bambi

Odd Molly nätverk/bloppis?
Jag vet att en del har bloppisar på sina bloggar. Nu efter fjärde inlägget om alla fejkkopior på Tradera så är det ytterligare en person som har frågat om jag/vi inte kan skapa ett nätverk där man kan köpa & sälja Odd Molly plagg. Det är redan ett par stycken som har efterfrågat det... jag vet bara inte riktigt hur vi ska gå till väga. Om jag ska skapa ett inlägg och sen ha en stående länk här i högermenyn eller nåt... några förslag? Vad tycker ni om en Odd Molly bloppis? Hur ska man veta att personen är seriös?
#1 - Anonym

Ja, hur ska man kunna veta att någon är seriös? Jättesvårt! Särskilt som många läser din blogg och kanske även "fuskiskar"?

#2 - Anna

Jättebra idé!! Jag är på!! Svårt såklart att kontrollera att fejkfolket håller sig borta... Men om villkorar det litet med öppet köp och sånt så kanske det går att kontrollera...

#3 - Bina

Det är högintressant.. men frågan är hur det skall gå till.

#4 - Rövarmamman

Jag vill super gärna sälja...men ja tror att det är en fördel om man e lite offentlig som ex. man blir när man driver en blogg/hemsida- då vågar man inte lura någon, och personen ser vem det är så då litar nog han eller hon på köparen. Alt 2 att man tar på sig kläderna man säljer och sedan skriver © o sitt namn... + kvitton är ju super bra bevis på att man har äkta plagg hemma!

#5 - Evalena

jag är med! mest för att köpa tror jag. har svårt att göra mig av med mina mollysar även om de inte passar. man kan ju byta också.

Slutet sällskap med endast medlemmar på nå vänster?

#6 - Jessica

Åtminstone lär jag min dotter att hon duger precis som an är och lär att genom MÅTTLIG mängd mat och varierad och att man rör på sig håller man sin hälsa :-)

Det roliga är att så fprt man är emot något och uttrycker sin åsikt som går emot något en annan tycker på en blogg tar man det som otrevlig. Jag tar inte din kommentar som ett dugg otrevlig och jag ser inte att jag försöker förminska min dotters värde, haha, på vilket sätt. Ens värde sitter i mer än ett par rosa kläder eller vikten :-)

#7 - Katinka

Vad snäll du är! Jag har sett att de har den, men jag köpte en Lovely Knit istället så nu väntar jag lite på fler ekonomiska möjligheter liksom... Men jag hade tänkt köpa en Tenfold nu i sommar om den finns kvar lite senare. Annars väntar jag till nästa års vårkollektion för jag vill ha den i bomull. Jag har en i nougat i ull redan och de nopprar sig lite. Bomull är så mycket skönare...

#8 - Ina

Ja vilken bra idé, jag vill vara med men kanske mest för att köpa. Det där med kvitto är bra om man har något men har man köpt på Tradera har man ju inget klart... Annars är ju det ett bra bevis på att varan är äkta.

Hmm frågan är hur det ska gå till... och hur vi undviker lurendrejare... Får fundera lite på det och se om jag kan bidra med någon idé.

Mvh Ina

#9 - dami

Suck, jag blir sååå trött på alla oseriösa människor. Jag är inte bara Mollyholic, jag är även en makeupaholic och på Tradera finns det massor med fakesmink från MAC, Chanel, Dior osv. Tradera gör ingenting fast man anmäler till dom. Jag har inget bra förslag än hur man ska kunna veta om någon är seriös men vill gärna vara med i ett nätverk av något slag.

#10 - Maria

Hej! Jag har länge köpt mycket Odd Molly på tradera, de tar ju slut så fort i affären och de flesta affärer har ju så begränsat sortiment, så T brukar vara ett bra alternativ. Men nu har jag gått på en riktig blåsning och köpet en riktigt urusel kopia, jag är jättearg och besviken och kommer inte att våga köpa några (dyrare) plagg på T.



Så jag är med på att skapa ett eget forum, och tycker det är skit att Tradera inte gör något. Men de kanske agerar om folk hittar andra köpkanaler, de tjänar ju en hel del pengar på oss ...



Kramkram

#11 - FiaS

Eget forum låter jättebra. Fast det är ju tyvärr inte alltid som man har kvar kvittot själv heller (ibland slarvar man ju bort dem.) Kvitton är förresten inte så svåra att förfalska har jag hört. Och har du köpt via internet så får du ju inte alltid ett vanligt "kvitto". Och om du sparar ett kvitto på ett äkta plagg och sedan införskaffar ett fake och säljer med det äkta kvittot som "intyg"....De brukar vara påhittiga de oärliga tyvärr.

Brukar försöka spara tagsen också... Något som gör mig irriterad är också att det verkar som om en hel del som blivit lurade säljer sina fakes igen- pådyvlandes att de är äkta- på Tradera! ok att en del kanske inte fattat att det är fake, men det finns en säljare som säljer fake och det verkar som om en del av de som köper sedan lägger ut plagget igen...

Usch - nu sitter jag här och blir arg!Det är ju lika illa på Blocket t.ex.!

Förresten- kan man inte polisanmäla Tradera? För att de inte gör någonting åt problemet? Verkar ju finnas flera här som anmält och Tradera själv säger ju att de arbetar mot kopior etc....

#12 - Lotta

Hej. Älskar Odd Molly Är jätte intresserad av ett eget forum. Kan tänka mig att både sälja och köpa. Har köpt en del på Tradera men hitills haft tur och fått orginalplagg. Man drar ju síg lite för att buda nu när man läser detta. Jättekul med din blogg och alla tips man får. Mvh Lotta

#13 - Mia

Kanske kan man har ett system för förstagångs säljare - att man har en mellanhand som plagget skickas till först för inspektion, och sen skickas det vidare till kunden om det godkänns? Det blir ju förståss en ökad frakt-kostnad, som säljaren då bör stå för, som ett bevis på att man är ärlig och vill förtjäna ett gott rykte som säljare.

Också bra att man MÅSTE ta en bild på plagget när man själv bär det (man kan ju sudda sitt ansikte om man inte vill visa det) så att man ser att det är det aktuella plagget. En annan smart sak är att spara alla tags (och kvitton, om man köpt online an man ju spara sin faktura eller orderbevis?) Har man en egen blogg är det ju bra, och sen kunde man också skapat en lista på säljare som är 'godkända'.

#14 - Lene

Jättebra idé! Man kan starta en sluten maillista på tex Yahoogroups!

#15 - Linda

eller skapa nätverksgrupp via windows live!

#16 - Malin

Hej!



Är relativ ny på Odd Molly, men totalt addicted - jobbar hårt på att bygga upp min garderob! :)



Jag är mycket intresserad av att kanske öppna/ driva en tjänst för handel av odd Molly som ni pratar om här. Det har alltid varit min dröm att "starta en egen tjänst", tycker alltid så mycket om alla andra tjänster.. :)



Om ni vill så kan jag ta på mig att kolla upp hur det skulle gå till, och kanske komma med en lösning?



Ge gärna feedback så jag vet om jag ska lägga ner jobb på detta eller ej! :)



Nu ska jag försöka hinna jobba lite också..