bambi

Obegripligt
Lagen om barnaga fyller 30 år. Tänk att många vuxna människor blev agade, helt lagligt, när dom var små. Helt obegripligt!

Ibland så tar Dr.Phil upp ämnet och han brukar aldrig säga rätt ut att det är FEL, FEL, FEL utan lite smygande säga att det kanske inte är så bra... Det verkar som om det är ett känsligt ämne och han inte vill förlora tittare? För på en del gäster låter det verkligen som om det är helt normalt "Jag blev slagen när jag var liten och se på mig.." brukar dom säga och så försvarar dom att dom slår det mest värdefulla dom har. Ja, för two wrongs make a right.. eller hur tänker dom?

Jag kan inte i mitt liv förstå att man kan vilja göra illa den man älskar mest i hela världen. Nu har jag bara varit mamma i snart 5 månader men jag har ännu inte varit minsta lilla arg på Zack. Men det kommer så klart.. klart att jag kommer bli arg på honom... men jag kan inte alls tänka mig en situation då jag skulle känna att det skulle vara rätt att aga honom!

Om man ska se aga ur ett behavioristiskt perspektiv så är bestraffning det sämsta sättet att lära någon/något ett beteende. Bestraffning har största risken för felinlärning, dvs att barnet/personen/djuret kan lära sig att bli rädd för dig istället eller att den inte ska göra så när du är i närheten bara. Det mest framgångsrika inlärningssättet enligt behavioristisk lära är positiv förstärkning, alltså belöningar! Jag försöker i allafall använda mig utav så mycket beröm jag bara kan nu när Zack lär sig nya saker... bebisar suger åt sig beröm och positiva ord. Nu fick ni en liten psykologi-lektion här också  :)
#1 - Frida och Pricken

Jag kan inte heller fatta, tycker det är så hemskt! Jag gillar också positiv förstärkning och beröm! Det är verkligen vad alla barn förtjänar!

#2 - sofie

Den svarta pedagogiken... :(

#3 - anna

ja usch.. komma på idéen att slå, det är obegripligt. konstigt att människor fortfarande tycker att det är okey. det finns tyvärr alldeles för många barn idag som lever i misshandel och våld. hemska tankar..

#4 - Häxmamman i Jämtland

Mm, det är hemskt, jag fick uppleva aga från min mamma fast det blev lag på det...



Slog hon mig och min bror då skrek hon bara åt hos ochslände telefon till oss om vi hotade med att anmäla hon, då drog hon de hemskate historier som skulle hända med oss om vi gjorde det så till slut så var det jag och min bror som bad mamma om förlåt för att vi var så elaka...



Sista gången min mamma agade mig var jag 34 år och hon 50, det var på henes 50 års kalas...



Men idag så är hon inte min mamma...



Vad fin lilla Zack är som vanligt/Kramar