bambi

Allergisk mot ananas


Fredagsmys blev det med extra söt färsk ananas. Jag har alltid trott att jag var allergisk mot ananas. Detta beror på att jag åt en massa ananas när jag var liten och så började det klia en massa på tungan. Jag berättade detta för min mamma som då sa "ja, men då är du nog allergisk mot ananas".

Sen när jag blev ihop med sambon och berättade att jag var allergisk mot ananas, men ingenting annat så tyckte han att det var lite konstigt. Men jag berättade att det kliade på tungan om jag åt en massa, så jag hade inte ätit ananas på över 10 år. Då berättade sambon att det kliar på tungan på alla om man äter mycket ananas.... så jag var nog inte allergisk ändå... men när man är liten så tror man ju att ens mamma vet allt... så jag trodde på henne!

Så nu köper jag färsk ananas nästan en gång i veckan, det är ju så gott! Jag har saknat det så!!
Dagens outfit

Shottis & kobe dress
Underklänning


Jag kan inte bestämma mig om jag älskar klänningen eller hatar den. Men just nu älskar jag den, speciellt den härliga blommiga sidenkjolen.

Dagens fråga

Jag brukar inte hänga på Familjeliv nu för tiden, men idag hade jag lite tråkigt medans sambon och Zack sov på förmiddagen och jag hittade denna tråd.

Min första tanke är att hon kan nog inte ha fött barn tidigare. Visst jag var lite orolig för att vara naken och göra både det ena och det andra inför främmande människor, men när man väl är där så bryr man sig inte alls...

Sen när man läser folks kommentarer så finns det två läger:

1.) Dom som tycker att hon är egoistisk och borde tänka på bebisens bästa. Bebisen behöver trygghet och behöver höra mammans hjärtljud. (Sen var det även vissa som tyckte att det var ett I-landsproblem, att vi har det för bra om vi börjar oroa oss för sånt här...)

2.) Dom som tycker att det är hennes förlossning så självklart ska hennes val respekteras.

Jag känner så här:
Hon är orolig och nervös inför förlossningen. Hon kanske är en kontrollfreak (som jag!) och behöver känna att hon kommer kunna ha kontroll under förlossningen, så låt henne få känna detta. Så kanske hon blir lite lugnare. Jag tror att det är viktigt att känna sig lugn och trygg inför förlossningen så blir förlossningen så mycket bättre, för alla! Sen tror jag på instinkter och att man känner av vad som är bäst för sitt eget barn.... men det kanske är naivt?

Hur tänker/känner du inför frågan? Är trådstartaren egoistisk eller inte?