bambi

Kortärmat och med solhatten på!

Usch, jag tycker att det är lite svårt att veta hur man ska klä Plutten när det är så varmt. Jag vill skydda hans känsliga hud mot solen (alltså ha långärmat) men samtidigt så vill man inte att han ska bli för varmt. Men han får ha kortärmat, sen så försöker vi gå i skuggan... men det blir ju ibland korta bitar i solen och då tänker jag på hans stackars känsliga hud. Man får ju inte smörja in dom när dom är under ett år heller...
#1 - Anonym

Jag kör med kortärmat! Hade på min tjej en långärmad tröja på förmiddagspromenaden och hon svettades och blev varm.

#2 - Mari

Om du har ett litet "paraply" eller vänder vagnen bort från solen så slipper han bli bränd:)

#3 - Martina

Hur kommer det sig att man inte får smörja in barn som är under 1 år gamla?

#4 - Anna

Det ÄR ok att smörja dem på de delar som syns utanför kläderna... t ex lite på armarna, fötterna etc. Kolla solskyddsexperten på FL :)

Själv köpte jag en solskyddsdräkt på Po.P till Nora idag som jag tänkte ha på henne de dagar vi är i parken, på tomten... sen smörja lite bara på fötter/händer.

#5 - Nina

Ja visst är det svårt!!!!

Men vi gör som ni, klär i kortärmat, håller oss i skuggan men smörjer lite lite om vi ska vara ute mycket. Vår son blir ju ett i sommar å jag antar att levern utvecklas väl inte PANG till att vara mogen vid ett år, hihi. Jag kan tänka att om man har spädbarn på några månader ska man nog inte smörja ett smack.

#6 - Jenny

Jag har en dotter som är 13 månader och använder absolut inga krämer! Viss forskning tyder ju på att det är den vi får hudcancer från och inte solen! Oftast har jag min dotter naken fast med solhatt... Hon kan ju gå, så att försöka placera henne i skuggan är dödsdömt redan från början. Efter ett litet tag tar jag på henne en lös kortärmad klänning vilket gör att solen bara kommer åt på armar och nedanför knäna på benen... Försöker vänja hennes ömtåliga hud successivt för solen. Trots att vi har varit ute "i solen" varje dag den senaste veckan så har hon inte ens varit röd... Men nu ser man att hon har blivit lite brunare just på armarna, benen och i ansiktet!

#7 - Cissi

Jag smörjde Elias förra sommaren när han var bara ett halvår, men bara på de ställen han inte hade kläder. Som nacken, ben och armar.

#8 - Elin C

Vilken söt bild! Jag tycker också det är svårt att klä dem rätt i solen/skuggan.

#9 - Fia

Frågade en gång de på apoteket och på BVC vad som var värst- smörja in med solkräm på den hud som syns eller att inte smörja alls? För ett barn som går själv är inte helt lätt att hålla i skuggan...

Vad de sa? Smörj!



Små barn, typ 6 månaders, kommer inte så långt så de skulle jag aldrig smörja in.



Lekdräkter och solhattar och lite "smörj" på det som sticker ut!

#10 - Pingla

Supergullig bild av charmtrollet :-)



Ps. han är ju fantastiskt lik dig.

#11 - e

Efter att ha pratat med BVC, apotek och läkare så har jag fått infon att det är BÄTTRE att smörja in barnen än att låta dem bli brända av solen. Solen är mycket farligare nu än vad den var för bara 10 år sedan.

#12 - Lena -Chokladmamman

Tycker också det där är jättesvårt. Jag försöker hålla Alfons i skuggan så mycket det bara går, men han smiter ju ut rätt ofta.