bambi

Gubben
Kom precis hem från att ha handlat på ICA. På vägen dit så passerar jag en gubbe som står lite framåtlutad och han säger nåt när jag går förbi så jag stannar till. Jag frågar om han behöver hjälp. Han frågar vart han är och vilken dag det är och lite sånt. Jag går in i en restaurang som ligger i närheten och beställer en taxi åt honom. Så medans jag förklarar för gubben att taxin snart kommer och jag måste gå och handla så kommer taxin.

Jag pratar med taxichaffören som tittar på gubben och han säger "Nej, han är för full, honom tar jag inte i bilen." Jag berättar då för taxichaffören att gubben har sagt att han är sjuk, men han luktar lite alkohol men inte alls så mycket... Men taxichaffören säger ändå att han inte tar in gubben i sin bil och då frågar jag vad man ska göra, bara lämna honom där? Taxichaffören säger att det borde gubben ha tänkt på innan han drack.

Gubben får nu syn på taxin och börjar röra sig mot taxin, men är väldigt ostadig så jag hjälper honom fram och satte honom i taxin i allafall.  Taxichaffören protesterade inte så jag stänger dörren och går iväg till ICA. Svårt att veta om han verkligen var sjuk för jag tyckte inte att han stank så mycket alkohol, för det brukar man ju känna om man själv är nykter. Stackars gubbe... jag blir ganska berörd när jag träffar såna människor. Hoppas att han tar sig hem okej. Tyckte att taxichaffören var lite elak, men han är väl ganska härdad efter alla fyllon han har kört.
#1 - Stina

Om det handlar om fylla är det polisen man ska ringa så får dom lob:a honom, tycker nog det blev bra den här gången att han kom med en taxi (hem hoppas man ;-)).

Annars hade man ju fått låta han va där han va han va ju trotts allt vuxen och är man inte avtuppad eller i behov av ambulans (eller överförfiskad då eller förvirrad då är det nog också polisen som får reda ut det hela) så får man ju klara sig själv.



Vi har en gubbe i våran stad som jag hjälpt hur många gånger som helst, han trillar hela tiden med sin knäppa vuxen-trehjuling å så får man baxa upp honom (och han är STOR) och han är helt förvirrad så man vet inte om han kört huvet i marken. Ja och inte säger han tack heller!

Numera går jag lååååånga omvägar om jag ser hans trehjuling så jag slipper va med om det igen :-D

#2 - Erika

Han är en människa som som oss alla andra och skall respekeras och behandlas efter det! D skulle finnas fler som dig! Du har gjort en stor social gärning!