bambi

Att ge trygghet och tröst
God morgon! Jag är rätt så trött idag kan jag säga. Zack vaknade runt klockan 1 i natt och var lite ledsen. Kanske drömde mardröm? För han brukar inte vakna så där. Så jag tog upp honom och han blev lugn direkt. Jag kramade om honom och han fick ligga i vår säng en stund. Han var väldigt trött så han somnade snart om. Det tog inte ens 10 minuter innan jag la tillbaka honom i hans egen säng.

Jag förstår inte föräldrar som inte plockar upp sina barn så där när dom vaknar till så där mitt i natten. Det tar inte så lång tid att få dom att somna om (i allafall inte för oss) och dom vaknar ju av en anledning. Sen så är det en sån otrolig känsla att man kan få sitt barn att bli så trygg och lugn så att den kan somna om. Det är verkligen en härlig känsla! Hur kan vilja vara utan den känslan?

Jag är i allafall väldigt trött, för att trots att Zack somnade om på 10 minuter så tog det nog en timme för mig att somna om. Sen så var det min tur att gå upp med Zack och redan 05.45 stod han upp på knä i sin säng och ville upp!
#1 - nina

Självklart ska man plocka upp. Håller med dej.

#2 - Helene

Håller också med om att man ska plocka upp, speciellt när barnen är så små som din pojk är MEN det är ju skillnad när barnet vaknar kanske 10 gånger eller mer på en natt, då får ju varken barn eller föräldrar sova och då måste man lära barnet att somna om själv, för allas skull. Många barn gnyr, pratar eller till och med skriker ju dessutom i sömnen och det är ju inte så smidigt att komma springandes direkt och själv vara den som väcker barnet. Men som sagt, när barnen är små så är ju trygghet viktigast och det får man ju av mamma och pappa. :-)

#3 - Agnieszka

vi plockar alltid upp barnen om dem gråter och är ledsna, har alltid gjort och kommer alltid att göra!

kramar