bambi

Hur ska man piffa upp en byrå?

Som ni vet så ska Zack snart flytta in i sitt eget rum. Han har en gammal byrå som han har sina kläder i och jag tycker att den är sååå tråkig. Ni brukar vara så kloka och ha så bra smak, hur ska jag piffa upp denna byrå? Jag har aldrig försökt mig på nåt sånt här projekt förut... så jag är verkligen NYBÖRJARE... tänk på det.. så inga superavancerade saker som att bygga en koja ovanpå byrån eller en clown som poppar ut när man öppnar en låda. Nej, jag vill bara göra nåt enkelt med den, t.ex.:

Ska man kanske ta och sanpappra den och måla den vit?

Byta ut knopparna till några roligare knoppar eller kanske måla dom i en annan färg?


Som ni ser så är väggarna BLÅA (inte vi som har valt färgen) och så har vi en röd matta i rummet.... men jag har god lust att måla om väggarna också... men det får nog bli ett MYCKET senare projekt...
#1 - Lady Dahmer

väggarna behöver målas om. allvarligt talat. :P



men ang. byrån.



1. måla den eftersom att den ska vara i ett barnrum skulle jag välja en stark färg typ lila, grönt eller turkost.



2. byt knoppar. ev. skulle jag måla typ guld eller silver i en cirkel eller mönster runt själva stället där knoppen sitter.



Enkelt som fan.



Jag har en byrå hemma som ska målas lila. SEn ska en guldtapet sättas på ett hyllplan som finns ovan lådorna. kommer bli finfint!

#2 - Susanna

Måla byrån i turkost och grönt. De färgerna blir jättefina tillsammans. Har själv målat möblerna till mina småbarns lekstuga i dessa färger. Ville ha något som passar både flickor och pojkar. Jag har en gosse på 2,5år och en flicka på 5år(samt en tjej på 19år). Du har verkligen en jättefin liten kille, han är så sööt med sina stora bruna ögon.

#3 - Tant Alexandra

Du har redan själv svarat på din fråga. Måla om! Om rummet har starka färger kan du måla den vit, om väggarna är vita kan du måla den någon annan stark färg.



Lätt som en plätt, jag lovar!

#4 - Anita

Heisan



Nå har jeg lest bloggen din en ukes tid. Og jeg er "hektet" :) Jeg husker ikke helt hvordan jeg kom innpå bloggen din, men tror det var via "Sessanochprinsessan" sin blogg. Tror stikkordet var Odd Molly, Jeg er en nemlig norsk dame som har falt fullstendig for Odd Molly. Jeg har derfor den siste uka tilbrakt masse tid på din blogg og lest ALT du har skrevet om Odd Molly. Det er en imponerende samling av Odd Molly du har misunnelig og du har lært meg masse om "mix og match"! TUSEN TAKK!!!

Men det er et plagg du har som jeg har falt fullstendig for, nemlig den lyseblå jakken (30.) #342 Imagine is real i 80% ull och 20% nylon). Er den fra en tidligere kolleksjon? Er det mulig å få tak i den nå? Det er ikke så stort utvalg her i Norge på Odd molly enda, men det blir stadig mer og mer av det.



Fra første dag jeg leste bloggen din og oppdaget at det var en egen Odd Molly butikk i Stockholm, inviterte jeg med meg min mann på en weekend tur til - ja nettopp Stockholm :) Og han vil gjerne bli med big smile Når tror du det er best å dra til butikken? Når har høst varene kommet?



Jeg er veldig takknemlig hvis du har mulighet til å svare meg. Jeg har noen få Odd Molly plagg men ønsker meg MANGE flere. Hehe!



Tusen takk for en kjempefin blogg, den er helt fantastisk for meg som er forelsket i Odd Molly. :)



Og jeg må også få si at lilleprinsen er helt nydelig!!!

Ha en fortsatt fin kveld



Mvh Anita - Odd Molly fan :))))

#5 - Mabimao

Jag skulle målat den och sedan tapetsera lådorna. Antingen imed en barntapet, eller hellre en retro tapet. Lacka ovanpå för hållbarhet. Och nya handtag. Voila!

#6 - Johanna

Samtliga tips jag tänkte komma med finns redan i de tidigare kommentarerna.=) Är du lite pysslig skulle du kunna måla den vit, sen tapetsera lådorna med en fin tapet. Sen lite roliga knoppar på. Blir säkert kanon. Det är ju en söt byrå! Lycka till!!

//Johanna!

#7 - Sofie

Måla den i någon fin färg och köp knoppar från Lisbeth Dahl..Finns jättefina..

#8 - Jessica

Angående väggarna så har jag en supersmart lösning, Borås Easy up tapeter. Man limmar på väggen, hur enkelt som helst. Gjorde det själv igår, efter att ha bytt till ny hyresrätt med en sådärsnygg fondvägg.

#9 - Josephine

måla i någon fin färg och byt knoppar :)

#10 - Molly-Marie

Sandpappra byrån först och skruva bort knopparna. Sedan skulle jag måla byrån vit, lusblå eller ljust grå.

Köp nya enkla knoppar typ dessa http://www.beslagdesign.se/produkter/57/eller barnsliga som dessa http://www.beslagdesign.se/produkter/60/1027.



Om du väljer enkla knoppar kan du köpa wallis och sätta på byrån som dekoration, de är jättelätta att ta bort när man tröttnar och de lämnar inga fläckar. Dottern har Disneyprinsessor på sin byrå, Wallis kan du hitta i de flesta färgaffärer eller här http://www.barnlycka.se/group.asp?group=197



Lycka till!

#11 - Marie

Håller med tidigare talare.



Slipa byrån lite lätt.

Spackla igen borrhålen från handtagen.

Måla i lämplig färg, jag skulle nog ta vit eller kanske ljusblå om du tänker ha kvar de blå väggarna ett tag.

Fäst lite fina wallies på byrån. Det finns jättefina med symboler såsom bilar, bollar, blommor för små barn att lära sig förknippa bild med ord. http://www.unikdekor.se/list_varugrupp.asp?varugrupp=179&t=Bilder+och+figurer

Avsluta med att sätta nya fina handtag.

#12 - Beatrice

Du har ju redan svaret..måla om och byt ut knopparna..=) Köp nån schablon, skriv alfabetet eller siffror..=)Glöm inte att tvätta den med målartvätt innan slipningen, sedan grundfärg och avsluta med snickeri färg.

#13 - Karin (Albins mamma)

Jag skulle nog ha målat byrån vit och satt på några roliga och fina "wallies-figurer" på lådorna. Jag köpte en vit "Malm"-byrå på ikea åt Albin och satte fast en massa roliga figurer och då blev den mycket roligare :)