bambi

Varför gör vi på detta viset?

Jag tänkte på en sak när en kompis ringde igår kväll. Jag ser så klart på mobilen att det är hon och svarar med glatt "Hej!" och hon känner att hon måste presentera sig? Alla vet ju att 99% ser att det är du som ringer (om du inte har hemligt nummer) så varför envisas vi alla med att presentera oss när vi ringer till någon vi känner? Är det av gammal vana? Jag gör likadant... men det känns lite fånigt tycker jag... för jag vet att personen vet att det är jag... Gör ni också så? Varför?

#1 - Therese

Hej på dej.



Har följt din blogg länge nu. Vet sedan tidigare att du beställt kläder ifrån Abercrombie & Fitch. Jag var i New york förra året och blev kär i dennna gigantiska butik och dess kläder. Det var helt tokigt där inne och inte tala om utanför affären, jag tror vi köade i 20 min innn vibara kom in. Men nu till frågan, jag har tänkt att beställa kläder på nätet från A&F och undrar ungefär hur långt tid det tar innan man får paketet och om du själv varit nöjd med det stora hela. Jag tillhör en av dem som alldrig beställer via nätet. Hoppas du är villig att hjälpa mig med dessa frågor.



PS. Var i Köpenhamn i julas och där ska de nu slå upp en stor butik med Abercrombie:)blir till våren. LÄNGTAR.



Ha det så bra nu.

#2 - Jessica

Nja, jag har faktiskt slutat med det. Tror inte ngn av mina vänner gör så heller. Men det var nog i samma veva som mobilerna började användas! :)

Presenterar mig bara om personen i andra luren inte vet vem jag är.

#3 - annsan_s

Ganska så vanligt detta, men jag gör inte så.

Ha en bra dag...kram..

#4 - ♥ ♥ ♥ bambi ♥ ♥ ♥

Therese: Jag tror att det tog lite över en vecka att få hem kläderna. Men sen fick jag betala en saftig tull på ca 50% av summan som jag köpte för, så därför har jag inte beställt därifrån igen. Men om man hittar nåt man verkligen vill ha så kan det ju definitivt vara värt det!

#5 - carro - bloggar om dottern tilde

Jag gör det ibland för att med vissa kan det blir en liten pinsam tystnad när man säger hej två gånger...

-Hallå?`

-Hej!

-Hej!

-Hur ere?

osv osv



-Hallå?

-Hej det är Caroline!

-Hej!

-Hur ere?...

#6 - Katja

Jag svarar alltid, Hej det är Katja, även i mobilen. Korkat egentligen... de vet väl vem de ringde till... Men det är en vana som sitter stenhårt. Svårt att sluta med det :). Nästan alla jag känner presenterar sig både när de svarar i tele och när det är de som ringer.

#7 - Frida och Pricken

Jag gör nog det mestadels men ofta säger jag bara "hej, det är jag"

#8 - Malin

Jag har så svårt att koppla bort jobb-Malin när det ringer hemma så jag brukar svara - Sörmlinds reklam, Malin.. Eller när jag ringer så säger jag, Hej, det var Malin ifrån Sööö.. Hej.. Då kommer jag på mig och så skrattar jag :P

#9 - jossan

jaaa jag håller med men jag tycker ändå att det känns som att många inte alls vem att det är jag som ringer.. tex om folk har headset och bara trycker på svaraknappen direkt utan att kolla? sen så känns det ändå som en artighetsfras :) en bra start på samtalet också!

#10 - Anonym

Hej det är Katja, även i mobilen. Korkat egentligen... de vet väl vem de ringde till..<strong><a href="http://www.uggsalesboots.com/">ugg boots classic tall</a></strong>. Men det är en vana som sitter stenhårt. Svårt att sluta med det :). Nästan alla jag känner presenterar sig både när de svarar i tele och när det är de som ringer.