bambi

Dagens fråga

Jag brukar inte hänga på Familjeliv nu för tiden, men idag hade jag lite tråkigt medans sambon och Zack sov på förmiddagen och jag hittade denna tråd.

Min första tanke är att hon kan nog inte ha fött barn tidigare. Visst jag var lite orolig för att vara naken och göra både det ena och det andra inför främmande människor, men när man väl är där så bryr man sig inte alls...

Sen när man läser folks kommentarer så finns det två läger:

1.) Dom som tycker att hon är egoistisk och borde tänka på bebisens bästa. Bebisen behöver trygghet och behöver höra mammans hjärtljud. (Sen var det även vissa som tyckte att det var ett I-landsproblem, att vi har det för bra om vi börjar oroa oss för sånt här...)

2.) Dom som tycker att det är hennes förlossning så självklart ska hennes val respekteras.

Jag känner så här:
Hon är orolig och nervös inför förlossningen. Hon kanske är en kontrollfreak (som jag!) och behöver känna att hon kommer kunna ha kontroll under förlossningen, så låt henne få känna detta. Så kanske hon blir lite lugnare. Jag tror att det är viktigt att känna sig lugn och trygg inför förlossningen så blir förlossningen så mycket bättre, för alla! Sen tror jag på instinkter och att man känner av vad som är bäst för sitt eget barn.... men det kanske är naivt?

Hur tänker/känner du inför frågan? Är trådstartaren egoistisk eller inte?
#1 - Elin (Edvinsmamma)

Jag tror inte att hon är egoistisk...utan jag tror som dig, att det är tanken inför förlossningen som skrämmer henne. Minns att det enda jag var nervös över när jag skulle föda Edvin var just detta med att vara naken inför en massa främmande människor. Men när man väl ligger där så struntar man det och det var nog det sista jag tänkte på då...jag är säker på att när hon väl har fått sitt barn kommer den att få ligga på hennes "nakna överkropp" :)

#2 - mollie

Tycker det är upp till var och en. Vet inget om TS bakgrund kan finnas massor av anledning tex övergrepp. Alla är inte lika inför sina känslor och förlossningar. Jag själv har genomgått 3 st. Jag visst hur jag ville ha det.

Jag fattar inte varför det skulle vara egotrippat att inte vilja ha barnet på bröstet. Barnet får väl samma kontakt och relation.

#3 - Angelica

Jag tycker att alla ska få göra som de själva vill! Vill hon inte ha bar överkropp så ska hon heller inte behöva ha det... orsaken till varför hon inte vill det är irrelevant.

Hennes kropp, hennes förlossning!



Det är ju likadant att vissa kvinnor vill att pappan till barnet ska få barnet först. Eller att barnet ska vara avtorkat innan den kommer upp på bröstet.

#4 - Anna Kaagaard Kristensen

Jag tycker inte att det är egoistiskt, jag skulle inte själv vilja ligga där helt jäkla naken och exponerad och få en blodig och slajmig bäbis på mig.



Det är självklart för mig att var och en ska få bestämma över sin egen kropp och vad man vill visa för vem.

#5 - Lady Dahmer ...::Confessions of a Neurotic Attentionwhore::...

Jag tycker ingenting. Jag kände precis som henne innan. Jag ville inte exponera min byst.



och det gjorde jag inte heller. barnmorskan knäppte upp, blottade LITE av min bröstkorg medans tuttarna stannade bakom tröjan.

#6 - Lady Dahmer ...::Confessions of a Neurotic Attentionwhore::...

(däremot så brydde jag mig inte ett jävla skit när stunden väl var inne. Shit jag låg ju liksom med fittan framme ett par timmar medans kreti och pleti var i rummet.)

#7 - Anna

Stackars den bebisen säger jag bara....



Herregud, en förlossning är ju bara allt på en gång, blod, kräks, bajs, slem. Man kan inte noja sig för att visa tutten!



Vart är vi på väg om folk inte kan slappna av en sekund ens när de ska vara med om det största i livet!?

#8 - Dante

Jag tänker alltid så här i dylika frågor/diskussioner

att jag har ingen som helst aning om vad hon bär med sig i sin ryggsäck -därför kan jag inte heller tycka eftersom jag saknar hennes erfarenheter, känslor, upplevelser och tankar. :)



Har man "tillräckliga" skäl för sin känsla så bryr man sig fortfarande, trots en förlossning. Allt beroende på erfarenheter och omständigheter.

#9 - nina

Jag tror som fler här ovan att det är en rädsla INNAN förlossningen. När man sedan ligger där är bar överkropp ett mindre problem förmodligen inget hon tänker på alls. Men naturligtvis kan man göra det diskret, bara man talar om hur man känner