bambi

Svar på läsarfråga
Jag fick en kommentar av Marie: Åh vad söta. Jag köpte en så jättefin tunika/klänning i 100 % silke av Odd molly kollektion. Jättefin. MEN så tvättade jag den....suck...körde den i skonsamt program / 30 grader/ och NU är klänningen helt förstörd. Helt matt i färgen och döful. Jag blev så besviken att den inte höll maskintvätt. Vem orkar stå och handtvätta??? Vilken miss av mig. Tråkiga pengar. 1500 kr!!! Jag mejlade Odd molly kontor-men inget svar. Så jag vet inte om jag kommer köpa fler molly plagg- fastän jag tycker de är jättefina. Man vill ju kunna tvätta och hålla dem rena också....

Har du någon erfarenhet av tvätt av molly plagg? Kundtjänst på Odd molly Sverige??



Svar: Usch, va tråkigt att höra! Jag har denna tunika/klänning i 100% siden. Jag använde den flitigt förr-förra julen (alltså 2007) och tvättade den 2-3 gånger utan att den har blivit ful eller matt i färgen. Men jag har börjat vädra mina Odd Molly plagg och inte tvätta dom så ofta, så att jag inte sliter för mycket på dom. Men annars så har jag inte tyckt att något Odd Molly plagg har blivit förstört av tvätt. Någon kofta har krympt lite, men då har jag sträckt den lite när den har varit fuktig och då har den blivit bra igen.

Nej, jag har inte haft kontakt med Odd Mollys kundtjänst bara med tjejen som jobbar med PR på Odd Molly och hon har alltid svarat väldigt snabbt. Du kan inte kontakta butiken som du har köpt klänningen utav, dom borde ju kunna hjälpa dig!?


Det kanske är någon av er läsare som har tips som kan hjälpa Marie? Eller som har varit med om nåt liknande?
#1 - Marie

Hej !

Jag köpte min klänning i Helsingör och kommer inte ihåg vad butiken hette. Jag mejlade Odd molly (hittade en mejladress på nätet) och fick svar att "klänningen skulle tvättas för hand eller kemtvätt" och att de tyckte det var trist att klänningen blivit förstörd.

Jag trodde verkligen att Mollykläderna höll för maskintvätt, 30 grader. Så jag är såååå ledsen att jag förstört min fina och dyra klänning. Nu vet jag inte om jag kommer att köpa fler Mollyplagg- hur fina de än är. Jag bor på liten ort- vi har inte kemtvätt här och jag har tre barn och är ensamstående- har inte tid/lust att stå och handtvätta mina kläder. (vem gör detta år 2009 ??)

Den tiden har jag tyvärr inte.

Så klänningen för nästan 1500 kr har blivit oanvändbar. Trist att det blev så här

/Marie

#2 - åsa

jag har en mollykofta i cashmere/silke och den är det också handtvätt på. känns lite gammaldags och jag kommer inte köpa fler av deras handtvättskläder.

#3 - Zun

Jag har två Lovley Knit koftor som jag har köpt "begagnat" och jag tycker att de är misstänkt små (eller är de små i storleken? Jag är en 34(36) och valde strl 0?), så jag undrar om tidigare ägare har lyckats krympa dem i tvätten.....



Åh, har du den där fina silkestunikan?! Jag letar mig blå efter en sådan. Hm, om någon är intresserad av att sälja den till mig i strl 0 eller 1 så kan ni väl skriva en liten kommentar inne hos mig ;-)



Ha en bra dag!

/Zun

#4 - Alina

snygg!!

#5 - Linda

Är det inte så; att på " tvättlappen " är vissa eller kanske alla plagg märkta med handtvättsymbol eller kemtvätt? På grund av att det står där kan man nog ; vad jag tror; inte reklamera ett plagg som hur skonsamt det än har tvättats, blivit krympt/ missfärgat; då det faktiskt står på tvättlappen hur plagget ska skötas.

#6 - Angela Forsberg

Hej.

Nån som vet när Odd Mollys vårkollektion släpps?

Längtar ju så.....

#7 - bambi

Angela: Den ska släppas imorgon den 15:e har jag hört!

#8 - Katinka

Jag har massor av Odd Molly plagg och har faktiskt aldrig haft otur med tvätten! Det har alltid fungerat fint. Men mycket är ju handtvätt på så det gäller att ta hand om plaggen!