bambi

Att ändra på Mollysar

På morgonen när det är lite svalt så är det perfekt med min Imagination Wrap, så den åkte på imorse på väg till jobbet. Knappen lossnade förut på den så jag har använt den länge utan knapp och det har funkat okej, men i förrgår så sydde jag dit knappen. Jag flyttade på den så att nu sitter den på "utsidan" av koftan (har för mig att den satt på "insidan" förut). Det är ungefär så långt jag vågar sträcka på mig när det gäller att ändra på mina Mollysar.

Förut på Tradera så såg jag att en tjej hade färgat en ljus Odd Molly blus svart. Då hade förstås även det här märket som brukar sitta längst ner på vänstersida också blivit svart... inte så snyggt faktiskt... Jag skulle aldrig våga göra nåt sånt!

Har ni ändrat nåt på era Mollysar? Skulle ni våga det?
#1 - Starmama ♥ ( & sjuksköterskestudent )

God morgon!



Nej, jag har aldrig ändrat ett enda plagg, dock gillar jag inte fransar så fransar skulle jag kunna klippa bort :-) Men så undviker jag att shoppa plagg m. fransar.



KRAMIS!

#2 - Mollytjejen

Nej, jag har nog aldrig ändrat på ett Molly plagg överhuvudtaget. Men jag funderade ju på att låta sy in jeanskjolen innan jag hittade den i mindre storlek. Och jag har en Atlas Halterneck och en annan vintage Molly sidenklänning som skulle behöva sys in lite. Båda är lite för stora över bysten nämligen. Men jag vet inte om jag vågar faktiskt.



Jag säljer ju sällan mina Mollysar, men om man skulle vilja göra det någon dag så är ju inte värdet detsamma. Hur gick det med jeanskjolen förresten? Fick du tag i någon ny?

#3 - Mollytjejen

Vad roligt! Grattis till dig! Jag sålde också min 3:a för fullpris på Tradera!

#4 - Amistres

Våga? Hur menar du? Vad skulle kunna hända?

#5 - Fia

Om man inte tänker sälja sina mollysar så är det ju näst intill lite knasigt att inte våga fixa till de så de passar perfekt. Bara för att det är dyra plagg så betyder ju inte det att man inte kan förbättra dem. Och vågar man sy i ett hm-plagg så borde man våga i ett molly också, trots prisskillnaden.



Men, men tänker man sälja plagget vidare någon gång då ska man nog tänka sig för både en och två gånger innan man ändrar på något. Ändrar man något så blir ju det väldigt personligt och då kanske den inte passar någon annan sedan.



Jag funderar t.ex. på att förstärka mittsömmen mitt fram på mina spoilers. De på Molly måste använt något felaktigt för siden är ett starkt tyg och ska inte gå sönder i sömmar så lätt om det är riktigt sytt. De har kanske använt felaktig tråd eller felaktig nål. Eventuellt fel modell också, i meningen att på vissa ställen som är utsatta för "sträckningar" så ska man kanske inte sätta en söm.



Jag funderar på att sy mina egna spoilers i framtiden. Har hittat ett mönster som påminner jättemycket om mollys men som inte har sömmen mitt fram=bättre hållbarhet. Men det får bli i höst.

#6 - Anna

Odd Molly är väl inga museiföremål som skall bevaras till eftervärlden. Bättre att de sitter snyggt än att de har ett högt andrahandsvärde på Tradera!

#7 - miss b

jag har sytt in en kjol. ska man sälja på tradera tycker jag att man måste vara ärlig och säga vilka ändringar man gjort.

#8 - Bröllopsbloggen

va ligger odd molly på i prisklass?

#9 - Charlotte

Jag har sytt om ärmarna på en blus..som var alldeles för trång.. gick jättebra..

(Jag har jobbat som sömmerska i 7år...)

Sen har jag sicksackat ett antal blusar.. nedankanten.....

#10 - Bina - everydaymolly

Ja - jag har frågat på min blogg om tips och råd om det men fått ungefär inget svar alls.. Jag behöver göra något åt min blus och om jag får något tips som känns hyfsat vettigt så skall jag nog ge mig på det.

http://everydaymolly.blogspot.com/2009/06/forvandla-en-molly.html

#11 - Evalena

Min önskan är en Cupcake longtop men hittar ingen i webshopparna. Svenska alltså. Finns en ute i chalk på Tradera nu som eg inte är min favvisfärg men jag funderar på att buda på den o ifall jag vinner färga om den.