Allergisk mot ananas


Fredagsmys blev det med extra söt färsk ananas. Jag har alltid trott att jag var allergisk mot ananas. Detta beror på att jag åt en massa ananas när jag var liten och så började det klia en massa på tungan. Jag berättade detta för min mamma som då sa "ja, men då är du nog allergisk mot ananas".

Sen när jag blev ihop med sambon och berättade att jag var allergisk mot ananas, men ingenting annat så tyckte han att det var lite konstigt. Men jag berättade att det kliade på tungan om jag åt en massa, så jag hade inte ätit ananas på över 10 år. Då berättade sambon att det kliar på tungan på alla om man äter mycket ananas.... så jag var nog inte allergisk ändå... men när man är liten så tror man ju att ens mamma vet allt... så jag trodde på henne!

Så nu köper jag färsk ananas nästan en gång i veckan, det är ju så gott! Jag har saknat det så!!

 

Dagens outfit


Shottis & kobe dress
Underklänning


Jag kan inte bestämma mig om jag älskar klänningen eller hatar den. Men just nu älskar jag den, speciellt den härliga blommiga sidenkjolen.


 

Dagens fråga


Jag brukar inte hänga på Familjeliv nu för tiden, men idag hade jag lite tråkigt medans sambon och Zack sov på förmiddagen och jag hittade denna tråd.

Min första tanke är att hon kan nog inte ha fött barn tidigare. Visst jag var lite orolig för att vara naken och göra både det ena och det andra inför främmande människor, men när man väl är där så bryr man sig inte alls...

Sen när man läser folks kommentarer så finns det två läger:

1.) Dom som tycker att hon är egoistisk och borde tänka på bebisens bästa. Bebisen behöver trygghet och behöver höra mammans hjärtljud. (Sen var det även vissa som tyckte att det var ett I-landsproblem, att vi har det för bra om vi börjar oroa oss för sånt här...)

2.) Dom som tycker att det är hennes förlossning så självklart ska hennes val respekteras.

Jag känner så här:
Hon är orolig och nervös inför förlossningen. Hon kanske är en kontrollfreak (som jag!) och behöver känna att hon kommer kunna ha kontroll under förlossningen, så låt henne få känna detta. Så kanske hon blir lite lugnare. Jag tror att det är viktigt att känna sig lugn och trygg inför förlossningen så blir förlossningen så mycket bättre, för alla! Sen tror jag på instinkter och att man känner av vad som är bäst för sitt eget barn.... men det kanske är naivt?

Hur tänker/känner du inför frågan? Är trådstartaren egoistisk eller inte?

 

Snart är semestern slut...

Jag har varit lite dålig med att blogga och svara på mail eftersom jag har velat njuta av mina sista semesterdagar.... Vi har träffat vänner och hittat på grejer, så det har varit fullt upp här! Men nästa vecka börjar jag jobba och då blir allt som vanligt igen.

Idag hoppas jag också på att få paket... men vi får se, om brevbäraren är snäll idag  :)

 

Tand nummer fyra


Igår fick jag syn på tand nr. 4, som börjar komma fram i Zacks överkäke. Han har nu två små tänder i underkäken och två som är på väg i överkäken. Zack har aldrig haft några större besvär när tänder har varit på väg, bara att han har haft sina händer i munnen lite extra och så har han börjat bitit oss lite mer. Han biter oftast inte så hårt och jag inbillar mig att det är hans sätt att pussas för han bits oftast när han inte har sett en på ett tag eller när han är lite trött.

 

Vardagslyx


 

På kuvertjakt


Det har inte blivit så mycket bloggande idag eftersom jag släpade med mig sambon och plutt ut på stan på jakt efter kvadratiska kuvert som ska passa inbjudningskorten till pluttens 1-års-kalas. Det var tydligen lättare sagt än gjort...

Vi gick ända från Söder (Mariatorget) till Åhlens City och jämförde priser på kuvert. Sambon tyckte jag överdrev det hela, vem bryr sig om kuverten tyckte han. Men jag bryr mig... dom billigaste som vi hittade var persiko-färgade för 2 kr/st. men dom hade bara 18 stycken kvar och vi som skulle ha 40 stycken... så det blev att komplettera med ljusblåa för 5 kr./st. Annars så kostade dessa kuvert 7 kr/st på dom flesta ställen... så några kronor sparade vi på gå runt och leta  :)

Så.... nu ska jag sätta mig och skriva adresser på 40 stycken kuvert....

 

Dagens Zack


Tröja från Po.P
Shorts från Lindex

 

Vill du gästblogga hos mig?


Jag tänkte att det skulle vara roligt att bjuda in någon av mina underbara läsare att gästblogga hos mig! Det får gärna handla om något som jag själv brukar blogga om, t.ex. genus, Odd Molly (kanske din egen Odd Molly historia?), ditt barn, kanske din förlossningsberättelse eller något annat spännande/gripande/roligt du har varit med om? Du behöver absolut inte hålla med mig och mina åsikter!

Maila mig om du tycker att det låter som en rolig idé, du behöver inte ha en blogg för att gästblogga men om du har det så länkas du givetvis!

 

Kungsör

Jag hittade en artikel i DN om Fredrick Federley och hans hemstad Kungsör. Det är även min gamla hemstad. Jag bodde där från jag var 10 år tills jag var 22 år. Jag känner mycket nostalgi när jag läser artikeln och han beskriver den mysiga byn. För det är en liten by, med bara 8500 invånare. Alla vet allt om varann.

Så jag känner igen Fredrick lite, han är ju bara 2 år äldre än mig och hans syster är 1 år yngre än mig.. så vi har varit på många fester tillsammans. En liten hemlighet är att jag faktiskt har fyllehånglat med Fredrick på en av CUFs fester. Alla i Kungsör gick med i CUF eftersom dom anordnade fester och skidresor och man var tvungen att vara medlem för att vara inbjuden. Ingen tog medlemskapet så allvarligt, förutom Fredrick dårå  ;)

Men jag måste säga att jag vill nog aldrig flytta tillbaka till lilla Kungsör, jag trivs så bra i storstan.

 

Fotobok


Nu har vi beställt inbjudningskort till Zacks ett års dag. När jag satt och kollade igenom alla kort som vi har tagit på Zack så tänkte jag på att jag måste ta och göra en fotobok av alla fina kort! Det finns verkligen 100-tals jättefina kort med massor med minnen, allt från när han föddes, kunde sitta och stå själv till när han blev ledsen för att han inte ville bada i det kalla havet.

Dom fina fotoböckerna här ovan kommer från Fujifilm och det är nåt liknande jag vill göra med bilder i olika storlekar och med text till fotona.

 

Pride för barn


Köpte dessa färgglada kläder till Zack på H&M, superfina tycker jag! 69:50 för bodyn och 59:50 för byxorna, båda i ekologisk bomull. Passar ju bra nu när det är Pridefestival också  ;)

 

Turistade lite i Stockholm

Min pappa, hans fru, min bror och hans tjej och son var i Stockholm idag och turistade lite så vi träffades och lunchade vid Kungshallen. Vi var förbi Slottet, det var evigheter sen vi var där... det är ju inte ofta man turistar i sin egen hemstad:


Kusinerna (Zacks kusin är 2 månader äldre än honom):


William fick lite glass (Zack sov, men skulle nog inte ha fått glass ändå... vi är lite hårda när det gäller socker. Däremot så fick Zack lite färska hallon tidigare.)

 

Min stackars tumme...

Klicka för att förstora. (Varning, lite äckligt!)

Nu har det gått en vecka sen jag skar av mig tippen på tummen (om ni missade hur det gick till så hittar ni det här). Läkaren sa att jag kunde ta bort plåstret efter en vecka... så nu gjorde jag det. Det har varit så svårt att duscha med plåster på tummen, nästan omöjligt att schamponera håret!

Men jag visste faktiskt inte själv att det var en sån stor tipp som hade skurits bort, jag såg ju inte riktigt det med all blod och vågade inte kolla när läkaren höll på. Jag hoppas verkligen att den inte ramlar bort... som läkaren sa att den kunde!

Jag har lite ont i tippen, men inte så farligt. Den känns mest bortdomnad... men den är lite rosa, så det ser ju ut som att den har lite blodförsörjning, det borde väl vara ett gott tecken?

 

Semestern fortsätter...


Idag så vaknade plutten klockan 8!! Hela 12 timmar sov han!! Rena semestern! Så här får han gärna fortsätta. Det verkar som om det var ett bra val att flytta honom till eget rum, alla sover så mycket bättre.

 

Ja, just det....

...idag är det ju 2 år sen min älskling friade till mig  :)

Vi har pratat om att vi ska gifta oss nästa vinter på en strand i Thailand (som var ursprungsidén, men så kom en plutt emellan  ;)).

 

Att se fram emot i augusti...

Många frågar när mer av Odd Mollys höstkollektion kommer och vad jag har hört så ska den komma i mitten/slutet av augusti nån gång. Något mer att se fram emot i augusti är Swedish Hasbeens höstkollektion som också släpps då. Jag älskar mina röda peeptoes och jag kan gå hur mycket som helst i dom!

Stövlarna (som kommer i fler färger än gult) är verkligen häftiga! Jag gillade även dom med snörning!
Vad tycker ni?


 

Vintage pointelles


Dessa blev mina idag, två vintage pointelle linnen för endast 476 kronor som jag fyndade på Tradera. Ingen frakt heller eftersom säljaren bodde nästan granne med mig (fördelen med att bo i stockholm). Det är roligt att ha flera pointelles från olika kollektioner, så nu har jag även två från Vive La Difference kollektionen! Jippee!  :)

 

Klättra i trappor

Jag skrev tidigare om hur Zack var så försiktig och blyg av sig... men han har extremt bra kroppskontroll (som jag också skrev).


Men när det gäller hans "försiktighet" så är det snarare att han undersöker något väldigt noggrannt innan han gör något med den. Detta gör att han nästan aldrig skadar sig. Han älskar att leka med skåp och lådor i kök men klämmer sig aldrig, även fast han stänger dom rätt så snabbt.


När vi var hos svärföräldrarna så hade han inga som helst problem att klättra i trapporna där, även fast han inte alls är van vid att klättra i trappor! Han klättrade utan problem uppför alla trappsteg, superduktig!


Han har börjat mer och mer längs med möbler och väggar... så vi får se om han kanske kommer att gå på sin 1-års dag (4 sept.). Vi ska ta och fixa med inbjudningskorten och snart ta och skicka ut dom.


En till sak som jag tänkte fixa till hans 1 års dag (eller straxt efter) är en fotobok eller minnesbok över hans första år. Tänk att han snart är ett år! Att det snart är ett år han föddes... tiden går så himla fort! Känns som om det bara var 2-3 månader sen ju! Lilla plutten börjar bli en stor plutt....

 

En ful kopia

Dom flesta mailen som jag får från läsare handlar om Odd Molly och en hel del om kopiorna som florerar på Tradera och Blocket. Många frågar om hur man kan veta eller känna igen att det är kopior. Jag har inte sett så många bilder på kopior, men jag fick en bild mailat till mig där det rä väldigt uppenbart att det är kopia. Det rutiga passar inte alls ihop med resten av klänningen... inte så snyggt:


Jag har även hört talas om Lovely knit kopior i polyester och som ser jättefula ut med sticknng som är snett och konstigt.

Mitt råd är att undvika alla plagg som förekommer som kopior och bara köpa dom i vanlig butik. Dom plagg som förekommer som kopior är:

* Makeout dress (den på bilden ovan)
* Lovely knit
* Tenfold knit
* Everyday cardigan
* Summer of 2007 tunic
* Velvet hood


Läs mer och se bilder på ovanstående plagg här.


 

Rain rain go away, come back some other day!Usch, vilket dåligt väder det är här. Regnar och regnar. Snart är min semester över och jag tror att vi har haft 2 soliga veckor under hela sommaren... eller nåt sånt. Förra sommaren så var det också ca 2 soliga veckor, men då var jag höggravid och då var jag glad att det inte var sol och varmt. Dom dagar som det var varmt satt jag med mina svullna fötter i en isbalja.

 

Brüno


Igår kväll var vi på bio och såg Sasha Baron Cohens senaste film, Brüno. Jag hade hört från många håll att den inte var så bra, men jag tyckte att den var jätterolig! Jag skrattade högt många gånger. Den hade ett par sega avsnitt, men var nästan lika rolig som Borat tyckte jag nog allt! Helt klart sevärd. Jag ger den en 4:a av 5.

Roligt också att det är en svensk som har största birollen  :)

 

Vecka 31 - #960 Fields of lace dress


Fields of lace dress är en ny favorit från sommarkollektionen. Den är ser ut som en underbar gräddbakelse, en dyr sådan men när den reades ut för halva priset så var det många som slog till (orginalpris var 2200 kr.).


100% bomull och 100% spets skulle man kunna säga, den har verkligen ett passande namn eftersom det är mycket spets. Det är även söta Molly dollars fram, vilket kännetecknar sommarkollektionen lite grann "limited jewlette edition" och dom söta Molly dollarna fram är som små söta ädelstenar.

Fields of lace finns i färgerna powder, red, dark pink och chalk enligt Odd Mollys hemsida. Men som det är med vissa Odd Molly plagg så finns det några få godbitar i en annan färg, en annan färg som är så speciell så att den inte ens finns med på bild på deras hemsida. Jag hade turen att få tag i en av dessa godbitar, som alltså är i den speciella färgen white.


Vissa tycker att man ska gå ner en storlek på Fields of lace, medans andra tycker att man ska gå upp en storlek och det är väl olika beroende på hur man vill att den ska sitta. Jag har gått ner en storlek på min och tycker att den sitter bäst så...

Trots att detta är en klänning (enligt namnet) så tycker jag att den gör sig bäst om tunika till jeans och gärna med en kofta över. Favoriten är att kombinera den med min Imagination Wrap eller mn Diary Cardigan. Tyvärr döljer min Imagination Wrap dom fina Molly dollarna, men det är fint ändå tycker jag  :)

Har du en Fields of lace dress? Vad tycker du om den? Tycker du att man ska gå upp eller ner i storlek på denna? Hur kombinerar du din Fields of lace dress?

 

Hällristningar och smultron


Idag var vi iväg och hälsade på sambons farmor och så stannade vi även till och kikade på hällristningar och plockade lite smultron.

Så här såg Zack ut när han fick smaka smultron för första gången:


Några hällristningar (som tydligen ska föreställa fotspår):


Plockar smultron:

 

Diskriminering mot blonda bebisar

Vår blonda son och hans farmor

En av sambons kompisar är producent och har jobbat med reklamfilmer för bland annat Max, Triss och Axe deodorant. Idag så ringde han och frågade om Zack var mörkhårig (han träffade Zack i torsdags eftersom det var hos honom vi spelade poker... så konstigt att han inte visste svaret på frågan!). Han behövde nämligen en mörhårig bebis för en reklamfilm!

Så synd tänkte jag... och varför dög inte vår blonda bebis?? Vad är det för diskriminering? Det hade varit roligt att ha med Zack i en reklamfilm så att hela Sverige kunde se vilken söt bebis vi har!  :)  Men tydligen så ville dom som skulle ha reklamfilmen att det skulle vara en mörkhårig bebis... så då dög inte Zack... så kompisen skulle ut på stan på jakt efter en mörkhårig bebis som ville vara med i reklamfilm.

 

Dagens fråga

God morgon! Som vanligt så får vi sovmorgon när vi är hos svärföräldrarna, för då tar dom hand om Zack på morgonen.. så skönt  :)

Det blir nog att hälsa på sambons farmor idag och sen kanske även hans mormor, alla vill ju träffa lilla plutten! En sak som vi diskuterade förut är; blir sambons mormor Zacks gammel mormor eller gammel farmor (eftersom det är på hans fars sida)? Nån som vet? Hur säger ni?

 

Plaskpooooooool!
Dom fick tag i en jättebra plaskpool för bara 50 kronor! Den var poppis! Om det blir finare väder så får den stå utomhus och plutten kan plaska, men nu fick den stå i poolrummet.

Nu är plutten rätt så trött... så det blir nog en tidig kväll för honom. Och vi ska grilla och ha trevligt  :)

 

Hos svärföräldrarna


Vi har begett oss till svärföräldrarna och ska nog stanna här ett par dagar. Vi har hunnit med en utflykt till lekparken där Zack har fått leka i sandlådan (som han älskar!) och gungat lite (som kan vara lite otäckt ibland..).

Nu är dom iväg och ska köpa en plaskpool till Zack, så att Zack kan få bada lite ute på altan här  :)

Vi tänkte passa på och gå på bio och se Brüno när vi är här och har barnvakt. Det är inte ofta man kan gå på bio nu för tiden!

 

Dagens outfit

Smc slip dress
Diary cardigan
Fornarina jeans

"Super mamma" halsband från Mammablogg Galan

 

Semester

En glad Zack vid frukostbordet

Imorse vaknade jag till själv vid kl. 06 och hade inte hört Zack något... somnade om och vaknade till vid kl. 07 och blev lite nervös att jag inte hade hört honom nåt ännu. Men så kom jag på att jag var kissnödig så jag gick upp och kissade och då vaknade Zack.

Så dom senaste morgonarna så har han vaknat kl. 7 och imorse så vaknade han inte ens till lite grann runt 05.30 som han brukar! Så skönt! Jag är så glad!

Så när vi gick upp vid kl. 7 så var det faktiskt andra människor vakna och jag satt inte som en zombie när jag gav honom frukostgröten. Härligt! Det känns som rena semestern att få gå upp kl. 7 när det är min tur att gå upp med honom (ja, det blir ju så efter flera veckor av att ha blivit väckt kl. 5)! Det känns också som om Zack är gladare och piggare!

 

Dagens outfit


Fields of Lace
Diary Cardigan
Fornarina jeans

 

Must-haves

Jag har inte haft tillgång till höst och vinterkollektionen, som vissa verkar tro? Dom bilder jag har publicerat i bloggen på höst- och vinterkollektionen har jag fått mailat till mig från lite olika håll, så det var himla roligt att se HELA kollektionen idag (även om man redan hade sett det mesta).

Mitt utlåtande av höstkollektionen är att det är himla fina färger, jag älskar färgen royal (därför har jag en liknande färg i bakgrunden här på bloggen) och powder, så det är kul att det är många plagg i dom färgerna! Det verkar vara en hel del basplagg, tees, linnen och underkläder, det gillar jag också!

När det gäller materialet så är jag lite ledsen att det är så mycket ull (men det är väntat av en höstkollektion), eftersom jag är så varm utav mig och är uppe och springer en del i mitt jobb (från klassrum till klassrum... till kopiator... osv) så blir jag så varm... så ull funkar inte så bra för mig! Men däremot är det en hel del cashmere, me like (men tyvärr brukar dessa plagg bli för dyra istället...)! Angora är ju mysigt att dom har börjat använda, det är ju mjuk och härligt!

Kul att dom även har kommit med lite kavajer och "dress"-kjolar! Otroligt många fina jackor och kappor i höstkollektionen, men det hade jag redan hört  :)  Jag köpte en Odd Molly-jacka i vintras, som jag är väldigt nöjd med... så det blir nog inget jack-köp denna säsong!

Mitt utlåtande av vinterkollektionen är att det är härliga material i kollektionen, älskar alpaca! Bästa materialet som finns, mjukt och mysigt! "Mycket fransar" var min första tanke när jag såg kollektionen, hihi... men vissa gillar det! Men det var mycket fint i vinterkollektionen, mycket mer än vanligt... vinter och sommarkollektionerna som är lite mindre brukar inte ha så JÄTTEmycket fint... men här hittade jag flera favoriter!

(Klicka på bilderna för att se dom större!)

Här kommer min MUST-HAVE-list:

Hoodly Knit Jacket - Jag blev så otroligt glad när jag såg att min favorit kommer i vinterkollektionen! Jag använder min mörkblåa Hoodly Knit Jacket hur mycket som helst och den passar verkligen till ALLT! Så det kommer definitivt bli en sån! Gärna i färgen cherry! *I'm in love!* 
 Light cotton embroidered - Det blir nog både denna i chalk och en i powder. Så fina och användbara!Long cardigan - Den är ju så härlig och mysig! Jag har använt min röda massor, men den är ganska stor i storleken... så denna gång så ska jag gå ner i storlek!


A-one silk strap dress - Gud va kär jag blev i denna fina gröna klänning! Och jag som inte brukar gilla grönt! I 100% silke så tror jag att denna ger en superhärlig lyxig känsla!


Lux cashmere long - Denna söta top i cashmere ser så skön och väldigt användbar ut! Om den inte kostar alltför mycket så kommer den att hamna i min garderob!


Lux cashmere legging - Tänk att få känna cashmere mot ens ben hela dagarna? Måste ha dessa!! (Hoppas att dom inte blir för dyra bara...)


Brand new 2nd hand dress - Finaste klänningen som släpps nu. Om den inte är alltför dyr och svår att få tag på så ska den bli min!


Glazing frill tank - Jag fastnade för detta linne. Jag tänker mig att den är fin under koftor och jag tror att det lodrätta mönstret har en slankande effekt.


Glazing vee top - Ser ut som en bra och skön vardagstop, tror att den är väldigt användbar!Några favoriter, men jag vill gärna PROVA dom först:

T88 buttondown - Synd bara att det var bomullspoplin, annars hade jag köpt denna direkt! Som jag skrev tidigare så suger ju bomullspoplin åt sig damm och katthår, men det kanske fungerar bra med denna skjorta i white.. eftersom vår katt är vit  :)

Narcissus strap dress - Supersöt klänning som jag tror kan vara jättefin på!Coolwool dress - Verkligen superfin, men jag vet inte om jag klarar av en hel klänning i ull. Skulle vilja prova den först och se hur "luftig" den är.


Voile short dress - Verkligen supersöt, men ser lite kort ut. Kanske är lite mer som en tunika?Check me wrap - Söt och så lät det mysigt med flanell! Kanske smickrande för figuren också?

 

Äntligen!


Nu har höst och vinterkollektionen äntligen släppts på Odd Mollys hemsida! Så nu ska jag ta en kopp te och njuta och hitta mina favoriter...  :)

 

God morgon fredag!

Löning och helg, kan det bli bättre? Imorse så var det sambons tur att gå upp med plutten och vilken sovmorgon han fick! Klockan 7 gick han upp! Men så somnade plutten en timme senare än vanligt också. Men jag hörde hur han vaknade till vd 05.30 (som vanligt), hoppas att det försvinner när vi aldrig plockar upp honom då, för han somnar ju om efter bara ett par minuter.... men jag vaknar ju till när jag hör honom.

Här regnar det en massa.... och imorgon åker vi nog till svärföräldrarna! Ha en underbar fredag allihopa!

 

Lite poker...


Ja, det blev lite poker ikväll... men inte så mycket. Jag stannade ca 2 timmar, sen stack jag hem med plutten som var supertrött och inte ville sova där. Sambon är kvar, hoppas att det går bättre för honom än vad det gick för mig... Jag märkte att det var ganska så svårt att koncentrera sig på spelet när man skulle ta hand om plutten samtidigt... det bådar inte gott för Bridge-kursen vi tänkte gå...

 

Barnvagnar och kortspel


Kom precis hem efter att ha varit ute en massa idag. Plutten har lekt, ätit och sovit ute. Så vi är båda rätt så trötta nu! Jag var förbi Wink i Sturegallerian, men tyvärr fanns det inte så mycket Odd Molly där. Odd Molly butiken skulle ha rea i augusti, dom skulle börja med 30% och sen gå över till 50% i slutet av deras reavecka.


Våra vänner gillade vår barnvagn och var intresserade av att köpa en likadan. Dom undrade om den blev liten när man fällde ihop den, men ingen av oss vuxna kunde fälla ihop den! Vi försökte och försökte... i säkert en halvtimme eller nåt... men lyckades inte! Är det nån som har en Brio Sing som kan berätta för mig hur man fäller ihop den så blir jag mycket tacksam! :)


Vi är bortbjudna på pokerkväll hos några andra vänner, men jag vet faktiskt inte om jag orkar... är rätt så trött och har lite ont i huvudet. Samtidigt så var det så länge sen jag spelade poker så jag är fruktansvärt sugen, skulle vara synd att skippa den roliga pokerkvällen. Visste ni föresten att en pokersajt frågade mig förut om jag ville blogga hos dom? Men jag tackade nej  :)

En annan liten hemlis är att jag och sambon har anmält oss till Bridge-kurs till hösten. Hihi... jag vet att Bridge låter som ett spel som bara gamlingar spelar (i allafall så förknippade jag det med det förut), men vi provade på det i påskas och det var riktigt riktigt kul!

 

Tillägg


Jag lägger även till min Hand emb silk scarf till outfitten... vi ska vara utomhus en stund idag så det kan bli lite kallt.

 

Dagens outfit


Eftersom det gör lite ont att knäppa upp och knäppa byxor så får det bli klänning idag, men jag drar nog på mig ett par jeans när vi ska ut eftersom det verkar vara lite småkyligt ute.

 

Nyheter från Polarn o. pyret!


Polarn o. pyret satsar på unisexkläder i höst. Me like! ;)
INTE FÖR TJEJER.
INTE FÖR KILLAR.
Vi gör kläder för barn.

 

Nya morgonrutiner?


Ja, man kan ju hoppas att det är nya morgonrutiner som har införts sen Zack flyttade till sitt egna rum. Han har nu dom tre morgonar som han har sovit där gjort följande:

05.20 - gnäller lite (första morgonen så tog jag upp honom då)
05.23 - tystnat
06.00 - gnäller igen

Så jag plockade upp honom klockan 6 och då satt han upp i sängen. Klockan 6 är faktiskt helt okej tid att vakna (speciellt efter att ha vaknat klockan 5, och ibland tidigare!). Jag kommer ändå behöva gå upp klockan 6 sen när jag börjar jobba och ska vara där till 8.00.

 

Zack i sin säng i sitt egna rum

Zack har precis sovit middag här... och sträcker på sig  ;)

Jag är så glad att det har gått så bra för Zack att börja sova i sitt eget rum. Han sov ju till och med till klockan 6 imorse! Jag tror att det beror på att han inte blir störd av oss eller katten... Vi får hoppas att han fortsätter med att sova länge, för det var inte roligt när han vaknade klockan 5 varje morgon!

 

Nya lärdomar


Jag tänkte när jag skadade tummen "vilken tur att det inte var höger tumme, eftersom jag är högerhänt". Men jag nu upptäckt att man använder faktiskt vänster tumme ganska så mycket... och det gör ooooooont om man har skurit av tippen och ska..

* Knäppa upp jeansen (inte så roligt när man är jättekissnödig och har bråttom!)
* Byta blöja på en sprattlande unge
* Hålla i gaffeln när man ska skära i en kycklingfilé

 

I ♥ REA


Cupcakes för 400 kr styck (istället för 600 kr), så det var svårt att låta och köpa en i varje färg (av dom färger dom hade). Jag chansade på en storlek mindre än vanligt eftersom jag vet att dom är rätt så stora i storleken, men har aldrig provat en storlek 1 så man är ju lite orolig att den kanske ska vara för kort. Men det passade hela perfekt!

Älskar Cupcakes, det härliga materialet, den söta spetsen och lagom lång... gillar även den lilla ärmen på dessa toppar (har sen tidigare en Cupecake long top med långa ärmar).


 

Turpeng?


Tack för alla era snälla kommentarer angående min lilla "olycka"!! Vi gick ut en sväng och köpte en brownie till mig som tröst. När vi kom tillbaka så såg jag att 50-öringen fortfarande låg här utanför. Så jag plockade upp den... nu kanske jag får lite mer tur?  ;)

 

Blodig morgon på akuten


Plutten sov till klockan 6 imorse (!!!), sambon gick då upp med honom och jag sov vidare till klockan 9. Jag gick då upp och skulle fixa iordning lite frukost. Jag tog fram en ny ost och började packa upp den och skulle hyvla bort kanten, men då slinter jag med osthyveln! Den skär bort tippen av min vänstra tumme och jag ser hur blodet sprutar. Det är en rejält stor bit som är avhyvlad (typ 1,5 cm i diameter). Jag ropar på sambon som säger åt mig att sätta mig ner och hålla handen högt. Han plåstrar då om min tumme och ringer till sjukvårdsupplysningen.

Dom säger att det är bäst att jag går till närakuten. Vi har en väldigt nära oss (tar 3-4 minuter att gå) så jag klär på mig och går dit. Sambon vill följa med, han är lite orolig att jag ska svimma eller nåt eftersom jag inte har ätit nåt (hann ju inte det innan blodet sprutade). Men jag knallar iväg själv. När jag kommer fram så hör jag hur ett larm tjuter, jag går in och det är brandlarmet som går!!

Snart så kommer några brandmän, så jag får stå utanför och vänta med handen upp i luften hela tiden. Jag ringer då sambon och berättar vad som har hänt och då säger han att han kommer... jag hade ingen aning om hur länge jag skulle få vänta på att brandmännen skulle bli klara eller om jag skulle behöva gå till en annan akut (jag var lite rädd för att förlora min tum-tipp). Men efter 10-15 minuter fick vi gå in.

Jag fick tummen tejpad och läkaren sa att det är inte säkert att jag kommer få behålla tippen! Den kanske kommer ramla bort  *snyft*. Men jag ska ha förband på tummen i ca en vecka. Sen så fick jag även en stelkrampsspruta.


 

Uppdaterad Odd Molly profil

Nu var det en månad sen jag skrev min senaste "Odd Molly profil", så här kommer en uppdaterad version:

1:a önskelistan:  2:a på önskelistan:  3:a på önskelistan:Senast köpta:       Används mest:     Gladast för:


 

Goda vänner på besök


Både jag och plutten är helt slut. Vi har haft besök av några goda vänner som är i stan så det har varit full rulle hela eftermiddagen och jag har varit vaken sen 05.20 så jag kommer nog somna tidigt ikväll. Vi åt glass, mackor, drack te och pratat en massa om det ena och det andra  :)


Glada Gustav!

Imorgon ska jag kanske iväg till Vasamuseet tillsammans med vännerna. Minstingen som snart är 4 månader fick låna Zacks babysitter. Zack gillade inte det riktigt och han blev även lite ledsen när deras äldre pojke lånade hans leksaker. Det har jag inte varit med om förut, Zack har inte brytt sig förut om någon lånat hans leksaker... men han kanske är lite mer medveten nu om att det är "hans".

 

Varning för Götgatan!


Efter lunch så gick vi iväg mot lekparken. Zack älskar att sitta i sandlådan, så jag tänkte att nu ska han få ha roligt en stund! Men när vi nästan är framme så ser jag hur Zacks ögonlock bara blir tyngre och tyngre... och till slut så somnar han. Jaha, vad ska jag då hitta på... inte så roligt att sitta i sandlådan själv!

Så jag gick bort till Götgatan och tänkte kolla lite på vad som fanns på rea. Det skulle jag snart ångra, för så fort jag svänger in på Götgatan så blev jag överfallen av en person från Röda Korset och så en till och en till.... när den tredje personen kom fram till mig så sa jag "du är den tredje här på götgatan som kommer fram..." och så gick jag vidare... och så blev det en fjärde, och en femte.... och till slut en sjunde! Sen så svängde jag av från Götgatan, det gick ju inte att gå där!

Sen så funderar jag på om jag är extra utsatt, jag som kommer med barnvagn kan inte fly därifrån lika lätt eller smyga mig bakom någon annan. Sen så tänker dom nog "aha, en mamma... ja, men hon måste bry sig om andras barn"... tyvärr så tycker jag att såna där rekryterare ger motsatt effekt, jag blir ltie "anti" och tycker mest att dom är jobbiga. Men jag är aldrig otrevlig mot dom, jag förstår att dom bara gör sitt jobb...

 

Dagens Zack


Idag har Zack på sig riktiga "pojkkläder" så det inte ska bli några missförstånd om vad som kan finnas innanför hans blöja  ;)  Nej, men en brun tröja från H&M och så byxor från Villervalla blev det idag!

 

Dagens outfit


Summer of 2007 tunic
Citizens of Humanity jeans

Jag älskar färgerna på denna tunika, men tyvärr används den så sällan eftersom den är i bomullspoplin och det drar åt sig så mycket katthår och damm. Jag får använda klädrulle flera gånger om dagen när jag har denna på mig, men den är så himla fin... så det är synd!

 

Första natten i det egna rummet


Zack sov hela natten utan problem i sitt nya rum. Men som ni ser så vaknade han lika tidigt som möjligt. Fast jag for upp bara jag hörde lite gnäll och när jag kom in så låg han fortfarande ner. Han brukar annars alltid ställa sig upp i sängen, eller åtminstonde sätta sig upp.... så jag var nog lite för snabb där... 05.20 for jag upp!

Men jag ville inte att han skulle känna sig övergiven och ensam där i sitt rum, men nästa gång ska jag inte vara lika snabb, för han brukar kunna somna om en stund om han bara ligger och smågnäller lite. Men inte så lätt att veta om han står upp eller om han fortfarande ligger ner när man inte ser honom!

 

Före & efter bilder

Så här ser det ut i hallen nu:Jag gillar skrivbordet väldigt mycket, men det är ju mycket mindre än det vi hade tidigare. Vet inte vart vi ska stoppa alla grejer?

Som ni ser så hade vi vårt gamla skrivbord i Zacks rum, till höger om fönstret. Där står nu hans säng:Det är så mycket jag skulle vilja göra i Zacks rum. Jag gillar egentligen inte färgen på väggarna, det är väldigt blått. Jag har funderat på nån bård eller om man ska tapetsera/måla om helt och hållet.

Jag satte upp en Nalle Puh affish ovanför hans säng och så en gammal tavla som jag hade i mitt flickrum. Men jag funderar på om man skulle ha sängen under "ZACK" istället... och så skulle jag vilja ha några andra gardiner med lite roligare "barnmönster"... som sagt, det är MYCKET jag vill göra om i hans rum...

 

Svårflörtad


Nu har jag lagt plutten i hans egna rum, det var inga som helst problem. Får se hur det går under natten och när han vaknar imorgon bitti. Jag tycker nog att det är jobbigare än vad Zack tycker... men det kommer att vara lite ovant att inte höra honom under natten (oftast så kan man höra honom andas och röra på sig lite under natten).

En sak som jag tänkte på idag är att Zack är extremt svårflörtad nu för tiden. Vi brukar möta en granne rätt så ofta, en äldre gubbe, som tycker att Zack är så söt och ska alltid stanna och prata massor. Han försöker alltid att få Zack att le... men han lyckas aldrig riktigt. Jag vet inte om det är en utvecklingsfas eller om det bara är att han är blyg? Ja, vi får se...

 

Möblerat om

Det har inte blivit så mycket bloggande idag eftersom vi har hållt på och fixat och donat här hemma. Vi fick hem vårt nya skrivbord, som nu står ute i hallen. Nu så har vi bara en dator som vi ska dela på, vi som är datanördar har alltid haft två stationära datorer, men nu är tanken att vi ska dela på en stationär dator och sen så småningom (när vi får råd) även köpa en bärbar som jag kommer att använda mest. Jag har en bärbar dator från jobbet, men den är så himla seeeeeeeeeg!

Vi har flyttat in Zacks säng till hans rum nu, så ikväll ska han sova i sitt eget rum för första gången! (Bilder hur allt blev kommer sen...)Jag har även hunnit med att luncha med en kompis och hennes otroligt söta lilla dotter, Iza, som bara är 4 månader. Zack kändes som en jätte jämfört med henne  :)  Men hon var så underbar och glad!

På vägen hem från lunchen så var det en tant som sa till sin man "titta vilken söt liten flicka", jag rättade henne och sa att det var en pojke och då sa hon till sin man "men en pojke i en rosa tröja!"... haha... jag skrattade lite för mig själv och tänkte... ja, va förskräckligt..  ;)

 

Vecka 30 - #847 Artology long skirt


Senaste inköpet blev denna lyxiga långkjol i 100% siden. Den finns i tre olika färger: multi, lite blue och mid blue. Den har en fin spets som går runtom kring höften och är sydd i flera lager för en "vippig" känsla.


Jag får mycket komplimanger för min andra långa sidenkjol som jag har och trivs bra i den. Ända sen jag såg en av dom anställda i Odd Molly-butiken ha den multi-färgade kjolen tillsammans med en rosa Tenfold knit så har jag tänkt på denna kjol.


Det är himla fint att kombinera denna mönstrade kjol med något enklare upptill och då passar Tenfold knit perfekt! Jag har matchat min kjol med min älskade Hoodly knit, även den är rätt så "enkel".

Artology long skirt känns som en väldigt användbar kjol i höst och vinter då man lätt kan ha ett par varmare strumpbyxor eller bloomers under. Den är normal i storleken, så den jag köpte är en storlek 2.

Vad tycker du om Artology long skirt? Har du en? Hur använder du den och kombinerar den?

 

Dagens fråga


Här utanför vår dörr så ligger det en 50-öring. Jag tror att den har legat där i en vecka nu. Jag påpekade det för sambon när vi gick förbi den förut och jag frågade om han inte skulle plocka upp den, men han svarade att det var för hög alternativkostnad för att plocka upp den (han har läst en massa ekonomi så därav termen). Jag förstod inte vad han menade, så han förklarade att det kostar för mycket energi och tid att plocka upp den jämfört med vad den är värd för oss.

Han tog som exempel att Bill Gates skulle kanske inte ens stanna och plocka upp en tusenlapp eftersom det är inga pengar för honom... således för hög alternativkostnad för honom... det är inte värt det helt enkelt.

Så jag och sambon diskuterade, vad skulle det behöva ligga där för att vi skulle ta och plocka upp det? Sambon svarade en tia, kanske en femma.... jag skulle nog helt klart plockat upp en femma. Vilken är den lägsta valör du skulle stanna och plocka upp?

 

Shoppat till sambon

Nu har vi sprungit runt på NK hela dagen... har ont i fötterna! Men vilka fynd vi gjorde! Allt vi köpte var på rea! Woho! Älskar rea! Sambon behövde verkligen en massa nya kläder, speciellt kostymer till hans nya jobb som biträdande jurist. Vi hittade två stycken, en Hugo Boss kostym och en Armani kostym till halva priset (ordinarie pris var 5400 kr + 8200 kr, så vi sparade massor!)Sen blev det tre skjortor, ett bälte, ett par Rock & Republic jeans och en slips (ej med på bild)... allt till halva priset!Sambon provade en konstig skjorta med mörk krage, han tyckte att han såg ut som en munk i den...


Sen blev det lite fika förstås...
Och så köpte jag något litet till mig.... visar senare!

 

SöndagsoutfitVi ska ta en tur in till NK och kika lite på kläder till sambon.
Jag har satt på mig min Missing Dress idag, lite söndasfin  :)

 

Genus och bilkörning

En sak som jag tänker på ibland är varför är det oftast männen som kör bil? I vårt förhållande är det inte så eftersom jag fick körkort två år innan sambon... men typ 75% av alla andra par (obs! ej vetenskaplig siffra, utan bara min egen uppskattning) så är det alltid mannen som kör!

Är det en makt grej? Typ att den som kör bestämmer när man kommer fram och vart man ska åka... passageraren har ju inte samma kontroll som föraren? Så jag har funderat på om det är en makt-grej... eller handlar det om intresse? Killar brukar vara mer intresserade av bilar och bilkörning (värsta fördomen... jag vet.. usch), är det det handlar om?

Vad tror ni? Vem av er brukar oftast köra?

 

Kusinerna Olika


Igår så umgicks Zack och hans kusin, William hela dagen (Williams pappa är min halvbror). William är bara 2 månader äldre än Zack, så det blir alltid att man jämför dom två när man träffas. Men ju äldre dom blir desto mer personlighet ser man och man märker hur olika dom är.

Zack är väldigt försiktig och blyg. Han har lite av en "uppvärmningstid" där han bara sitter och tar in omgivningen, innan han vågar göra något. Igår tror jag att han satt stilla i en kvart och bara tittade sig runt omkring, medans hans kusin for runt som en boll! William är allt annat än blyg, medans Zack är ganska svårflörtad och ger inte vem som helst ett leende.

Eftersom Zack är så försiktig så ramlar han sällan och slår sig. Han har extremt bra kroppskontroll och slår sällan i huvudet eller ramlar nu när han har börjat ställa sig upp. Han klämmer sig nästan aldrig heller när han leker med dörrar och byrålådor (vilket han älskar). William går lite själv, men ramlade hela tiden... fast han var inte ledsen för det utan började då krypa istället!

Zack sitter gärna för sig själv och plockar med grejer. Han kan sitta lugnt och stilla hur länge som helst om han får någon intressant grej att studera, medans William inte satt stilla längre än 30 sekunder och for runt överallt!

Innan jag fick barn så trodde jag att det mesta av ens personlighet och beteende var inlärt, men nu efter jag fick Zack så tror jag mer på att det är ungefär hälften miljö och hälften arv. Zack visade så tidigt en egen personlighet, så det känns inte som om vi kan ha lärt honom så mycket redan. Han har alltid varit så lugn och stilla jämfört med andra barn i hans ålder.

Tror du att vår personlighet byggs upp av vår miljö eller vårt arv?

 

God morgon lördag!


Plutten somnade igår kväll vid 18-tiden i bilen på väg hem. Så jag trodde att jag skulle få gå upp klockan 3 eller nåt sånt. Klockan 4 så vaknade han till men somnade om och sov till ca 05.20... Allt efter klockan 5 är bra just nu känns det som! Men plutten var helt slut igår efter allt lek och stoj under hela dagen.

måndag kommer vårt nya skrivbord (ett mindre och finare skrivbord) så då ska vi flytta ut vårt "kontor" till hallen och flytta in Zack i sitt rum.

 

Födelsedagsfest

(Som ni ser så blev det Fields of Lace + Imagination Wrap + jeansshorts! Tyvärr blev det en liten gräsfläck på Fields of Lacen, men jag hoppas att det går bort i tvätten!)

 

Grattis pappa!


Idag ska vi iväg och fira min pappa som fyller 71 år (jag är ett riktigt sladdbarn...). Det blir ingen stor fest, men lite släkt kommer att vara där. Nu är problemet att jag inte vet vad jag ska ha på mig, jag har för mycket klänningar! Sambon tycker jag är knäpp som inte kan bestämma mig... men jag tycker att dom flesta av mina klänningar känns för uppklätt. Men det lutar ändå åt Indy dress. Men som vanligt så kommer jag nog hinna ändra mig och byta kläder minst 5 gånger innan vi åker...

 

En liten påse fick följa med hem...


Ni vet hur jag har tvekat och tvekat när det gäller Fields of lace dressen. Men så idag så såg jag en kvinna som hade en på sig och då kunde jag inte låta bli... jag åkte direkt till Pure and simple och kollade om dom hade nån kvar i min storlek. Jag hade bestämt mig för att jag skulle ha en vit en om jag nu skulle ha en (har fått höra att dom vita gjordes i begränsad upplaga, den vita finns inte ens på bild på deras hemsida!).... dom hade bara dom kvar i storlek 1 och 3. Då fick det bli en i storlek 1, den passade ju faktiskt bra (min vanliga storlek är 2).

Så fort jag kom hem och fick prova den tillsammans med min Imagination Wrap så försvann all min osäkerhet om jag hade gjort ett bra köp eller inte.


Imagination Wrap passar så himla bra ihop med tunikor och klänningar som inte är så urringade. Men det blir nog inte att använda Fields of lace ensam som den här... inte så smickrande för midjan. Men tillsammans med annat så är den fin:


För ett halvår sen så hade jag bara två stycken Molly-klänningar, nu har jag 8 stycken i min Molly-samling. Snacka om en stor ökning av klänningar i min garderob...

 

Men vår älskade plutt då...?

Plutten idag när vi lunchade på Burger King

Usch, jag har börjat oroa mig så för svininfluensan. Speciellt nu när det är snack om att det ska bli massvaccinering. Det känns så allvarligt när dom tycker att det behövs en massvaccinering av alla. Allra jobbigast är ju att barn under 2 år inte ska vaccineras. Känns jättehemskt att jag och sambon kommer att få skydd mot svininfluensan men inte vår älskade plutt!

Speciellt när han ska börja på förskola till hösten... usch, jag får ont i magen bara jag tänker på detta. Jag vill nästan stanna hemma ett halvår till med honom bara för att skydda honom från det hemska viruset, men samtidigt så känns det väldigt orationellt. Man kan ju inte låta hela ens liv stanna upp för att man är rädd, men min första instinkt är att jag vill skydda plutten!

Hur känner ni? Är ni oroliga för svininfluensan?

 

Dagens outfit


Svart kortärmad kofta från H&M
Blått pointelle linne
Silkeskjol - "My silk is close"

 

#327 till hösten#327 Light Cotton Embroidered är en klassiker som man gärna kan ha flera utav. Till hösten så kommer dom i färgerna: cherry, chalk,  dark blue, lilac och powder.

Mina favoriter är powder och chalk. Vilken/vilka är dina favoriter?

 

Kunde ju ha varit värre...


I tisdags så var sambon iväg till bilverstaden så att dom kunde titta på bilen och dess skador. Vi fick en bunt med papper om hur mycket det skulle kosta att laga bilen. Totalt 17449 kronor att fixa alla skador. Vi har förstås inte såna pengar utan det är pengar som vi ska kräva galna-tv-mannen utav.

Jag ringde till polisen imorse och rapporterade vad det skulle kosta och han skulle fylla i det i sin rapport. Polisen ska nu delge galna-tv-mannen misstanke om brott, sedan så skickas det vidare till åklagare. Jag är tveksam till att galna-tv-mannen har 17500 kronor att ge oss, så jag hoppas mer på att brottsoffermyndigheten ska betala för vår bil. Men det återstår att se. Som tur är så går det att köra bilen utan problem, det hade ju kunnat varit mycket värre... tänk om tv:n hade landat på taket eller på vindrutan! (Man måste ju försöka tänka positivt!)

 

Jeansklänning


Denna jeansklänning är ju så häftig. Kommer i höstkollektionen, limited edition, så den kommer nog vara lite svår att få tag på!  #122 Denim Dress heter den och kommer att kosta runt 1800 kr.

 

Tack och god natt!


Världens bästa plutt!


Jag måste bara tacka er alla för alla bra tips om vad jag ska göra med byrån i Zacks rum! Ni är verkligen toppen! Jag ska fundera lite till exakt hur jag ska göra... men det var verkligen bra tips att lägga i tapet i lådorna (men måste man använda tapetklister då? känns krångligt... men blir nog snyggt!) och så fick jag så bra tips om nya knoppar! Tack söta ni! :)

Jag är verkligen helt slut nu! Jag var upp tidigt och sen varit ute hela dagen... så jag skulle kunna slockna på stört! Men jag ska lägga mig och lyssna lite på ljudbok innan jag sussar... God natt och sov så gott på er allihopa!

 

Bilder från skärgården

Idag blev det alltså en utflykt till Fjäderholmarna. Där vi solade, badade (nåja, sambon gjorde det i allafall..), åt god glass, tittade på läskiga gäddor och blev jagade av gäss. 

Det blev...

10998692568d23fc3a19edb96e69053d.png

Kolla varifrån!

Det blev en spontanutflykt till skärgården, mysigt men kallt i vattnet!


 

Höstens Lovely Knits
Kommer vara i 80% ull och 20% nylon och komma i färgerna: almost black, blue, cherry, lilac och pink (eventuellt nån mer färg, men det är dessa jag har hittat..).

Vilken är din favorit?


 

Makeout dress som kopia


Usch, det verkar som om Makeout Dress finns som kopia på Tradera också. Jag hörde talas om detta för nån månad sen, men man vill ju inte tro att det är sant. En sån söt och fin klänning från nuvarande kollektionen (annars har det mestadels varit dom vanligaste koftorna från tidigare kollektioner som har kopioerats)! Så tråkigt... men nu kan jag inte förneka det längre... bara att inse att den också har kopierats. Flera försäljare som säljer Makeout dress i alla möjliga storlekar och även andra plagg som finns som plagiat... plus att vissa har löjligt låga utropspriser, man skulle ju gå back om man sålde en äkta makeout dress för 299 kr!

Det är alltid så tråkigt att behöva skriva dessa inlägg om plagierade Mollysar. Men det är bra att påminna alla om att se upp. Om du inte har läst tidigare inlägg om Odd Molly-kopior, gör gärna det:

Kika gärna på tidigare inlägg om kopior på Tradera: härhär, här och här. (Hemskt att detta redan är 5:e inlägget om detta..)

 

Dagens Zack


En glad Zack med:
Tröja från Po.P (Traderafynd)
Byxor från MysPlysch

04:30 fick jag stiga upp imorse. Det var nån av oss (av mig och min sambo) som rörde på oss och så vaknade Zack... jag minns det lite vagt så därför kommer jag inte ihåg vem av oss det var.... men vi stör ju honom, så jag tror att det kommer att bli så mycket bättre när han får eget rum.

Men Zack har varit så söt och glad, så det går ju inte att vara sur på honom. Ibland känns det som om jag aldrig kommer kunna bli arg och sur på honom.... men det kommer nog  ;)   Men han är verkligen världens gulligaste och jag är så lycklig över att vara mamma till honom! :)

 

Hur ska man piffa upp en byrå?


Som ni vet så ska Zack snart flytta in i sitt eget rum. Han har en gammal byrå som han har sina kläder i och jag tycker att den är sååå tråkig. Ni brukar vara så kloka och ha så bra smak, hur ska jag piffa upp denna byrå? Jag har aldrig försökt mig på nåt sånt här projekt förut... så jag är verkligen NYBÖRJARE... tänk på det.. så inga superavancerade saker som att bygga en koja ovanpå byrån eller en clown som poppar ut när man öppnar en låda. Nej, jag vill bara göra nåt enkelt med den, t.ex.:

Ska man kanske ta och sanpappra den och måla den vit?

Byta ut knopparna till några roligare knoppar eller kanske måla dom i en annan färg?


Som ni ser så är väggarna BLÅA (inte vi som har valt färgen) och så har vi en röd matta i rummet.... men jag har god lust att måla om väggarna också... men det får nog bli ett MYCKET senare projekt...

 

En massa höstnyheter


Ina tipsade om att Fitts and Company hade lagt upp mycket från höstkollektionen. Kikade in och fick se en massa nya saker som jag inte har sett!


Vad sägs om en pointelle klänning? Det låter toppen! Pointelle som är så härligt mjukt!

 

Doftar ljuvligt...


Jag går här hemma med ett stort leende på läpparna... eftersom denna fina Indy dress numera hänger i min garderob (det var inte så svårt att gissa vad som fanns i påsen, va?). Det blev en chocolate, jag lyssnade på det ni sa och tänkte på att det matchar mina ögon  :)


Det är massor med Molly-doft i hela klänningen, så härligt! Om man kikar på tagsen så står det inte så mycket om vad höstkollektionen kommer att heta.. det står bara "odd molly unc". Och om ni är nyfikna så kan ni se vad det står på baksidan av tagsen om ni förstorar den högra bilden...  :)

En sak som jag tänkte på är att alla tagsen på pre-fall kollektionen är skrynkliga, undrar varför dom har gjort så...?

Lite roligt med klänningen är att den har två fickor... jag har nog aldrig haft en klänning med fickor förut  :)

 

Gissa vad jag har köpt? :)


Jag kom hem med en superstor påse idag och är sååååå glad! Vad som är i får ni se sen... men det är ingen större överraskning för er som följer bloggen  :)


En rolig överraskning var däremot att en av mina läsare träffade på mig ute! Anna kom fram och sa att hon brukade läsa min blogg och så blev det lite Odd Molly prat :)  Det är första gången som någon känner igen mig från bloggen så där, det var kul!  :)


Medans vi var ute och shoppade så blev plutten så trött så han somnade... och han sover fortfarande ute i vagnen (vi har loftgång utanför ytterdörren där vagnen står). Trötta sötnosen! 

Dagens outfit

Usch, det regnar en massa här idag... så det blir lite mer påklätt idag med en gammal favorit Silk loves jersey. Älskar denna tröja, den var en av mina första Mollysar och jag nog aldrig ens funderat på att sälja den!

    
Silk loves jersey
Röd spoiler linne
Fornarina jeans

 

Snart dags för eget rum!Snart så ska vi flytta Zacks spjälsäng till hans eget rum. Jag får lite ont i magen när jag tänker på det. Det känns som om han är så stor om han till och med ska sova i sitt eget rum...

Jag har en kompis som har två barn och hon har flyttat ut sina barn till deras egna rum när dom var 3-4 månader (när dom har slutat nattamma), så hon tycker att jag är sen (Zack slutade med nattamningen när han var lite över 4 månader). Hon har tjatat och förespråkat det nu i många månader... och säger att det är mest för min egen skull som Zack sover i vårt rum och visst är det nog så. För inte är det ofta han vaknar på natten och behöver tröst.

Jag har pratat med sambon om vi inte ska köpa en babyvakt tills Zack flyttar ut, men han tycker att det verkar onödigt, att vi nog hör honom ändå. För det är väl min största oro att jag inte ska höra Zack när han vill oss nåt.

Men samtidigt så ska det blir väldigt skönt att flytta ut honom, vi behöver inte smyga i sovrummet och så kommer jag inte vakna av minst lilla ljud han gör. Ibland vaknar han en bra stund innan han vill upp och så ligger han och leker lite eller småpratar... och det hör ju jag och kan inte sova...

Nej, det känns både bra och dåligt att flytta ut Zack till sitt eget rum. Men det är nog dags nu, det känns som att det är ganska lagom att flytta ut honom när han är ca 11 månader (vi ska inte göra det riktigt än alltså..), 3-4 månader gammal hade avrit för tidigt. Men när vi pratade om detta i föräldragruppen så hade nån en vän vars bebis hade sovit i eget rum sen födelsen! Alla har verkligen olika åsikter när det gäller barnuppfostran, alla gör vi olika, men ändå blir dom flesta ganska så okej när dom har vuxit upp :)

 

Bättre att välja kläder efter sin kroppstyp

Nej, jag har nog bestämt mig för att spara till en Indy dress istället. Jag måste lära mig att köpa kläder som passar min kroppstyp och inte bara köpa kläder för att dom är fina på galgen. Det finns så många fina kläder så då kan man lika gärna välja dom som passar en bäst.

Men sen är frågan om jag ska ha en Indy dress i Chocolate eller Powder. Jag gillade Powder mest, men ni tyckte att jag passade bäst i Chocolate... så det blir ett svårt val...

Nu skiljer det ca 5 kilo mellan då jag provade Fields of lace dress och Indy dress, men jag tycker att det ser ut som att det egentligen skiljer 10 kilo! Väldigt osmickrande för min figur!


 

Svårt att bestämma sig...

Plutten kröp själv dit och satte sig.... sötnosen!


Usch, jag har varit så trött idag så det har inte varit någon vidare blogg-dag. Däremot så har det gått ganska så bra för mina Tradera-auktioner och jag har kommit upp i ungefär en halv Indy dress. Men nu så funderar jag istället på om man skulle ta och köpa sig en Fields of lace dress nu när det är halva priset. Men den är inte så smickrande för figuren... men den är ju himla fin under koftor och så. Jag kanske ringer dit och hör om det finns någon kvar i min storlek. Hihi... att det altlid ska vara så svårt att bestämma sig för vilka Mollysar man vill ha... man vill ju ha ALLA!

Gammalt inlägg där jag provar Fields of lace dress.

Pinglan kom med tips på vart några efterlysta plagg fanns att få tag på:
1) LjusRosa Highwater 3/4 längd Stl 1     Mathilde 50%
5) Imagination Wrap i grått strl 1 eller chalk strl 1   Mathilde 50%
14) Jeanskjolen, storlek 3      Mathilde 50%
18) Vitt Pointelle linne #215   från denna kollektionen i strl 2 Åhléns City (fullpris)

Om man inte bor i Stockholm så kan man ringa till Mathilde så kan dom posta det man vill ha mot en viss fraktkostnad.


Nee... nu ska jag lägga mig och lyssna på min ljudbok! God natt!!

 

Dagens outfit


Min älskade lila 9th sweater
Gult pointelle linne
Fornarina jeans

 

Påminnelser!

The Molly Mall uppdateras hela tiden. Nu är det mestadels efterlysningar som kommer in! Kika gärna och se om du kan hjälpa en annan Molly-fan att hitta sin dröm-Molly!Ni har väl skickat ett sms så att ni får prova Yoggi Yalla Pink Flamingo gratis?


Så här gör du: SMSa koden KUPO BLOGG106 till 72130. Så får du en digitalkupong så att du kan hämta ut en gratis Yoggi Yalla Pink Flamingo hos valfri Pressbyrån eller 7-Eleven. (Kupongen gäller bara en gång.)


 

Alla som kan borde ge blod!


Solen kom fram så det blev en tur till sandlådan. Zack har börjat tycka om sandlådan så mycket så att han blir arg när vi ska därifrån! Han tycker det är så roligt att hålla på och gräva i sanden med handen och sitta och pilla på små kvistar och annat han hittar i sanden.

Sambon har varit duktig och lämnat blod idag. Dom sa att det var 12:e gången han hade lämnat blod! Jag har faktiskt bara lämnat blod en gång, så jag skäms lite... jag borde också göra det. Dom berättade att dom måste köpa in blod från andra länder, som Polen och Estland eftersom vi ger för lite blod här i Sverige. Det är väldigt dyrt för oss skattebetalare, så alla borde faktiskt ta och ge blod!

Ikväll så ska vi göra linssoppa, Tia har tjatat så mycket om sin soppa på röda linser så jag måste ta och testa den nu...  :)

 

Morgonpigg plutt!


Som ni ser så är jag uppe väldigt tidigt med plutten idag trots att han sov väldigt lite igår!

Annars så brukar han kunna sova upp till 3 gånger varje dag och minst en timme varje gång, ibland upp till 3 timmar. Men igår så sov han en gång före lunch i två timmar. Han la sig vid sin vanliga tid, kl. 20. Men sen upp kl. 5!   Usch, trodde inte att han skulle orka upp så tidigt. Nåja, det var i allafall inte kl. 4 som det faktiskt har varit nån morgon....

Men efter några dagar så borde det väl ge resultat? Jag hoppas det i allafall.... Vi som tyckte att vi hade det så bra med sömnen när det gällde plutten, han vaknade typ max 2-3 gånger per natt och ammade när han nattammade.... men nu får vi igen det med en väldigt morgonpigg plutt!

 

Vecka 29 - #971-972 Temptation (long) tank


Första Mollyn från sommarkollektionen som får äran att vara Veckans Odd Molly är Temptation (long) tank! Temptation tanks är i det härliga materialet 35% silke och 65% bomull vilket gör linnet mjukt som bomull men även glansigt som silke. Perfekta blandningen!

Temptation tanks finns antingen som långt linne med smalare axelband eller kortare linne med lite bredare axelband. Båda sorterna finns i fyra färger: red, apricot, purple och lite blue.

Det är verkligen härliga färger, jag skulle lätt kunna tänka mig en i varje färg! Den röda är en riktiga färgklick, apricot är sån söt och härlig färg som man bara vill äta upp!, älskar kombinationen lila och gult (som min diary cardigan som jag älskar) och sen den svala lite blue som känns svalkande bara man ser den!


Fina detaljer så som spetsband som axelband, knytband framtill, spets i dom fina blommorna framtill och resårband under bysten för en fin figur.


Lite roligt är också att man kan matcha sin Temptation tank med trosor som också finns i samma utförande.


Själv så fyndade jag min röda Temptation long tank på rea för endast 750 kr. (ord. pris var 1295 kr.). Det jag gillar mest med den är att den inte är så urringad (som många Mollysar är) och att den är fin både till vardags och till fest. Extremt användbar! Väldigt lätt att matcha till dom flesta andra Mollysar!

Har du en Temptation tank? Vad tycker du om den? Hur matchar du den med dina andra Mollysar?

 

Zack klättrar på väggarna...

Zack är en riktig klätter-apa nu för tiden. Han ska ställa sig upp mot allt och klättra över allt som går.


 

Håller vikten...

Jag vägde mig imorse... första gången på 3 veckor eller nåt sånt. Så jag vågade knappt titta... men resultatet var helt okej! Vågen visade 70,1 kg, alltså bara +0,5 kg sen jag slutade med Cambridge för ca 7 veckor sen. Kul att jag fortfarande håller vikten någerlunda! (Vilket är kul att få skriva eftersom det första alla Cambridge-motståndare säger är att man går upp allt igen direkt...)


Ändå så har det blivit en hel del onyttigt. Som igår kväll när sambon och jag kom hem med världens godaste sås till glass:Det finns verkligen ingen godare sås. Så igår kväll blev det ett stort lass med glass och nougatsås (fast det kändes som om jag hade ätit en sockerbomb i munnen efteråt):Men jag vet att jag inte kan hålla på och äta hur mycket godsaker som helst... men har man semester så har man  ;)

 

Säljes


Jag ska försöka sälja min Shottis & kobe dress nu, så kanske jag har råd med en Indy dress. Om någon är sugen på den så finns den ute på Tradera, snälla hjälp mig få ihop till klänningen jag drömmer om just nu!

Sen så går auktionen på den underbara underklänningen ut imorgon!!

 

Skoluniformens vara eller icke vara


Nina har tagit upp sina tankar om detta med skoluniform i sin blogg. Jag kan hålla med henne om att det finns många fördelar med skoluniform. Barnen kan fokusera på annat än utseendet. Det blir inte heller samma grupperingar med dom som har råd med fina märkeskläder och dom som inte...

Som lärare så tror jag att det kan vara väldigt bra också, man blir inte lika påverkad av elevernas utseende. Även om man självklart ska vara så objektiv som möjligt så är vi bara människor och vi blir faktiskt påverkade av kläderna eleverna har på sig... tyvärr. Men det är ett sätt att effektivisera för våra hjärnor, att snabbt kunna kategorisera människor sparar våra hjärnor massor med energi så därför gör vi alla detta. Så skoluniform skulle vara ett bra sätt för alla barn att få en jämnlik chans att inte bli dömda utifrån deras kläder.

Den enda nackdelen som jag kan komma på är att barnen/eleverna inte får en chans att uttycka sin egen personlighet, speciellt när dom börjar komma upp i tonåren och ska utveckla sin egen personlighet så är detta viktigt. Med skoluniform så blir eleverna en enda stor grupp och kan lätt ses som en grupp istället för enskilda individer. Jag tänker på det jag har lärt mig inom utvecklingspsykologi, hur viktigt det är för tonåringar att få exprimentera med kläder, musikstilar, frisyrer, mm för att hitta sin egen identitet.

Men jag är nog mest för skoluniform, fram till tonåren i allafall. Jag skulle inte ha några problem med att Zack började i en skola med skoluniformsplikt, även fast jag gillar att klä honom i färgglada kläder  :)

Vad tycker ni om skoluniform? För eller emot?

 

Zacks sovvanor är åt helvete just nu

Zack har vaknat runt klockan 4 dom senaste 3 morgonarna (eller ska man säga nätterna?). Detta har nog berott på att han har fått sovit hur mycket han har velat den här veckan. Så nu måste vi återgå till att styra hans sömn, för han kan inte hålla på så här... vi går runt som zombies här allihopa och alla är trötta hela tiden...

Så idag så gick sambon upp 04.30 med Zack... Zack brukar sova middag runt kl. 8... men idag tänkte vi att vi håller honom vaken så länge som möjligt och på så vis förskjuta hans sömn så att han sover längre på morgonen. Så nu så somnade han runt 10.30 på förmiddagen istället.

Så vi får se om det hjälper... jag håller er uppdaterade...


P.S. Snart så ska vi flytta in Zack till hans eget rum... då kanske han sover bättre också då han inte kommer bli störd av oss hela tiden...

 

Dagens outfit

   

Premiär för min fina Odd Molly hand emb silk scarf som jag knappt har vågat använda och så brukar jag inte använad scarfs... vet knappt hur man knyter en? Nåja, den piffade i allafall upp min Cupcake long top!

 

Att ge och ta

Suddig bild, det var inte så lätt att fota samtidigt som han skulle ge mig mobiltelefonen


Zack har lärt sig en ny grej! Att ge och ta! Supergulligt.

När han håller i något så frågar jag "Kan mamma få det?" och sträcker ut min hand och då lägger han saken i min hand! Då säger jag väldigt glatt och överdrivet "Tack!" och då blir han superglad och tycker att det är jätteroligt. Sen så sträcker jag tillbaka saken till honom och säger "Varsågod!".

Han tycker att det är jätteroligt och vill ge mig saker hela tiden.  :)

 

Högstol från Svan of SwedenIdag gick vi och hämtade ut högstolen som jag vann på Mammablogg Galan. Den kommer från Svan of Sweden och är i körsbärsträ, verkligen superfin! Mycket finare än resten av vårt kök, så nu måste vi uppdatera resten av köket så att det matchar den fina stolen  ;)

Stolen går att använda från det att bebisen kan sitta själv ända upp till ca 8 års ålder, en riktig bra investering alltså! 2900 kronor är hela paketet som jag fick värd, då ingår dyna och bricka med skydd. Vi ska nog inte använda bricka förrän Zack ska börja äta själv.

Tusen tack till Svan of Sweden för den fina stolen!


 

Odd Molly pre-fall

Jag var till Odd Molly butiken idag (som jag skrev förut, där jag bland annat träffade Karins söta dotter!) och provade i stort sett alla plagg från pre-fall (förutom Full emb smock dress och Livealot blouse som dom flesta redan vet hur dom sitter). Så här kommer mina åsikter om pre-fall kollektionen:

Om ni undrar vad det är för grå grej som sitter lite överallt på kläderna så är det stöldlarmet. Det går att klicka på bilderna så blir dom större!

Galleri long shirt butterfly, powder 1395 kr. Provade den i storlek 2 (min vanliga storlek) och den var väldigt tajt över bysten.Philander blouse rose, chalk 1495 kr. Provade även denna i storlek 2 och den satt okej, lite pösig är den (påminner lite om livealot).
Taradiddle dress rose, grey 2195 kr. Som ni ser så måste man ha någonting under klänningen, för den är väldigt urringad och genomskinlig. Jag var tvungen att gå upp en storlek i denna, alltså är det en storlek 3 jag har på mig (och andå hade jag lite problem att få upp dragkedjan i sidan).Taradiddle dress rose, royal 2195 kr. Även denna är storlek 3 på mig (och ändå svårt med dragkedjan, men det gick). Jag trodde att bh-bandet skulle synas i ryggen eftersom klänningen har så djupurringning i ryggen, men det gjorde den inte!Native shirt, chalk 2195 kr. Denna provade jag i min vanliga storlek, 2. Jag tyckte tyvärr inte att den var så smickrande för min kroppsfigur. Den är också lite för "puffig" för min smak.Indy dress, chocolate 2995 kr. Jag har inte tyckt att denna klänning har varit så fin, men så fort jag fick på mig den så blev det min favorit! Så nu drömmer jag om en Indy dress, antingen i chocolate eller powder (har inte bestämt mig för vilken färg är min favorit). Den är så smickrande för figuren och är så underbart fin! Massor med fina detaljer och knytbandet i midjan är superfint!

Själva kjolen är dubbel (men ej upptill), så den kommer att vara varm och gosig i höst. Jag gick upp en storlek även när det gällde denna klänning, så det är en storlek 3 jag har på mig.Indy dress, powder 2995 kr. Så underbar...


 

Dagens besök i Odd Molly butikenDet blev en tur till Odd Molly butiken, där provades i stort sett alla pre-fall kläder. Bilder kommer sen... Det blev en oväntad favorit, kan jag säga!  ;)


Jag träffade på Karins dotter i butiken. Hon hade kombinerat Fields of Lace dress så snyggt med kashmir koftan och sen trasiga jeans! Hon berättade att hon gärna kombinerade lite olika stilar på det sättet.

Jag kan också berätta att nu finns Body buttern, Lip balm och tvålen att köpa i Odd Molly butiken!  :)

 

Dagens Zack


Idag har plutten på sig en söt Me & I tröja och Villervalla byxor!

 

God natt!


Ska ligga och lyssna på ljudboken "Män som hatar kvinnor" innan jag somnar. Låg och tänkte på att Odd Molly borde göra söta nattlinnen... men så kom jag på att många av deras underlinnen och underklänningar kan ju faktiskt användas som nattlinnen! Private embroidered dress skulle ju vara jättesött att ha som nattlinne... men nu så sålde jag min för att kunna köpa min efterlängtade Dress #770, men kanske blir ett återköp nån gång och kan användas som nattlinne då  :)

God natt och sov så gott!

 

En odd Odd Molly


Jag blev lite förvånad när jag klickade in mig hos Milk and Honey och hittade denna Odd Molly klänning hos dom. Jag har aldrig sett den förut, så därav förvåningen. Ingen annan verkar sälja den heller. Jag vet inte vad den heter, vet bara att den kostar 2699 kr. Annorlunda men väldigt söt!

Vad tyckte ni? Gillade ni den?

 

Imorgon...

... ska jag försöka ta mig in till Odd Molly butiken och kanske ta "Odd Molly promenaden" för att kolla in och prova pre-fall kollektionen.

... ska vi hämta ut Svanen stolen som jag vann på Mammablogg Galan. Ska bli så kul att få börja använda den fina! :)

 

Fredagslyx


Idag unnar jag mig världens godaste kebab från Folkets Kebab (dom har en massa hoummos på, mums!), världens godaste brownie från 7Eleven, cola light och 4 trisslotter (som jag inte vann ett skit på...).

 

Först ut...

... med pre-fall kollektionen är Tintin Style, FolkArt och Juniform. Jag har inte tänkt investera i något av pre-fall plaggen, eventuellt en grå Taradiddle men jag vill nog prova den först. Men det var likadant med pre-spring som kom förra året, köpte inget då heller... men senare så hamnade en Comma Top och en Missing Dress (för bara 940 kr!!) hos mig i allafall.... så vi får se vad som händer!


Här är mina favoriter från Pre-fall. Galleri Long Shirt tycker jag är jättesöt, men är lite fööör dyr för en blus. Taradiddle Dress är jag ju lite sugen på, men eftersom jag redan har flera röda klänningar så skulle jag vilja ha den i grått. Natuve shirt också fin, men för dyr.

Är det bara jag som tycker att Odd Molly kläderna bara blir dyrare och dyrare? Det billigaste plagget bland pre-fall kollektionen är Livelot blouse som kostar 1599 kr liksom.... hade varit kul med nån billigare top för att stilla sitt begär lite...

 

Tips på hur man ökar besökarantalet på sin blogg. Del 7.

Det var länge sen jag uppdaterade mina tips... men nu äntligen! Prenumera gärna på bloggen så att du inte missar nästa del:

bloglovin 


 

Mina bästa vänner just nu...


Aj, aj, aj... jag har fått ont i visdomstanden igen. Det är en liten ficka som har uppstått, eftersom visdomstanden är på väg upp och där kan bakterier samlas. Jag hade ju tid att ta bort visdomständerna, men avbokade den då det blev bättre efter det att fickan spolades rent. Sen så fick jag höra av en gammal elev vars mamma är tandläkare som sa att egentligen är det vänligt ovanligt att man måste ta bort visdomständerna, utan man kan låta dom växa ut. Så jag tänkte att jag skulle försöka låta dom växa ut... lät trevligare än att operera bort dom... får se om jag ångrar mig snart!

Så nu har jag bokat en ny tid för att spola rent den där fickan, men jag fick inte tid förrän på TISDAG! Känns som en evighet tills dess. Just nu gör det ju så ont. Men jag har tagit värktabletter och så har jag på Corsodyl (bakteriedödande) på tanden, så hoppas jag att jag står ut till på tisdag.

 

Service-minded

Igår så råkade jag se att det hade blivit en spricka vid hälen på mina nya Peep Toes från Swedish Hasbeens. Det glappade och en flisa var på väg att lossna. Jag fick lite panik, jag hade ju bara haft dom en vecka och nu var dom redan på väg att gå sönder?!? Och så var dom ju inte så billiga heller...

Så jag skrev ihop ett mail och skickade iväg. 10 minuter senare så får jag svar där tjejen bland annat skriver att dom är ju gjorda i trä som är ett hårt material och då kan det blir så (det finns en disclaimer om det på deras hemsida), men att man kan limma med trälim så blir det jättebra. I slutet av mailet så skriver hon också att om jag bor i stockholm så kan dom limma skorna åt mig.

Så jag mailar snabbt tillbaka att jag bor i stockholm, på söder och vill gärna att dom limmar sprickan åt mig. Då ber hon mig ringa henne och vi bestämmer en möteplats här i närheten och hon fick skorna igår eftermiddag.

Idag så ringer hon mig och säger att skorna är klara och så kommer hon hem till mig med dom! Snacka om service! Jag önskar att alla företag var så service-minded!

Men det var lite tråkigt att det redan skulle bli en spricka på så nya och dyra skor, fast nu syns det knappt!


 

Bambi goes Martha Stewart


Jag har lekt lite Martha Stewart här hemma och bakt två sorters bröd och lagat mat. Ända sen jag började baka eget bröd här hemma för ett par veckor sen så har jag inte kunnat sluta. Det är ju så himla gott med hembakt bröd! Sen så har jag nog blivit lite påverkat av boken Den hemlige kocken som jag nyss läste. Det var inte så kul att läsa om alla tillsatser som finns i vanligt bröd... så därför känns det extra bra att baka eget frukostbröd.

Den godaste limpan jag någonsin smakat är denna Filmjölkslimpa från Leilas bakbok "A Piece of Cake":

4,5 dl filmjölk
0,75 dl mörk sirap
1 dl paranötter
1 dl valnötter
1 dl rågflingor
1 dl havregryn
2,5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrö
1,5 solrosfrö
1,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
3. Hacka nötterna grovt, blanda med dom andra torra ingredienserna och rör ner i filmjölken.
4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker utöver kanterna.
5. Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i mitten av ugnen i ca 45 minuter.


Sen så är det Kikärtsbröd jag också ha gjort. Det brödet vann tävlingen "läsarnas bästa bröd" i Laga Lätt. Jag har inte smakat dom än, men dom verkar goda, dom blev väldigt fluffiga och mjuka!:

1 burk kikärter
4 ½ vatten
1 pkt jäst
3 tsk salt
½ dl kallpressad rapsolja
1 msk mörk sirap
5 dl rågsikt
8 dl vetemjöl

1. Häll av och skölj kikärtorna. Mixa dom med ca 2 dl vatten. Späd med resten av vattnet.
2. Smula jästen i en bunke, häll över vätskan och rör tills jästen löser sig.
3. Tillsätt salt, olja. sirap. rågsikt och 4 dl av vetemjölet. Arbeta in resten av mjölet tills degen släpper bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt i 30 min.
4. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Forma 12 bullar. Lägg dom på plåt på bakplåtspapper och låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader
5. Grädda bullarna mitt i ugnen 20 min.

 

Dagens Zack


En stund senare när jag laddar över denna bild till datorn så hör jag hur vår katt Hera skriker till (som ni ser så ligger hon i hallen bakom Zack). Då har Zack tagit tag i hennes svans och hon försöker komma loss. Jag rusar dit så fort jag kan förstås, men Zack hann nog dra henne i svansen ett tag och snälla Hera gjorde ingenting. För jag tänkte på väg dit att nu river hon nog honom... men nej... ingenting! Helt otroligt!

Och Zack blev jätteledsen när jag tog loss hans lilla hand.... elakt av mig att inte låta honom dra henne i svansen va? ;)  Jag ska gosa lite extra med vår stackars misshandlade katt ikväll....

 

Brev från farbror polisen


Ja, idag kom brev från polisen med anmälan. Där stod det lite mer, det var tydligen narkotika inblandad! Får se om vi kommer få några pengar av den här killen. Just nu så väntar jag på en offert från bilverkstaden så att vi vet hur mycket vi ska kräva av killen. Blää... en massa extra jobb bara för att nån annan ska hålla på och knarka. Det känns som om det är bara vi som blir drabbade av såna här konstiga saker (hur vanligt är det att få en tv kastad på sin bil?)... och alltid är det nåt krångel med den där bilen....

 

Min Odd Molly historia

Det var sommaren 2007 som jag gick in på NK och kom ut 299 kronor fattigare med denna kjol från The Art of Nonsense kollektionen (vårkollektionen 2007) i handen:


En söt liten underkjol, som mestadels användes som vanlig kjol. Den såldes på Tradera i början av året.. eftersom den inte användes så mycket längre.


Detta öppnade upp mina ögon för märket och jag började längta efter fler läckerbitar:


Jackan spanade jag in flera gånger, men 1400 kronor var pengar som vi inte hade just då. Samma modell av koftan inhandlades senare på Tradera (fast i rosa) och finns fortfarande hos mig. Jackan blev aldrig min...

Ah... sen kom hösten 2007 och då dök jag djupt ner i Odd Molly träsket. Från Living Tenfold kollektionen så inhandlades:


Av dessa 7 plagg så har jag kvar alla förutom 2 och det är den vinröda koftan (nr. 2) och den lila koftan (nr. 5) som jag har sålt. Gud va jag ångrar att jag sålde dessa. Men jag tyckte att den vinröda var för stor (borde ha haft en storlek mindre på den) och varför jag sålde den lila koftan vet jag inte! Gah!!


Odd Molly aktier inhandlades också... eftersom jag var så kär i märket. Jag sa också till min omgivning att på så sätt så stödjer jag mig själv genom att shoppa Mollysar  ;)


Ur vinterkollektionen 2007 så var det bara ett plagg som blev mitt och det var denna. Tyvärr så gillade jag inte riktigt den, tyckte att den var för vid/bred. Så den såldes. Den kommer faktiskt igen i denna vinterkollektion.

Sedan kom våren 2008. Jag var gravid, men det stoppade inte mig så mycket. Dessa godbitar blev mina från Amore Spare Integritas kollektionen:Den enda jag har kvar av dessa är det gula pointelle linnet. Det första linnet var för urringat för min smak, omlott tröjan användes en del och var bra medans jag var gravid... sen tröttnade jag. Den gråa koftan, var himla söt men gick inte att använda som gravid. Den rosa kashmir koftan var underbart fin men användes aldrig. Sen så sista koftan, Smallville koftan annvändes flitigt men såldes nyss.


Sen blev kom hösten 2008 och vi hade en liten plutt! Jag blev även med jacka och sjal, det är nog mina bästa Odd Molly köp. Älskade dom och använde dom varje dag. Tyckte att sjalen gav jackan en sån fin färgklick! Inköp från Maestress Sélectif kollektionen blev:Av dessa 11 plagg så har jag bara sålt Velvet hooden och Lovely knitten, resten finns kvar i garderoben.

Från den nuvarande vårkollektionen så har jag 20 plagg och från sommarkollektionen 2 plagg. Det blir alltid så att man har flest plagg från den senaste kollektionen. Sen får några gamla godingar göra plats åt nya från senaste kollektionen.

Däremellan så har jag förstås handlat en hel del på Tradera från gamla kollektioner, men jag räknar bara med dom plaggen som jag har köpt ur den kollektionen när den var aktuell.

Alla mina Mollysar hittar ni här. Min favoritkollektion hittills måste nog vara Living Tenfold och denna vårkollektion (några favoriter har varit 9th sweather, Hatehate tee, Full emb smock dress, mfl).

Har du någon favoritkollektion? Vilken kollektion har du flest plagg ifrån?

 

En morgonpigg plutt!Jag fick sovmorgon imorse och det var himla skönt. Plutten har börjat vakna klockan 5 igen på morgonen, men så har vi låtit honom sova hur mycket han vill på dagarna. Han har varit så trött efter helgen hos farmor och farfar så vi kände att han behövde ta igen en del sömn.

Han är så glad på morgonen. Oftast så låter han lite så att vår katt Hera vaknar och går förbi hans spjälsäng. Då blir han jätteglad när han ser henne och "pratar" en massa med henne och ställer sig upp. Sen när han ser att vi också vaknar (han ser oss ganska bra när han står upp) så blir han ännu gladare och börjar gunga fram och tillbaka ståendes i sin säng. Så sött  :)

När Zack gungar så är han jätteglad eller så hör han musik... det där med att gunga har ju alltid varit hans grej.

 

Inbjudningslistan


Jag och sambon har gått igenom listan på vilka vi tänkte bjuda till Zacks 1-års kalas. Vi hade ju tänkt ha ett större kalas nu när han fyller ett eftersom han inte har och ska inte döpas. Så totalt blev det 38 stycken inbjudningskort som ska skickas och då är det väldigt många till par och familjer... så det kanske blir fullt hus här då!

Men vi hade nog tänkt ha lite "drop-in" så att folk får komma lite när dom vill och fira plutten. Sen så tror jag inte att alla kommer kunna komma.

Ni kanske tycker att vi är lite tidigt ute, han blev ju nyss 10 månader... men vi tänkte trycka upp lite fina inbjudningskort och då måste vi veta hur många inbjudningskort vi behöver. Sen så skickar vi nog ut dom en månad innan.

 

Spicy!

Jag bytte om till min Shottis & Kobe dress + Diary Cardigan

Det blev lite indiskt mat ikväll, det var gott med starkt! Plutten var på bra humör hela tiden, vilket är skönt. Man vet ju aldrig om han kommer att bli gnällig när man går ut på restaurang, men jag vill inte att vi ska undvika att gå ut på grund av att vi är rädda för det.

 

10 månaders kontroll


Idag så var det dags för 10 månaders kontroll för Zack. Barnläkaren frågade om Zack kunde ställa sig upp, ta saker med pincettgrepp och klappa händerna. Sen så lyssnade han på Zacks hjärta pch kände på hans höfter. Allt såg bra ut och så kollade vi hans vikt, längd och huvudomfång  :)

 

Dagens outfit


 

Inte så bra placering på reklamen för spikmattor kanske...


 

Några bilder på mig från Mammablogg Galan

Ni är mestadels vana vid bilder som jag tar på mig själv, men nu har jag vaskat fram några som andra har tagit på mig (och jag ser inte helkonstig ut på dom! wow!):


Tusen tack till Johanna för bilden!


Tusen tack till Nina för bilden!

Alla Odd Molly fans kan nog identifiera mina kläder ganska så lätt   ;)

 

Går lite längs med möblerna


Zack har börjat ta några steg mellan möblerna nu. Han började med att ställa sig upp för bara ca 2 veckor sen! Oj, va fort framstegen går nu! Det är så roligt att se! Jag undrar om han kommer att kunna gå på sin 1-års dag (4 september)?

 

Odd Molly promenaden

Jag har fått några mail angående butiker som säljer Odd Molly här i Stockholm eftersom det är några som ska till huvudstaden under semestern. Jag har en liten "Odd Molly promenad" som jag brukar gå, som innefattar 5 butiker som säljer Odd Molly och då brukar jag nästan alltid hitta det jag letar efter.

Den börjar förstås i Mollyisternas Mecka - Odd Mollys egna butik, dit tar jag tunnelbanan till Östermalmstorg sen går jag:

1.) Odd Molly, Humlegårdsgatan 13
2.) Mathilde, Biblioteksgatan 12
3.) Mathilde, PK-huset
4.) NK (finns bland "Nordiska Designers")
5.) Åhlens City

Jag vet att det finns en butik i Sturegallerian som säljer Odd Molly också och man går förbi Sturegallerian... men jag har aldrig varit inne i den (vet inte ens vad den heter). Men det finns alltså egentligen en 6:e butik man går förbi också!


P.S. Det har snackats en del om en Odd Molly-träff och då skulle det vara trevligt att ta denna promenad tillsammans.

 

Trodde att det bara hände på film..

Jag har pratat med mitt försäkringsbolag... han som jag pratade med trodde knappt på mig när jag berättade vad som hade hänt! Haha.. han sa att han trodde att sånt bara hände på film.... Nej... det händer mig också  ;)


 

Härlig läsning på tåget!

När jag skulle åka hem från Mammablogg Galan så hade jag hoppats på att tåget skulle ha internet, men igen... så fanns det inget internet (konduktören sa att man får åka X2000 om man vill ha internet). Då kom jag på att vi hade ju fått två tidningar i våra goodiebags! Så jag drar fram dom:


Åh, Queen... royalist som jag är så är jag jätteintresserad av kungafamiljen  (jag är ironisk för er som inte känner mig...) och att sitta och läsa recept i Laga lätt är precis det man vill när man har ont i huvudet och mår lite illa på tåget.... härlig läsning!

Det känns faktiskt att nästan vilka andra tidningar som helst hade varit bättre än just dessa.....

 

Påminnelse!

Ni har väl skickat ett sms så att ni får prova Yoggi Yalla Pink Flamingo gratis?


Så här gör du: SMSa koden KUPO BLOGG106 till 72130. Så får du en digitalkupong så att du kan hämta ut en gratis Yoggi Yalla Pink Flamingo hos valfri Pressbyrån eller 7-Eleven. (Kupongen gäller bara en gång.)


 

Min 10-i-topp från höst och vinterkollektionen

Nu har jag inte sett HELA höstkollektionen... men jag har sett en hel del av den. Så här ser min 10-i-topp lista... just nu i allafall... dom brukar ju ändras en gång i veckan ungefär  ;)

Pre-fall kollektionen släpps senast på fredag! Jippee!


1.) #233 Lovely Knit, cherry Gud sån härlig färg! Kan inte titta mig mätt på färgen. Tyvärr så är den nog i ullblandning (som höstens koftor brukar va) och jag blir så varm i dom   :(


2.) #129 Brand new 2nd hand dress, powder. Superljuvlig klänning. Denna bild gör den inte rättvisa, när man ser den på Helena Christensen så smälter man! Kommer i vinterkollektionen, så det dröjer nog lite tills den finns att köpa!3.) #327 Light cotton embroidered, powder. Jag älskar min Light Cotton Embroidered, så jag känner att jag måste ha fler! Just denna färgställning var himla söt tyckte jag!4.) #528 Angora mix long cardigan, royal. Jag älskar min röda long cardigan, den är så härlig att svepa in sig i. Jag tror att denna kommer att vara ännu härligare i angora mixen.. inte lika stickig och mycket mysigare!5.) #43 Galleri long shirt with roses, chalk. Sån super söt skjorta! Älskar den!6.) #44 Taradiddle dress, grey. Super söt klänning. Gillar när dom inte är så urringade, då kan jag använda den till jobbet också!7.) #24 T88 dress, grey. Love it!8.) #57 A-One silke short dress, lite lilac. Perfekta festklänningen!9.) #52 Excess dress, powder. Härligt med långa klänningar, gillade färgerna på denna!10.) #69 Coolwool dress, grey. Perfekta höstklänningen, jag gillar stickade klänningar. Men! Den måste provas innan så att den inte är för stickig! Om den inte är det så är den klockren, perfekt vardagsklänning men även lätt att klä upp!


 

Köparens marknad

Just nu är det verkligen köparens marknad på Tradera. Man kan göra riktiga fynd när det gäller Odd Molly! Jag vet inte om det beror på:

1.) Att det är semester och alltså inte så många som är ute på Tradera?

eller

2.) Att folk har blivit avskräckta när det gäller alla kopior på Odd Molly och vågar inte shoppa OM på Tradera?

Eller kanske en kombination?


För vad sägs om detta fynd jag gjorde. En ny Missing Dress för 940 kr. inkl. frakt!! Jag har länge letat efter en Missing Dress för under tusenlappen... det var kanske lite väl optimistiskt med tanke på att dom kostar 1800 kr. i butik. Men nu så! När det är så här så kan man göra riktigt fynd!

Men jag råder er att kolla igenom en säljarens omdömen NOGA innan ni lägger bud, det finns många som luras och så var försiktig när det gäller dom vanligast kopiorna på Odd Molly.P.S. Jag säljer underklänningen som följde med min Dress #770, eftersom jag redan har en så jag tyckte inte att jag behövde två... Den auktionen finns här.

 

God morgon


God morgon allihopa! Idag ska jag ringa runt till försäkringsbolaget och sen polisen igen. Bläää... va trist att det blev en massa extra att fixa och greja med nu bara för att nån konstig människa skulle slänga sin tv på vår bil!!

Imorgon så ska Zack på 10 månaders kontroll! Ska bli kul att höra hur mycket han väger och hur lång han är nu. Ni får givetvis en uppdatering  :)

 

Glöm inte...

...att prenumera på bloggen också (om du inte redan gör det)!

bloglovin


Nu ska jag gå och lägga mig god natt allihopa!

 

Myspys


Vi har tänt lyktorna från Sagaform som vi fick på Mammablogg Galan och så myser vi lite med plutten. Han är så underbar! Han har faktiskt börjat krypa riktigt mycket nu. Förut så kröp han ett par steg sen så övergick han till sitt vanliga ålning. Han kan åla sig fram jättesnabbt. Men när han var hos svärföräldrarna när jag var borta så hade han varit ute på deras altan och där var det lite svårt att åla sig fram (inte lika halt som på ett golv) så då började han krypa mycket mer och nu har han fortsatt med det...

Sen så ställer han sig upp på fötter hela tiden. Han tycker verkligen att det är superkul. Får se om han börjar gå snart  :)


 

Crash! Boom! Bang! ...på bilen...

Kommer ni ihåg det som hände under natten? Jag vaknade ju och var orolig att nåt hände vår bil som stod utanför, men sen när jag tittade ut och såg det här så såg det som om allt hade landat på trottoaren. Vår bil stod bakom den vita bilen på den bilden.

Men jag tänkte att vi går förbi bilen för säkerhets skull när vi skulle ta en eftermiddagspromenad och då möts jag av det här:


Värsta bucklan och lyktan är trasig! Typiskt att när något händer så ska det drabba mig (jag påpekade ju att det var sällan något sånt här hände...)

Men på vindrutan satt en lapp:


Till och med jag som är lärare hade svårt att tyda vad det stod! Men jag ringde numret på lappen:

Jag. -Hej, min bil är tillbucklad och jag skulle ringa detta nummer.

Polis: -Ok, vad står det för diarienummer på lappen?

Jag. - Ehum, jag kan tyvärr inte tyda vad det står längst ner på lappen...

Polis: -Ok, vad har du för registreringsnummer?

Jag uppger mitt reg. nummer...

Polis: -Jaha, det är någon som har fått spel och kastat ut sin tv genom rutan.

Jag: -Jaha, är det det som har landat på min bil?

Polis: -Men han är gripen och vi vet vem han är, så du ska ringa till ditt försäkringsbolag så kommer dom göra en anmälan åt dig och kräva honom på pengar.


Så... då ska bilen in på verkstaden ännu en gång. Jag vet inte om detta är 11:e gången på 3 år som vi lämnar in bilen... suck.. alltid är det nåt med bilen...

 

Pizzaskäraren


Jag köpte en ny väska för att ha till Mammablogg Galan. Precis som med alla större inköp så diskuterade jag detta med sambon innan jag köpte den:

Jag: -Men jag kan ju inte komma dit med all min packning i ICA-påsar som när vi åker till dina föräldrar. Då ser jag ju ut som en luffare!

Sambon: -Men ta min ryggsäck då!

Jag: -Men då blir alla mina klänningar skrynkliga och vi behöver ju faktiskt en weekend-väska, så slipper vi luffar-påsarna!

Sambon: -Nej, vi behöver ingen väska. Vi kommer ju aldrig använda den igen...

Jag: -Kommer du ihåg pizzaskäraren?


Historien om pizzaskäraren är den att en gång för flera år sen så var vi inne på ICA. Där hade dom nåt slags erbjudande, typ köp 4 frysta pizzor så får du en pizzaskärare på köpet. Jag tyckte att det var superbra och att vi verkligen skulle behöva en sån. Sambon förstod inte alls vad vi skulle med den till och sa att vi ALDRIG skulle använda den. Behöver jag säga att vi använde den varje gång vi åt pizza sen? Och att vi till slut slet ut den så att handtaget lossnade.... hmm... onödig? I think not!

 

Vecka 28 - #770 Dress


Som några av er redan har märkt så har den efterlängtade Dress #770 blivit min! Gud va jag har längtat och suktat efter denna och nu när den äntligen har blivit min (jag fick offra några gamla Mollysar på Tradera för den) så tänkte jag hedra den med att vara Veckans Odd Molly!


Klänningen kommer från vinterkollektionen Flow Feathers. Det märks då den har dubbelt tyg upptill och man ska ha en underklänning (som medföljer) under. Klänningen gjordes bara i 214 exemplar enligt Odd Mollys huvudkontor och är därför en sällsynt pärla!

Själv så fick jag tag på min tack vare en underbar läsare som tipsade om att den fanns i en webbutik i Finland, så jag snodde åt mig sista exemplaret dom hade! 336 euro kostade den med frakt. Tyvärr så var den i storlek 3 och jag har ju oftast storlek 2. Men jag tänkte att då kunde jag fixa till den hos en skräddare så att den passar mig perfekt!

Den är i det underbara materialet 35% silke och 65% bomull och med härliga detaljer:

Virkade detaljer:


En Molly-dollar precis vid knytet, kollektionsmärket i nacken och det fina mönstret i livet under bysten:Den känns lite stor på en del ställen, så den skulle nog kunna sys in lite... men det är inte alls mycket som behövs känns det som. Så det var nog tur ändå att det blev en i storlek 3!


 

Att sakna plutt


Världens sötaste plutt!

Första gången ifrån plutten (längre än 5 timmar alltså..) gick riktigt bra! Så länge jag inte tänkte på honom dvs. Så fort jag började tänka på honom så fick jag tårar i ögonen av saknad. Det var lite som precis när man har brutit upp från ett förhållande, det gör ont att tänka på personen så det är enklast att inte tänka på den.

Jag trodde att plutten skulle vara glad när jag kom hem igår kväll, men han såg snarare ledsen ut. Mina svärföräldrar hade sagt att en del barn gråter eller blir ledsna i såna situationer eftersom dom kommer på då att dom har saknat föräldern.

Han har varit jättegosig och söt sen dess. Vi har lekt och kramas och pussats en massa!

 

Goodies

Vi fick verkligen otroligt mycket grejer på Mammablogg Galan. Jag fick höra att alla grejer som delades ut var värda 300000 kr! Vi var ca 100 st, så det är grejer värda ca 3000 kr / var! Tusen tack till alla sponsorer! Jag tänkte visa er mina favoriter:
 

Crash! Boom! Bang!

God morgon! Jag är supertrött fortfarande, mest kanske för att jag vaknade i natt runt kl. 3 av glaskross. Jag tänkte att det kanske var vid den där sopstationen som ligger lite längre ner på gatan, där kan man kasta glas. Men så kom jag på att vi inte brukar höra nåt därifrån och så tänkte jag på vår bil som stod här nedanför!!

Så jag sprang upp och titta och precis då så ser jag hur ca 10 stycken poliser springer uppför trapporna i huset mittemot. Jag förstår inte riktigt vad som har hänt. Men sen ser jag att fönstret på 4:e våningen är borta och någon verkar ha kastat ut nånting genom fönster och persienner... vad vet jag inte...

Flera grannar har tittat ut, så det är inte bara jag som är nyfiken. Sen så kommer sambon upp och säger åt mig att lägga mig... så jag vet inte något mer. Jag har kollat igenom alla nättidningar men hittar ingenting om incidenten... så jag håller på och dör av nyfikenhet!!!

Jag hade svårt att somna om också eftersom jag låg och funderade och funderade... vad kan ha hänt? Många kanske tror att sånt här händer ofta i Stockholm... men det gör det inte! Så jag tyckte att det var superspännande! Tyvärr höll inte sambon med... utan tyckte att jag överdrev det hela...


Jag är lite sen med Veckans Odd Molly, jag brukar förbereda den på söndagarna men orkade inte igår... men den kommer... senare... nån gång  :)

 

Borta bra, men hemma bäst!

Borta bra men hemma bäst! Gud så skönt att vara hemma och allra bäst var att få pussa på Plutten.

Efter lite mat så mådde jag bättre, men huvudvärken har funnits lite i "bakgrunden" om ni förstår vad jag menar... Det var verkligen superkul med Mammablogg Galan, träffade på så många trevliga tjejer! Här kommer några fler bilder från kvällen:


Några av tjejerna, bland annat Nina, JempaJenny och Thessa.


Tjejerna stod i trappan och delade ut priser


Prinsessans dagbok vann en massa priser


Malin vann ett hederspris!MammaMelissa och hennes mamma satt mitt emot mig under middagen, dom var verkligen supertrevliga!


Jag åkte buss till station med Guccimama, Twinmom och Rebeccas.se


Sen så vann jag en Svanen Stol, fullt utrustad med bord, skydd och dyna. Det hela är värt 2900 kr!! Dom var så snälla, så dom skulle skicka den hem till mig så jag slapp släpa den på tåget till Stockholm. (Jag valde en med röd dyna.)

 

Matkänslig

Jag är fortfarande jättetrött... jag sover aldrig riktigt bra borta så här... så jag har en fruktansvärd huvudvärk. Det känns som om jag drack upp en hel flaska vin igår, men det blev bara ett glas vin igår.

Jag är så känslig när det gäller mat, måste få mat i mig på regelbundna tider och igår kväll var middagen kl. 21... så jag var inte på topp då. Och nu är det brunch kl. 11... och jag mår riktigt kass... hoppas att jag mår bättre så fort jag får i mig lite av brunchen.

Just nu känner jag att jag bara vill hem!

 

God natt!

Usch, nu ska jag stupa i säng. Jag är lite tråkig, en del är kvar och festar... men det har varit en sån lååååång dag! Så nu vill jag bara en sak: sova! Det har varit en underbart rolig dag och jag vann ännu ett fint pris, berättar mer och mer bilder kommer imorgon!

 

Galamiddagsoutfit


Lila spoiler underklänning och Ignorance dress

 

Trekamp


Duracellmamman och Sessan och Prinsessan

Jo, det var ju nyss trekamp. Där vi skulle:

Bygga ett sånt högt torn som möjligt med sugrör:

Tumadre är längst till vänster, hon har en sån otroligt fin klänning på sig!

Sen så skulle vi skriva ett blogg inlägg på 5 minuter där alla 10 bilder skulle vara med i inlägget:


Och sist så skulle vi skriva en slogan till nästa års mammablogg gala! Min grupp vann! Det fina priset var en jättestor Yankee Candle. Jag valde ett som doftade äpple.Vi har fått ännu fler goodiebags... det är nästan så att man har gått plus på att åka hit. Vi har t.ex. fått Antivirusprogram från Norton som gäller för 3 datorer värt 1000 kr!


 

Rapportering från Mammablogg Galan del 2

Det är så sjukt varmt, så nu ska jag ta en kall dusch och göra iordning mig för kvällen. Jag har umgåtts med Malin och druckit goda drinkar och ätit fruktbuffé. Sen så vann jag ett jättefint pris... visar sen!

 

Resegarderob


Jag hade lite svårt att bestämma mig för vilka klänningar jag skulle ha på mig... så jag har tagit med mig halva garderoben  :)  Vilket är bra eftersom det är så sjukt varmt här... så det känns som att man skulle vilja byta kläder en gång i timmen!

 

Rapportering från Mammablogg Galan

Jag anlände äntligen till Göteborg kl. 12. Sedan dess så har det delats ut goodiebags och vi har ätit lite lunch.Det var ett välkomsttal och lite lottdragning:Och så har jag fått lite manikyr...Snart är det trekamp, men först så ska jag mingla lite!


 

Två timmar...

40f0940b3f3a8f5a22c0f09fbc730f0e.png

Kolla varifrån!

Två timmar kvar och jag har läst ut min bok. Tur att jag åker första klass och får SvD gratis och att jag har med mig min ipod fylld med kent och journey. Första gången jag åker första klass tror jag, lite lugnare här, men han som sitter mitt emot mig undrar nog varför jag fotar allt med mobilen :)


 

Fick veta...

0-25eb18679b53bce0cc9eff274c686320.png

Kolla varifrån!

Fick veta att Zack hade blivit rädd för åska under natten! Stackars plutt! Som tur var så tröstade farmor honom.


 

Jag har...

0-774684902aa3b147e3fba6d1cd1baecc.png

Kolla varifrån!

Jag har snart läst ut boken och har inte tagit med mig någon extra eftersom jag var så säker på att det skulle finnas internet på tåget! Vad ska jag göra under resterande tre timmar?


 

Sitter på...

681b52f6e90144989d54835e1dc577f7.png

Kolla varifrån!

Sitter på tåget nu. Min bärbara vill inte hitta internet här på tåget, trodde att SJ hade internet på sina tåg? Jag som inte har någon egen trådlös uppkoppling, det brukar ju alltid finnas andras man kan låna lite ;)


 

Gratis är gott


Medans jag är iväg och roar mig på Mammablogg Galan så kan ni trösta er med lite gratis yoghurt. 100 st. av er får prova Yoggi Yallas nya smak Pink Flamingo som innehåller rosa guava, rosa grapefruit och granatäpple.

12000 testpersoner röstade fram Pink Flamingo som sin favorit i en smak-audition. Så passa på och prova en helt gratis och se om den också blir din nya favorit!

Så här gör du: SMSa koden KUPO BLOGG106 till 72130. Så får du en digitalkupong så att du kan hämta ut en gratis Yoggi Yalla Pink Flamingo hos valfri Pressbyrån eller 7-Eleven. (Kupongen gäller bara en gång.)


P.S. Jag säger till när kupongerna börjar ta slut så att ni inte smsar i onödan. Men smset kostar som ett vanligt sms.

 

Stackars ben....


Uäck, det ser så äckligt ut... men samtidigt så är det fascinerande och så är det kul att se hur mycket hår som försvann. (Obs! Detta var efter 2-3 dragningar... och inte på samma ställe... sååååå hårig var jag inte!)


Nu har jag misshandlat mina stackars ben. Först så vaxade jag dom, sen så scrubbades dom för att sen spraytannas. Nu hoppas jag bara att jag inte dyker upp med randiga ben imorgon på Mammablogg Galan. Det blev i allafall inte lika illa som sist...

 

Beslutsångest...


 

Seperationsångest


Nu har sambon och plutten åkt iväg. Det gjorde ont i hjärtat se dom åka. För första gången på tio månader är jag helt utan sambo och plutt!

Men jag försöker se det positiva i det hela, så jag har avnjutit en favorit på balkongen - iskall martini bianco. Sen så blir det lite förberedelser inför morgondagen:

♥ Det ska packas...
♥ provas kläder...
♥ vaxa benen
♥ plocka ögonbrynen
♥ ta ett långt och avslappnande bad...
♥ lägga ansiktsmask...
♥ och hårinpackning...

...helt ensam utan stress...

 

Magont


Usch, jag får ont i magen när jag tänker på att jag ska vara ifrån lilla Plutten två hela nätter! Jag åker inte till Göteborg (för Mammablogg Galan) förrän imorgon, men ikväll så är det en fest sambon vill gå på i hans gamla hemstad med hans gamla kompisar. Jag kan förstås inte följa med eftersom jag ska med tåget imorgon bitti kl. 7 här i Stockholm.

Sambons föräldrar ska vara barnvakt ikväll medans han är på festen, dom har varit barnvakt förr och har jättebra hand om Zack. Men det som känns jobbigt är att jag inte kommer att träffa honom förrän på söndag igen! Uscha! Jag som högst har varit ifrån honom några timmar ska nu vara ifrån honom två hela nätter!

Det var en tjej i vår föräldragrupp som skulle åka iväg med jobbet och vara utomlands en vecka utan sin son. Jag förstår inte hur hon klarade det! En hel vecka! Men två nätter ska nog gå, även om jag kommer att nästan krama och pussa ihjäl Plutten på söndag sen. Jag tänker inte ställa in att åka på Mammablogg Galan bara för att jag inte kan åka ifrån min familj en kort stund... (ehum... som vissa andra).

 

Saker som jag vill förbättra hos mig själv

Jag har tänkt lite på vad jag skulle vilja förbättra hos mig själv.... en sak som jag alltid, alltid, alltid har velat förbättra är:

 Min hållning. Jag tycker att jag har en förkastlig kroppshållning. Jag har alltid tyckt det. Jag har en teori att det är för att jag fick bröst rätt så tidigt så då sjönk jag ihop och ville gömma dom... eller om dom blev för tunga för ryggen? Jag skyller på dom i allafall...

Jag vill försöka komma ihåg att sträcka på mig. En bra hållning ger inte bara ett bättre intryck hos människor man möter men gör också att man mår bättre fysiskt. Man kan andas lättare, vilket leder till att man blir piggare och gladare.

Så jag funderar på om jag ska sätta upp lappar hemma där det står "sträck på dig" eller göra som man gjorde när man var liten och skriva det på handen.


Sen så skulle jag även vilja....

♥ Bli bättre på att ge komplimanger. Varje gång jag själv får en komplimang så tänker jag på hur få komplimanger jag brukar själv ge den andre personen. Jag brukar tänka en massa snälla saker om personen, men jag säger aldrig det... och det skulle jag vilja bli bättre på.


Har du något speciellt som du skulle vilja bli bättre på?

 

Jag som nyss tyckte att jag var så duktig och inte åt några sötsaker....


 

The Hårgänget Experience


Äntligen har jag fixat håret! Så skönt! Men ni får inte se resultatet förrän på lördag på Mammablogg Galan (jag kommer att blogga därifrån också).

Men att gå och klippa och färga håret hos Hårgänget är nåt jag unnar mig, trots att det kostar lika mycket som en Odd Molly kofta, så tycker jag att det är värt det. Jag klipper mig så sällan, så då jag lika gärna göra det hos några som är riktigt bra! (Det var över ett halvår sen jag klippte mig senast!)

När man kommer dit så hänger dom in jackan och väskan åt en och så får man en kopp med världens godaste citronte. Sen pratar man igenom vad man vill göra med håret med hon som ska färga håret och hon som ska klippa håret. Dom har olika specialitér, så hon som färgar håret är duktig på det och gör bara det och hon som klipper håret gör bara det.

Efter det att hon har fixat alla slingor (som tar såååån tid!) så får man sitta i värme och avnjuta en till kopp te eller bubbelvatten och läsa lite tidningar. Sen så sköljer dom ur håret och tvättar det. Medans man får ha balsamet i håret så får man shiatsu-massage i hårbotten, såååå skönt!

Sen är det dags för klippning! Det finns olika grader av hur duktig dom som klipper är, det finns Hairstylist , Advanced Hairstylist, Top Hairstylist och Master Stylist. Och så kostar dom mer ju duktigare dom är förstås!

Hon som jag alltid klipper mig hos är en Advanced Hairstylist. Hon är supergullig, både till sättet och utseende och jag är nog lite småkär i henne.... hon är flawless... eller tja, enda felet jag hittat hos henne är att hon röker men annars världens sötaste och trevligaste person. En person som man älskar bara man spenderat 5 minuter med henne.

Så tre timmar senare och 1500 kronor fattigare så är man klar! Jag älskar Hårgänget!

 

Dagens Zack


Zack, spelandes på sin xylofon imorse.

Eftersom värmen håller i sig så kommer Zacks outfit från Libero idag.

 

Bästa

1. Bästa resmålet: Zakynthos

2. Bästa boken: Tusen strålande solar

3. Bästa tv-programmet: Desperate Housewives

4. Bästa hemsidan: Min blogg  ;)

5. Bästa klädesplagget: Dress 770

6. Bästa filmen: The eternal sunshine of the spotless mind

7. Bästa godiset: Kärlek  :) men chokladpraliner är också gott  :)

8. Bästa fordonet: Buss

9. Bästa drinken: Cosmopolitan

10. Bästa doften: Zack

Lista från min gamle vän, Cissi


 

Regnbågens alla färger


Fia frågade mig om det var någon färg jag inte klär Zack i. Och jag måste nog säga nej, det är ingen färg jag medvetet undviker. Visst är det vissa färger jag gillar mer och andra mindre, men det finns ingen färg jag utesluter.

Jag känner att jag vill ge Zack möjligheten att bli bemött på flera olika sätt, ibland är han gullig och söt och ibland tuff och cool. Eftersom färger och tryck påverkar hur vi bemöter ett barn (det kan väl inte någon förneka?), så lär sig barn att "jag är en söt liten prinsessa" eller "jag är en tuff pojke" (stereotyper... jag vet) och har sen svårt att gå ur den ramen. Varför begränsa sitt barn? Kan den inte få vara söt ibland och tuff ibland? Jag tycker faktiskt synd om barn som lär sig att dom alltid måste vara en söt liten prinsessa eller en tuff liten pojke.

Färgglada kläder gör oss glada, precis som en clown med alla sina färger... medans mörka färger ger ett mer seriöst och respektingivande intryck (därför är dom flesta kostymer mörka). Så därför vill jag variera färgerna på Zacks kläder så mycket som möjligt, så att han ska känna på "båda sidorna" och då kan han sen SJÄLV välja om han vill vara söt eller tuff istället för att JAG redan har valt åt honom!

 

Starkare fransar

Nej, rubriken åsyftar inte till ögonfransar utan fransar på min fina Odd Molly sjal. Jag har nu suttit och förstärkt fransarna på ena sidan... det tog nästan en hel timme!

           

Jag tycker att jag hittade en väldigt bra tråd, en mer exakt färg gick nog inte att få tag på och då hade jag faktiskt inte ens sjalen med mig när jag valde färgen!

Men jag dubblade fästena ungefär. Vissa fransar var bara fästa med typ två trådar! Hoppas nu att jag inte ska tappa några av dom fina fransarna...


 

Nostalgi


Det har ju blivit en hel del nostalgi här i bloggen, med tl-klubben och kool-aid. Det fick mig att tänka på... undra vad Zack kommer att minnas från sin barndom. Nu är han så liten så det han leker med eller gör nu kommer han inte komma ihåg. Men det ska bli spännande att se vad han kommer att välja för böcker att läsa och vilket godis kommer att vara hans favoritgodis.

Sambon tittade på Zacks ben igår och såg ett rött märke och tänkte "undra hur han fick det ärret"... nu var det inget ärr... och sambon kom på att han skulle nog veta hur Zack fick ärret om det nu hade varit ett. Vi kommer ju veta allt sånt om Zack... kul att veta nästan allt om en liten person... fram tills tonåren då han ska frigöra sig från oss förstås.

Men det känns som livets stora gåva att få uppleva allt som är så nytt och spännande för Zack tillsammans med honom!

 

They have arrived!


Mina nya älsklingar har kommit! Och dom är helt U-N-D-E-R-B-A-R-A! Bästa skorna jag har köpt! Helt klart! Jag vill inte visa upp för mycket av dom eftersom jag vill att det ska vara lite överraskning vad jag ska ha på mig på Mammablogg Galan...

 

Välkomna till sekten Odd Molly

Jag var till Åhlens City och köpte lite sytråd. När jag ändå avr där så måste jag ju hälsa på alla fina älsklingar som hänger i Odd Molly avdelningen. Jag klämde och nosade på dom fina plaggen. Hihi... kände mig som en knarkare när jag sniffade på kläderna.


Tyvärr var det ingen rea där. Men jag provade ändå en frottéklänning. Så fin. Men lite för urringat att ha t.ex. på jobbet.


Sen så kunde jag inte låta bli och slinka in på Pure and simple (min lokala Odd Molly butik) som har 50% rea på allt. Där provade jag en Berry dress. Det var väldigt stor i storleken (jag proavde en 2:a), men väldigt slimmande. Den var lite genomskinlig också, så man bör nog ha en underklänning under.


Det är inte bara det att jag känner mig som en Odd Molly-knarkare, sambon säger också att Odd Molly är som en sekt. Och visst är det beroendeframkallande... men jag ser det som vilken hobby som helst. Vissa samlar på frimärken eller ställer ut sina hundar och reser runt i Sverige för det.... medans jag reser runt i Stockholm och provar och sniffar Mollysar  :)

 

Dagens frågaHihi... jag ser att tl-klubben gör reklam här på min blogg. Den bokklubben var jag medlem när jag var liten (evigheter sen alltså..), trodde inte att den fanns fortfarande! Men vad stod "TL" för...? *kommer inte ihåg*

Jag fick lite nostalgi-känsla när jag såg reklamen.. jag var med i flera bokklubbar. Nån hästbokklubb, kan den ha hetat Pollux eller nåt liknande? Det var alltid så roligt att få paket från desa bokklubbar. Jag gillade verkligen att läsa mycket när jag var liten (gör det fortfarande, men har inte lika mycket tid...). Min favoriter var Fem-böckerna och Kitty.

Vilka var era favoritböcker när ni var yngre?

 

Dagens outfitJeanskjolen (nu i storlek 2!)
Hatehate tee (som jag vågade tumla förut!)
Diary cardigan

 

Mammabloggarna


Ni har väl inte missat sajten Mammabloggarna.se som startades vid midnatt? Jag vet att det är väldigt "inne" nu med mammabloggar och gravidbloggar (till och med Alex Schulman har börjat blogga på Gravidlooken). Men hos Mammabloggarna finns en väldigt speciell blogg, alla prinsessbloggar kan jag vara utan... men inte min älskade Malins blogg!

Malins blogg heter Ge mig livet tillbaka, där hon bloggar om hur sin sjukdom och hur allt plötsligt rycktes ifrån henne. Hon är väldigt inspirerande och så otroligt stark! Helt klart en stjärna på blogghimlen!

 

God morgon Juli!

God morgon allihopa! Idag regnar det här i Stockholm... men det är ju fortfarande rätt så varmt. Idag händer det inte så mycket, jag ska ut på jakt efter björntråd igen (för att fästa fransarna i min sjal)... verkar svårt att hitta!

Imorgon ska jag äntligen klippa mig! Ska bli så skönt!

Ni får gärna göra den lilla undersökningen som finns i vänstermenyn, under Haléns-reklamen. Den syns lite dåligt, man kan behöva markera texten för att kunna se den. Vet inte varför det har blivit så?

 


Beauty Planet