bambi

Dagens fråga

En av mina kompisar har en kille som är väldigt pedantisk. Så han har "innekläder" och "utekläder". Han anser att det är ofräscht att ha på sig samma kläder ute som hemma. Han menar att kläderna blir smutsiga ute (av att sitta på allmänna platser, damm från vägar, etc) och vill inte sprida den smutsen hemma sen, så direkt innanför dörren så byter han om. Han säger att han bara är rädd om sina möbler och att han vill kunna ligga i sängen och läsa eller nåt ibland... och att då är det väldigt ofräscht om man t.ex. har suttit på tunnelbanan eller en parkbänk och sen lägger sig i sängen.


Jag har inte träffat någon annan som gör och tänker så här... så jag undrar:

Har du "innekläder" och "utekläder" (och då menar jag inte myskläder som du har på dig för att det är bekvämt)?  Tycker du att kompisens kille är extrem? 

#1 - Johanna

Jag är långt ifrån pedantisk, men jag gör likadant som din kompis pojkvän. Jag skulle aldrig ligga i sängen med kläder jag haft på stan, t.ex. :)



Kram/Johanna

#2 - Linda

Nej, jag har inte speciella inne- och utekläder. :-)

#3 - Alexandra

Nej, det har jag inte.. Inte sterilrent i mitt hem heller...

Gud, vad jobbigt måste det vara att leva med sådana människor! Att din kompis orkar - hon förtjänar ett pris!

#4 - Anonym

Oj... Sådär har jag aldrig tänkt. Men jag kommer göra det nu! typiskt

:-)

(Jag har alltså inte speciella ute- och innekläder).

#5 - Agneta

Oj.....det låter jobbigt! Har aldrig ens tänkt tanken. Ytterkläder hänger man ju av sig men resten....nej....tycker oxå din kompis ska ha pris....själv skulle jag bli galen av att ha en sådan man, kontentan som svar på din fråga är NEJ!!!!

#6 - Fia

Låter onekligen lite överdrivet. Men har jag varit runt och rullat i gräs och i smuts så skulle jag nog byta kläder.

Nu gör jag gärna det ändå, fast till "myskläder" och det gör min man också. Lite "dress down". Plus att då håller ens "jobbkläder" lite längre...här finns det ju en del barn som är "på en"...på gott och ont!



Och i en obäddad säng skulle jag aldrig lägga mig med mina vanliga kläder. Där går gränsen.



Förresten, vad har Zack för storlek på kläder?

#7 - NIna

Vi är pedanta å har fått lite noja över baciller efter att Ville kom. Men så där "illa" att vi har inne- och utekläder är det inte än. Men nu när jag tänker på det är det ganska klokt... men manmåste ju försöka ta kontrollen lite så det inte spårar ur alldeles. Jag tror jag får sätta en gräns här.

#8 - Agnieszka

Oj ja han är verkligen extrem. Jag har samma kläder ute som inne.

#9 - Jenny i Dalby

Nej det låter verkligen extremt, på gränsen till maniskt skulle jag vilja säga....Jobbigt!

#10 - Amistres

Ja, jag byter oftast, både av bekvämlighetsskäl och renlighetsskäl. Jag ligger inte heller på sängen eller sitter i soffan med kläder jag suttit på buss, tunnelbana bänkar etc. Det är inte speciella "hemmakläder" utan rena kläder. Sen är jag också ganska lat och orkar inte städa och feja varje dag och då blir det renare och fräschare om man inte släpar in skräp och grus etc. Jag har inte heller ytterskor inne.

#11 - Marie

Jag ser mig kanske inte som pedantisk, men ja jag byter alltid kläder och tvättar händerna när jag kommer hem....

#12 - Claire

Jag byter inte, tycker sånt är ganska löjligt ;) Men en kompis till mig gör så, om jag sitter i hennes säng med kläderna jag haft på mig utomhus ber hon mig ibland sätta mig på en filt istället (fortfarande på sängen då)

#13 - Victoria

Nej så gör inte jag. Jag ligger i sängen med samma kläder som jag haft utomhus...utan funderingar...dessutom har jag både bebis, hund och 2.5 åring i sängen. Och ja, hunden ligger under täcket den också.

#14 - Jolanta

Oj-oj, har man kompisar som har en liknande renhetsmani känner man sig oftast som en idiot, otillräckligt skötsam och, Claire, förodmjukad också, eller?

Obehagligt!

#15 - Sandra

Jag gör inte så själv men jag tycker det är helt okej att han gör så för jag tycker själv allt är snuskigt och äckligt ute bland alla folk ;)