bambi

Storleksguide
Ibland räcker det inte riktigt med bara storleksguiden (den i högermenyn, att 0=XS, osv..) när man ska köpa Odd Molly för att storlekarna varierar en hel del beroende på vilken modell det är och om man inte har provat plagget innan så kan det bli svårt.

T.ex. så är mina Hatehate tees i storlek 2 och väldigt stora på mig så jag hade gärna haft dom i storlek 1 istället... så detta kan kanske vara till lite hjälp ute i storleksdjungeln. (Jag har försökt att bara ta med dom vanligaste modellerna)


P.S. Ni som har andra vanliga Odd Molly plagg, som t.ex. Tenfold Knit Jacket får gärna bidra med en kommentar om hur dom är i storleken! (Jag har faktiskt inte ens provat en Tenfold!)
#1 - Mollytjejen

Angående Tenfold Kniten. Jag har bara en sådan och den är i ull. Tror att den är normal i storleken, men ull krymper ju lite så jag tycker allt att min 2:a är lite liten. Men bomullen är nog inte det.

#2 - Anonym

Åååh ... har du inte Tenfold Knit - världens finaste kofta!!!



Då har du verkligen något kvar!!!



Jag har två (grön och marinblå), i bomull, och de är helt enkelt underbara!!! Passar till allt, och är så fina till klänningarna och tunikorna!



Bomullskoftorna är, som Mollytjejen skriver, normala i storleken.

#3 - Ulrika

Jag har en marin Tenfold Knit! Looove it:)Passar till allt (som alla Mollykoftor)

Jag har den i stl 3,den är ganska normal i stl men jag vill alltid ha koftor lite större (har normalt stl 2)Avskyr när det känns "bylsigt" när man har något under!



Det jag har tänkt på med Molly är att de töjer sig ganska snabbt, tråkigt att behöva tvätta plagg som inte är smutsiga för att de känns lite stora!har du upplevt det så eller är det bara jag?

#4 - Miss B

Jag älskar många av odd mollys kläder men kan ha problem med storlekarna. Ibland blir stl 1 för bylsigt runtomkring kroppen samtidigt som noll sitter bra överallt utom att det blir för kort över armarna/axlarna och att hela plagget blir lite kort ( trots att jag bara är 165!!!). Så jag tar oftast stl 1 för säkerhets skull och de leder istället till att jag fått sälja en del plagg som varit som små säckar. Min absoluta favorit är en flera år gammal stickad tröja som är stl 0. Min lovely knit i stl 1 är klart stor på mig men jag har aldrig provat en 0 eftersom jag beställde den på nätet.

Jag tycker ändå att det är bättre med för stort än för litet och när man ser sig om på stan så tycker jag att många människor faktiskt ser ut att gå runt i för små kläder. Typ att de tar ett plagg som går att knäppa precis framför ett som faller snyggt. Jag tyckte odd mollys kläder i stl 1 var lite mindre i storleken och satt bättre på mig förr i tiden då de bara hade storlek 1, 2 och 3.



#5 - Miss B

... jag tycker inte att det stämmer att man ska ta en stl större på spoilers, skulle jag ta stl 2 på dessa skulle jag simma runt i plagget totalt. Här har jag köpt 0 fast jag har 1 i lovely knitten. Koftor gör ju inget om de är lite för stora, det är en smaksak, men ett spoiler linne eller klänning som är för stor blir inte bra alls.

#6 - Fia

Beror nog lite på hur man är skapt när det gäller spoilers i alla fall. Jag trodde stenhårt att jag skulle ha en 3:a i spoiler underdress men när jag provade den så satt den inte snyggt! Alldeles för löst. Uppenbarligen så kan jag ha min vanliga stl.2 där p.g.a att jag inte är speciellt storbystad. (normal B) Så det blev en 2:a.



Lovely knit tycker jag inte är stor i storleken, men det kanske beror på att jag har lite "grövre" överarmar mot vad de (molly)tycker. Provade dock en 3:a och den var stor som ett tält på mig. Så 2 där med.



Mitt problem brukar snarare vara att jag är ganska så kort, så ärmar blir alltid för långa och byxben likaså...Jätteirriterande på en kofta, den är ju inte så lätt att lägga upp heller...



#7 - Evalena

Min Tenfold i ull är normal i strl tycker jag. Däremot har jag protesterat vilt när andra påstått att LovelyKnit i bomull är stora i strl. Köpte en blå förra våren(min första)i min vanliga strl 3 o tänkte inte så himla mycket på det men den kändes rätt tight. Har inte använt den mer än 2-3 ggr pga det o nu i veckan fick jag hem en grön i strl 4(bäst att ta i eftersom den andra var trång)..

kolla min sida så får ni se hur mycket det skiljer! Måste ha fått en felmärkt 2a när jag köpte den blå. -kollade en strlguide för Lovelier Knit o då stämde måtten med en 2a......



Kanske den blåa hamnar i The Molly Mall

#8 - miss b

Det kanske är så att plagg som kommer igen fler säsonger i rad kan variera storlekarna mellan säsongerna ? Jag tänkte på t ex lovely knitten där jag tycker att min i stl 1 är så stor att jag kan vira den lite runt kroppen och det verkligen blir lite kimonoaktigt på mig när jag har den medan andra tvärtom tyckte de var små. Beror nog på när man köpte. De kanske var ovanligt stora i år.

#9 - Pingla

Superlista!

Tackar