bambi

Hur du kan skoja till det för röstmottagarna idag!

God morgon! Sambon var uppe före Zack idag (då är det tidigt) för att åka iväg och jobba som röstmottagare. Så jag och Zack är ensamma hela dagen.

Jag roade mig med att läsa i sambons "Handledning" som han har fått som röstmottagare när jag åt frukost. Det var väldigt tråkig läsning. Då kom jag på att det måste vara fruktansvärt tråkigt att sitta där och pricka av alla som röstar. Så jag tänkte komma med några tips på hur man kan göra dagen lite skojigare för röstmottagarna (så att det händer lite för dom):
  • Skriv ditt för och efternamn utanpå valkuvertet (man ska inte kunna identifiera väljaren som lämnar just det kuvertet).
  • Lämna fram ett tomt valkuvert och säg att du röstar blankt.
  • Be att få se röstlängden, det är allmän handling. För att skoja till det ännu mer så kan du be att få låna hem den.  ;)
  • Försök att gå in flera bakom samma skärm, kanske ett bra ställe att kramas och hångla lite?  ;)
  • Om du är osäker på vilket parti du ska rösta på så fråga röstmottagarna vilket parti du bör rösta på.
  • Säg till röstmottagarna att det finns en massa valaffisher precis utanför dörren (valpropaganda måste vara minst 15 meter från lokalen).
#1 - Per Persson

"valpropaganda får vara max 15 meter från lokalen"



Verkligen? Så den får finnas 1 meter från lokalen, men inte 100 meter därifrån?

#2 - Emilia

Varför länkar du punkter och komma-tecken till aftonbladet-artiklar? Har sett det en gång tidigare i din blogg och trodde då att det var ett misstag? Är det för att du ska komma upp i "bloggat om artikeln" på AB?

#3 - ♥ ♥ ♥ bambi - största Odd Molly bloggen på nätet ♥ ♥ ♥

Emilia: Ja, det är det. Jag testar det lite och ser hur det funkar. Tänker att det är mindre störande med länkar på punkterna än en massa ord.

#4 - Emilia

Då är jag med :) Har aldrig sett någon som gör så förut.