag är ärlig och oprentantiös (stavas det så?). Just ärlig är något jag verkligen försöker vara jämt... så jag är glad att hon sa det om mig.

Jag lovade att komma förbi jobbet idag efter lunch med Zack eftersom en kollega pratar om genus med sina elever. Vi ska då inte avslöja om Zack är en pojke eller flicka och så får dom se hur svårt det är att prata med en bebis som man inte vet könet på. Så Zack får vara "försöksbebis" idag... jag har klätt på honom lite könsneutrala kläder.

Men jag ångrar lite att jag lovade att komma förbi idag... hade hellre stannat i sängen hela dagen känner jag. Men har jag lovat så har jag... och sen ska det bli spännande att se hur dom bemöter Zack  :)

 

Galg-bråk

Jag höll på och hängde upp nytvättade kläder idag och märker att sambon har inte ens öppnat dom nya galgarna vi har köpt till honom! Här hemma är nämligen dom vita galgarna mina (dom är billigare och jag behöver många många fler än vad sambon behöver) och trägalgarna är sambons.

Och vad ser jag inte om jag öppnar en av hans garderober? Ett helt gäng med oöppnade galgar och så har han snott en massa av mina!! Lata jävel, orkar han inte ta bort tejpen på sina utan snor hellre från min garderob?


 

Snygga tidningsställetMitt mycket snygga tidningsställ från Allt i hemmet kom idag! Jag tog en provprenumeration på Allt i hemmet där man fick 3 nr + tidningsstället för 49 kr, tyckte det var ett himla bra erbjudande eftersom jag behövde ha ett tidningsställ att ha alla mina tidningar i. Passar perfekt bredvid min "amningsfåtölj".

Hihi.. ibland blir det att jag börjar prenumera på en tidning bara för att jag vill ha presenten man får... jag är en riktig sucker för gratisgåvor....

 

Redo för Afterwork

    

 

Luftiga byxor


Och detta blev beställt till mig. Jag tror att den plommonfärgade klänningen kommer att bli en favorit. Sen beställde jag ett par svarta linnebyxor. Jag brukar då och då beställa ett par linnebyxor eller khaki-byxor (gärna beiga) som sen aldrig blir använda... jag vet inte varför men jag är en jeans tjej.

Men jag tänker då och då "Men det ser så bekvämt och luftigt ut! Jag måste ge det ett försök!" Men sen så blir byxorna liggandes i garderoben ändå... men nu ska jag göra ett nytt försök med ett par svarta linnebyxor... får se hur det går!

 

Hello Kitty till tjejer och Nalle Puh till killarDetta blev beställt till Zack nu. Jag tyckte att hängselbyxorna var så söta! Men det är verkligen synd att det är så uppdelat mellan pojkar och flickor i H&Ms bebiskollektion. Det är verkligen rosa och Hello Kitty till flickor och grått/blått med Nalle Puh till pojkar! Tyvärr så är jag lite svag för Nalle Puh så det kommer kanske bli lite "killiga" kläder till Zack från H&M. Men han har ju en hel del rosa också, så jag hoppas att jag får lite balans bland hans kläder.

 

Ska inte bebisar ha jättelen hud?

Nu har Zacks faster åkt hem så nu ska jag göra iordning mig till afterworken som jag ska på ikväll och så ska jag kika mer i H&Ms kataloger och fundera på en beställning till både mig och Zack.

Zack kliar sig så mycket så att han får små rivsår över hela kroppen, man får vara snabb och hålla i hans händer när man byter blöja så att han inte river sig. Vår BVC-sköterska gav tipset om Mildison som är en kräm som innehåller kortison, så borde det inte klia så mycket. Så vi ska iväg och köpa det och mer Miniderm... det går åt mycket krämer här hemma. Jag som trodde att bebisar hade jättelen hud.... kanske efter all insmörjning...

 

"Nyblivna" föräldrar enligt H&M

Jag håller på och kollar igenom vad Zack har för kläder i nästa storlek, 74 cl, eftersom han håller på och växer ur sina storlek 68 kläder. Men så är han ju 67,2 cm lång + ganska så tjock... så det är inte så konstig  :)


Det han än så länge har i storlek 74 är: 5 bodies, 2 bodysuits, 2 par byxor, 5 tröjor och en heldress.

så det som behöver inhandlas är några pyjamas, några byxor och kanske någon body till. Vi fick hem H&Ms baby-katalog igår och det fanns ju massvis med fint! Det blir nog en beställning därifrån, även fast jag är tveksam till kvalitén, men vi fick 50% rabatt på ett babyplagg som "nyblivna föräldrar" (känner inte oss så "nyblivna" längre). 


 

I'm waiting for...

Dessa tre plaggen väntar jag på, ur vårkollektionen...


Sen måste jag även ha någon ur deras Cupcake serie, för dom är ju så underbara. Och så märkte jag att jag knappt har några Odd Molly klänningar, mest tunikor och koftor, när jag gjorde en inventarie av mina Mollysar, så någon klänning skulle vara trevligt också.

Sen brukar man alltid hitta en massa godbitar när man provar Odd Molly-plagg, för oftast är kläderna 1000 gånger snyggare på!

Så än så länge har jag inte köpt något ur vårkollektionen... men den som väntar på något gott..  :)

Ni har väl inte missat hela listan på alla svenska webbutiker som säljer Odd Molly? Den finns här.


 

Zack aka Plutten aka Fruppe


Här ser ni 3d-ultraljudet vi gjorde på Tittut-kliniken den 7 maj förra året och sen ett ganska så nytaget foto av Zack i samma vinkel. Vad tycker ni? Var han lik sig på 3d-ultraljudet?

3d-ultraljudet var dyrt (1800 kr har jag för mig att det kostade) men så värt det. Det kändes som om man kom så nära sin bebis som man längtade så efter. Jag minns att jag vill veta allt om Zack, jag ville så gärna lära känna honom!

Hihi... i magen, innan vi visste att Zack var Zack, så kallde sambon honom för Fruppe... jag har ingen aning om hur han kom på det smeknamnet men han kallade magen hela tiden för Fruppe. Nu kallas Zack mestadels för Plutten.... vår älskade lilla Plutt  :)

(aka = also known as)

 

Besök av faster

   

Nu har Zacks faster kommit hit och vi har fikat lite. Vi ska äta bakad potatis, spela Alfapet och se på Top Model ikväll. Vi försöker få Zack att rulla runt och visa sin faster att han kan det nu, men han vill inte göra sånt på beställning...

 

Föräldrargruppen

    
Zack matchar den röda mattan så fint med sin röd-randiga body

Det var så roligt att träffa alla i föräldrargruppen igen efter juluppehållet! Va alla bebisar hade blivit stora!

Men Zack är helt klart tjockast.. haha... men det gör absolut ingenting!

Han har nu spräckt 8-kilos-gränsen:

090120 (4 ½ mån.)   8290 g.   67,2 cm
081204 (3 mån.)        6825 g.   62,4 cm
081104 (2 mån)         5870 g.   60,5 cm
081009 (1 mån)         4375 g.   56,2 cm
080904 (födelse)      3720 g.   53 cm

 

Flera leveranser

Nu har dom flesta av webbutikerna fått in första leveransen av vårkollektionen. Men vårkollektionen kommer att levereras i 3 omgångar med ca 2 veckors mellanrum. Så det är bara att vänta tills alla ens favoriter dyker upp!

 

Dagens

Har på mig Odd Molly linne och Odd Mollys Smallville Cardigan

Försov oss lite idag. Vaknade vid 10.40 och så ska vi träffa föräldrargruppen 13.15 så lite stressigt blir det! Sen så kommer Zacks faster hit idag så det blir fullt upp  :)

Ska ni hitta på nåt roligt idag? :)

 

Folk som stör sig på Odd Molly kläder

Det blev en liten diskussion i ett tidigare inlägg angående att några av mina läsare får kommentarer eftersom dom har mycket Odd Molly kläder. Angelica skrev:

Får du någonsin höra tråkiga kommentarer om ditt OM intresse, på jobbet? Själv har jag råkat ut för lite syrliga kommentarer typ "man behöver ju inte bara ha OM" eller "skulle ha din tjäst istället för du verkar ju tjäna så bra..." Alltså den svenska avundsjukan är inte att leka med!! Det är så trist och helt onödigt, de hade nog inte sagt något om jag hade haft Filippa K eller nått annat märke, vad tror ni? Jag försöker att stunta i det!

Och Jolanta skrev:
Också en Mollyist här... Ville lägga till det Angelica påpekat: på jobbet får man nästan inte ha Odd Molly kläder, verkar det som. Jag har också råkat för att folk stannar mig och börja predika om att "Du verkar ju ha bara Odd Molly kläder i din garderob", typ, eller så får man såådana låånga blickar, från huvud till tår... Rent obehagligt!
Förstår inte vad är problemet, jag sparar och säljer på Tradera allt möjligt för att köpa en älskling jag vill ha, ingen förbjuder ju dem göra samma sak, eller hur? UCHHH...


Jag har faktiskt bara fått kommentarer här på bloggen och nån enstaka kommentar från nån kompis som har påpekat om det är ännu ett nytt Odd Molly plagg jag har. Jag antar att eftersom Odd Molly-plaggen har ett sånt speciellt utseende så känner folk lätt igen dom (vilket dom kanske inte gör lika lätt med Filippa K kläder). Är det någon mer som har upplevt detta?

 

Eagle vs SharkNu har vi kollat på filmen Eagle vs Shark. Jermaine Clement har huvudrollen. Ni kanske såg på Flight of the Concords när serien gick på SVT? Jag var höggravid och skrattade så jag grät när jag såg den serien... älskade den!

Men jag blev lite besviken på Eagle vs Shark... inte så rolig som jag hade förväntat mig. Men huvudpersonerna var riktigt konstiga och töntiga... påminner lite om Napoleon Dynamite... så om man gillar den så gillar man nog denna också  :)

 

Mina dryckesvanor


Ja, jag är beroende. Aftonbladet har en fråga om hur mycket coca-cola man dricker per vecka och jag måste nog säga att det blir ca 1 liter/dagen, alltså 7 liter i veckan (fast jag dricker cola light). Men sen så dricker jag även lite av min favoritdryck Dr.Pepper... det blir 1-2 flaskor om dagen (50 cl).

Men så dricker jag inte alls kaffe... utan cola är mitt kaffe. Och ibland så dricker jag Dr.Pepper istället för godis. Ibland så känner jag att jag skulle vilja sluta med cola & dr.pepper... men oftast så tänker jag att man ska njuta av livet också. Om jag tycker att cola är gott så vill jag kunna dricka det utan att få en massa skuldkänslor.

Men jag slutade faktiskt med cola ett tag och det var när jag var gravid. Detta var mest för att jag mådde så extremt illa av kolsyran. Men sen började jag alltså igen. Can't get enough of that Coca-Cola feeling  :)

 

Senaste TraderafyndenHär ser ni mina senaste Traderafynd! Jag mest nöjd med Yorrik-mössan. Det har varit mycket skriverier om hur bra deras vintermössa är så det känns toppen att få den för bara 1 krona (+ frakt). Sen var Villervalla leggingsen helt nya så jag tyckte att 79 kronor var ett bra pris! Love Tradera!!

 

Hera i bokhyllan

    

Hera har kommit på att hon gillar att sitta i vår nya bokhylla. Synd bara att vi har tänkt köpa fler korgar och ha där.

 

Frisör med barnpassning

Jag fick ett tips av Danni (som säger att hon är en av mina gamla elever, tror att det är Daniella som jag hade i Engelska A för 4 år sen...?) om Wendy's Hair som är en salong som har barnpassning. Perfekt för föräldrarlediga mammor som vill bli fina i håret! Jag går alltid annars till Hårgänget på Götgatan och blir altlid så nöjd. Man får shiatsu-massage och det finns olika graderingar på frisörer (t.ex. Advanced Hairstylist och Senior Hairstylist..osv). Desto högre gradering desto högre pris på klippningen.

Men jag kanske ska ta och testa Wendy's Hair som ligger i Vasastan. Om inte annat för att träffa på min gamla elev som jobbar som barnskötare där  :)

 

Zacks pratande

Julia skrev en sån söt kommentar om att Zack verkar ligga före andra bebisar i utvecklingen (detta är ju nåt alla mammor vill höra om sina bebisar!). Han "pratar" ju riktig bebis-språk nu och är bara 4 månader... så jag börjar också tro att han ligger lite före... i allafall när det gäller pratandet. När det gäller andra saker, som att rulla runt... där ligger han inte lika mycket före. Det verkar som han glömmer bort hur man gör ibland... så han kan inte riktigt rulla runt jämt.

När jag pluggade genuskunskap så minns jag att läraren berättade att man hade gjort en undersökning och sett att mammor säger färre antal ord till sina pojkbebisar än till flickbebisar. Man tror att det kan vara detta som gör att pojkar oftast börjar prata senare än flickor. Med detta i bakhuvudet så har jag pratat väldigt mycket med Zack. Så det kanske är därför han nu är så pratglad?

Jag älskar att höra honom "prata" och uppmuntrar det väldigt mycket... så jag hoppas på att han kommer vara tidig att börja prata på riktigt  :)

 

Det är väl bara att strunta i att läsa bloggen?

DN skriver idag om hur DennisM blev attackerad. Han är den senaste av flera stora bloggare som har blivit attackerad. Det är riktigt läskigt att folk kan hoppa på någon bara för att dom inte gillar dens blogg. Det är väl bara att inte läsa den?? Varför ta till våld?? Men det verkar som om bloggare har blivit dagens c-kändisar. Det var ju inte länge sen man kunde läsa om dokusåpa-kändisar som blev påhoppade på stan... så nu har det övergått till bloggare.

 

Tips på hur man ökar besökarantalet på sin blogg. Del 1.

Jag fick några frågor angående hur jag har fått så många besökare till min blogg. Innan flytten av bloggen så hade jag ca 1000 unika besökare varje dag, men så har jag bloggat i snart 2 år och det har tagit tid att komma upp i så många besökare. Men här kommer några tips:


 

Odd Molly look-a-like


Jag hittade blusen till vänster i KappAhls webbutik och tänkte "Oj, vilken snygg blus. En sån skulle jag vilja ha." Sen kom jag på att det var nog för att den var ganska så lik Odd Mollys #616 Flanell Tunic som jag har suktat efter ett tag. Kopian kostar 299 kronor, orginalet 1200 kr.

 

Veckans blogg-tips!

Jag har skapat en ny kategori här i bloggen: Blogg-tips! Här tänkte jag ta upp tips på bra bloggar:

Om man vill ha koll på den stora växande bloggvärlden så är ett hett tips att läsa dessa två bloggar: Bloggtipsarna och Bloggkommentatorerna.

Bloggkommentatorerna är störst och var först. Dom skriver mest om dom stora bloggarna på ett väldigt underhållande sätt. Tyvärr så tycker jag att dom har tappat stinget och sen dom flyttade bloggen till Stureplan så är det många störande moment med bloggen (t.ex. layout och all reklam). Dom skrev en gång ett inlägg om min blogg, angående mitt Odd Molly-beroende, vilket resulterade i att jag fick besöksrekord på över 2000 unika besökare på en dag.

Bloggtipsarna gillar jag faktiskt bättre. Dom skriver oftast om små okända och riktigt bra bloggar, men även om dom stora. Jag har märkt också att dom flera gånger har hunnit före Bloggkommentatorerna att skriva om något stort som har hänt (t.ex. tror jag att dom var först att skriva om DennisM radikala diet). Dom skriver på ett mycket mer positivt sätt än Bloggkommentatorerna så om man är trött på all nätmobbning så kanske man föredrar Bloggtipsarna. Bloggtipsarna har till och med skrivit två inlägg om min blogg!

 

Tecken på beroende

Det är nåt fel på vår router sen gårdagens strömavbrott, den har inte ens startats igen så vi får "låna" internet av någon granne istället. Älsklingen är jättearg på routern och har nu beställt en ny - för 700 kr. Jag tyckte det var dyrt och började tänka att jag kunde ha fått ett Odd Molly-plagg för pengarna (ett linne eller nåt i allafall). Det är nog ett tecken på beroende...


 

God morgon!

God morgon allihopa. Jag har nyss stigit upp och ska straxt ta och fixa frukost och börja ladda ner det senaste Desperate Housewives avsnittet från USA. Sen ska jag se om en kompis och hennes dotter vill komma över på fika idag, annars händer det inte så mycket. Imorgon däremot ska vi träffas i föräldrargruppen och så kommer Zacks faster hit. På onsdag så ska jag på afterwork med arbetskollegorna, det var ett tag sen jag träffade dom så det ska bli kul! En härlig ny vecka alltså! :)

 

Dokumentärserier


Nu ska en ny dokumentär-serie börja på TV4 - Advokaterna. Eftersom sambon är jurist så blir det nog att vi kommer att se på den även fast han var lite sur att det bara var brottmålsadvokater som skulle vara med, men det är nog inte så intressant att se jurister som gör upp kontrakt och sånt.

Men det verkar vara en ny trend att göra dokumentärserier om olika yrkesgrupper. Fast det började ju med alla sjukhusserier och det har ju hållt på ett tag. Sen kom det en serie om brandmän på SVT och sen förra året - allas favorit - Barnmorskorna. Och nu alltså Advokater. Vilka tror ni kommer härnäst? Att man får följa "Lokalvårdarna" i deras jakt på dammråttor och strid mot svarta skoränder? Eller ungdomarna på Mc Donalds som bränner sig på stekplattan och bråkar med jobbiga kunder? Eller varför inte "Metro-utdelarna" som snabbt försöker sticka in tidningar i folks händer i rusningstrafiken?

 

Zack är på VÄLDIGT bra humör


 

FavoritkomikerVi har bokat biljetter att se Johan Glans, mfl i april! Åh, va jag ser fram emot det! Jag är lite småkär i Johan, jag tycker att han är så himla söt och rolig. Han är helt klart min favorit komiker! Har ni någon favoritkomiker? David Batra kommer nog på andra plats för mig... och sen Björn Gustafsson på tredje plats.

 

Hunden Zack


Jag:
Han börjar bli så tung att bära på!
Sambon: Får hoppas att han börjar krypa snart...
Jag: Vad hjälper det? Det är inte så att man kan säga till honom "kom med ut i köket" och locka på honom som en hund!
Sambon: Vaddå? Han lär sig ju nya tricks hela tiden!

 

Zack pratar som en stor bebis nu

Som jag har nämnt tidigare så är Zack extremt pratglad och han har nu övergått till att härma vanligt prat. Han pratar mer som en stor bebis nu... även fast han bara är 4 månader. Detta spelade jag in under strömavbrotten därför ser man inte honom... men man kan höra honom i allafall  :)


 

Bloggstress så det heter dugaUsch, på tal om stress... Nåt som stressar mig är besöksstatistik. Vet egentligen inte varför. Men varför har min gamla blogg fortfarande så många besökare? Fler än min nya till och med!

Min nya blogg har ca 400-500 besökare varje dag och min gamla 500-600... men det ökar här hela tiden och sjunkar där. Men hur lång tid ska det ta tills dom flesta har tagit sig hit?

Jag kommer ihåg när jag var superglad att jag kom över 100 besökare varje dag... och nu så känns det jobbigt att jag knappt kommer upp till 500 besökare på nya bloggen. Konstigt att man ska känna sån stress över detta med besöksstatistiken. Känner ni också av mycket bloggstress? Det ska ju vara kul att blogga... inte stressande... usch!

 

Mindre stress utan el

Man märkte hur beroende man är av el när man var utan i 5 timmar... det gick ju inte ens att göra frukost (koka te och rosta bröd). Men det som var största skillnaden var att jag kände mindre stress. Kände ingen press på att blogga eller svara på mail... eller passa tv-tider (tv-program som man bara måste se!). Sen kanske även alla tända ljus gjorde att man blev mer avslappnad... det var nog ganska skönt att vara utan el en stund.

 

Vad gör man i 5 timmar utan el?

Jag vet inte om ni har hört att 30000 var utan el i Stockholm? Dom flesta fick tillbaka strömmen efter en timme och ytterligare 3000 vid lunchtid. Klockan 14 var 715 kunder fortfarande utan el... och självklart var vi en av dom.

Ja, vad gör man i 5 timmar utan el?

Man sitter i mörker och försöker göra nåt som man annars aldrig gör: umgås.


Man tittar ut och upptäcker att huset längre bort har el! Så orättvist!


Man upptäcker saker man annars inte skulle ha sett, som att någon har hängt ut något ur fönstret i huset mitt emot. Är det ett rop på hjälp? (För även dom är utan el.)


Man tänder en massa ljus. Där ser du älskling att det var bra att jag köpte alla dom där dyra Partylite ljusen!


Man skickar iväg sambon till Folkets Kebab så att man inte svälter ihjäl.


Man tar ett bad tillsammans med en massa tända ljus.


Och vad gör man när elen väl kommer tillbaka? BLOGGAR förstås! :)

 

Mina mollysar

Här är min samling av Odd Molly-plagg:


1.) #215 Pointelle tank i 100% bomull i färgen Dark Blue
2.) #215 Pointelle tank i 100% bomull i färgen Sun.
3.) #215 Pointelle tank i 100% bomull i färgen White4.) #215 Pointelle tank i 100% bomull i färgen Purple.
5.) #575 New jersey tank i 100% bomull i färgen grey melange.
6.) #262 Bronte blouse i 100% bomull i färgen old pink
7.) #146 Smirk tee i 100% bomull i färgen blue


8.) #5 100 gr frill l/s top i 100% bomull i färgen almost black
9.) #971 Temptation Long Tank i 65% bomull och 35% silke i färgen red
10.) #890 Good vee tee i 100% bomull i färgen almost black
11.) #890 Good vee tee i 100% bomull i färgen grey melange12.) #1 For the show i 100% bomull
13.) #13 All over tee i 100% bomull i färgen flanellgrey heart.
14.) #890 Hatehate tee i 100% bomull i färgen Almost Black
15.) #890 Good vee tee i 100% bomull i färgen white


16.) #745 Spoiler tank i 100% silke i färgen Red
17.) #749 Spoiler underdress i 100% silke i färgen Powder
18.) #632 Smc slip dress i 100% silke i färgen Red
19.) #162 A-One Silk Camisole Long Print i 100% silke i färgen Blue


20.) #841 Ignorance blouse i 100% silke i färgen dark powder
21.) #248 Livingloving dress i 100% bomull i färgen lite blue
22.) #608 Changeling dress i 100% bomull i färgen dark grey
23.) #419 Spinner silk l/s dress i 100% silke i färgen vintage grey


24.) #495  Ltd Edition Silk s/less Dress i 100% silke i färgen Red
25.) #859 Full emb smock dress i 65% bomull och 35% silke i färgen blue
26.) #14 Deirdres dress i 80% bomull och 20% polyester i färgen royal.
27.) #586 Breathless strap dress i 95% viskos och 5% elestan i färgen multi.


28.) #550 Ninotchka tunic i 100% silke i färgen vintage dark powder
29.) #755 Imprime l/s dress i 100% viskos i färgen chalk.30.) #309 Up-to-me-ism strap dress i 100% bomull i färgen lilac
31.) #344 Mrs Rogers top i 80% bomull och 20% polyester i färgen rouge
32.) #345 Mrs Rogers bottom i 80% bomull och 20% polyester i färgen rouge
33.) #269 Prairie short sttrap dress i 65% bomull och 35% silke i färgen almost black34.) #984 Angelina dress i 100% bomull i färgen chalk.
35.) #414 My silk is close i 100% silke
36.) #412 Dish blouse i 85% bomull, 15% nylon + 100% silke i färgen vintage chalk
37.) #615 hookup s/s tunic i 100% silke i färgen lite military


38.) #573 Silk Loves Jersey i 100% bomull
39.) #962 Jane Loves Terry i 80% bomull och 20% polyester i färgen blush
40.) #333 Mrs Rogers beach coat i 80% bomull och 20% polyester i färgen chalk
41.) #714 There is no past i 50% bomull och 50% viskos i färgen rose.


 
42.) #327 Light cotton embroidered i 100% bomull i färgen almost black
43.) #327 Light cotton embroidered i 100% bomull i färgen chalk.
44.) #327 Light cotton embroidered i 100% bomull i färgen vintage berry
45.) #8A Allover printed cottonpoly tee i 50% bomull och 50% polyester i färgen chalk.46.) #862 Livealot blouse i 65% bomull och 35% silke i färgen chalk.
47.) #874 9th sweater i 100% bomull i färgen purple
48.) #649 Elouise cobell cardigan i 100% bomull i färgen powder
49.) #49 Crochet jacket i 100% bomull i färgen almost black50.) #805 Hoodly Knit Jacket i 50% mohair och 50% akryl i färgen Dark Blue (fel färg på bilden!!)
51.) #336 Everyday long cardigan i 50% akryl, 25% alpaca och 25% ull i färgen vintage chalk
52.) #660 Begonia cardigan i 50% bomull och 50% akryl i färgen dark grey melange.53.) #336 Everyday Long Cardigan i 25% alpaca, 30% ull och 45% akryl i färgen Dark Blue
54.) #528 Long Cardigan Alpaca mix 60% akryl, 20% alpaca och 20% ull i färgen Dark Blue.
55.) #6A Velour hood i 80% bomull och 20% polyester i färgen blue.
56.) #11A Velour pant i 80% bomull och 20% polyester i färgen blue.57.) #878 Diary Cardigan i 100% bomull i färgen purple.
58.) #233 Lovely Knit Jacket i 100% bomull i färgen purple
59.) #233A Crochet lovely knit cardigan i 100% bomull i färgen love.
60.) #233A Lovely knit pointelle cardigan i 100% bomull i färgen berry61.) #708 Sundance dress i 100% bomull i färgen dark pink
62.) #646 Wilma mankiller cardigan i 100% bomull (utan fransar) i färgen vintage powder.
63.) #469 Long lovely knit i 80% ull och 20% nylon i färgen dk grey

64.) #516 Carded flanell l/s i 100% bomulls flanell i färgen dark blue65.) #560 Twiddle hood jacket i 100% bomull i färgen vintage dark grey.
66.) #366 Broken coat i 100% nylon i färgen dark grey67.) #497 Funovits scarf i 100% ull i färgen lite blue
68.) #804 Huggly scarf i 80% ull och 20% nylon i färgen Dark Pink
69.) #922 Hand emb silk scarf i 65% bomull och 35% silke i färgen Chalk


70.) #662 Smalville bloomers i 100% bomull i färgen grey.
71.) #662 Smalville bloomers i 50% bomull, 17% metallictråd och 37% polyester i färgen lite pink.
72.) #231 Fonda shorts i 80% bomull och 20% polyester i färgen pink


73.) #279 Smyrna purse i 100% läder i färgen brown.
74.) #286 Bazaar bag i 100% bomull i färgen lite powder

2011-06-07
Har sorterat bort ännu mer i samlingen och känner mig rätt så nöjd med mina 72 mollysar :)  Favoriten just nu: Begonia cardigan

2010-10-19
Har sorterat bort en del i samlingen och landar nu på 73 st. Mollysar. Favoriterna just nu: Funovits scarf och Lux wool leggings

2010-04-06
Min samling av Mollysar har vuxit ytterligare en del och är uppe i 79 st. efter en hel har tillkommit från sommarkollektionen.

2010-01-25
Är nu uppe i 72 st, med det senaste köpet Chrysalis wrap. Flera gamla godingar har dock fått flyttat ut för att göra plats för alla nya.

2009-07-22
Min samling fortsätter att växa och är uppe i 50 st. Används mest just nu: Imagination Wrap

2009-05-27
Min samling fortsätter att växa och är uppe i 41 st. Används mest just nu: Hatehate tee och Lovely Knit som vårjacka.

2009-03-09
Min samling har vuxit en hel del sen jag gjorde denna lista och är nu uppe i 37 st. Används mest just nu: Hoodly Knit jacket (nr. 23) och Diary Cardigan (nr. 22).

2009-01-17
Gjorde listan för att ha lite mer koll på min samling och det är bra att ha bilder och info samlat om man ska sälja något. Jag frågade älsklingen hur många Mollysar han trodde att jag hade, han svarade 37 så det betyder att jag kan köpa 10 stycken till  ;)

Mina favoriter: jackan, scarfen (dessa två används mest), Everyday Long Cardigan, For the show tee och There is no past... oj.. det var svårt att välja ut bara några få favoriter.


 

Hemtex på nätet nu ocksåHemtex har nu gjort som många andra och öppnat en webbutik. Det finns en del fina saker. Dom har bland annat fått in en del påskgrejer och rear ut julgrejerna förstås. Men dom har även rea på en del bäddset (som inte har julmönster) för bara 99 kr!

 

Peanut butter cupcakesSå nu har jag bakat och ni ser resultatet här ovan! Jag måste säga att dom riktigt goda, det söta mot det salta (jordnötterna) är så himla gott! Men dom är maffiga! Om man äter en endaste så är man ju mätt resten av kvällen. Receptet kommer från min favorit bakbok: Leilas A piece of cake!

 

Beyonce startar en ny trend


Här kommer en till klänning... men en som inte är lika snygg. Hur tänkte egentligen Beyonce när hon skulle välja kläder till European MTV Awards? "Jag vill skapa en ny trend... en Star Trek trend..."

 

Blockera shoppingsidor?


Det var länge sen jag shoppade på asos, gjorde det ganska ofta förut... Men man hittar alltid något fint och prisvärt där. Som denna söta och mycket användbara klänning som inspirerats av Sienna Miller. Den har dragsko i midjan och finns i färgerna blått, grått och svart och kostar bara 397 kr.

En kompis till mig har blivit förbjuden av sin kille att gå in på asos eftersom det blir alltid så dyrt (hon hittade alltid så mycket snygga kläder)... hehe.. istället för att blockera porrsidor så kanske det borde finnas så att man kan blockera shoppingsidor? Neee... ingen bra idé tycker jag... Även fast jag nog ibland skulle behöva en sån blockering eftersom jag har ibland svårt att hålla mig ifrån att beställa!

 

Åkpåse deluxe


Vi funderar på att snart byta till sittdelen till vår barnvagn eftersom Zack har blivit så nyfiken på vad som händer runt omkring honom. Men då behöver man ju en åkpåse, vilket inte är det billigaste. Dom flesta verkar ligga runt tusenlappen. Jag tittat lite på den här åkpåsen från Armani Junior som innehåller 80% dun och 20% gåsfjädrar, låter varmt och gosigt. En ganska lyxig åkpåse, men det är halva priset nu under rean... så man kanske ska passa på? Synd bara att det var så tråkig färg på åkpåsen...

 

Blondiner


Jag måste ta och gå till frisören snart, klippa håret och göra slingor. Sambon påpekade att jag börjar få mörkare hår. Läste någonstans att ju blondare man är desto fertilare än man, därför brukar håret mörkna ju äldre man blir och desto mindre fertil man är. (Skulle också vara en förklaring till varför blondiner anses sexigare = mer fertila)

Jag har alltid trivits som blondin och jag vågar inte göra några radikala förändringar när det gäller mitt hår, så jag kommer nog fortsätta att göra blonda slingor. Jag är väldigt feg när det gäller mitt hår... så ni kommer nog inte plötsligt se en bild på mig med rött hår eller rastflätor eller nåt... det kommer aldrig hända.

 

Pratglad

Zack har börjat "prata" så mycket, han har lärt sig många olika ljud som han kan göra. Han är så pratglad att han ofta avbryter amningen och börjar "prata" med mig. Eller så kanske han börjat tröttna på att amma nu när han får gröt en gång om dagen?

Jag ska försöka filma honom när han pratar som mest.. för då låter det verkligen som om han härmar oss. Jag längtar så tills han börjar prata på riktigt så att man får veta vad som rör sig i hans lilla skalle  :)

 

Inga fler nattmål, förhoppningsvis...Jag är väldigt sugen på att baka cupcakes idag. Funderar på att göra choklad och jordnöts varianten. Älsklingen påminde mig om att jag hade sagt att jag inte skulle baka så mycket och att jag skulle ta det lugnt med godisätande... så nu är jag arg på honom.

Vi har pratat lite om att vi kanske ska försöka vänja Zack av med nattmålen. Nu ammar han två gånger per natt, tidigare så var det en gång per natt (innan denna utvecklingsfas) så det känns som om han skulle kunna klara sig utan nåt mål alls under natten. Vi planerar att starta på fredag så att vi startar detta projekt under helgen. Jag har hört att man kan testa och ge dom vatten i en flaska istället och att det är bra om det är pappan som gör detta så att bebisen inte känner doften av mamma. Några andra tips? Jag hoppas att detta projekt ska gå bra, jag längtar efter att sova en hel natt!

 

Ska aldrig glömmas bort...

Jag har två vänner som jag försöker ägna en tanke åt då och då. Den första är Maria. Hon dog för ca 6 år sedan. Hon dog i en bilolycka och var gravid med sitt andra barn. Hon var på väg till jobbet och det var halt på vägen. Hon åkte in i ett träd och dom hittade henne morgonen därpå.

Jag minns hur jag mötte henne och hennes kille när dom var ute på sin första promenad med deras son. Dom var så glada och lyckliga. Jag förstod inte då hur speciellt den promenaden är... när man äntligen vågar sig ut med sin lilla bebis. Jag är glad att jag fick ta del av den fina stunden med dom.

Jag minns också hur Maria och jag var nästan dom enda som inte hade körkort i vår vänskapskrets. Vi propagerade för hur man inte behövde ha körkort, Maria talade om att det var billigare i längden att ta taxi när man verkligen behövde åka någonstans. Efter något år fick Maria körkort och sen är det så hon dör. Jag kunde inte låta bli och tänka på det när jag själv fick körkort för två år sen.

Sedan så försöker jag ägna en tanke åt Henrik då och då. Han tog livet av sig för ett par år sedan. Jag hade ingen aning om att han mådde så dåligt, men så hade vi glidit ifrån varandra och hade inte så mycket kontakt. Han var en riktig hippie-typ med dreads och när vi blev vänner så tänkte jag genast att han skulle vara perfekt för en av mina allra bästa vänner. Jag presenterade dom för varandra och kärlek uppstod. Dom flyttade ihop och var tillsammans ett par år. Men sedan gick dom vidare åt varsitt håll men hade fortfarande en del kontakt. Det var hon som berättade om det tragiska som hade hänt.

Jag försöker då och då tänka på dessa två vänner för att jag vill inte glömma bort dom, så jag vill återuppliva mina minnen av dom hela tiden. Speciellt nu när jag själv har barn så tänker jag på Maria och hennes son och hennes ofödda barn. Jag vill att dom aldrig ska glömmas bort...

 

Äntligen funkar blogg.se igen!

Oj, va blogg.se ska krångla! Det har krånglat många gånger sen jag bytte hit. Det är ju en av dom stora nackdelarna med blogg.se. Men annars så har det varit ganska så bra att flytta bloggen... jag hoppas bara att alla mina gamla läsare ska hitta hit också. Har tappat ungefär hälften, men det ökar hela tiden.

Jag håller på och ska beställa framkallning av en massa bilder som ska ramas in och även skickas till släkt. Återkommer snart igen!

 

Han är ond! Mycket ond!

   

Vi har suttit och spelat Alfapet ikväll, framför tv:n. Vi spelar inte det så ofta eftersom jag är en väldigt dålig förlorare och när vi väl spelar så startar det ofta bråk. Just Alfapet är också extra känsligt eftersom jag tycker att jag alltid har rätt och att man visst kan säga "äg".. som ni "Äg mycket prylar nu, så att vi kommer ur finanskrisen." eller "yl" som i "jag hörde ett yl". Men sambon håller inte alltid med mig... och vägrar acceptera dessa självklara ord. Ond som han är!

 

Samantha, who?Ni missade väl inte säsongspremiären av Samantha, who nu ikväll? Den var ju riktigt rolig! Jag kommer nog följa den serien... eller kanske till och med ladda ner den.

Den handlar om Samantha som vaknar upp ur en koma (efter 8 dagar) och har minnesförlust. Väldigt komiskt faktiskt. Hon kommer inte ihåg att hon är otrogen mot sin pojkvän, hon kommer inte ihåg att hon bara har en vän... osv... Rekommenderas! Fredagar kl. 22.40 på TV4.

 

Växer så det knakar

Titta så bra Zack kan stå!

Nu har jag hållt på och lagt upp auktioner på Tradera... *puh* ..vilket slit att beskriva varenda litet plagg i detalj. Säljer lite av Zack urväxta kläder, han växer ur dom så fort! Vissa plagg hinner han ju bara använda en eller två gånger. Kika gärna här på auktionerna, säljer bland annat lite Nanoou (som knappt är använda), Name it newborn och Bondelid.

 

Hell's Kitchen


Jag har alltid gillat att se på Hell's Kitchen. Och jag måste erkänna att jag tycker att Gordon Ramsey är ganska sexig. Fast egentligen är han ju inte så snygg, men det måste vara hans självförtroende och kaxighet? Eller är det för att han gillar att laga mat? Jag vet inte? Men jag skulle aldrig kunna vara ihop med någon som är så bestämd och skriker och gapar så... fast han gör nog inte så hemma. Men jag gillar honom i allafall och är glad över att tv3 har börjat visa säsong 3 klockan 17.00 på vardagar.Det finns en kille som är med denna säsong som heter Aaron. Han har gråtit under varje avsnitt och han blir anfådd, svettas och måste ta pauser hela tiden. Jag förstår inte varför han har sökt till programmet om han är så känslig? Han måste ju ha vetat vad han gav sig in på. Men han åker nog ut snart... för han får inte mycket gjort i köket.

 

Lite shopping blev det i allafall...

  

Även fast jag inte hittade några Odd Molly plagg från vårkollektionen så hittade jag lite annat. Det är ju rea i varenda butik!! Jag stannade till vid Lindex och köpte lite kläder till Zack. Köpte en Bamse-dräkt och en body med elefanter på, i nästa storlek. Det är alltid bra att passa på och fylla på hans byrå när det är rea.

Sen var jag tvungen att fylla på med mascara eftersom min är nsätan slut. Så det blev att titta in på Kicks och köpa favoritmascaran  :)

 

Dagens outfit


Kofta: Odd Molly Everyday Long Cardigan
Underklänning: Odd Molly smc slip dress från Bodhi
Jeans: Seven for all mankind

 

Status: Odd MollySå här ser det ut på Humlegårdsgatan 13-15 där Odd Molly kommer ha sin butik. Den beräknas öppna i början av februari, alltså om ett par veckor bara! Jippe! Ska bli så kul!

Så här såg statusen ut på vårkollektionen hos butikerna:
På Åhlens City: Dom har fått in vårkollektionen till sitt huvudlager och kommer få in plaggen till butiken om 7-10 dagar.
På NK: Dom räknar med att plaggen kommer upp straxt efter löning.
På Pure (vid Mariatorget): Om ett par veckor.

Jag fick nyss ett mail från Lejonhuset som nu har lagt upp vårkollektionen på nätet, men det var i stort sett samma plagg som Gucce la upp igår. Däremot har danska webbutiken Marengs en massa fina plagg från vårkollektionen uppe nu!

Ni har väl inte missat hela listan på alla svenska webbutiker som säljer Odd Molly? Den finns här.

 

Ut på jakt


Hihi, fick hem ICAs Buffé idag med "mina varor" (som har var it så omdebatterat) och tydligen tycker ICA att jag handlar mycket saffran, blockchoklad, riven ost och tutti frutti. Translation: Du äter mycket godis, bakverk och pizza.

God morgon mina kära läsare! Idag ska jag bege mig ut på jakt. På jakt på stan efter Odd Mollys vårkollektion. Här ska provas kläder. Jag tänkte även kolla ut adressen där Odd Molly öppnar sin egna butik. Och bloggberoende som jag är så självklart med kameran i väskan! Återkommer senare med resultatet... måste bara låta mitt hår självtorka eftersom jag inte har fått mina nya fön ännu  *morrar åt Ellos*... och så är det -6,8 grader ute och då vill man inte bege sig ut med blött hår!

 

Tack till fler sötisar!

Jag har fått en mamma-award av Angie, Anna, Linda och Caroline.

Sen har jag fått en Kreativ Blogger award av Katinka med motiveringen: för att vi precis upptäckt en gemensam besatthet av Odd Molly. Här anas nya dimensioner.Tusen tack till er alla! Jag blir så glad att ni väljer just mig att ge en liten award till! :)

 

Korv stroganoff på thaivis


Om du också har tröttnat på tradionell korv stroganoff, våga testa denna variant!

Ingredienser för 4 portioner:
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
500 gr falukorv
4 dl kokosmjölk
1 dl sweet chili sås
150 gr. sockerärtor
100 gr cashewnötter
0,5 st lime

1. Skala och hacka löken och vitlöken.
2. Sätt igång riskok
3. Hetta upp olja i en gryta eller stor kastrull. Fräs lök och vitlök några minuter.
4. Skär falukorven i stavar under tiden.
5. Nre med falun i grytan och fräs ytterligare någon minut. Häll sedan i koksmjölken och sweet chili sås. Puttra i 5 minuter.
6. Skölj sockerärtorna.
7. Hacka cashewnötterna grovt.
8. Låt sockerärtorna puttra med i grytan någon minut. Smaka av med salt och pressad lime.
9. Servera med ris och dom hackade nötterna.

 

Brad Pitt som pedofil...?


Har ni sett reklamen för Brad Pitts nya film "Benjamin Buttons"? Vad jag förstår av reklamen så är han en gammal man som blir yngre och yngre. Han träffar på en kvinna som han sedan ett tag tillbaka var kär i, hon åldras normalt och hon säger "Vi möts i mitten.". Så det låter som om han, den gamla gubben, blev kär i en ganska så ung tjej och nu möts dom mitt i livet... låter nästan lite som peddo-varning? För han ser ju ut att vara 60-65 och om dom möts i mitten.. 30 nånting.. hur ung var inte hon när dom träffades??? Eller har jag missuppfattat det?

 

Ojsan, hoppsan... jag råkade visst väcka honom :)

    

Det är min tur att laga middag idag och det ska bli falukorv på thailänsk vis. Jag har annars roat mig med att plocka i diskmaskinen, fota Hera och kolla på Tradera medans plutten har sovit. Kan han inte vakna snart? Jag vill pussa på honom och höra honom skratta... man har nästan lust att gå in och peta lite på honom och "råka" väcka honom för att man saknar honom så mycket. Nu ska jag gå och "råka" tappa en kastrull eller nåt  ;)

 

I röda rummet med Harri Mänty


Jag är ju ett stort Kent-fan och har varit det ända sen jag hörde Kräm under en bild-lektion i 9:an (jag blir 29 år i år.. så ni kan själva räkna ut hur länge sen det var... för jag vill inte...). Sedan dess har jag köpt skivor och varit på konserter. Men jag har faktiskt även gjort mycket mer än så.... låt mig berätta...

Jag växte upp i närheten av Eskilstuna, Kents hemstad och hade en del vänner där, bland annat Henrik som var mycket äldre och hade växt upp i Eskilstuna. Jag var ute och festade med Henrik en kväll och blev mycket full. Jag var i 19-20 års åldern och hade inte riktigt lärt mig att hantera alkohol och var allmänt jobbig. Helt plötsligt står en av Henriks kompisar vid vårt bord... Killen är trevlig och vi snckar lite. Jag smakar lite av hans drink (utan att fråga) och jag snor till och med en cigarett av killen. Killen är väldigt trevlig även fast jag inte är det, han beställer till och med en drink till mig... Röda rummet eller Röda hissen eller vad det nu var...

När killen går så frågar Henrik mig "vet du vem det där var?" ,"nee..." svarar jag. "Det var ju Harri Mänty från Kent" säger Henrik... och jag höll på att svimma... hade jag precis varit så oförskämd mot en i mitt favoritband?? Hur kunde jag inte känna igen honom???? Troligtvis på grund av min promillehalt i kroppen och att man inte förväntar sig att träffa på någon från Kent när man är ute på krogen.

Och där missade jag ju chansen att ställa alla frågor som man ställa till sina idoler: "Hur kommer ni på alla bra texter?" "Vad inspireras ni av?" ... "Kan jag få din autograf?".....

 

Först ut...

..med Odd Mollys vårkollektion på nätet verkar vara:

Gucce! Och Country Dreams verkar vara på gång eftersom dom har i allafall nämnt den på sin hemsida.

Ni har väl inte missat hela listan på alla svenska webbutiker som säljer Odd Molly? Den finns här.

 

NyvakenJag = nyvaken,osminkad och astrött fortfarande
Zack = pigg, glad och nyfiken på kameran

 

Tänker för mycket...

Så här tidigt brukar jag inte vara vaken. Gick upp 08.30, helt ofrivilligt. Dödstrött. Varför? Inte för att jag har en 4-månders son. Nej, för att jag låg vaken till 02 och tänkte. Tänkte på vad jag skulla skriva om på bloggen. Tänkte på att "åh, jag måste ringa Stina och höra hur det är med henne." och "jag måste ta en fika med Felicia snart". Tänkte att jag måste försöka ta och besöka jobbet snart igen. Tänkte att imorgon ska jag gå och se om Odd Mollys vårkollektion har kommit ut i butikerna.... osv osv...

Jag har alltid haft det problemet att jag ligger och tänker för mycket så att jag inte kan somna. Igår kväll gick hjärnan verkligen på hög varv. Nån annan som känner igen sig? Några tips på hur man kan "stänga av hjärnan"?

 

Nordpolen

Haha... vilken skum människa. Stackars programledare får inte ur honom nånting... inte den lättaste personen att intervjua!

 

Flyttbara Zack

Zack har blivit så otroligt duktig på att förflytta sig!! Jag satt vid datorn medans han låg på golvet. Jag fotade honom lite medans han låg där och sen märkte jag att han hade ju flyttat på sig superlångt, helt på egen hand!! Nu får man verkligen börja ha koll på honom. Titta så han flyttade på sig:


 

Pecan banana bread


Idag så provade jag ännu recept ur min favorit bakbok: A piece of cake. Denna gång blev det Pecan banana bread. Den blev lite kladdig i mitten, vilket den inte ska vara... men den är fortfarande supergod! Verkligen värd att prova! Pecannötterna blev som karamelliserade i kakan, mums! Här är receptet:

Ingredienser:
150 gr smör
1 dl socker
2 dl florsocker
2 bananer
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk malen ingefära
½ tsk malen kanel
Salt
100 gr peccannötter

Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör, strösocker och florsocker vitt och krämigt.
3. Mixa bananerna till en pure, och rör ner äggen.
4. Blanda ner dom torra ingredienserna med hela peccannötter, men spara några att garnera med. He ner smeten i en form.
5. Grädda kakan i ugn ca 30 minuter. Den ska inte vara kladdig!

 

Så mycket glädje och så mycket kärlekDet bästa jag vet just nu är när Zack ler och skrattar. Jag är omättlig. Jag pratar och skojar med honom hur mycket som helst bara för att få se honom le och höra honom skratta. Jag får fortfarande tårar i ögonen av det. Det är så underbart.

Kärleken till honom är obeskrivlig. Men som jag har nämnt tidigare så var den inte självklar från första ögonblicket, den har vuxit fram. Men man kan inte annat än bli varm i hela hjärtat när ens barn ler när han får syn på en eller när han tittar en i ögonen och "pratar" högt med en.

Nu förstår jag verkligen vad alla pratade om innan, "att barn är meningen med livet". Men man hade ju ingen aning om att man kunde känna så mycket glädje och så mycket kärlek.

 

Traderatips

Jag älskar Tradera, speciellt att fynda ovanliga Odd Molly plagg från tidigare kollektioner (men nu får man se upp för pirat-kopierade Odd Molly plagg!) och fynda fina bebiskläder till Zack (som oftast är i nyskick och för en bråkdel av nypriset). Här kommer några tips på vad jag skulle gärna buda hem just nu:

Barnkläder:
En fin Bondelid-body i storlek 60, just nu 11 kr.
Sött IdaT-set, body och byxor i storlek 68, just nu 36 kr.
Gulligt PO.P-set, body och byxor i storlek 62, just nu 20 kr.
Tummen-set med body och byxa i storlek 74/80, just nu 26 kr.
Molo-body och mössa i storlek 62, just nu 12 kr.
En söt Me&I body med en koala i storlek 74/80, just nu 21 kr.

Odd Molly:
Ovanlig sidentunika från Burn Baby Burn kollektionen, storlek 1 (600 kr just nu!!)
Odd Molly Wonders klänning i storlek 1  (om det hade varit storlek 2 hade jag helt klart budat! Bara 432 kr just nu!)


Denna väldigt eftertraktade tröjan (även jag letar efter den) finns nu i storlek 1 med ett saftigt utropspris på 1399 kr.


Även denna handstickade/handvirkade koftan från Vive la differance kollektionen är ju så underbar! Om det hade varit storlek 2 på den så hade jag budat direkt! Så fin! Utropspris 700 kr.

 

Svar på läsarfråga

Jag fick en kommentar av Marie: Åh vad söta. Jag köpte en så jättefin tunika/klänning i 100 % silke av Odd molly kollektion. Jättefin. MEN så tvättade jag den....suck...körde den i skonsamt program / 30 grader/ och NU är klänningen helt förstörd. Helt matt i färgen och döful. Jag blev så besviken att den inte höll maskintvätt. Vem orkar stå och handtvätta??? Vilken miss av mig. Tråkiga pengar. 1500 kr!!! Jag mejlade Odd molly kontor-men inget svar. Så jag vet inte om jag kommer köpa fler molly plagg- fastän jag tycker de är jättefina. Man vill ju kunna tvätta och hålla dem rena också....

Har du någon erfarenhet av tvätt av molly plagg? Kundtjänst på Odd molly Sverige??Svar: Usch, va tråkigt att höra! Jag har denna tunika/klänning i 100% siden. Jag använde den flitigt förr-förra julen (alltså 2007) och tvättade den 2-3 gånger utan att den har blivit ful eller matt i färgen. Men jag har börjat vädra mina Odd Molly plagg och inte tvätta dom så ofta, så att jag inte sliter för mycket på dom. Men annars så har jag inte tyckt att något Odd Molly plagg har blivit förstört av tvätt. Någon kofta har krympt lite, men då har jag sträckt den lite när den har varit fuktig och då har den blivit bra igen.

Nej, jag har inte haft kontakt med Odd Mollys kundtjänst bara med tjejen som jobbar med PR på Odd Molly och hon har alltid svarat väldigt snabbt. Du kan inte kontakta butiken som du har köpt klänningen utav, dom borde ju kunna hjälpa dig!?


Det kanske är någon av er läsare som har tips som kan hjälpa Marie? Eller som har varit med om nåt liknande?

 

smc slip dress

  

Paketet som jag fick idag kom från Bodhi och innehöll en Odd Molly underklänning för mig att recensera. Underklänningen är från Odd Mollys vinterkollektion och heter Odd Molly smc slip dress. Den är i 100% siden och har reglerbara axelband och är skuren under bysten. Den finns i färgerna rött, grått och grönt.

Just nu har Bodhi 30% rabatt på hela deras Odd Molly sortiment!


Jag gillar verkligen den söta underklänningen. Jag har ju en annan underklänning från Odd Molly som jag har använt flitigt, så det kommer nog jag göra med denna också. Till ett par snygga jeans, låta den sticka fram under en annan klänning eller till tights/strumpbyxor med en kofta över (som jag har idag). Den är lagom i storleken och är väldigt mjuk och skön att ha på sig, den kommer verkligen bli en favorit!

Medföljde gjorde också en söt liten tygpåse som man kan förvara klänningen i!

   

 

Dagens ZackSå där, nu har vi ätit frukost och gjort iordning oss. Zack fick på sig sin gullunge-body från Lundmyr of Sweden, vad jag har på mig visar jag senare i ett inlägg!

Jag ändrade namnet på mina ordspråket till "Sayings by bambi", tyckte det lät bättre... men kom gärna med förslag om ni har några!

Hoppas att ni får en trevlig onsdag! :)

 

Små leenden ger stor lycka

Jag vaknade nu klockan 11 av ett ryck.. oj, va jag har sovit länge! Zack sover fortfarande.. han somnade sent igår kväll. Han brukar annars somna klockan 21 för natten men igår somnade han samtidigt som oss, runt 23.30. Sen ammade jag honom när han vaknade vid 03 och 06 och nu sover han fortfarande alltså.

Idag ska vi mestadels ta det lugnt, jag ska försöka komma på vad jag ska laga för middag ikväll eftersom det är min tur och så ska vi gå och handla till det. Jag är även lite sugen på att baka, jag har tittat lite på en banan och pecan-kaka i Leilas bakbok A piece of cake. Sen ska jag även blogga om ett litet paket som damp ner i brevlådan idag! Men först frukost och pussa och kramas med min älskade plutt (när han vaknar, vilket borde vara snart).

P.S. Jag hoppas att ni gillar "dagens bambi-filosofi" : Små leenden ger stor lycka. Jag satt igår kväll och kom på egna ordspråk och detta var min favorit!

Och om ni har några namnförslag på det hela så tas det tacksamt emot, jag är inte helt säker på "dagens bambi-filosofi" men jag kom inte på något bättre....

 

Dagens bambi-filosofi

Jag har lekt lite med bloggen och lagt in "dagens bambi-filosofi" (som ni ser här till vänster). Dom ändras automatiskt varje dag. Jag har suttit och kommit på egna ordspråk. En del lite roligare... och en del lite allvarligare. Hoppas att ni gillar dom  :)


 

Min tjej-fixerade mamma...

Jag bloggar lite under reklampauserna..  :)

Jag ringde till min mamma tidigare under kvällen för att tacka henne för sockorna. Tyvärr så var sockorna till Zack för små, så jag berättade det. Men jag sa att jag kunde spara dom till (förhoppningsvis) Zacks kommande syskon. Då säger min mamma: "Ja, för ni ska väl ha en liten flicka?" och jag försöker förklara att det faktiskt inte spelar någon roll.

Senare när hon hör Zack "prata" i bakgrunden så säger hon också "Ja, jag hör dig mormors lilla fli... pojke."

Hon har alltid varit lite fixerad vid detta med att det ska vara en tjej. Känns tråkigt. Som om Zack inte är värd lika mycket för att han är en pojke?

När jag var gravid och innan vi visste vilket kön det var på bebisen så hoppades jag på en flicka. Men nu så är det minsta jag bryr mig om... men det hade jag ingen aning om innan jag fick barn. Det enda som spelar roll är att han är glad och frisk... faktiskt...

 

Kvällen tv-tips

Jag kommer sitta bänkad framför TV:n ikväll och kommer nog inte att byta kanal (förutom när det är reklam kanske) för först är det Top Model och sen är det filmen The Guru på TV3. Någon mer som ska sitta klistrad framför tv:n ikväll?

 

Tack söta ni!


Jag har inte hunnit tacka alla supersöta läsare för alla awards. Jag vill verkligen att var och en av er ska veta att jag blir så glad när jag läser att ni vill tilldela en utmärkelse till just mig!
Tusen tack!!!  (Jag hoppas att jag inte har glömt någon!)

Jag fick en "I love your blog"-award av Erika som skriver så här: En personlig och varm blogg 

Jag fick en "I love your blog"-award av Nina också som skriver så här: Kom in på hennes blogg då jag sökte på gravid bloggar på google om jag inte minns helt och hållet fel. Tyckte det var jätte skoj att läsa om andra tjejer som även dem var gravida. Hon var några månader före mig dessutom. Det var bland annat hon som fick mig att ändra sjukhus från sös till huddinge, något som jag inte ångrar..

Jag fick även en "I love your blog"-award av Emma som skriver så här: Skriver om allt mellan himmel och jord och uppdaterar väldigt ofta med både text och tävlingar. Mamma till söta Zack.

Sen har jag även fått en utmärkelse av Sofia.

Jag fick en "Jag älskar din blogg!"-utmärkelse av Stella.

Och till sist så har jag fått två mammablogg-awards av Åsa och Anna!

Än en gång tack så jättemycket!!

 

Odd Molly utan MollyDessa linnen kändes inte alls som den vanliga Odd Molly-stilen. Halterneck och det rosa blommiga tyget påminde mig om ett linne som Bondelid hade i sin kollektion förra sommaren. Vad tycker ni om dessa inte så molly-iga linnen? # 894 coquette halterneck heter dom i allafall.
Även dessa var lite annorlunda... fast inte lika mycket. Dessa heter #983 cherry top.

 

En glad plutt

 
 
Body från Rock the dog
Byxor: gåva från en kompis

 

Vår nya bokhyllaNu har vi satt ihop vår nya bokhylla. Eller vi och vi... jag gjorde faktiskt det mesta. Jag gillar faktiskt att snickra och hålla på (fast man kanske inte kalla att sätta ihop en bokhylla att snickra, även fast det var en miljard skruvar i denna). Vi funderar dock på att ha en till rad med korgar längst ner, eller vad säger ni?


Hera var förstås med och hjälpte till hon också.

 

Fixat och fixat

Igår fixade jag besöksräknare till bloggen, tänkte att det kunde vara kul att ha. Jag la in den på kvällen, så gårdagens besökarantal stämmer inte alls. Sen så fixade jag lite andra småsaker i bloggen. Ni får gärna säga till om det är något som inte fungerar eller som är irriterande!

Sen så gick jag till järnaffären igår och köpte dubbehäftande tejp och satte upp Zacks träbokstäver med det istället. Det blev mycket finare än att ha spikar som dom hänger på.


 

Favoriter ur sommarkollektionen

      


Dessa är nog mina favoriter ur Odd Mollys sommarkollektion 09. Blusen heter #951 wafer blouse och är 100% silke! Den finns i färgerna: powder, pink och red.

Klänningen heter #953 shottis & kobe dress och är också i 100% silke och finns i samma färger som blusen.

 

I godisburken

Efter frukosten så var jag lite godissugen så jag öppnar burken med snickers-godisar som älsklingen gjorde tidigare och så hittar jag detta:Var inte det lite elakt? Visst, han brukar inte äta utav mina Kärleksmums när jag gör dom, men det är ju för att han inte tycker om dom så mycket. Så nu måste jag skära raka fina kanter när jag skär upp godisbitar så att han inte ser att jag har tagit... jobbigt värre...

 

Kli kli


Så här ser Zack ut idag!

Zack har dom senaste dagarna börjat klia på allt. Han river sig själv och allt annat han kan komma åt. Det gör inget när han kliar på bord och andra möbler... men han river ju sig själv så! Han har kliat sig så mycket på bröstet så han har fått små sår. En kompis till mig sa att hennes dotter hade också en "kli-period" då hon kliade på allt. Så det är bara att vänta ut det hela. Det är en väldans massa små "perioder" bebisar går igenom....

 

Idag händer det grejer!Det damp ner ett paket i brevlådan från min mamma. Hon har stickat en massa strumpor till oss. Dom små till Zack var ju himla söta!

Idag så kommer vår kära bokhylla! Jippe! Så jag har längtat! Äntligen lite ordning och reda i vardagsrummet. Dom ska komma med den mellan 9-15. Sen så ska även fastighetsskötaren komma förbi efter kl. 12 och fixa grejer. Vi lämnade en lång lista på grejer i lägenheten som måste åtgärdas! Så idag händer det grejer! 

 

Cupcake longtop

Bara namnet är ju så mysigt, Cupcake longtop. En ny bastop i Odd Mollys kollektion. En strechig sådan i 30% bomull och 70% tencel. Tencel är ett helt nytt fiber som utvinns ur naturlig trämassa. Tencel har en slätare yta än andra fibrer och den känns bekvämare när det är varmt och fuktigt. All fukt absorberas in i den extremt fina fiberstrukturen och plaggets bärare förblir torr och sval.

Finns i färgerna: chalkpurple, dark powder, pink och dark blue.  Se på dom fina detaljerna!


 

Full emb

Ok, nu blir det mycket Odd Molly idag... Ni som inte är Odd Molly fans får ha överseende med detta, men det är ju så kul när en ny kollektion kommer!

   


Dessa blusar heter full emb blouse och klänningen full emb dress. Emb står för embroidered, alltså broderad, vilket är ett passande namn. Dom består av 65% bomull och 35% silke.

Men jag vet inte... jag tyckte att det var lite för mycket broderier så det blev nästan lite clown-varning över det hela?

 

Livealot blouse

Detta är en av mina favoriter i vårkollektionen. En supersöt blus i 65% bomull och 35% silke. Se bara på alla fina detaljer!

Den heter #862 livealot blouse. Den finns i färgerna: chalk, powder och almost black.


 

Zack har inget hyfs alls...

Zack har fått gröt idag igen. Han pratade under hela måltiden... non stop.


 

Stickade byxor, anyone?

 


Detta var verkligen något nytt! Stickade byxor! 100% bomull stickade med 3-färgsgarn.

Finns i färgerna: blue, green och red. Och heter #866 jamiro knit pant

Hur stor Odd Molly-fan jag än må vara så kommer jag nog inte sätta på mig ett par stickade byxor. Vad säger ni då? Kommer ni gå runt i stickade byxor i vår?

 

Art cashmere

     


Detta är bland den sötaste koftan jag har sett. Jag har sett bilder på den tidigare när Helena Christensen blev fotad i denna, men det är kul att se alla söta detaljer!

Koftan kommer att finnas i färgerna: rose (den på bilden), blush (mörkare rosa/cerise) och powder (ljus gult).

Den är i 55% silke och 45% cashmere, tänk vilken mjuk kvalité! Come to me!
Den heter #870 art cashmere
(ganska passande namn, eller hur?).

 

Tusen pussar och tusen förlåt...Nu har jag pussat på plutten tusen gånger och sagt förlåt tusen gånger... Jag har inspekterat hans huvud efter bulor, men har inte hittat någon. Det kanske inte var så farligt ändå? Jag försöker intala mig själv det i allafall... jag hoppas innerligt att det är sant också.

Plutten sover middag, vilket han brukar göra mellan 17-19. Jag ska förbereda middag eftersom det är min tur att laga den ikväll. Det blir vegetariskt med fetost och oliv-paj.

Jag fick mail förut från Jenny på Odd Molly, hon är New York och fotar höstkampanjen med Helena Christensen! Fler bilder från vårkollektionen kommer ikväll!

 

Los grande skuldkänslor...

           


Zack har legat i hårdträning idag med både sitträning och ståträning (som ni ser han ovanför). Han älskar att stå upp och står oftast hellre upp än sitter ner. Han har varit väldigt stadig i benen sen han var ett par veckor gammal.

Idag fick han då träna på att stå själv och hålla i sig i en fåtölj. Han ramlade ett par gånger och jag hann ta emot honom utan problem... utom en gång. Då ramlade lilla älsklingen och slog i huvudet, som tur var landade han på mattan som är ganska tjock. Men han har aldrig gråtit så mycket tidigare.. och inte jag heller. Usch va jag känner mig dum. Jag tröstade honom och ammade honom, en kompis sa tidigare att bröstmjölk är smärtlindrande.

Efter en kort stund log han och var sig själv igen. Jag ringde sambon som inte trodde att det var någon fara, både han och en kompis som jag ringde säger "barn ramlar och slår sig". Men jag har ändå världens skuldkänslor. Han är ju så liten. Bara 4 månader. Han ska inte hålla på och ramla och slå sig redan. Tänk om jag har skadat honom och gett honom men för livet? Nej, nu ska jag genast köpa hjälm och knäskydd och sätta på honom... för jag vill aldrig mer höra min älskling gråta så! Jag känner mig verkligen som världens sämsta mamma. Jag har så mycket skuldkänslor så att jag mår illa  :(

 

Dagens...Nu har jag ätit lunch och kollat på Desperate Housewives och även ätit upp några av älsklingens godisar.. hihi :)

Nu ska vi iväg och handla lite mat och andra nödvändigheter som Dr.Pepper.

Igår när vi matade Zack med gröt så var han så hungrig så han kastade sig efter skeden varje gång vi sträckte fram den. Han doppade näsan i det också eftersom han var så ivrig...

 

Tio kilo kataloger...

... damp ner i brevlådan idag. Hela fyra stycken olika... när ska man hinna kolla igenom dom? Borde dom inte sluta skicka ut kataloger, det är ju inte särskilt miljövänligt och dom flesta kan ju kolla på deras hemsidor istället.


 

RelationerHaha, Malin tyckte att jag skulle skriva en bok om hur jag har fått min sambo att dammsuga, borra och göra godisar. :)

Egentligen så tycker jag nog att relationer, bebisar och mode är det som är roligast att läsa om i andras bloggar. Och jag försöker ju skriva en blogg som jag själv skulle vilja läsa så därför blir det mycket bebis och mode... men inte så mycket om min relation. Detta är mycket för att bloggen handlar om mig och inte min sambo. Men min sambo är ju en stor del av mitt liv så därför dyker han upp i bloggen titt som tätt. Men eftersom jag vet att en del av hans släktingar läser bloggen så vill jag inte skämma ut honom eller nåt, jag brukar oftast fråga honom innan jag skriver nåt om honom eller lägger ut en bild på honom.

Ja du, hur jag har fått honom att göra så mycket grejer här hemma? Jag tar fram den stora piskan! ;)
Nej då.. men vi kör ju varannan-gång-metoden. Eftersom jag dammsög sist så var det hans tur nu, det går inte att argumentera emot. Varför ska vi inte dela lika? Vår tid är väl lika mycket värt, så varför ska någon av oss lägga ner mer tid på hushållsarbete?

 

bambis tankar om "Mia"

Stackars Lisa Marklund, nu blåser det verkligen kring henne. Jag har läst hennes bok, Gömda, och tog verkligen allt för sanning. Men det skulle man alltså inte ha gjort! Redan i höstas läste jag lite i bloggen som Monica Antonsson skriver. Starkt av henne att kämpa så hårt för sanningen speciellt mot någon som är så populär och mot en bok som älskas av så många. För hon hade det kämpigt i början, det var många som inte gillade att hon kritiserade Lisa Marklund så mycket och många var oroliga för att "Mia" skulle få problem då hennes skyddade identitet har röjts (vilket Monica Andersson har fått ta skulden för..).

Men man ser vilka olika bilder dom två författarna har av "Mia", Monica Antonsson beskriver henne som lat och på gränsen till prostituerad och en usel mamma... och alla som har läst Gömda får ju inte direkt den bilden.

 

bambis tankar om akupunktur

Läser om en tjej som provade akupunktur när amningen inte fungerade (mjölken sinade) och det hjälpte. Jag provade ju lite akupunktur när jag var gravid. Akupunkturen skulle göra så att man inte gick över tiden så mycket och för er som inte vet så gick jag över tiden 13 dagar och blev igångsatt den 13:e dagen.

Men egentligen så skulle man ha börjat med akupunkturen i vecka 35 för att det verkligen skulle hjälpa och jag tror jag var i vecka 39 när jag började... så den där akupunkturen gav inte mig mycket! Jag var lite skeptisk till akupunktur innan jag provade och känner fortfarande likadant.

Jag fick även akupunktur under förlossningen när moderkakan inte ville lossna. Dock så går berättelserna isär när det gäller om det fungerade eller inte. Älsklingen säger att det funkade och moderkakan lossnade efter akupunkturen, jag minns det som att jag fick några tabletter efter akupunkturen och då lossnade moderkakan (pga tabletterna). Men som sagt vi minns olika.
 
Någon annan som har provat akupunktur? Har det funkat?

 

På begäran: Älsklingens snickersgodisar


1 1/2 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 dl kokos
1 burk jordnötssmör
8 dl cornflakes
200 gr. choklad

Koka upp sirap och socker till en klar blandning. Ta bort det från plattan och blanda ner jordnötssmöret så att det smälter. Rör ner kokos och till sist cornflakes. Tryck ner det i en ugnsform och låt svalna. Smält choklad och ha på! Mums!

 

Den sprider vitaminer och glans i håret!Nu är den beställd! Min nya hår fön! Visst är den fin? Men den är inte bara fin, den sprutar ut vitaminer och glans också! Ja, jag hade aldrig hört talas om en sån häftig hårfön tidigare. Men så tipsade en av er gulliga läsare mig om den när jag skrev ett inlägg om min trasiga hårfön, tusen tack Julia!

Jag beställde denna från Ellos, som enligt Pricerunner var billigast. 499 kronor och då ingår 2 behållare med Glans Förhöjare som räcker för 40 användningar vardera. Så här står det om glansförhöjarmedlet: "En lätt blandning av glansförhöjande medel innehållande avocado olja och A, E, D vitaminer sprids fint över håret vid en knapptryckning. Ger ett glänsande resultat och gör håret mjukt utan att lämna en oljig känsla."

Det ska bli häftigt att testa den. Jag lovar att skriva en recension om den sen! :)

 

♥ Dagens mirakel ♥

Jag är så otroligt tacksam för min underbara älskling. Han har dammsugit och borrat och fixat en massa under helgen. Nu har han dessutom gjort godisar! Han är verkligen bäst!


 

Äntligen!

Ikväll har Desperate Housewives premiär efter juluppehållet i USA, vilket betyder att imorgon får jag äntligen se nästa avsnitt! Jippee!!

Se vad som händer denna säsong här:

 

Zack rullar runt på rekordtid

När vi la Zack på sidan idag så låg han helt plötsligt på mage en bit bort! Nu rullar han och rullar...

Detta är nog hans rekord på 11 sekunder: 

Odd Molly underkläder

Här kommer en sneak preview av några av dom underkläder som kommer att finnas i Odd Mollys vårkollektion.

Dessa söta små strumpor har Odd Mollys klassiska mynt och en söt volang (klicka på bilden för att förstora den)

     Sedan så har Odd molly så underbara underklänningar och underkjolar. Detta mönster kommer vi få se i deras kollektion i vår:

         

Ni har väl inte missat listan på alla svenska webbutiker som säljer Odd Molly? Den finns här.

 

Dagens schema

Nu har jag ätit frukost och tagit ett bad, så nu känner jag mig som vanligt igen!

Idag ska vi sätta upp vår stora spegel och några tavellister = borra i betongväggar... inte roligt. Zack tycker inte om det heller och brukar gråta en massa då. Stackarn.

Sen ska jag även skissa på en tävling som snart kommer upp i bloggen och så ska jag skriva ett inlägg om Odd Mollys vårkollektion (med bilder!).

På tisdag så kommer vår nya bokhylla! Jippe! Längtar så! Äntligen lite ordning och reda!


Förlåt att jag har varit så dålig på att svara på alla era kommentarer. Just nu så läser jag dom bara lite snabbt, men jag ska ta och svara på var och en ikväll! :)

 

Växtspurt?

Jag är så otroligt trött idag eftersom Zack har vaknat flera gånger under natten och varit hungrig. Jag testade ett par gånger att få honom att somna om utan att amma honom, men det gick inte.. han var verkligen hungrig! Han brukar annars bara amma 1-2 gånger per natt men nu blev det runt kl.0.00, kl.03.40, kl.05.40 och kl. 08.00. Några kompisar har pratat om växtspurtar då deras barn har ammat extra mycket, så det är väl kanske en sån han är inne i just nu. Jag hoppas att det är övergående för jag är helt slut efter natten... och sov jag ändå lite extra till kl. 11.

Och jag som trodde att nu när Zack har börjat äta gröt på kvällarna att han skulle sova bättre... men det är nästan tvärtom!

 

Tacogratäng
Kvällens måltid blev Tacogratäng. Så otroligt enkelt och så otroligt gott!

Ingredienser:
400 gr. köttfärs
1 påse tacokrydda
1 ask philadelphiaost
1 burk creme fraiche
Purjolök
Riven ost

Stek köttfärsen och blanda i tacokryddan. Ha i philadelphiaosten och creme fraichen i en ugnsform och blanda ihop. Strö över önskad mängd hackade purjolök. Ha på köttfärsen på purjolöken. Till sist strö på riven ost. Låt det gratinera i ugnen på 200 grader tills ost har smält.

Servera med sallad, taco-chips och salsa sås! Mums!Recept på Kycklingen som vi åt till lunch efterfrågades också. Det vi brukar göra är att hacka potatis, purjolök, palsternacka, morot och lök och ha på en plåt. Ringla över lite olja och ha på lite kryddor (fvi brukar ha salt, peppar och oregano) och sedan lägga på några kycklingfiléer ovanpå. Enkelt och gott!

 

Fixat till lite här hemma...

Ok, det vi har hunnit med här hemma är att byta gardiner i köket och sätta upp två kroklister i sovrummet bakom dörrarna. Jag älskar kroklisterna. Dom är väldigt stilrena och man kan fälla upp krokarna när dom inte används. Jag tyckte att det var perfekt att hänga upp mina väskor och skärp bakom sovrumsdörrarna på snygga kroklister. Här ser ni resultaten:

   Nu blir det tacogratäng till kvällsmat! Det kommer bilder + recept senare! Ha en trevlig kväll allihopa! :)


 

Mysigt med fika och tända ljus!


Några goda vänner tittade förbi så det blev en snabb fika med dom. Lite te och bullar! Alltid lika trevligt att få besök. Men det har gjort att vi inte riktigt har hunnit med lika mycket som vi hade velat, men vi har i allafall bytt gardiner i köket. Får se om vi hinner lite till senare... bilder kommer sen!


Jag har invigt mitt nya ljus från Partylite. Det är doften Mullbär, så ljuvligt! 

 

So far...

Klockan är snart 15 och vi har inte hunnit med mycket! Vi som skulle göra så mycket idag. Vi har hunnit gå och handla, hämta ut paket och käka lunch.Nu ska vi ta och byta ut julgardinerna i köket, sen slänga lite grejer i grovsoprummet och sätta upp krokar och tavelhyllor. Känns som om vi aldrig kommer få ordning här hemma!


Klicka för att göra bilden större

 

RIP hårfönenIdag har jag på mig en enkel svart klänning och min lila sjal (som jag vann i Evelinas blogg för ett tag sen). Vi ska straxt iväg och handla och hämta ut paket! :)

Min kära hårfön sjunger på sista versen. Den har nog åkt ner i golvet ett par gånger för mycket och den luktar bränt när jag använder den... så jag vågar nog inte använda den något mer. Jag överlever inte utan hårfön, jag måste nog ta och köpa nån ny. Några tips?


 

Lördag

God morgon allihopa! Vi vaknade runt 08.30 idag av att plutten låg i sin säng och pratade. Vi kramades och pratade lite i sängen och gick upp och åt frukost. Idag så ska vi ägna hela dagen åt lägenheten. Jag blir snart tokig på att ha så rörigt runt omkring mig! Det går inte! Jag mår fysiskt dålig av att inte ha ordning och reda!Jag tvättade min Odd Molly jacka här om dagen. Den är ju i färgen chalk (ljus beige) så all smuts syns så väl på den. Vår bil är inte den renaste direkt och jag råkade gå emot den lite förut så jag kände att jag var tvungen att tvätta den. Det går att tvätta den i tvättmaskin i 40 grader, vilket verkligen är superbra när det är en ljus jacka. Trodde att jag skulle behöva lämna in den på kemtvätt! Men den blev som ny igen efter att ha tvättats! Love it so much!

Neee... nu ska vi sätta igång och städa och fixa! Men jag tar nog nån bloggpaus eller två! Ha en underbar lördag! :)

 

Odd Molly på nätet!

Här kommer den kompletta listan av svenska webbutiker som säljer Odd Molly-plagg. Under övrigt har jag skrivit mina egna åsikter och erfarenheter av webbutiken:

1. Tin Tin Style
Fraktkostnad: 57 kronor. Fraktfritt över 1200 kr.
Utbud: Medel.
Övrigt: Mycket trevlig och bra mailkontakt. Snabb leverans. Jag har alltid haft ett mycket bra samarbete med Tin Tin Style.

2. MissGreta
Fraktkostnad: 49 kronor. Fraktfritt över 800 kr.
Utbud: Stort
Övrigt: Bra och snabb mailkontakt. Otroligt nogranna bilder där man till och med kan räkna maskorna! Jättebra service på alla sätt och vis. Tar hand om sin webbutik och sina kunder, man får sitt paket väldigt fint inslaget i ett lila paket. 

3. AjaBaja
Fraktkostnad: 29 kronor
Utbud: Stort
Övrigt: Ok leveranstid och svarar oftast på mail, men aldrig haft några problem när jag har handlat där.

4. Bubbleroom
Fraktkostnad: 39 kronor
Utbud: Medel
Övrigt: Tar egna bilder av plaggen, så man ser hur dom sitter på en annan modell. Har en hel del gamla godingar! Synd bara att dom är snåla med rea.

5. Country Dreams
Fraktkostnad: 29 kronor
Utbud: Medel.
Övrigt: Mycket trevlig och bra mailkontakt. Snabb leverans.

6. Milk and Honey
Fraktkostnad: 60 kronor.
Utbud: Medel
Övrigt: Har mailat dom någon gång utan svar. Har aldrig beställt ifrån dom.

7. Sid & Sally
Fraktkostnad: 59 kronor. Fraktfritt över 1200 kr.
Utbud: Medel
Övrigt: Har en del gamla godingar, men är tyvärr lite snåla med rea.

8. Redhe of Sweden
Fraktkostnad: 39 kronor.
Utbud: Litet.
Övrigt: Långsam mailkontakt. Jag gjorde en beställning och fick någon vecka senare mail om att plagget inte fanns kvar i lager. Har inte gjort någon mer beställning.

9. F O L K
Fraktkostnad: 39 kr.
Utbud: Stort.
Övrigt: Jättetrevlig kontakt. Är mån om att hitta ovanliga plagg som kanske bara finns i ett enda exemplar.

10. Stayhard
Fraktkostnad: 48 kronor. Fraktfritt över 1500 kr.
Utbud: Medel
Övrigt: Tar egna foton på plaggen och berättar mått och storlek på modellen. Snabb leverans.

11. Zoovillage
Fraktkostnad: 50 kronor. Fraktfritt över 1500 kr.
Utbud: Medel
Övrigt: Beställde från dom för flera år sen och var nöjd. Även Zoovillage tar egna foton på plaggen, ur flera vinklar. Ganska sen med uppdateringar.

12. Bodhi
Fraktkostnad: 39 kronor. Fraktfritt över 400 kr.
Utbud: Underkläder och myskläder från Odd Molly.
Övrigt: Bra mailkontakt och snabb leverans.

13 Lejonhuset
Fraktkostnad: Gratis!
Utbud: Medel
Övrigt: Har aldrig beställt därifrån själv.

14. Estilio Design
Fraktkostnad: Gratis
Utbud: Stort.
Övrigt: Ingen renodlad webbutik, man måste maila dom för att beställa så det är svårt att veta om plagget finns kvar och i vilka storlekar.

15. Minzo
Fraktkostnad: Gratis.
Utbud: Litet.
Övrigt: Snabb och smidig leverans!

16. Nelly
Fraktkostnad: 39 kr.
Utbud: Mycket litet
Övrigt: Har handlat där många gånger och alltid varit mycket nöjd!

17. Idyll Interiör
Fraktkostnad: Gratis
Utbud: Medel.
Övrigt: Ingen renodlad webbutik, man måste maila dom för att beställa så det är svårt att veta om plagget finns kvar och i vilka storlekar.

18. Inne Brand Store
Fraktkostnad: 39 kr. Fraktfritt över 1000 kr.

19. Lavastore

20. Eleven
Fraktkostnad:
Utbud: Säljer endast hudvårdskollektionen!

21. Charlotte Göteborg

22. Elin Maria

23. MillaMi


Några webbutiker utomlands som säljer Odd Molly (ej komplett)
Deepfling
Fitts & Company

Butik Cha
Mads og Mille
Marengs
Green apple
Fashion Secrets
Huset-Shop
Coggles
Sunday Best
jbandme
Bohemia Design
Robertson
Steranko
OHbaby!
Art Effect
Lisen
Wishwear
Bimbo Fashion
Oilily Women
Donna Ida
Get My Fashion
Orange Bag
Bernard of Esher
Delilah
Anna Lizzio Design
Chicas & venner
Modaviviente

 


Beauty Planet