bambi

Bråkat lite med verkstaden...
Uscha, detta med bilen gör så att jag får ont i magen. Om vi inte hade fått bilen av min pappa så hade vi nog sålt den.

Men i allafall så ringde verkstaden för en stund sen och berättade att det hela skulle kosta 3300 kronor. Jag sa att jag trodde att han skämta eftersom vi trodde att det skulle vara gratis eftersom vi hade lämnat in bilen för exakt samma fel för ett år sen. Men han sa att då bytte man katalysatorn och nu hade dom bytt lambda-sonden. Hmm... jag som kan noll om bilar, kände mig ganska lurad. Men han sa att han skulle höra med den som tog emot bilen vad som sas (om det skulle vara ett garanti-jobb eller inte...)

Jag ringde då upp sambon och beklagade mig över den dyra kostnaden... han sa att dom hade utfört jobb som vi inte hade bett om (därför ska vi nte behöva betala, bra med en sambo som är jurist). Dom borde ha ringt INNAN dom bytte lambda-sond och gett oss en prisuppgift.
 
Jag ringde även min pappa och beklagade mig och han kollade upp att en lambda-sond kostade runt 500-600 på Biltema och att det var rätt enkelt att byta den.

Så när jag pratade med verkstads-killen igen så var jag laddad med en massa argument. Jag berättade om vad min pappa hade sagt att den egentligen kostade osv... och då sa han att han hade ju använt en "bättre" lambda-sond som kostade 1300 kr... Men eftersom dom inte hade ringt och gett oss någon prisuppgift så erkände han att dom hade gjort fel, så behöver vi bara betala 1300 för lambda-sonden + 200 kronor för ombesiktningen (dom ombesiktade den.. så det är klart iallafall!). Så notan slutade på 1500 och det sa jag var acceptabelt.

Men! Jag hade ju tänkt att vi inte skulle behöva betala något alls... eller max 500-600 för någon reservdel eller nåt sånt. Så jag tycker ändå att det blev riktigt dyrt med tanke på att vi lämnade in bilen för exakt samma fel för ett år sen och betalade då 5000 kronor.

Nåja, snart börjar sambon jobba så då behöver man inte oroa sig för varenda hundralapp som försvinner....