bambi

Färgen Lila....


Många av er kanske undrar vad en lärare jobbar med under sommaren när det inte finns några elever på skolan? Vi planerar och planerar och planerar...

Just nu sitter jag och går igenom vilka böcker jag ska tvinga mina kära elever att läsa. Min vikarie har köpt in boken "The Color Purple", en bok som jag inte har läst så jag ska ta och låna hem ett ex. oxch sätta igång och läsa den.

Annars så är det Animal Farm, The Curious Incident of the Dog in the Night-Time och The Perks of Being a Wallflower som gäller. Ska nog välja ut någon mer som jag ska köpa in till eleverna....
#1 - johanna jordgubbe

jobbar du på en privat eller kommunal skola.. låter som det är mycket planering över sommaren för att vara en kommunal skola!?

#2 - Carolina

Det är en bra bok, men hemsk. "Purpurfärgen" heter den i översättning, och det är även titeln på filmen med Whoopi Goldberg i huvudrollen :)

#3 - Claire

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time är riktigt bra enligt mig! Och när vi läste The Perks of Being a Wallflower på engelskan gillade jag även den, men jag var nog en av de få..

#4 - Linda

När jag gick i gymnasiet så fick vi läsa bröderna lejonhjärta, på engelska... kändes ju meningsfullt när man sett filmen ett flertal gånger, på svenska... Ännu mer komiskt vart det när de sa att vi skulle skriva en recension av boken :-D.

#5 - Trulsa

Jag har med läst boken. En riktigt riktigt bra bok. Och den finns som sagt på film från 1985 med Whoopie Goldberg men det ska även komma ut en ny filmatisering av den nästa år (?) (De visade det på oprah för ett tag sen)