bambi

Fler som luras på Tradera

Det blir hela tiden vanligare och vanligare med folk som luras på Tradera. Det är flera som har lagt ut annonser på dyra Odd Molly plagg, men så finns inte plaggen egentligen. Men dessa säljare vet att det är ett snabbt och lätt sätt att få mycket pengar eftersom Odd Molly plaggen är lätta att sälja för många tusenlappar. Snabba cash alltså...

Sen så har jag fått mail från läsare som har köpt kopior. En hade köpt en kappa som var limmad nertill. Fatta va snyggt det måste ha varit och hur hållbart är det??

En annan läsare hade köpt en Tenfold Knit kopia där stickningen såg helt fel ut på ryggen, det såg ut som om dom hade hoppat över flera maskor mitt på ryggen så hon kunde inte använda den alls. 1200 kronor slängda i sjön  :(

Det värsta är att oftast så syns det inte direkt att det är en kopia eftersom kopiorna kommer i samma slags påsar och har samma slags tags som orginalplaggen. Men när man tittar noggrannare på sömmarna elelr när man har tvättat plagget nån gång så brukar det bara bli trasor kvar.

Det är verkligen jättetrist att höra hur denna fula del av Odd Molly försäljningen på Tradera bara växer och växer....

Dessa fejk kopior är inte bra för Odd Mollys rykte, det blir inte lika exklusivt om vem som helst har råd med en fejk Odd Molly kofta. Det gör det svårare för oss "ärliga" att sälja våra begagnade Odd Molly plagg och folk kanske tror att din nya Odd Molly är en fejk kopia även fast den inte är det?



Kika gärna på tidigare inlägg om kopior på Tradera: här, här och här.

#1 - ammizz

Jag blev för länge sedan lurad på en kjol och ett linne på Tradera. Killen hade fått jättebra omdömen så jag betalade runt 800kr för kjolen och linnet men det kom aldrig. När jag gick in senare på Tradera hade det börjat ramla in dåliga omdömen om honom, som tydligen hade lurat jättemånga på bara några dagar...

#2 - Ina

Det är såå trist att det ska behöva bli så men det finns tyvärr så oärliga människor som vill göra snabba pengar att de struntar i sina medmänniskor. Jag blev lurad för ett tag sedan bland många andra på mycket pengar på just en OM... P g a Pyasons otydliga information betalade jag utan garantin, annars hade det varit lugnt och mina pengar tryggade. Ringde Payson direkt, typ 30 sekunder efter jag upptäckt misstaget men de kunde inget göra, superdåligt. Kommer inte använda de igen!!! Har naturligtvis gjort polisanmälan men än har jag inte hört något och sådana här bedragare är svåra att komma åt och lågprio hos polisen.

Ska nog inte handla OM på Tradera mer och absolut inte utan Internetgirot.!!

Ska man vara säker på äkta vara får det bli shopping i butiker hädanefter.

Mvh Ina

#3 - trollpackan

Nu är det ju inte bara märket Odd Molly som drabbas av det här. Det har ju funnits kopior av alla kända märken länge, både vad gäller kläder, klockor, smycken och andra varor.

Vad jag förstår så ska man bara handla av kända säljare på Tradera, säljare med bra omdömen som är rädda om sina rykten.

Använda sunt förnuft alltså, och inte bara handla för att man är så sugen på sakerna att man inte kan låta bli.

De som säljer kopior och grejer som det är fel på, kommer ju inte att bli så långvariga där...om bara köparna som har fått grejer det är fel på lägger in omdömen om sälarna som talar om det.

Så det gäller ju som köpare att kolla noga! Inte bara handla!

#4 - Angelica

Detta är varför jag inte skulle köpa någonting via tradera.

Har varit med i en auktion när jag var runt 19 och det var en fejk...



Så kommer inte köpa något på Tradera. Det är inte värt "risken" =(

#5 - Anna

Råkat ut för bedrägeri på Tradera helt nyligen, budade 1300 spänn på en Atlas-klänning som inte fanns. Jättekul... Vi var runt 20 stycken som åkte på en blåsning i den svängenl. Vi har polisanmält det hela såklart men vem vet hur lång tid det tar innan polisen tar itu med det där så pengarna lär vara borta forever.

#6 - FiaS

Ska erkänna att jag köpt en kopia också...och den ligger i sin fejkade påse..och jag har inte bestämt mig ännu för vad jag ska göra. Säljare har fortfarande annonser ute så jag funderar iaf skarpt på att anmäla så att han försvinner från Tradera iaf. Åtminstone en stund. Som tur var så var det inte ett jättedyrt plagg men jag blir irriterad varje gång jag tänker på det och trist att inte veta om en vara är äkta eller ej. Man borde kunna betala bara hälften, eller 2/3 av summan, när det är högre vinster, borde finnas som regel på Tradera att om det är över 1000 kr t.ex. så har man som köpare rätt att betala hälften innan och hälften efter, men det kan ju köpare bli oärliga av också..så det är inte lätt...

Ibland blir ju konton kapade också, så omdömena kan vara bra, i början iaf....



Polisen gör ju inte så mycket tyvärr...men enligt Traderas regler, som jag läste, så säger de sig faktiskt vara seriösa när det gäller detta men det verkar ju inte så i verkligheten...



Sen finns det ytterligare problem. En "lurad köpare" som lägger ut plagget igen för att få igen sina pengar och låta någon annan "ta smällen". Och hoppas på att den som köper inte ska ha koll...





#7 - Anna

Mm, har också tänkt på det att man kanske kan handla ett plagg i tredje fjärde hand för att köpare 1 och 2 sålt kopian vidare. Misstänker att jag budat på ett sådant plagg nu, hoppas att någon budar över mig nu... Knasigt...

#8 - Katinka

Ja, det är ett jätteproblem. Precis som andra påpekar är det relativt lätt att ha koll på storsäljarna av OM kopior. Det är ju alltid de storsäljande plaggen som återkommer kollektion för kollektion hos Odd Molly som mest råkar ut för kopiering, såsom Lovely Knit, Tenfold Knit, mjukisdräkterna och vissa tunikor och blusar. Säljare som har en massa sådana i olika storlekar och helt nya på Tradera är det ju definitivt läge att undvika. Men sedan köper en enskild person kopion och märker kanske inte alltid att det är en kopia eller vill bli av med den och så säljer hon den vidare och då är ju problemet större tyvärr. Så man får undvika alla dessa plagg helst om man verkligen inte litar på säljaren.



Sedan är det ju en hel del butiker som utan att vara registrerade som butiker säljer ut sitt lager svart på Tradera också. Det får de ju inte göra, men för oss som köper är det ju ingen fara. Plaggen är ju äkta liksom. Men de har ofta lite udda plagg som inte är så lätt att få tag i och som inte kopieras. Än åtminstone.



Har inte blivit lurad på kopior än på Tradera, men jag köper mest vintagegrejer från äldre kollektioner. Däremot köpte jag en kjol för ett halvår sedan av en tjej som inte verkade ha den. Dröjde länge med leveransen. Pratade om operationer som gjorde att hon inte kunde skicka den. Skickade den slutligen och eftersom jag betalade för rekommenderad frakt insisterade jag på att få ett REK nummer. Fick ett falskt sådant och sedan sa hon att kjolen blivit skickad vanligt ändå. Men då var det ju hennes ansvar eftersom den aldrig kom fram. Fick tillbaka pengarna efter mycket tjat, men jag uppfattade det mer som om hon lånade pengar innan jul utan ränta från folk liksom. Märkligt! Någon som råkat ut för henne?

#9 - Emma

Hej Bambi.



"Snobbig attityd att tro att man vet bättre än alla andra när man inte vet ett dyft!



Är det du som är "alla andra"...? Och vad får dig att tro att jag inte vet ett dyft? Att jag tycker att det är snobbigt att köpa "bohemkläder" för flera tusen gör mig väl inte mig till en idiot? Skrämmande att en lärare har så kort stubin.



"Dessa fejk kopior är inte bra för Odd Mollys rykte, det blir inte lika exklusivt om vem som helst har råd med en fejk Odd Molly kofta."

= Inte snobbigt...?



Jag vet t.ex. att Odd Molly producerar alla sina plagg i Kina och Indien. Okej att säga att man gillar designen, men att tro att det är ett plagg av finare kvaliteét än H&M är bara förvirrat. Odd Molly lägger i stället hela sin budget på marknadsföring och varumärkesbyggande.



Och både ull och alpacca ska, oavsett märke eller ursprung, hållas borta från maskitvätt - tvättar du det så är det förstört.