Idag så provade jag ännu recept ur min favorit bakbok: A piece of cake. Denna gång blev det Pecan banana bread. Den blev lite kladdig i mitten, vilket den inte ska vara... men den är fortfarande supergod! Verkligen värd att prova! Pecannötterna blev som karamelliserade i kakan, mums! Här är receptet:
Ingredienser:
150 gr smör
1 dl socker
2 dl florsocker
2 bananer
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk malen ingefära
½ tsk malen kanel
Salt
100 gr peccannötter
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör, strösocker och florsocker vitt och krämigt.
3. Mixa bananerna till en pure, och rör ner äggen.
4. Blanda ner dom torra ingredienserna med hela peccannötter, men spara några att garnera med. He ner smeten i en form.
5. Grädda kakan i ugn ca 30 minuter. Den ska inte vara kladdig!