bambi

Torktumla Mollysar?

Idag torktumlade jag två Mollysar för första gången. Jag brukar vara så extremt rädd om dom så jag brukar inte våga tumla dom plaggen. Men mina två Hatehate tees blir bara större och större tycker jag! Så jag testade och tumla dom och det var inga problem... så jag ska nog göra det i fortsättningen.


En kollega tyckte nämligen att jag skulle torktumla min jeanskjol när jag klagade på att den hade blivit så stor (efter min viktminskning). Eller först så föreslog hon att lämna in den till skräddare och sy in den lite... men jag vågar inte ändra för mycket på mina Mollysar så det känns ganska otänkbart. Men kanske vågar jag tumla kjolen. Eller vad säger ni?

Tips om hur man kan vara extra rädd om sina Mollysar!
#1 - Mia

Jag hade nog börjat väldigt försiktigt med kjolen - kanske bara sprayat den först med en blomsprayflaska så att den va mer fuktigt än våt och sen kört en tumlingsprogram och sett hur det blev. Sne kan man ju öka gradvis med mer och mer fukt...?

#2 - Lene

Är det stretch/elastan i kjolen, för då är det inte bra...men ren bomull funkar ju. Ja, Hate hate teen är verkligen stor i strl...Har 2 i almost black. Klickade hem en på Ebay igår (en röd, så fiiiin) i strl 0 - hoppas det funkar!

#3 - Mollytjejen

Ja, jag vet faktiskt inte. Jag har aldrig provat att torktumla mina Mollysar. Jag har hatehate teen, men har faktiskt inte använt den än - galet jag vet - och då det gäller jeanskjolen så köpte jag ju den i 3 från början och den var för stor. Först ville jag inte riktigt erkänna det utan tänkte att det kan vara skönt med lite vidd, men den ska ju smita åt kring rumpan liksom. Jag funderade på att låta en skräddare sy in den, men sedan hittade jag den i stl 2 och bytte ut den istället. Byte kanske?

#4 - Bina - everydaymolly

Oh.. ja kanske skulle jag våga tumla tishorna men bara en kort stund för att få dem släta (slippa stryka) och dra ihop sig lite.. kjolen tycker jag nästan du skall försöka ragga en 2:a istället.

#5 - Anonym

Tänk på att kjolen kanske krymper mest på längden.

#6 - Mollytjejen

Men efterlys den på din sida! Du hittar säkert en ny. Sälj den andra på Tradera sedan....

#7 - johanna jordgubbe

det ska du våga!!

håller den inte för de.. då tusan! men som sagt den kommer krympa :) men de är ju liksom meningen i detta fall..

dock kanske du bör sänka temperaturen på torktummlaren :)

#8 - Evalena

ag brukar inte banga för att våga såna metoder. Hade en pointelle som var alldeles för stor i 3 förut o den tumlade jag hur många ggr som helst, men den krympte inte ett dugg så den sålde jag på Tradera.

men kjolen vete katten. skulle nog provat swappa den jag. den är ju så eftertaktad så det blir nog inga problem.

annars, tumla på lägre temp o lite kortare stunder o se åt vilket håll det barkar



mollyholic.se

#9 - Bina - everydaymolly

Mathilde PK-huset har tydligen (?) kjolen i samtliga storlekar.

#10 - Anonym

Ett litet tips till en annan gång. när det gäller jeans kjol eller byxor. ljust jeans tyg töjer sig betydligt mer än mörkt tyg. så man ska ta en storlek mindre i jeansen om de är ljusa och hålla sin vanliga storlek när det är mörk blå jeans.