bambi

En lärares syn på presenter till lärare
Nu i avslutningstider så är det en hel del snack om detta med att samla in pengar till lärarna på förskolan eller barnens skolor. Jag måste bara berätta att jag som lärare brukar bli oerhört glad när jag får något av eleverna. Det är ett ganska otacksamt arbete att vara lärare..... så dom där blommorna man får eller chokladasken är värt otroligt mycket. Man ger så mycket av sig själv och ser och lyssnar på varje elev... vilket är väldigt givande i sig, men det betyder mycket om eleverna också tänker på en som lärare och ger något litet tillbaka.

Fast vad jag förstår så börjar presenterna urarta, men det finaste jag har fått är en dikt som en elev skrev om mig. Annars så är blommor också väldigt väldigt uppskattade... så det behöver inte kosta så mycket!!!


P.S. Det är så mysigt också att ha blommorna ståendes på köksbordet ett tag efter skolavslutningen, då får man ett leende på läpparna när man tänker på sina söta elever och så saknar man dom... och längtar nästan lite till höstterminen igen.... :)
#1 - Nina

Hoppas du får många blommor. Känner på mig att du är värd det.

#2 - Angelica

Jag tycker att ALLA LÄRARE förtjänar blommor och guld minst två gånger om året! Även dagisfröknar och förskolelärare.

För det är NI som skapar vår framtid! det är NI som utbildar våra barn att bli morgondagens arbetare.



TACK!

Och när min dotter börjar på dagis, förskola och skola så kommer jag vara en av dom föräldrarna som drar igång att samla in en slant för att hedra och tacka mitt barns lärare och fröknar! =)

#3 - Dennis - 17 år och pappa

Nu bevakar jag dig på blogglovin :)



/Dennis*

#4 - Viola

JA alla gillar väl att bli uppskattade för sitt arbete oavsett yrkesgrupp. Och det är ju som du säger att det inte måste kosta en massa, bara ett tecken på att någon bryr sig brukar göra skillnad för ens humör:)

#5 - Sandra

Det är supermysigt att få ett tack för sitt arbete! Som sjuksköterska får man inte ta emot gåvor (rätt skum regel tycker jag, vi sliter ju också, precis som lärare och andra yrkesgrupper som då kan "favorisera" om man är oproffsig) men en liten chokladask eller helt enkelt ett tack är fantastiskt.



#6 - Fia

Ja, när man jobbar inom en bransch där det krävs väldigt mycket av en och lönen inte riktigt motsvarar det jobb man utför så är det fint att få något...

Det kan verkligen göra stor skillnad.

Det måste inte vara något dyrt, det är tanken som räknas!

#7 - Fia

Hm nu var jag inne och läste artikeln och lite kommentarer...jag håller med om att det går lite överstyr med insamlingssummor...men vad alla- alla- verkar ha glömt bort i sin ilska åt olika håll, är att det finns ingen lärare som någonsin bett om att få bli skickad på spa! Eller förväntar sig det! Jag är själv lärare och skulle nog tycka det var närmast pinsamt om jag fick något sådant..



Men mest arg blir jag på alla dessa som fortfarande inte förstår hur mycket vi jobbar. Och tror att "man har väl valt det och vetat om det". Kanske har man vetat om men också hoppats att uppskattningen i form av bättre lön, vettiga arbetsförhållanden ska öka. Sluta snacka om "långt sommarlov" betald ledighet...osv. Kom och gå en mil i mina skor innan man har åsikter!

Det är fascinerande hur alla tycker sig ha rätt att "tycka" så mycket utan att någonsin gjort något mera än att själva gå i skolan. Skulle inte drömma om att kunna uttala mig om en mängd olika yrken om jag inte själv provat på dem. Allt annat är ju fördomar!



Usch, det här inlägget blev längre och mer upprört än vad jag tänkte från början. Men jag är så trött på att det alltid ska gnällas..